已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
余姚市(浙江)2017高考英语一轮阅读理解选编(五)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014吉安模拟) Clothes can make phone calls, play music, dial your pals number, keep you warm during cold weather and operate your computer. This is not a fantasy. A British company, called Electrotextiles, has created a wide range of clothesclothes that have minds of their own! Scientists, working for the company, have invented a kind of fabric that can be blended(混合)with flexible electronic materials to create intelligent clothing. The result is electronic garments. If you think the wearer has to be wired to different devices, think again. These designer clothes are wire-free, soft to touch and washable! Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. Currently, a tiny nine-volt battery serves the purpose. But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. These clothes are 100 percent shock proof, they say. The Electrotextiles team has also created the worlds first cloth keyboard. This keyboard can be sewn into your trousers or skirt. To use this device, you will have to sit down and tap on your lap! These“lap-tap”gadgets(器具)are all set to take over laptop computers! Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat comfortably with others at the wheel! Other popular electronic wear includes the denim(牛仔布)jacket with flexible earphones sewn into the hood(风帽)and the electronic ski jacket with a built-in heater. The ski jacket is also programmed to send signals to a satellite. This technology is known as global positioning system and can be used to track lost skiers and wandering kids. Having completed the cloth keyboard, scientists have already started to work on a new projecta necktie that can be used as a computer mouse. What is the next? Do you have any idea? 【文章大意】本文是一篇科技说明文。主要介绍了一些高科技的布料、衣服等, 这些新发明有各种各样的功能, 比如打电话、听歌。1. The electronic garments are similar to other electronic devices in that. A. they feel smooth and softB. they use electricity as powerC. they can be washed in waterD. they are made from flexible materials【解析】选B。细节理解题。根据第三段第三句话Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. 可知, 像其他电子产品一样, 这种高科技的衣服也必须用电来作为动力。2. How will researchers improve these high-tech clothes? A. Body heat will be used as power. B. The wearer will not get shocked. C. A tiny nine-volt battery will work. D. They will get charged automatically. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段倒数第二句话But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. 可知A正确。3. What does the underlined phrase“This handy invention”in Paragraph 5 refer to? A. The laptop computer. B. The electronic ski jacket. C. The shirt-cum-mobile phone. D. The worlds first cloth keyboard. 【解析】选C。推理判断题。由第五段的Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat. . . 可知, 这里很明显是指代前文的the shirt-cum-mobile phone。4. The main purpose of the text is. A. to advertise for an English companyB. to predict the future trend of scienceC. to show how rapidly science developsD. to introduce some intelligent clothing【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知作者是向我们介绍几种智能的衣服、布料等。【2014高考英语综合能力测试题】NASAs Mars Science Laboratory Curiosity Rover was sent to Mars some 16 months ago. Its main objective is to find evidence that a past environment could have been well suited to supporting microbial (微生物的) life. Today, a team of mission researchers, writing in a series of papers published in the journal Science, said that they found evidence of what was once an ancient freshwater lake on Mars, which might have been capable of supporting life. The researchers studied a set of sedimentary rocks (沉积岩) that were found in an area on the floor of Gale Crater (盖尔陨石坑) called Yellowknife Bay. These sedimentary rocks, probably formed from ancient Martian mud, have suggested to researchers that there was at least one lake that welled up with drinkable water inside Gale Crater some 3.6 million years ago, and that the lake could have lasted for tens or even hundreds of thousands of years. “Shortly after landing, we found evidence that liquid water had flowed across the surface long before in Gale Crater,” said Jim Bell, from Arizona State University. “These new results show that in addition to surface water, there was likely an active groundwater system in Gale Crater that significantly weathered ancient rocks and minerals.” According to the team, a lake with these conditions could provide an ideal environment for simple microbial life. The researchers think that a lake like this could have provided perfect conditions for simple microbial life, which is rock-eating microbes that live on and obtain their energy from minerals. The researchers pointed out that they would continue to use the Mars Science Laboratory to continue exploring Gale Crater for even more evidence of ancient lakes or other environments. 41. Curiosity Rover was sent to Mars because scientists wanted to find _. A. rocksB. lakes C. fresh waterD. signs of ancient life42. Which of the following statements is NOT true according to Paragraph 3? A. There was at least one lake inside Gale Crater. B. The sedimentary rocks were found in Gale Crater. C. The sedimentary rocks were probably made up of mud. D. The lake inside Gale Crater could have lasted for ten years.43. According to Jim Bell, on Mars there was probably _. A. evidence of life B. evidence of sea C. a groundwater system D. evidence of mountains44. It can be inferred from the last paragraph that _. A. the evidence of ancient lakes was not enough B. the Mars Science Laboratory has found water C. the evidence of supporting life was not doubted D. the Mars Science Laboratory has only one scientist45. Which part of a website is the text probably taken from? A. Culture. B. Science. C. Travel. D. Entertainment.【参考答案】41-45 DDCAB美国宇航局的科学家称,他们在“好奇号”传回的火星照片上发现,在一个名叫黄刀湾的盖尔陨石坑有许多已经聚合成砾岩的碎石。“好奇号”在该区域检测到了越来越多的水分子信号。41. D。细节理解题。根据第一段的Its main objective is to find evidence.可知答案。42. D。细节理解题。根据第三段最后一句the lake could have lasted可知答案。43. C。细节理解题。根据倒数第三段的there was likely an active groundwater system.可知答案。44. A。推理判断题。从最后一段continue exploring. for even more evidence.可知答案。45. B。推理判断题。本文是一篇有关科技的报道。故要到网站的科学版块才能看到。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014高考英语一模试题】Although cats may be one of the most popular pets today, little is known about how and when humans and cats set up their close relationship. The earliest evidence for humancat interaction dates back to prehistoric Cyprus(史前塞浦路斯), where the remains of a wild cat and a human dated 9,500 years old were found buried together. A new study in the Proceedings of the National Academy of Sciences has confirmed the first direct evidence of a humandomestic cat relationship among Chinese farmers 5,300 years ago. Researchers studied the bones of cats, dogs, deer and other animals unearthed in an excavation (挖掘) near a village in Central China. By using some ways, scientists showed that the cats were living on a mostly millet(黍)based diet, just like the domesticated dogs and pigs from the site. The most reasonable explanation for a high consumption of milletbased food is that the cats had formed a stable and mutual relationship with humans and could easily feed on rodents (啮齿动物) around human villages, find leftover food or even have been fed by people intentionally, said Hu Yaowu from the Chinese Academy of Sciences in Beijing, whose research focuses on the relationship between humans and domesticated animals.It is very interesting for us to find the consumption of millet-based foods by the cats, since this kind of evidence had long been missing.” Hu explains. Since cats usually eat meat, such a diet would be unexpected, unless the cats were being fed by people, the study argues. The researchers also found that one of the cats survived to reach old age, implying that it had a safe place to live and enough to eat. Why the farmers wanted to keep cats nearby or make them pets could be answered by other evidence. Chinese archaeologists found some storage containers were specifically designed to keep out rodents a vermin (害兽) that cats could certainly have helped with. The simplified theory is that rats were attracted to the food of farmers, and so were harmful to farmers. Cats were attracted to the rats, and so farmers formed a mutually beneficial relationship with cats, taking care of them in return for pest control.【小题1】The evidence found in the remains dating back to prehistoric Cyprus means . A. human made cats pets as early as 9,500 years agoB. human interacted with cats very earlyC. cats didnt appear until prehistoric Cyprus D. when cats became domesticated 【小题2】Apart from cats, Hu Yaowu and his teams may also study .A. the preventions of pests from grains B. the history of Chinese farmingC. the dogs and pigs D. the ways to keep pets【小题3】Which of the following is NOT the evidence of Chinese farms keeping cats? A. Cats didnt feed on meat. B. The cats consumed large amounts of milletbased foods. C. One of the cats survived to reach old age. D. Some storage containers were specifically designed to keep out rodents.【小题4】What are the reasons for farmers to keep cats? A. Helping keep other domesticated animals. B. Not letting cats eat food.C. Supplying meat for human. D. Helping reduce the amount of pests. 【小题5】In which part of a newspaper would be the passage most probably appear .A. Entertainment B. EnvironmentC. Human and Science D. Life and fashion【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】D【小题5】C【解析】试题分析:文章介绍了通过调查发现人和猫的联系是什么时候开始的,也介绍了以前的农民为什么养猫的阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014质量检测】After a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for Robert Edwards for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a plough and a wall. When Mrs. Edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years. The news of Robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. The only reasonable explanation given by one doctor was th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- CJT 555-2024 住房公积金服务标准
- 知识趣味问题(有答案)200道题
- 神经外科护士健康教育考核试题及答案
- 建筑公司工程部管理制度(详细)
- 干坚果脱壳机项目可行性分析报告范文
- 光谱仪建设项目可行性分析报告(总投资23000万元)
- 实时成像检测建设项目可行性分析报告(总投资11000万元)
- 尾气检测仪项目可行性分析报告范文(总投资6000万元)
- 年产xxx再沸器项目可行性分析报告
- 光伏机电管理制度
- 北欧风格室内设计讲解
- 2025亚洲烟草产业市场供求状况及投资前景规划研究报告
- 边界联检工作总结
- XX集团董事会2025年度工作报告
- 全科医学科慢性病综合管理指南
- 2026年气溶胶灭火系统市场研究报告
- 兄弟放弃继承协议书
- 矿山个人劳务合同范本
- 医美胶原蛋白课件
- 2025版《煤矿安全规程》权威逐条解读第六编应急救援
- 人工智能+数据安全智能监控与异常检测研究报告
评论
0/150
提交评论