




已阅读5页,还剩28页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心1 课后能力测评课后能力测评 一一 完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出可以填入空白处 的最佳选项 字数 293完成时间 15 分钟难度 The basic meaning of pet is an animal we keep for emotional 情感的 rather than economic reasons A pet animal is 1 as a companion and we all need companions to keep as feeling happy 2 pets offer more than mere only companionship they invite us to love and be loved Many 3 feel their pets understand them for animals are 4 to sense anger and sorrow Often a cat or dog can comfort us 5 when human words don t help We feel loved too by the way pets 6 us for a home for food and drink Dogs 7 look up to their owners 8 makes them feel important and needed A pet can be something 9 to each member of the family another baby to the mother a sister or brother to a n 10 child a grandchild to the elderly but for all of us pets provide 11 and companionship It has 12 been suggested that tiny pets 13 be sent as companions to astronauts on space ships to help reduce the stress 紧张 and 14 of space flights In this Plastic Age when most of us live in large cities pets are particularly important for 15 A pet in the family keeps people in 16 with the more natural animal world Seeing an animal give birth brings understanding of the naturalness of childbirth and seeing a pet 17 helps a child to cope with sorrow Learning to 18 a pet helps a child to grow up into a loving adult who feels 19 toward those dependent on them Rightly we teach children to be good to their pets They should learn too that pets are 20 for us human beings 1 A known B looked uponC treated D kept 2 A But B However C So D Otherwise 3 A masters B owners C bosses D hosts 4 A slow B quick C easy D difficult 5 A in time B on time C at times D at no time 6 A depend on B live on C wait on D look on 7 A especially B hardly C hopefully D entirely 8 A it B who C which D what 9 A dangerous B necessary C the same D 用心 爱心 专心2 different 10 A single B only C separate D alone 11 A loss B love C trouble D pleasure 12 A ever B even C never D probably 13 A would B could C should D must 14 A loneliness B distanceC darkness D weight 15 A housewives B childrenC grown ups D relatives 16 A connection B conversationC touch D love 17 A die B suffer C cry D fight 18 A pay for B ask for C call for D care for 19 A comfortable B suitableC valuable D responsible 20 A fit B good C expensive D bad 阅读理解 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A A 字数 343完成时间 15 分钟难度 Burning the midnight oil before an exam or interview has an opposite effect according to a research which found that sleep is necessary for memories to be downloaded into the brain A good night s sleep within 30 hours of trying to remember a new task is a necessary condition of having good recall in the weeks ahead scientists have found We think that getting that first night s sleep starts the process of memory consolidation 加强 said Robert Stickgold a sleep researcher at Harvard Medical School who conducted the latest study It seems that memories are normally washed out of the brain unless some process nails them down I feel uncertain that sleep is one of those things that do the nailing down Professor Stickgold said Professor Stickgold s team trained the 24 people to tell the direction of three diagonal bars 斜线 shown for a sixtieth of a second on a computer screen full of horizontal stripes 水平线 Half the subjects were kept awake that night while the others slept Both groups were allowed to sleep for the second and third nights to make up for any differences in tiredness between the volunteers Those who slept the first night were much better at remembering the task while the second group showed no improvement in spite of enjoying two nights of catch up sleep 用心 爱心 专心3 A further study by scientists at the Medical University at Lubeck in Germany showed that memories are laid down in two stages during the night The first is during the deep so called slow wave sleep which usually takes place in the first half of the night The second and less important stage happens during the periods of dreaming or rapid eye movement REM When people don t sleep well in the first half of the night their memory consolidation is almost the same as having no sleep at all 1 Which of the following statements is CORRECT according to the first paragraph A It is necessary to burn the midnight oil before an exam or interview B Sleep speeds up the loss of memory C Man should have a good sleep if he wants to keep a good memory D Staying up late will make you better prepared for an exam or interview 2 It can be inferred from the fourth paragraph that A some process helps memories to be washed out of the brain B Professor Stickgold is doubtful about whether sleep can make memories worse C some memories normally influence the function of the brain D sleep may can improve the condition of memories 3 How was the research conducted by Professor Stickgold A The subjects were divided into two groups B All the subjects were kept awake for 3 nights C One group slept at the first night but was kept awake the next two nights D One group was kept awake for 3 nights but the other slept for the second and third nights 4 What was the study result of the scientists at the Medical University at Lubeck A REM sleep is not important at all for the consolidation for memory B Intellectual performance mainly depends on the slow wave sleep period C When people sleep poorly in the first half of the night it is almost the same as having no sleep at all D REM sleep is as important as slow wave sleep in terms of memory recall 5 The BEST title of this passage is A Sleep Necessary for Memories B The Importance of the First Stage of Sleep C Studies Made by Scientists About Sleep D The Scientists Achievement in Sleep Research B B 字数 290完成时间 10 分钟难度 The blockbuster film Titanic has brought millions of dollars and thousands of people to the theaters and continues to touch people today in their homes Why is this film so successful It is a combination of many different things Among these are many different elements Looking at some of these elements will show how the director and others involved were able to create an emotionally 用心 爱心 专心4 charged movie that appealed to millions The film uses one thematic 主题的 element called The Truth of Human Nature The two main characters seem to represent noble people Most of the other characters in the film are shown as non tolerant rude and cold hearted people The element of focusing on the two main characters love and emotion seems symbolic of an ideal state There are also social problems addressed This is done in a few different ways The most noticeable way is that the lower class people remain locked in the basement as the ship goes down Throughout Titanic the lighting is very important The poor lower class people are always shown in very warm colored light that gives them a sense of life and happiness On the other hand the rich upper class are always shown in a flat light portraying the feeling of hardness and coldness By using these techniques they show the issue of class segregation 种族隔离 and they create stereotypes The main characters are able to break free of these stereotypes and be together This is the solution to the segregation problem As you can see Titanic took a lot of thinking and preparation to film in a manner that would create emotion and bring to the surface the issues and story of the great ship 6 The underlined word blockbuster in the first paragraph probably means A something very successful B a highly explosive bomb C something worth a lot of money D a touching story 7 In Titanic the scene of the lower class people remaining locked in the basement as the ship goes down is used to A criticize non tolerant and cold hearted rich people B enlarge the spectacle of the film C criticize the reality of the society D emphasize the condition of the poor at that time 8 Why were different colors of light used in the film Titanic A They were used to show the difference between the rich and the poor B The director was determined to achieve good visual effect C The social status was represented by the color of light in the past D The use of light was the main technique the director made use of 9 What can we infer from the passage A The segregation problem in the society can be solved by using the light B Though love is the main theme of Titanic it also reflects some social problems C Because of the director s talents the film Titanic achieved great success D In the film Titanic there are two characters altogether 10 The writer mainly talks about in this passage 用心 爱心 专心5 A the process of shooting Titanic B the leading actor and actress in Titanic C the main techniques used in Titanic D the outline of Titanic 阅读表达 阅读下面短文并回答问题 请注意问题后的词数要求 字数 294完成时间 12 分钟难度 The word addiction usually makes you think of alcohol or drugs but in modern day society we are seeing some new kinds of addictions Some people are compulsive 难以自制的 shoppers Others find it impossible to pull themselves away from their work Still others spend countless hours watching TV or playing computer games Over the years shopping has become a very common activity Many people enjoy going to malls or stores more and more everyday but it s more than a common hobby for some of them They have turned into shopaholics They are people who simply enjoy shopping and walking around spending money without being able to stop doing it They are hooked on shopping and usually buy things that they don t need Even though they don t have enough money they buy everything they want The question is why do they have this addiction There isn t a specific answer Some people go shopping when they are sad worried upset or lonely and they want to feel better They use this activity as a way to forget their problems Shopaholics say that they feel more important and better after they buy something They also tend to have this addiction when they feel guilty Shopaholism seems to be a harmless addiction but it can Some of them can be psychological If this is the case people addicted to shopping should go to a support group to help them break this habit However the process like for most addictions is long and they suffer a lot It can also cause financial problems They just think about satisfying their feelings so they spend money they don t have They get deep in debt and they can even go bankrupt and get sent to prison 1 List three activities that might develop into addictions based on the text no more than 8 words 2 What s the main idea of Paragraph 3 no more than 10 words 3 Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words no more than 6 words 4 Which sentence in the passage is the closest in meaning to the following one Accordingly these shopaholics should turn to a certain organization for help so that they can stop compulsive shopping 用心 爱心 专心6 5 Translate the underlined sentence in Paragraph 2 into Chinese 课后能力测评 一 1 解析 选 D 从空后的 and we all need companions to keep as feeling happy 可知 作者认为人们是把宠物作为伴侣来养 而不是把它看作伴侣 2 解析 选 A 从空后的 more than mere only companionship 可知 本句与上 句为转折关系 3 解析 选 B 从空后的 their pets 可知 这里表示的是宠物的拥有者 host 是 相对客人而言 master 是相对仆人 servant 而言 boss 是相对雇用者而言 owner 指某物 的所有者 4 解析 选 B quick 在这里意为 反应灵敏 5 解析 选 C at times 在句中相当于 sometimes 6 解析 选 A 句意为 通过宠物依赖于我们给它们一个家 食物 饮水的同时我们 也感受到爱 depend on sb for sth 意为 依靠某人获得某物 7 解析 选 A 作者认为在这一点上狗的表现最突出 因此用 especially 表示 8 解析 选 C which 引导非限制性定语从句 在这里指代 Dogs 7 look up to their owners look up to 在这里意为 尊敬 尊重 17 解析 选 A die 在此与 give birth 相对 从空后的 with sorrow 也可以得到此答 案的提示 18 解析 选 D care for 意为 关心 照顾 符合语境 19 解析 选 D 句意为 学会关心宠物有助于将孩子培养成有爱心的成年人 他们会 对需要自己的人 负责 20 解析 选 B 句意为 他们也会知道宠物对我们人类有益处 be good for 对 有好处 1 解析 选 C 推理判断题 本文通过实验说明好的睡眠对记忆力至关重要 文 用心 爱心 专心7 章第一段就交代了整篇文章的中心 2 解析 选 D 推理判断题 Professor Stickgold 的话说明 睡眠也许是不让记忆力 衰退的关键之一 3 解析 选 A 细节理解题 文章第六 七段介绍了参与实验者被分成两组 一组第 一天晚上睡觉 另一组第一天晚上不睡觉 4 解析 选 B 细节理解题 文章最后一段说明了 slow wave 睡眠阶段对记忆的重要 性 5 解析 选 A 标题概括题 归纳文章第一段的内容可知答案 6 解析 选 A 根据第一句的描述可知 泰坦尼克 很受人们的欢迎 感动了很多的 人 是一部很成功的电影 7 解析 选 D 第三段开头指出 里面也反映了一些社会问题 然后接着举了船下沉 的时候下层人民仍被困在地下室里的情节 故选 D 8 解析 选 A 根据文章第三段倒数第二句 By using these techniques they show the issue of class segregation 可知 选 A 9 解析 选 B 通读全文可知 泰坦尼克 中爱情是主题 但也反映了一些社会问题 10 解析 选 C 通读全文可知 文章主要讲述了电影 泰坦尼克 中运用的主要拍摄 技巧 1 shopping drinking playing computer games working watching TV taking drugs 任选其中三项 2 The reason why some people shopaholics have shopping addiction The possible reasons for shopaholism shopping addition 3 cause bring about result in many problems 4 If this is the case people addicted to shopping should go to a support group to help them break this habit 5 他们购物成瘾 而且通常买的都是他们用不着的东西 他们购物上瘾 常买些不需 要的东西 用心 爱心 专心8 选修选修 8 8 课后能力测评课后能力测评 二二 完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出可以填入空白处 的最佳选项 字数 277完成时间 15 分钟难度 Kate said Hello to Mr Patel as she entered She picked up a wire basket and walked towards the back of the store 1 the rice was kept The room was quite large and divided by three long aisles 过道 with rows of shelves full of 2 Besides her and Patel there were only two boys in the store They were both wearing 3 overcoats They looked rather 4 because the overcoats were too big for them 5 she heard one of them whisper to 6 She walked on to the next aisle and found the 7 she was looking for Then she heard something else It 8 like a box dropping on the floor She looked through the small open space 9 goods on the shelf and saw one of the boys picking up a box But 10 putting it in the basket he dropped 11 into the inside pocket of his overcoat Kate looked back and 12 see Mr Patel at the door checking through a list Then she looked through the 13 in the shelf again The boys still had their backs to her They were putting something 14 into their inside pockets and then one of them said Let s get out of here They moved away from her When she got to the door the two boys were 15 her She watched them 16 for the few things in their 17 They had both 18 their overcoats Mr Patel did not seem to know what they had done He even 19 at them as they were about to 20 Now Kate decided to stop them 1 A which B that C there D where 2 A books B baskets C goods D magazines 3 A dirty B long C grey D tight 4 A strange B young C nervous D excited 5 A Look up B Listen to me C Watch out D Put it down 6 A him B her C the boy D the other 7 A book B rice C bag D magazine 8 A looked B heard C showed D sounded 9 A between B of C around D at 10 A instead of B beforeC without D as if 11 A something B itC one D that 12 A would B should C might D could 13 A spot B space C goods D books 14 A important B new C else D extra 15 A next to B beside C in front of D behind 16 A paying B looking C asking D reaching 17 A hands B pockets C box D basket 18 A thrown B stolen C buttoned D hidden 用心 爱心 专心9 19 A shouted B smiled C looked D laughed 20 A leave B pay C speak D apologize 阅读理解 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A A 字数 321完成时间 15 分钟难度 With petroleum reserves 石油储量 decreasing the search is on to replace gas with a cleaner greener alternative Though much eco talk has centered on biofuels from corn and soybeans the biofuel that looks more likely to replace petroleum comes from a most unlikely source algae 藻类 Algae like corn soybeans and other crops grow via photosynthesis 光合作 用 and can be processed into fuel oil However they yield 30 times more energy than land crops such as soybeans according to the U S Department of Energy Many algae species also can grow in saltwater and polluted water while corn and soy require arable land and fresh water that will be in short supply as the world s population balloons If you replaced all the diesel 柴油 in the U S with soy biodiesel it would take half the land mass of the U S to grow those soybeans says Matt Caspari chief executive of Aurora Biofuels a Berkeley Calif based private firm that specializes in algae oil technology On the other hand the Energy Department says that if algae fuel replaced all the petroleum fuel in the United States it would require 15 000 square miles which is a few thousand miles larger than Maryland 12 407 square miles the 42nd state in land area Another bonus Because algae can be grown just about anywhere in a closed space they re being tested at several power plants across the nation as a carbon absorber Smokestack emissions 烟囱排放物 can be pumped directly into the ponds feeding the algae while keeping greenhouse gases out of the atmosphere Although processing technology for algae fuel also known as oilgae in some environmentalist circles is improving it s still years away from reaching your local gas pump It s just a question of cost because no large cale facilities have been built yet Caspari says 1 The underlined word yield in Paragraph 2 can be replaced by A control B require C produce D grow 2 Compared with corn and soybeans algae A may pollute water and soil B can grow in poor conditions C provide much less energy D need more special care 3 According to Paragraph 3 one of the advantages of algae fuel is that A it can be used more widely B it is more easy to produce C it needs much less land 用心 爱心 专心10 D it costs much less money 4 What do we learn about algae from Paragraph 4 A Algae help protect the environment B People can grow algae anywhere C Fish can get more oxygen from algae D Algae produce less waste 5 What does the passage mainly talk about A Environmental protection B Biofuels from corn and soybeans C The false hope of biofuels D A promising oil alternative B B 字数 378完成时间 5 分钟难度 Prince Charles yesterday promised to reduce the royal impact on the environment through sweeping changes to his personal lifestyle and official schedule The prince will replace carbon heavy private jets and helicopters with scheduled flights and train services The move came as Prince Charles urged business leaders to publish the environmental impact of their activities He said Few accountants and business decision makers ask How much of our critical natural resource is left How many miles of polar ice cap has our business helped melt this year By how many inches have we raised sea levels How many species have we put at r
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 预防青少年脊柱侧弯健康教育方案
- Unit 4 Eat Well Section B 2a~2c 说课稿2024-2025学年人教版七年级英语下册
- Unit 2 Eternal Love说课稿-2025-2026学年高中英语重庆大学版选修九-重大版2004
- 高考语文模拟试题及详细解析
- 个人所得税申报流程及避税技巧
- 简易劳动合同书标准范本模板下载
- 小学教研组年度工作总结范例
- 建筑消火栓定期检查卡模板
- 高层建筑抗震设计理论与案例
- 企业成本核算实务操作指南
- 短视频与直播运营PPT完整全套教学课件
- 小学一年级音乐教案《其多列》及反思
- FZ/T 73070-2022针织面料型胸贴
- GB/T 25853-20108级非焊接吊链
- GB/T 12467.5-2009金属材料熔焊质量要求第5部分:满足质量要求应依据的标准文件
- DIP插件外观检验标准
- 天津科万物业设备台帐
- 数字电子技术说课
- 易文化与中医学课件
- 提高粘滞流体阻尼器埋件的一次验收合格率
- JIS G4304-2021 热轧不锈钢板材、薄板材和带材
评论
0/150
提交评论