




已阅读5页,还剩25页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西省咸阳市2020学年高一下学期期末教学质量检测英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 音频What day is it today?A. Saturday. B. Sunday. C. Monday.【答案】A【解析】【详解】此题为听力题,解析略。2. 音频Whats the relationship between the two speakers?A. Friends. B. Strangers. C. Classmates.【答案】B【解析】【详解】此题为听力题,解析略。3. 音频Where does this conversation most probably take place?A. In a hotel. B. In a bank. C. In a library.【答案】B【解析】【详解】此题为听力题,解析略。4. 音频What will the boy most probably be doing at 4:00 tomorrow afternoon?A. Doing his homework.B. Seeing a film in the cinema.C. Playing football.【答案】C【解析】【详解】此题为听力题,解析略。5. 音频How is the woman going to London?A. By car. B. By plane. C. By train.【答案】C【解析】【详解】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。音频6. What magazine does the man take besides Morning Post?A. Newsweek. B. New Yorkers. C. New Scientists.7. Whats the price for Morning Post?A. One dollar. B. One and a half dollars. C. Three dollars.【答案】6. B 7. A【解析】【6题详解】此题为听力题,解析略。【7题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。音频8. Where will the two speakers go?A. To the bookstore. B. To the post office. C. To the supermarket.9. What will the woman buy?A. A dictionary. B. A grammar book. C. A novel.【答案】8. A 9. B【解析】【8题详解】此题为听力题,解析略。【9题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。音频10. What will Marys mother receive for her birthday?A. A shirt. B. A skirt. C. A plate.11. Wholl cook the special dinner?A. Mary. B. Marys friend. C. Marys mother.12. Who will do the shopping?A. Marys father and mother. B. Mary and her mother. C. Mary and her father.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【10题详解】此题为听力题,解析略。【11题详解】此题为听力题,解析略。【12题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。音频13. Whats wrong with the womans mother?A. She has been sick. B. She feels homesick. C. She has a poor memory.14. Where does the woman live now?A. In Britain. B. In India. C. In America.15. How often does the womans mother visit her family and old friends in India?A. Once a year. B. Twice a year. C. Every other year.16. What does the woman plan to do next year?A. Study a new language.B. Travel to India.C. Visit her fathers native country.【答案】13. B 14. C 15. A 16. B【解析】【13题详解】此题为听力题,解析略。【14题详解】此题为听力题,解析略。【15题详解】此题为听力题,解析略。【16题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。音频17. What is Aelita Andre famous for?A. Her life style. B. Her art shows. C. Her painting style.18. What is NOT true about Aelitas first show?A. It was held in 2020.B. It was held in New York.C. It contained 44 paintings.19. How old was Aelita when she started paint?A. Nine months old. B. Four years old. C. Seven years old.20. How much is the cheapest work of Aelita?A. Over $ 2,400. B. Over $ 3,000. C. $ 4,400.【答案】17. C 18. C 19. A 20. B【解析】【17题详解】此题为听力题,解析略。【18题详解】此题为听力题,解析略。【19题详解】此题为听力题,解析略。【20题详解】此题为听力题,解析略。第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列四篇短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAs the first woman Chancellor (总理) in Germans history, Angela MM topped Forbes magazines list of “The Worlds 100 Most Powerful Women” in 2020, 2020, 2020, and 2020. She has even been compared to Margaret Thatcher and many people called her “Iron Lady”.Merkel was born in Hamburg, West Germany, on July 17, 1954. Six weeks after she was born, her family moved to Templin. As a small child, Merkel quickly learned to speak but took longer to walk. “I was a stupid person when it comes to moving,” Merkel said. “A normal person could do something naturally, but I had to think about it in my mind and practice.” As a teenager, she was a top student and graduated from high school with perfect marks. In 1973, Merkel went to the University of Leipzig, where she studied physics. At 32, she got her doctors degree in Physics.She stepped into politics in 1989. In her first big political job as Minister for the Environment in 1994, her scientific background and strong will proved very useful. In 2020, she became Germanys Chancellor. She has been re-elected to a second term as German Chancellor on September 27, 2020.Through her political career, Merkels persistence (坚持) and patience helped her a lot. “Shes bright and open-minded, said Hubert Merkel. “She is the person who wants to know exactly what is going on, and how never giving up will influence our society and future.”21. As a small child, Merkel was slow in .A. speaking B. learning C. walking D. thinking22. The underlined phrase “stepped into politics” in Paragraph 3 most probably means .A. fought the government B. began her scientific careerC. offered political guidance D. became a government official23. We can infer from the passage that Angela Merkel .A. is a powerful woman with u strong will und determinationB. got her doctors degree in Politics in University of LeipzigC. has worked as German Chancellor since September 27, 2020D. showed her best talent as Minister for Environment24. In the last paragraph, the author mainly wants to express .A. one must be brave in the political careerB. persistence can help ones dream come trueC. one should be patient when making decisionsD. one can have a strong will when others havent【答案】21. C 22. D 23. A 24. B【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了德国第一任女总理默克尔的生平事迹。【21题详解】细节理解题。根据As a small child, Merkel quickly learned to speak but took longer to walk可知,克尔小的时候说话比较早,但会走路比较晚,故选C项。【22题详解】词义猜测题。根据划线部分后面一句In her first big political job as Minister for the Environment in 1994 . 1994年,她担任了第一个重要的政治工作-环境部长。可知她在1989年刚开始涉政,故选D.成为政府官员。【23题详解】推理判断题。根据第一段中大家成她为“Iron Lady”.铁娘子,和最后一段的Merkels persistence (坚持) and patience helped her a lot 可以推断,默克尔是一个有理想和决心的女性,故选A。【24题详解】推理判断题。最后一段主要说明了坚持的作用,尤其是第一句话默克尔的坚持和耐心给了她很大的帮助,由此可以推断出,B项最合题意。A、C是无中生有,最后一段没有提及在政治生涯中要勇敢和对做出的决定由耐心。一个人有坚强的意志是对的,但文章中没有表达出是在他人没有的情况下,故D选项与与原文不符。BIts a classroom. Instead of being told to sit quietly and listen, you are encouraged to stand up, jump around, imagine and act out. Its a class full of laughter and applause (鼓掌), emotion and energy. Welcome to drama class, one of my favorite classes at high school.In drama class we used to play a lot of “drama games”. We would improvise (即兴表演), copy and above all use our imagination.My favorite game was called “Spotto”. One person stood in the front of the class and performed a scene, completely out of their imagination. When one audience member yelled “Spotto!”, the performer had to freeze. Then the person who had yelled Spotto had to get up and improvise a new scenario (剧情) based on the position the first performer froze in. This went on as more and more people were added to the scene. Eventually the entire class would have joined the scene. Then the performers would start to leave in reverse (颠倒的) order.It was a lot of fun, and a good test of everyones imagination to see what they would come up with. Drama class at my school often involved a big performance at the end of the term as well. We would work on a production throughout the term and put on a show for our parents and the school community.It was a great experience to perform on stage in front of a large audience. Drama class can help shy children, like me, to come out of their shells. It helped them become more confident and developed their public speaking skills. Drama class is also a great place to express oneself, and a way for children to use up some of their energy.25. Which do you agree with about the game “Spotto”?A. Each performer in the game has to retell the story of the latter performer.B. A performer has to show a story unrelated to that of the former performer.C. Every student gets the chance to make a contribution to the “Spotto” game.D. It is designed to help drama students learn from one anothers performance.26. The underlined word “them” in the last paragraph refers to “ ”.A. shy children B. a large audience C. drama students D. the whole class27. What do you know about the author according to the article?A. He was too shy to attend the drama class.B. He was a star student in the drama games.C. He was shining in big performances each term.D. He was happy to perform on stage in front of the audience.28. Whats the best title for this passage?A. A few drama games for fun.B. How to improve drama skills.C. Unforgettable experiences on stage.D. One of my favorite high school courses.【答案】25. C 26. A 27. D 28. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了作者在他喜欢的戏剧课上常玩的一个游戏-Spotto。【25题详解】细节理解题。根据第三段的Eventually the entire class would have joined the scene. 可知,最后班里的每位同学都将加入这个场景中,故C项正确。根据第三段的Then the person who had yelled Spotto had to get up and improvise a new scenario (剧情) based on the position the first performer froze in可知,那个喊Spotto的人需要站出来在上一个表演者冻结的地方继续即兴表演,故A、B两项错误。最后两段主要讲了这个游戏的作用,即让那些害羞的人得到锻炼,可以增加大家的自信心,由此可知这个游戏并不是为那些学戏剧表演的学生而设计的,故D项错误。【26题详解】词义猜测题。根据上一句Drama class can help shy children, like me, to come out of their shells 戏剧课能够帮助那些像我一样爱害羞的孩子,让他们脱壳而出,和换线部分所在的句子的句意“这帮他们便的更加自信和发展他们的公共演讲技能,可知画线中的代词them指的是害羞的孩子,故选A。【27题详解】细节理解题。根据第四段的It was a lot of fun, and a good test of everyones imagination to see what they would come up with.和第五段的It was a great experience to perform on stage in front of a large audience. Drama class can help shy children, like me, to come out of their shells.可知作者不仅喜欢戏剧课,还喜欢在台上表演,故选D。【28题详解】主旨大意题。文章主要介绍的是作者喜爱的戏剧课,故文章的标题选D最切题。文中只介绍了一种游戏,故A项错误,文中没有提到怎样提高戏剧技能和作者的舞台经历,故排除B、C。COn October 17, 2020 the Shenzhou-11 manned spaceship was sent into space from the Jiuquan Satellite Launch Centre in Gansu. Two days later the spaceship successfully connected with the space laboratory Tiangong-2. It meant China got closer to its plan of building a space station in 2020.The spaceship took two Chinese astronauts to space this time. Jing Haipeng was an experienced astronaut who flew on Shenzhou-7 in 2020 and Shenzhou-9 in 2020. But it was Chen Dongs first space flight.Jing and Chen were given a 30-day task on Tiangong-2. They tested new technology and did experiments to prepare for future space station tasks. The astronauts themselves were also the subject (对象) of those experiments. The life support devices (设备) they used and how they lived inside the space laboratory were studied. No Chinese astronaut had stayed in space for that long before.A month-long space task was not easy, so Chinese scientists and engineers had come up with lots of new technologies to allow astronauts to stay more safely and more comfortably in space. One of the new technologies tested during this task was a device called “space hospital”. The space hospital was two little silver boxes tied around the two astronauts, legs. Through the “space hospital”, scientists and doctors on the Earth could watch the astronauts, heart rate and temperature. When the astronauts felt tired, the “space hospital” could even massage (为按摩) them.After this task, China was expected to send an unmanned cargo spaceship (无人货运飞船) in mid-April the next year. It docked with Tiangong-2 and took new fuel to the space laboratory.29. The spaceship connected with the space lab oratory Tiangong-2 on .A. October 17 B. October 19 C. November 19 D. November 2030. How many times has Jing Haipeng been to space?A. Once. B. Twice. C. Three times. D. Four times.31. Which of the following is NOT true according to the passage?A. China will build its own space station in 2020.B. In October, 2020 Chen Dong took his first space flight.C. The two astronauts themselves did experiments in space.D. In 2020 another cargo spaceship will take new fuel to the space laboratory.【答案】29. B 30. C 31. D【解析】这是一篇说明文。本文主介绍了中国神州11号载人飞船成功发射进入太空进行的相关信息。【29题详解】细节理解题。根据第一段的Two days later the spaceship successfully connected with the space laboratory Tiangong-2,宇宙飞船是10月17号发射的了,两天后即10月19号宇宙飞船与天宫二号进行了连接,故选B项。【30题详解】细节理解题。根据第二段的Jing Haipeng was an experienced astronaut who flew on Shenzhou-7 in 2020 and Shenzhou-9 in 2020.可知,他是一名经验丰富的宇航员,曾经参与了2020年的神州7号和2020年的神州9号的飞行,再加上神州11号的飞行,共三次,故选C。【31题详解】细节理解题。根据文章的最后一段的China was expected to send an unmanned cargo spaceship (无人货运飞船) in mid-April the next year. 可知,the next year应指的是2020年神州11号发射的下一年,即2020年,而不是2020年,故选D项。DThere are so many expressions in American English that sound pleasant but are not.“Face the music” is a good example. When someone says they have to face the music, it does not mean they are going to a musical performance or concert. To face the music means to accept the unpleasant results of an action.Imagine a friend asks you to take care of her beautiful red sports car. She gives you the keys and says, “Thanks so much for watching my car while Im away. But please do not drive it. It is an extremely fast car and you are not on the insurance (保险).”But you do not listen. You want to show off to some friends and pretend the car is yours. So, you drive it around town one night. As bad luck would have it, you lose control of the car and drive it into a stop sign. The damage is severe. When your friend returns you must tell her what you have done and “face the music”.The “music” here is the consequence or result of your actions. It could be losing her friendship or paying for repairs to her sports car or both. Whatever the music is, you must face it.There are other American expressions that mean the same as “face the music”.To “take your medicine” means to accept the results from something bad you have done. And if someone says, “You made your bed. Now lie in it.” He means you created a bad situation and now you will experience the results, or as we say in American spoken English, you must deal with it!“Pay the piper” also means the same as “face the music”. But, that expression has its own very interesting beginning. We will talk about that on another Words and Their Stories.32. Which of the following expressions doesnt have the same meaning with the others?A. Face the music. B. Take your medicine.C. Make your bed. D. Pay the piper.33. What may be talked about in the next programme?A. Other words and their stories. B. The beginning of “pay the piper”.C. The wider use of “face the music”. D. An example of “take your medicine”.34. What does “face the music” mean?A. Going to a musical performance.B. Apologizing to the person you have hurt.C. Dealing with the situation you have caused.D. Accepting the unpleasant results of an action.35. Which action belongs to a “take your medicine”?A. You broke the traffic rules and caused an accident.B. You worked hard but failed in the exam.C. You caught a cold and took some medicine.D. You moved to a new city and lost touch with your old friends.【答案】32. C 33. B 34. D 35. A【解析】这是一篇说明文。用举例的方式阐述了face the music 这个词的寓意,它的意思是接受自己的行为所带来的惩罚,并介绍了它的几个其它的同义词。【32题详解】细节理解题。文中对四个选项的意思分别进行了解释,Pay the piper 和Take your medicine 都是Face the music 的同义词,意思是接受自己的行为的结果,根据第七段的“You made your bed. Now lie in it.” He means you created a bad situation and now you will experience the results, or as we say in American spoken English, you must deal with it! 可知,Make your bed的意思是制造了一个糟糕的局面 ,所以Make your bed 与其它几个词意思不同,故选C项。【33题详解】推理判断题。最后一段主要说的是Pay the piper这个词有一个很有意思的开端,根据最后一段的We will talk about that on another Words and Their Stories 可知,下一段要讲的是Pay the piper 的开端,故选B项。【34题详解】细节理解题。根据第二段的To face the music means to accept the unpleasant results of an action 可知face the music 意思是承担你的行为所带来的不好的后果,故选D项。【35题详解】推理判断题。根据第七段的To “take your medicine” means to accept the results from something bad you have done. 可知,take your medicine的意思是接受你所做的坏事的结果,四个选项所给的例子A. You broke the traffic rules and caused an accident. 你违反了交通,造成了交通事故,与题意相符。努力学习但考试失败不能说是坏事;感冒了要吃药和搬到新城市,失去了跟朋友的联系,都不能说是做的坏事,故排除B、C、D。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A lot of kids and adults say they get nervous during social situations. Maybe its speaking up in class or making a phone call or just trying something new. You might feel butterflies in your stomach, or your heart may beat faster or you get suddenly sweaty. _36_ And if fear of being embarrassed or making a mistake is getting in your way, there are some things you can try on your own to help._37_Experts agree that avoiding situations that make us anxious can actually make things worse in the long run. Getting out of something you didnt want to do might make you feel better in the moment, but you will still feel anxious the next time youre asked to do it.Push yourself.While leaving your comfort zone isnt easy, it can be very good for you. Thats because anxiety tends to go away when you start doing the things that make you anxious._38_ You might find you have the skills to handle it. And next time youre in that situation you might feel less self-conscious.Practice a lot.As an experiment, try doing something that makes you nervous._39_ Whatever you do, youll find that it gets easier over time. Thats because by practicing the things that make you nervous you are actually improving your ability to easily handle them.Relax yourself.Instead of trying to relax by watching television or visiting a website, try a deep relaxation practice that has a physical effect on the mind._40_A. Dont avoid something.B. Being nervous is uncommon.C. Pay no attention to your original thoughts.D. Those things are your bodys reaction to fear.E. Start with little things like answering questions in class.F. So try to face your anxiety and fear and see what happen
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 全民健身中心工程建设工程方案
- 种猪购销合同新5篇
- 给水水源规划方案
- 足球竞赛培训试题及答案
- 水杨胺醋酸盐生产线项目技术方案
- 2025年幼儿园一日活动安排试题及答案
- 2025年新疆中考历史试卷及答案
- 行政管理继续教育考试年真题
- 2025标日考试真题及答案
- 2025北京线上考试真题及答案
- 职业生涯规划与就业创业指导 第3版 课程思政大纲 苏文平
- 活动一《用眼习惯小调查》(说课稿)-2023-2024学年四年级下册综合实践活动沪科黔科版
- 基于Logistic的海南省居民购买银行理财产品的影响因素研究
- 2025年KOL营销推广协议
- 城市社区地震安全韧性评估技术规范
- GB/T 30002-2024儿童牙刷通用技术要求
- 尿路软斑症病因介绍
- 大楼智能化系统方案
- 江苏省南京市联合体2024-2025学年八年级上学期期中数学练习试卷
- 部编版(2024)三年级道德与法治上册第12课《生活离不开规则》教学课件
- 插花花艺师(高级)技能认证考试复习题及答案
评论
0/150
提交评论