




已阅读5页,还剩17页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020;2020届高考英语考前冲刺精选专题资料汇编阅读理解(八)AOn hearing the words Just do it!, you will know there is a Nike product nearby. If its Always Coca-Cola, you can be sure someone wants to sell you a refreshing drink.An advertising slogan is to a brand what eyes are to a person. The slogan helps people understand the brand better by telling them what it wants to sell to its customers. Good slogans leave a message inside peoples minds. Its almost certain that every brand has a popular slogan.Here are a few examples:Just do it!-This slogan speaks out to teens. It tells them to do something, but only if they think its worth it. And if so, why not do it wearing Nike?Always Coca-Cola. Cokes slogans change every few years, but this one has enjoyed a lasting popularity because it shows the brands spirit. It seems to say Coke is the only drink there is; there are no other forms of drinks.Share moments, share life. This slogan from Kodak connects photos and beauty. It takes people to remember the happy moments in life by taking photos of them using Kodak film of course!1. What would be the best title for the text?A. Just Do It! B. Slogan And BrandC. Famous Slogans D. What Is A. Good Slogan. ?答案: B 指导:A仅仅是一句广告语不能代表全文,C和D都是只提到slogan,而全文说明的是广告语和商标之间的关系,故选B。2. Which of the following can best explain the underlined sentence (Paragraph 2) ?A. A good advertising slogan should draw peoples attention.B. A brand should have an advertising slogan just as people have eyes.C. An advertising slogan is as important to a brand as eyes are to a person.D. An advertising slogan acts as the eyes of a brand.答案: C 指导:画线部分句意为:广告语和商标之间的关系犹如眼睛和人的关系一样重要。3. The word them in the last paragraph refers to _.A. peopleB. the happy momentsC. photos and beautyD. Kodak film答案: B 指导:由最后一段It takes people to remember the happy moments in life by taking photos of hem”,可知them代替the happy moments4. Which of the following tables can best match the slogans with their brands?BSloganBrandObey your thirst.VolkswagenIf anyone can, Canon can.Eastern AirlinesThe wings of man.Casio WatchesDrives wanted.Jobworld.Co. ukTechnology for lifeSpriteDownload a better future.CanonB. SloganBrandObey your thirst.Canon If anyone can, Canon can.VolkswagenThe wings of man.Eastern Airlines Drives wanted.Casio Watches Technology for lifeJobworld.Co. uk Download a better future.SpriteC. SloganBrandObey your thirst.Casio Watches If anyone can, Canon can.Eastern AirlinesThe wings of man.CanonDrives wanted.SpriteTechnology for lifeJobworld.Co. uk Download a better future.Volkswagen D. SloganBrandObey your thirst.Sprite If anyone can, Canon can.Canon The wings of man.Eastern Airlines Drives wanted.Volkswagen Technology for lifeCasio WatchesDownload a better future.Jobworld.Co. uk 答案:D 指导:由文章的第二段第二句话知:广告词可以使顾客知道产品的优点是什么以及产品的特性,好的广告词可以给顾客留下深刻的印象。由此判断D选项中广告词均表达出所宣传晶牌的特点。CA few months ago, millions of people in London heard alarms all over the town. The Emergency Services, the Fire Departments, the Police, hospitals, and ambulances stood by, ready to go into action. In railway underground stations, people read notices and maps that told them where to go and what to do in the emergency. This was Exercise Flood Call, to prepare people for a flood emergency. London wasnt flooded. In 1928, people living in Westminster, the heart of London, drowned in floods. And in 1953, one hundred people, living on the eastem edge of the London suburbs were killed, again, in the floods. At last, Greater London Council took actions to prevent this disaster from happening again. Though a flood wall was built in the 1960s, Londoners still must be prepared for the possible disaster. If it happens, 50 underground stations will be under water. Electricity, gas and phone services will be out of action. Roads will be drowned. It will be impossible to cross any of the bridges between north and south London. Imagine: London will look like the famous Italian city, Venice. But this Exercise Flood Call didnt cause panic among Londoners. Most people knew it was just a warning. One lady said, Its a flood warning, isnt it. ? The water doesnt look high to me.1. What topic is treated in this passage?A. Possible Damages Caused by FloodsB. Emergency Exercise in LondonC. Flood Emergency in LondonD. London Floods in History答案: B 指导:由文章开头四句可知B为最佳选项。2. What measure was taken against floods in London in the 1960s?A. 50 underground stations were made waterproof.B. Rescue teams were formed.C. An alarm system was set up.D. A flood wall was built.答案: D 指导:由文中“Thou加a flood wall was built in the 1960s可知选D.3. The purpose of the Exercise Flood Call is to _.A. train the civil service for the floodB. prevent the flood from happeningC. fill people in London with alarmD. prepare people against floods答案: D 指导:由文中Thiswas Exe?cise FloodCall,to prepare people for a flood emergency可知选D.4. The author quotes (引述) 3the woman to _.A. describe how frightened most of the Londoners wereB. argue that its impossible to prevent floods in LondonC. show that most Londoners took Exercise Flood Call calmlyD. prove that the Exercise Flood Call did cause a lot of trouble to Londoners答案: C 指导:由文中But this Exercise Flood Call didnt cause panic among Londoners”可知这名妇女的话进一步印证了此论点。panic意思为“恐慌”。答案显然为CDDoodles are signs which you draw unconsciously when you are holding a pen in your hand and just happen to start writing aimlessly. However, there is more to these diagrams (图形) of the unconscious than what you see. Free from the restriction of the conscious mind, they can be useful in finding your character and personality, and many of your secret hopes, ambitions, fears, and dreams.Faces are a sign of sociability or lack of it. If you doodle happy, smiling faces, you have a friendly, out-going disposition which people respond to, and you enjoy an active social life If your faces are bad, this may mean hating others. Faces looking to the right are a sign of out-going personality and confident expectation about the future, to the left, a sign of shyness and self-control.Bare or narrow trees show a lack of warmth. Youve probably been disappointed in life or could even be suffering from a minor illness that needs attention.If you build a house in layers (层), each layer separate, you could be too proud, too eager to make your loved ones folow your order and jump to attention. A little untidiness in a house makes the people feel comfortable, safe and happy.If your doodle looks like a web, you are making a cry for help in solving a problem. You feel trapped, and are seeking a way out perhaps you even want to travel, try out new ideas and realize your ambitions. But you lack confidence to step out into the world on your own because of the web youve created around you.1. One can probably have the wish to be _if he doodles a building with unconnected storeys.A. a leaderB. a self-controlled personC. a shy personD. an attentive person答案: A 指导:由第四段第一句“follow your or der and jump to attention可知A最佳。2. If you doodle a face, you may do any of the following EX-CEPT.A. lead an active lifeB. lead an inactive lifeC. want to get on well with othersD. be in charge of others答案: D 指导:由第二段可知A、B、C三项都涉及而D未涉及。3. What does the underlined word doodle mean in Paragraph2?A. to draw without realizing what one is drawingB. to draw carefully and attentively what one likes drawingC. to write different things without certain limitsD. to write at home, mainly on the wall答案: A 指导:由文中第一句话可知选A.4. What is the possible best title of the passage?A. Dont doodle, or youll not be able to keep secret.B. Recognize yourself with the help of doodles.C. Doodling, an unpopular habit.D. Doodling may cause untidiness.答案: B 指导:由文章第一段最后一句知:从随意乱画的图案可以发现个人的性格、个性,以及许多不为人知的希望、抱负、恐惧及梦想等。故此,B最能概括文意。EFor her first twenty-four year, shed been known as Deb bie-a name that didnt suit her good looks and elegant manner. My name has always made me think I should Be a cheer leader, She complained. I just dont feel like a Debbie!One day, while filling out an application form for publishing job, the young woman suddenly changed middle name, Lynne, for her first name Debbie. That was the smartest thing I ever did, She says now. As soon as I stopped calling myself Debbie. I feh more comfortable with myself., and other people started to take me more seriously. Two years after her successful job interview, the former waitress is now a successful magazine editor friends and associates call her Lynne.Naturally, the name change didnt cause Debbie/I.ynnes professional achievement but it surely helped if only by adding a bit of self-confidence (自信) to her talents. Social scientists saythat what youre called can affect your life. Throughout history, names have not only identified people But also described them. . As his name is, so is he. says the Bible. For better or worse, qualities such as friendliness or reserves, simpleness or charm may be suggested by your name and encourageother people before they even meet you.Of course, names with a good sense can work for you even encouraging new acquaintances. A recent survey showed that American men thought Susan to be the most attractive female name, while women believed Richard and David were the most attractive to men. One woman I know turned down a blind date with a man named Harry because he sounded dull. Several evenings later she came up to me at a party, pressing for an introduction to a very nice man with whom they looked at each other all evening. Oh, I said. You mean Harry? She was ill at ease.1. Debbies changing her name_.A. had actually little to do with her careerB. was what she happened to do when filling out the formC. did have an effect on her successD. entirely contributed to her luck答案: C 指导:由第三段第一句话可知A错,B和D不准确。2. The author introduced Harry to the woman_.A. at the request of the woman herselfB. to tell her that names didnt matter reallyC. to make her feel uneasy in mindD. the person is more important than his/her name答案: A 指导:由最后一段中“pressing for an in troduction to a very nice man”推测可知。presssbto do sth敦促某人做某事。3. The name Debbie may be connected with something_.A. hugeB. quietC. dullD. attractive答案: A 指导:cheerleader指带领观众欢呼的人,即常说的拉拉队队长,这样的人在生活中往往是又高又大、体格健壮的人,而作者说她的名字往往使她想起这个词。4. The best possible tide for the passage may be_A. Names are the most importantB. Your name is your fortuneC. Dont care much for namesD. Names and making friends答案: B 指导:本文主要通过Debbie的例子说明名字给人带来的影响,故B最符合文意。FYang Yongfang used to take the bus to work. But, these days, when she takes a look at the bus, all she sees is a big box full of people, all breathing in there. It seems very unsafe.And that means SARS. So Yang got out her bicycle and dusted it off. Other Chinese who, until recently, appeared to be moving away from the old mode of transportation, seem to he back riding as well.Of course, theres no shortage of bikes. There were plenty long before SARS showed up. But in recent years, private care have been growing in large numbers, crowding bicycles off the streets in some of the biggest cities. Now SARS has brought the bicycle traffic back. Crowded trains and buses look less attractive(吸引人的).In Shanghai 120,000 more bicycles were registered (登记) in April, well above last years monthly average of 50,000.Peoples Daily recently reported that bicycle had suddenly become the third most frequently searched term on the nations largest Web search engine.However, if bike sales continue upward, it could become a nightmare (噩梦)for traffic planners, who had to contend with the often deadly clash between bikes and motorized vehicles. Shanghai officially sees nearly one traffic-related bicycle death a day, a figure that many people here say is probably an understatement (少报).1. Before SARS broke out, Yang Yongfang_.A. was tired of going to work by carB. went to work by bikeC. had already sold her bikeD. went to work by bus答案: D 指导:由文章第一句可知。2. More and more people in Shanghai are beginning to ride, because_.A. riding a bike is much more convenientB. riding a bike costs less than taking the busC. they care more about their healthD. the government has been encouraging them to do exercise答案: C 指导:由于SARS的影响,越来越多的人愿意骑自行车而非乘车是从身体健康方面考虑。3. The writer of the passage_the phenomenon (现象)that bike sales continue upward.A. is strongly against B. is forC. shows no opinion of D. is worried about答案: D 指导:由“if bike sales continueupward,it could become a nightmare可知。4. What is the best title for the passage?A. Bikes Sell Well in Shanghai.B. The New Fashion.C. Back to Nature.D. Shanghai Takes on a New Look.答案: A 指导:为了躲避SARS,人们又重新选择了自行车,从而导致了自行车的旺销。因此,将A作为标题,可以揭示出“triffic与SARS,之间在这一特定时期的关系。GSport not only is physically challenging, but it can also be mentally challenging. Criticism fromcoaches, parents, and oth- er teammates, as well as pressure to win can create an excessive amount ofanxiety or stress for young athletes (运动员). Stress can be physical, emotional, or psychological (心理上的), and research has indicated (暗示) that it can lead to bum out. Bum out has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable.The early years of development are critical years for learning about oneself. The sport setting is one where valuable ex- periences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperatewith others, make friends, and gain oth- er social skills that will be used throughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatly affect their children. Youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find a flaw(缺陷) in themselves.Coaches and parents should also be cautious (小心)that youth sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. In todays youth sport setting, young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport. Following a game, many parents and coachesfocus on the outcome and find fault with youngsters performances. Pos- hive (正面的) reinforcement (强化) should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive rein- forcement motivates and has a greater effect on learning than criticism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to bum out.1. An effective way to prevent the bum out of young athletes is_.A. to reduce their mental stressB. to increase their sense of successC. to make sports less competitiveD. to make sports more challenging答案: A指导:这是一篇探讨心理、教育问题的议论文。文章讨论了体育比赛对年轻人成长所起的作用以及父母、教练及运动员应该如何正确面对体育比赛,如何使年轻人通过参与竞技体育培养健康的心理,学习掌握成长中所需的技能。文章第一段第三句“It can lead to burnout,”中,这里it 指代stress,既然burnout是由stress所导致,那么防止burnout 的办法自然就是减少压力。B、C、D三项恰恰都会增加运动员的精神压力,从而增加the burnout of young athletes。2. According to the passage sport is positive for young people in that_.A. it can help them learn more about societyB. it enables them to find flaws in themselvesC. it can provide them with valuable experiencesD. it teaches them how to set realistic goals for themselves.答案: C 指导:本题可采用排除法。B、D两项较易排除,选项A是干扰项。由文章第二段第二、三句The sport settingis one where valuable experiences can take placeYoung ath letesall,for example,learn how to cooperate with Others,make friends,and gain other social skills that will be used throunghouttheirlives,比较A、C两项,C项更贴切,故选C项。3. Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes_.A. believing that criticism is beneficial for their early developmentB. without realizing criticism may destroy their self-confidenceC. in order to make them remember lifes lessonsD. so as to put more pressure on them答案: B 指导:由文章第二段最后两句“Coaches and parents should如aware;atalltimes,that their feed back toyougsters can greatly affect their chdrenYoungsters may take thdir parentsand coaches criticisms to heart and find a flaw in themselves可知选项B符合文意。4. According to the passage parents and coaches should_.A. pay more attention to letting children enjoy sportsB. help children to win every gameC. train children to cope with (应付) stressD. enable children to understand the positive aspect of sports答案: D 指导:B、C项易排除。关键在于对A、D两项的判断。本文的主旨是:家长、教练及年轻人应如何正确对待体育比赛;要注意比赛的过程而非结果,要认识到年轻人参加运动比赛是为了学习到宝贵的经验。A项“要注意让孩子享受运动的乐趣”与文章的主旨不符。根据第三段第二句,可知D项正确。HAdvertising gives useful information about which products to buy. But modem advertising does more than gives news about products and services. Todays advertisements, or ads, try to get consumers (消费者) to buy certain brands (品牌). Writers of advertising are so skillful that they can sometimes persuade a consumer to wear a certain kind of clothing, cat a special kind of cereal (麦片) , or see a movie. Consunfers might never even want a product if they did not see or hear advertisements for it.For example, you probably do not need the newest cereal in the supermarket. There are probably many cereal brands on your kitchen shelves. You may not have space on your shelf for another. But if you see ads about a new cereal that is your extra-tasty and has a free prize in the box, you may want it. Ad- vertising must get attention. To be effective, it must be exciting, entertaining, or provide some pleasure. The secret of writing good advertising copy is to offer a good idea as well as a product. The idea is what the ad is really selling. One example is an ad that says eati
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 以贷还贷的合同(标准版)
- Unit 10 I've had this bike for three years!Section A 3a-3c 说课稿 2023-2024学年人教版英语八年级下册
- 5.2.3 社会行为(第2课时)说课稿-2025-2026学年人教版生物八年级上册
- 2.2.1配方法(1)直接开平方法 说课稿 2024-2025学年湘教版数学九年级上册
- 二 电功率教学设计初中物理九年级全册北师大版(闫金铎)
- 股权合作合同
- 药物安全培训教学课件
- 2025购销合同清单模板
- 油漆防腐合同
- 北京市和平北路学校九年级化学上册 4.4 化学式与化合价说课稿3 新人教版
- GB/T 7388-1999船用辅助阳极技术条件
- 中医正骨八法-课件
- 设施农用地管理课件
- 外研版八年级上册英语课文(全册)
- 护士执业注册申请审核表(三表合一)
- 博山区规模企业名单
- 向我们的奥运健儿致敬课件
- 重大(特殊)手术报告审批制度流程申请表
- 罗斯蒙特SAABREX雷达液位计选型中文样本
- 医疗保健服务转介工作制度及流程
- 氨基化反应PPT学习教案
评论
0/150
提交评论