已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川省成都市2020高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(80)【2020高考训练】阅读理解推理判断题。People in several American states may be surprised to see cars in city streets without a driver. Experimental driverless vehicles now are legal in Florida, Nevada and California. They are pointing the way to a future that is not far down the road. The high-tech company Google has a number of self-driving cars, Which had covered 480,000 kilometers by August. Volvo is among the companies dong road tests and says in plans to sell driverless cars by 2020.In September, California Governor Jerry Brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. “Today were looking at science fiction becoming tomorrows realitythe driverless car.” The systems been improved through competitions sponsored by the U. S. government agency DARPA. Engineer Richard Mason of the Rand Corporation helped design driverless vehicles for DARPA challenge races.Cars have become much more fuel-efficient, and new electronic features are making Hondas safer, said Angie Nucci of Honda America. “A camera on the passenger-side mirror actually engaged on your guiding screen so you can safely change lanes.” Other safety features include warning systems on the front and the sides of the cars. The syatems help drivers, but dont replace them. Curatou Leslie Kendall of the Petersen Automotive Museum said autonomous cars will make the high ways safer.“By taking out drivers, you also remove most risks of an accident,” Kendall said, you also remove most risks of an accident,” Kendall said. He said consumers, however, may be unwilling to lose control. “It may take them time to come to realize that the technology is indeed reliable, but it will have to prove itself first”,Mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. He said this will happen as the technology is improved.1. What can we learn from Paragraph 1?A. Driverless vehicles are now legal in the whole USA.B. Volvo will be the first to sell driverless cars.C. Googles self-driving cars have covered a long distance.D. Driverless cars are pointing us a faraway future.2. We learn that Governor of California Jerry Brown.A. Helped design self-driving cars.B. Supports self-driving cars on roads.C. Considers self-driving cars science fiction.D. Improved the self-driving car systems3. According to Richard Mason. What is the biggest challenge for driverless cars?A. They are now too expensive for consumers.B. Their technical problems remain to be solved.C. They are not allowed to run on the road.D. They are more dangerous for people on the street.4. Whats the best title of the passage?A . the benefits of the self-driving v carsB . the biggest challenge of the self-driving carsC. self-driving cars: science fiction future is nearD. safer of more dangerousself-driving cars.语篇解读 本文主要讲述了无人驾驶车正在进入我们的生活。Richard Mason 认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。1. C 推理判断题。根据Experimental driverless vehicles now are legal in Florida, Nevada and California.可知,谷歌的无人驾驶汽车走了很长的距离。2. B 推理判断题。根据In September, California Governor Jerry Brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. 可知,加州的州长Jerry Brown支持无人驾驶汽车上路。3. A 细节理解题,根据Mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. 可知,Richard Mason认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。4. C 主旨大意题。 本文主要讲述了无人驾驶汽车正在进入我们的生活。2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。On Sunday, August 24th, comic book lovers across the world held their breath to watch how much crazy collectors would pay for a rare Superman comic book. Though bids (出价) above the initial asking price of 1 million dollars had been coming in gradually since the copy was placed on the auction site (拍卖网站) eBay on July 14th, things really started to heat up during the final minutes when the price jumped from $2.5 to $2.6 and then $2.7 million, before shooting up to unbelievable 3,207,852 dollars!This of course was no ordinary Superman comic book, but an edition of the extremely sought-after (很吃香地) No. 1 of Action Comics series the first publication of the superhero that was born from the creative minds of teenagers Joe Shuster and Jerry Siegel. Though Action Comics No. 1, which depicted a diaper-clad baby Superman lifting furniture, had a print run of 200,000 copies, only about 100 are known to exist today.While the rarity is certainly a reason for the high price, Stephen Fisher, CEO of ComicC, thinks it also has a lot to do with the fact that Superman was the worlds first superhero! Even so, none of the copies have been able to fetch (售得) as much as the most recent one, simply because they have not been as well-preserved. Graded a rare 9 out of 10 by CGC, a third party grading service for comic books, the book is the highest rated copy of Action Comics No. 1 so far. According to CGC officials, the 76-year-old comic book looks and feels as though it has just come off the newsstand (报摊).That is not surprising given that the original owner, a Virginian man who bought the book for only 10 cents in 1938, had carefully tucked it away (藏起来) in a wooden box for four decades. Fortunately, when he passed away, the book was bought by a string of collectors who all realized it was a rare treasure that needed to be looked after.Before this, the highest price paid for an Action Comics No. 1 had been $2 million for a copy sold by Hollywood actor Nicholas Cage in 2020. Ironically, the two teenagers responsible for creating Superman received just 130 dollars when they sold the rights to the superhero to comic book publisher Detective Comics in 1938.1. When the Superman comic book was placed on eBay on July 14th, .A. it attracted no attention at allB. things started to heat up immediatelyC. the bid price didnt go up very quickly at firstD. people thought it was worth millions of dollars2. What is Paragraph 3 mainly about?A. Why the comic book is well-preserved.B. Why the comic book is well worth reading.C. Why the comic book is worth so much money.D. Why the comic book has drawn so much attention.3. When the other collectors got the comic book after the Virginian man, they .A. all took very good care of it B. all liked reading it very muchC. didnt believe it was worth a fortune D. all kept it in the same way as that man4. What do we know about the creators of Superman?A. They didnt want to sell the rights to a comic book publisher.B. They knew all along Superman would be the most successful comic book.C. They were professional comic book writers when they created Superman.D. They didnt make much money from creating Superman.参考答案14、CCAD【2020高考复习】阅读理解Men can be beautiful too,right?China is going to host the 18th World University Student Beauty Contest in Guangzhou this December.This year for the first time the contest will include a male section.Students from over 130 countries will compete for Mr and Miss Beauty.The contest is one of the most respected beauty contests in the world.It was copied by the United Nations University (an international university belonging to the United Nations) in 1986.Stick to studyingLi Yining,an economics professor at Peking University,said that he would not encourage students to try their luck in the stock market (股市)“They should stress study,” Li said in his speech at Beijing Foreign Studies University.When asked,the professor said he expected house prices in Beijing to continue to rise.Li thinks the government should provide more affordable houses for lowlevel income people.Campus cinemaStudents at over 100 universities will have a digital cinema on campus after the National Day holiday.The 21st Century Digital Film on Campus Project was launched at the end of September.The ticket will cost 38 yuan,rather than 3040 yuan at cinemas in town.Students often download movies online or watch DVDs.Now they can enjoy original films in the digital cinema.The digital cinema will show a variety of films besides Hollywood blockbusters (好莱坞大片)Getting practicalAll 12,000 graduates from vocational school in Shanxi Province have landed a job,according to the provincial government.In the past five years,it is estimated that over 95 percent of the professional school graduates have found jobs.However,the number for university graduates is 70 percent.Some employers said that they prefer professional school graduates who learned something more practical in school and expected lower salaries than university students.【语篇解读】文章介绍了四则新闻:一、男士参加选美比赛;二、学生应以学业为重;三、校园数字电影项目启动;四、职业学校毕业生更符合市场的实际需要。6In the third part,the underlined word “launched” may mean_.Astarted BendedCtold Dmentioned解析词义猜测题。根据画线词的上下文可知,此处表示21世纪校园数字电影项目是在9月底开始的,故A项正确。答案A7Where can the material be chosen from?AA novel.BA newspaper.CAn advertisement.DA fashion magazine.解析推理判断题。通读全文可知,这是四则新闻,故有可能从报纸上选取,即B项正确。答案B8Which of the following statements is NOT true according to the passage?AMore than 130 countries will take part in the 18th World University Student Beauty Contest.BThe ticket for a digital film on campus will cost 38 yuan.CIn the past five years,over 95 percent of the university graduates have found jobs in Shanxi Province.DOver 100 universities will take part in the 21st Century Digital Film on Campus Project.解析正误判断题。根据最后一段第二、三两句“In the past five years,it is estimated that over 95 percent of the professional school graduates have found jobs.However,the number for university graduates is 70 percent.”可知,C项表述错误,故选C。答案C9Professor Li thinks that_.A. the house prices in Beijing will keep going upBthe students should try their luck in the stock marketCthe government can do nothing about the housing problemDthe students should not only pay attention to study解析细节理解题。根据第二段第三句“When asked,the professor said he expected house prices in Beijing to continue to rise.”可知,李教授认为北京的房价将会持续上涨。答案A10What can we infer from the passage?AIn Shanxi Province,the professional school graduates are less popular with employers than university graduates recently.BThe digital cinema will only show Hollywood blockbusters.CThe graduates from universities can put what they learned into practice more easily.DNo men competed in the World University Students Beauty Contest before this year.解析推理判断题。根据第一段第二句“This year for the first time the contest will include a male section.”可知,今年是第一次将会有男士参加世界大学生选美比赛,故D项正确。答案D阅读理解。Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids interest. Many offer workshops for making handmade pieces, traveling exhibits, book signings(签名) by childrens favorite writers, and even musical performances and other arts.Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Preshow play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.Try handson_science. Visit one of the many handson science museums around the country. These science playlands are great fun for kids and grownups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 实验操作员岗位实验项目风险评估报告模板
- 婚礼策划执行流程与创意构思大全
- 2023年鹤壁市税务系统遴选笔试真题汇编带答案解析
- 2023年宣城市选调公务员笔试真题汇编附答案解析(夺冠)
- 2023年景德镇市税务系统遴选考试真题汇编含答案解析(夺冠)
- 2023年广西壮族自治区直属机关遴选公务员考试真题汇编附答案解析(夺冠)
- 2023年大庆市直遴选笔试真题汇编带答案解析
- 2023年大足县直机关遴选公务员考试真题汇编及答案解析(夺冠)
- 总裁秘书商务沟通技巧
- 2025临床执业医师考试临床病例分析试题及答案
- 2025年糖料行业分析报告及未来发展趋势预测
- 2025年世少赛九年级试题及答案
- 村级两委班子工作总结
- 《人工智能大语言模型应用教程》高职全套教学课件
- 2025年陕西省选调生考试行测真题及参考答案解析
- 消风散课件教学课件
- 2025年北森测评试题及答案标准
- 加油站安全培训教育制度
- 电磁场与电磁波(第6版)课件 第5章 电磁波分析基础
- 工厂车间摔倒安全培训课件
- 禁毒原植物系统讲解
评论
0/150
提交评论