(湖北专版)《龙门亮剑》2020高三英语一轮 SB1 Units 19-20 同步活页作业(详细解析)_第1页
(湖北专版)《龙门亮剑》2020高三英语一轮 SB1 Units 19-20 同步活页作业(详细解析)_第2页
(湖北专版)《龙门亮剑》2020高三英语一轮 SB1 Units 19-20 同步活页作业(详细解析)_第3页
(湖北专版)《龙门亮剑》2020高三英语一轮 SB1 Units 19-20 同步活页作业(详细解析)_第4页
(湖北专版)《龙门亮剑》2020高三英语一轮 SB1 Units 19-20 同步活页作业(详细解析)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(本栏目内容,在学生用书中以活页形式分册装订!).多项填空1As he works in a remote area,he visits his parents only_.Aoccasionally BanxiouslyCpractically Durgently【解析】由于在远方工作,因此只能偶尔探望父母。【答案】A2Knowing little of the law has_his lifelong imprisonment.What a shame!Aresulted from Bsuffered fromCled to Drun into【解析】对法律不了解导致终生监禁。【答案】C3Jack is late again.It is_of him to keep others waiting.Anormal BordinaryCcommon Dtypical【解析】It is typical of sb.to do. 是某人一贯的做法。【答案】D4The geography teacher asked us not_Austria with Australia;they are two different countries.Acompare BconfuseCconnect Drelate【解析】confuse使混淆,符合题意。【答案】B5The young man is intelligent and diligent;he is sure to_in his new position.Ago on Bgo outCgo far Dgo for【解析】go far有远大前程。【答案】C6The spending cuts have_the research project in America several years.Aset off Bset asideCset back Dset out【解析】set back延迟。【答案】C7After the teacher introduced the main steps,the students were asked to raise more questions to_any possible doubt.Acreate BhelpCrealize Dremove【解析】remove any possible doubt消除可能存在的疑惑。【答案】D8All he wants is to spend a(n)_of nice days with his grandchildren.Acouple BdealCamount Dvariety【解析】a couple of days几天。【答案】A9Do you think I should get a good guidebook?Yes,of course._,you also need a good camera and comfortable shoes.AWhats more BIn other wordsCBy the way DAll in all【解析】答句句意为“是的。另外,你还需要一台照相机和舒适的鞋”。in other words用来进一步解释上文的某处信息;by the way用来引出一个新的话题;all in all意思是“从各方面考虑,从各方面来说”。【答案】A10The girl is in poor_,which worries her parents very much.Aposition BconditionCsituation Dstrength【解析】in poor condition意为“状况不佳”根据题意“小女孩身体很差,这使她父母很是焦急”可知应选B。【答案】B.完成句子11Not only_(他努力工作),but he also helps others.(work)【答案】does he work hard12_(是什么) that made Mrs White so upset?Her sons making trouble in school.(what)【答案】What was it13Dont respond to any emails _(询问) personal information,no matter how official they look.(ask)【答案】asking for /that ask for14This is a story_(追溯到)the Tang Dynasty.(back)【答案】dating back to/which dates back to15_(使这家商店不同) from others is that it offers more personal services.(what)【答案】What makes this shop different16I wish Bill would drive us to the station.He has _(轿车太小) to take us all.(too)【答案】too small a car17_(不管他多么晚),his mother always waited at the gate for his coming.(matter)【答案】No matter how late he was18Much to my surprise,I find the little girl is no longer _(从前的那个她了)(use)【答案】what she used to be19The young lady quite appreciated_(被邀请) to the ball at the palace.(invite)【答案】being invited20The plant may grow to a height of several meters,_(视土壤情况而定)(condition)【答案】depending on the soil condition.完形填空Harmonious SocietyNowadays all Chinese are sparing no effort to build a harmonious society.A society_21_war,conflict,starvation and terror;a society that is _22_dream,equality and solidarity (团结)First,the establishment of the harmonious society_23_what we do for our society.As is known to all,society is_24_of our fellow man;it is not the struggle of a_25_person but the endeavor of us all that eventually_26_the development of our society._27_in the society,we all with no exception have responsibility to devote our_28_.In the next place,the_29_between our human is also an important part of our hearty desire.It is true that we all live on the same planet,under our feet is the same soil._30_,we ought to assist with each other and think of others.As to the individual,_31_scolding others,I think that one should be concerned about the people around him.In short,we are_32_to be grateful to others.Last,the importance of our_33_also cannot be ignored.In the past,man has_34_the nature with no hope of the future.But to our relief,modern people have fully_35_that it is necessary to protect our nature.And then,strong_36_be taken,relevant laws be made,all this are for one purpose,to_37_our environment so that our society can be a beautiful one that comes up to the standard.To_38_,the formation of the harmonious society is not something that can be_39_within a short period of time.On the_40_,only by our joint effort can we reach the goal of building our society to be a harmonious one.【语篇解读】文章开篇构思和谐社会的美好蓝图,介绍人们建设和谐社会的热心与激情,接着从创建和谐社会的措施、方法等入手,详细地做了说明和解释。21. Awith BofCon Dwithout【解析】文章开始指出和谐社会的境况,根据后面介绍的内容,此处应该填without,与后面的war,conflict,starvation and terror搭配,指出和谐社会不该有的东西。【答案】D22A.consist of Bout ofCfull of Daway from【解析】与前面形成对比,此句解释和谐社会中应该有的美好的东西dream,equality and solidarity。【答案】C23A.lies down Bdepends onCresults in Dsticks to【解析】句意为:首先,和谐社会的创建依靠大家对社会的贡献。从语境和语法结构来看,只有depends on最合适。【答案】B24A.made up BmadeCconsist Dcompose【解析】短语be made up of的意思是“由组成”。【答案】A25A.wise BsingleCbrave Dgreat【解析】与后文的us all相对应,选择single最合适。【答案】B26A.causes to Bbelongs toCleads to Dbrings to【解析】前后为因果关系,所以要用leads to表示“导致”。A项中cause是及物动词,后面直接接名词,不能使用to;B项的意思是“属于”;D项的意思是“使恢复知觉”,均不符合句意。【答案】C27A.Working BPlayingCStudying DLiving【解析】从全文内容来看,介绍的是生活在和谐社会中,包括工作、学习等,所以选living囊括全部内容。【答案】D28A.effort BmoneyCtime Dlives【解析】根据前文内容,此处指每人都要作出努力(effort)。【答案】A29A.endurance BrelationshipCfriendship Dcommunication【解析】从本段下文可知此处应为relationship。【答案】B30A.However BWhateverCTherefore DFurthermore【解析】前后文的内容为因果关系,所以要用Therefore。【答案】C31A.or rather Bas well asCother than Drather than【解析】前后文的内容为转折关系,用rather than表示“而不是”。【答案】D32A.supposed BhopedCrequired Dexpected【解析】短语be supposed to do表示“应该做”,而这里用于指人们对人际关系应该做的事情。【答案】A33A.world BspaceCuniverse Dnature【解析】全段叙述人与自然(nature)的和谐,本句为主题句。【答案】D34A.protected BbrokenCdestroyed Dthought【解析】指人们破坏(destroyed)自然环境。【答案】C35A.recognized BrealizedCconsidered Dconvinced【解析】人们意识到(realized)保护环境的必要性了。【答案】B36A.measures BpunishmentsCrules Ddisciplines【解析】take measures表示“采取措施”。【答案】A37A.modernize BdecorateCrescue Demphasize【解析】人们采取措施美化环境,用decorate与后文的a beautiful one that comes up to the standard搭配最合适。【答案】B38. Aadd up Bpoint outCsum up Dcheck up【解析】作为文章的结尾,对全文内容的总结放在了本段,所以用sum up。【答案】C39A.built BachievedCconcluded Dincluded【解析】本句的主语the formation of the harmonious society与achieved搭配最合适。【答案】B40A.opposite Bsame conditionCother hand Dcontrary【解析】on the contrary表示相反的内容,而on the other hand表示并列的内容,此处指相反的内容。【答案】D.阅读理解I am a good mother to three children.I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent.I no longer consider myself the center of the universe.I show up.I listen.I try to laugh.I am a good friend to my husband.I have tried to make marriage vows (誓约) mean what they say.I am a good friend to my friends,and they to me.Without them,there would be nothing to say to you today.So heres what I wanted to tell you today:Get a life.A real life,not a desire of the next promotion (提升),the bigger paycheck,the larger house.Get a life in which you are not alone.Find people you love,and who love you.And remember that love is not leisure,it is work.Pick up the phone.Send an email.Write a letter.And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.It is so easy to waste our lives,our days,our hours,and our minutes.It_is_so_easy_to_exist_instead_of_to_live.I learned to live many years ago.Something really,really bad happened to me,something that changed my life in ways that,if I had my choice,it would never have been changed at all.And what I learned from it is what,today,seems to be the hardest lesson of all.I learned to love the journey,not the destination.I learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because I believed in it,completely and totally.And I tried to do that,in part,by telling others what I had learned.By telling them this:Read in the backyard with the sun on your face.Learn to be happy.And think of life as a deadly illness,because if you do,you will live it with joy and passion (激情) as it ought to be lived.【语篇解读】本文作者通过自己的亲身经历告诫人们,在生活中不要为名利所累,而应该珍惜你爱的人和爱你的人,真心实意过一生。41The best title of this passage probably is_.ALove Your FriendsBLive a Real LifeCDont Waste TimeDBe a Good Mother and a Good Wife【解析】主旨大意题。第三段中作者通过自己的经历告诉人们,“Get a life.A real life,not a desire.”和“You will live it with joy and passion as it ought to be lived”概括起来就是让人们过真正的生活,而不是为名利所累。故选B项。其他三个选项都是文章的细节,不能概括全文的内容。【答案】B42How did the author form her view of life?AThrough social experience.BBy learning from her friends.CThrough an unfortunate experience.DFrom her children and husband.【解析】推理判断题。通过文章倒数第三段作者的叙述:“.,Something really,really bad happened to me,something that changed my life in ways.”我们可以得出结论:作者是通过自己的一次特殊经历对人生有了新的感悟。B、D两项在原文中缺乏信息的支持;而作者不幸的经历不属社会经历,因此A项不准确。故选C项。【答案】C43By the underlined sentence “It is so easy to exist instead of to live” in t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论