




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【人教广东版创新设计】2020高考英语一轮复习提能训练Unit 5Theme parks.词语填空experience,be involved in,name after,face to face,have fun,come to life,base.on,along with,meet ones need,charge for1They will do everything to _ of the customers.2Come on! Youre sure to _ at the party.3Do they _ the use of the telephone?4One should always _ his opinions _ facts.5Although he is young,he also _ working out the plan.6To our surprise,the match finally _ in the second half.7He is proud of his invention _ his name.8It is the first time in my life that I have _ the true hunger.9After I talked with the head teacher _,I was deeply encouraged.10_ a thankyou letter,he also sent me a pile of money.答案:1.meet the needs2.have fun3.charge for4.base;on5.was involved in6.came to d after8.experienced9.face to face10.Along with.词汇运用1She suggested several ways to _(使伤心的女孩高兴)2_(由于种种原因),this kind of animal died out.3The driver _(收了我5元的出租车钱)4Several boys of the group _(被起诉) fighting in the street.5I think _(讲座的门票) too expensive for a common student.6Your silence is _(承认) of your guilt.7He _(获利) of 5,000 dollars on the deal.8I think many local people will _(从中受益) the development of the area.9The police will look into the case _(涉及几个孩子的)10The equipment is still at the _(实验) stage.11_(科学技术的发展) has made it possbile to perform the operation.12You are _(自愿的) to attend the party.答案:1.amuse the sad girl2. Owing to a variety of reasons3.charged me 5 yuan for the taxi 4were charged with5.the admission to the lecture6.an admission7.made a fit from9.involving several children10.experimental11.The advance of science technology12.voluntary.完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。I want you to know about our neighborhood,Tangley Heights,a slum(贫民窟)I didnt go there much after I met Maxine and her disabled son Ronald and their friend,Miss Annie.In 1981 I was 12 years old.I _1_that once you are 12,you are too big for lots of things you used to _2_before,but you are too young for a job.So a whole group of us children were _3_with nothing to do,only standing at the corner to _4_if Maxine would come with popeyed(突眼的)Ronald.Somebody found that Ronald went to a school for mentally _5_kids and that every afternoon a special bus brought him home and that his mother was always there to _6_him off the bus.My mama could always make you feel special.She could see what my teachers could not,but that was a _7_between us.When my mama died,the secret died,too.It was Maxine who _8_me to her neighbor,Miss Annie,when I needed _9_with English.She told me to bring my book to her house every day after school.After a few weeks,Miss Annie said,“Vernon,I have never _10_you for money,but I would like you to help Maxine _11_up her yard.”I cleaned up the yard,and then put the _12_in a bag that Ronald held.Ronald stood there _13_ the bag as if it were the most important job on earth.When you first saw Ronald,he looked like a (n) _14_animal,but what I understood was that Ronalds problem was _15_.Being scared made him look strange.【解题导语】 记叙文。年仅12岁的作者Vernon的母亲去世了。在Maxine的引见下,他每天放学后跟着Miss Annie学英文。Annie不收Vernon的家教费用而是让他帮助Maxine清洁院子,因为她的儿子精神残疾。1A.described Bdeserved Cdiscovered Ddetermined解析:作者感悟人生的心理描写:作者发觉一旦你到了12岁,你年龄太大,做一些过去常做的事情已经不合适,但是你干工作年龄又太小。答案:C2A.discuss Bdo Cfind Dthink解析:根据for lots of things(做工作)与for a job(干工作)以及下一句中的nothing to do判断,这里指做一些过去常做的事情。答案:B3A.left Bdealt Cadmired Dsent解析:sb. be left with nothing to do某人处于无所事事的状态。“我们”这群孩子无所事事。答案:A4A.ask Bwait Csee Dconsider解析:根据下文的Somebody found that.判断。站在拐角处看看他们母子俩是否来了。答案:C5.A.independent Bnaughty Cfrightened Ddisabled解析:与上文的her disabled son照应。Ronald就读于专为精神残障的孩子开办的学校。答案:D6A.get Bcatch Cteach Dguide解析:get sb. off the bus接某人下车。每天下午母亲都要把Ronald从车上接下来。答案:A7A.bridge Bgap Csecret Dwall解析:根据下文的the secred died判断。母亲能够明白“我”的老师所不能明白的事情,但是这是我和母亲之间的一个秘密。答案:C8A.moved Bintroduced Ccalmed Dsettled解析:之前“我”不认识Maxine的邻居Miss Annie,正是Ronald的母亲Maxine介绍“我”认识她的。答案:B9A.curiosity Btest Cconcern Dhelp解析:“我”需要人帮助“我”学习英语,因此Miss Annie就要求“我”每天放学之后把书带到她家。答案:D10A.asked Bawarded Ccombined Dpaid解析:为了让作者帮助Maxine家清洁院子,Miss Annie不向作者收取辅导费。答案:A11A.bury Btrap Cclean Ddig解析:与下文的I cleaned up the yard照应。答案:C12A.money Bbook Crubbish Ddust解析:清洁完毕院子之后,作者把垃圾放入Ronald拿着的袋子里。答案:C13A.holding Bthrowing Cclosing Dcarrying解析:与上文的a bag that Ronald held照应。Ronald拿着袋子站在那里。答案:A14A.energetic Bnaughty Cbeautiful Dugly解析:与上文的popeyed(突眼的)Ronald照应。第一次看见Ronald时,他看起来好像是丑陋的动物。答案:D15A.doubt Bsadness Cfear Dcharacter解析:与下文的Being scared照应。作者认为Ronald的问题是有恐惧症,所以他的模样才显得奇怪,好像是丑陋的动物。答案:C.阅读理解Each weekday,come rain or shine,a group of children,aged 3 to 6,walk into a forest outside Frankfurt to sing songs,build fires and roll in the mud.The birthplace of kindergarten is returning to its roots. While schools and parents elsewhere are pushing young children to read,write and surf the Internet earlier in order to prepare for an increasingly cutthroat(竞争激烈的) global economy,some little Germans are taking a less traveled pathdeep into the woods.Germany has about 700 Wald kindergartens,or forest kindergartens,in which children spend their days outdoors all year round. Blackboards replaced by the Black Forest. Erasers give way to pine cones(松果). Hall passes arent required,but bug repellent(驱虫剂) is a good idea.The schools are a throwback(返回) to Friedrich Froebel,the German educator who opened the worlds first kindergarten,or childrens garden,more than 150 years ago. Mr. Froebel advised that young children should play in nature,free from too many numbers and letters.Only a small number of German children attend Wald kindergarten,but their numbers have been rising since local parent groups began setting up these programs in the mid1990s,following the lead of a Danish community. Similar schools exist in smaller numbers in Scandinavia,Switzerland and Austria.The concept is arousing interest far afieldeven in the US.,whose first Wald kindergarten opened in Portland,Ore.,last fall.Academic studies of such schools are in their infancy(初期). Some European researchers believe Wald kindergarten kids exercise their imaginations more than their brickandmortar_peers do and are better at concentrating and communicating. Despite dangers,from insects particularly,the children appear to get sick less often in these freshair settings. Studies also suggest their writing skills are less developed,though,and that they are less skills than other children at distinguishing colors,forms and sizes.【文章大意】 每周末,无论晴天还是雨天,都有一群法兰克福出来的3到6岁的孩子们到森林里唱歌,点篝火,和泥巴。这是德国森林幼儿园的真实写照,也是德国儿童拥抱大自然的方式。1The passage mainly talks about _.Aforest kindergartens Ba great German educatorCthe birthplace of kindergarten Deducation in Germany解析:主旨大意题。纵观全文可以看出,文章向我们介绍的就是让儿童多接触大自然的一种方式:森林幼儿园(forest kindergartens),它的意义、教育方式以及起源。B项和C项是文章的细节,D项太笼统。本题稍难。答案:A2Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThe kids in the Wald kindergarten spend their days outdoors once a week.BThere are more than 700 Wald kindergartens in Europe.CFriedrich Frobel opened the worlds first forest kindergarten.DNearly all the German children attend Wald kindergarten.解析:细节判断题。文章第三段告诉我们:德国有大约700家“森林幼儿园”,由常识可知,德国属于欧洲,由此可以看出,在欧洲至少有700所这样的森林幼儿园,即“There are more than 700 Wald kindergartens in Europe.”本题易。答案:B3What might NOT be found in the “forest kindergartens”?ABlack Forest. BPine cones.CBug repell
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农发行衡水市景县2025秋招笔试EPI能力测试题专练及答案
- 农发行宁德市福鼎市2025秋招信息科技岗笔试题及答案
- 农发行郴州市汝城县2025秋招群面案例总结模板
- 农发行成都市温江区2025秋招笔试英语题专练及答案
- 2025年黑河逊克县乡村医生公开招聘19人模拟试卷及1套参考答案详解
- 医院门诊护士个人工作总结11篇
- 中国广电威海市2025秋招技术岗专业追问清单及参考回答
- 2025年威海市立医院公开招聘高层次急需紧缺专业技术人才(33人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 医生年度履职工作总结(10篇)
- 玉林市中储粮2025秋招综合管理岗高频笔试题库含答案
- 工业污水处理基础设施建设项目可行性研究报告
- 2025 种植护理术中配合技巧课件
- 《组织行为学》课件-第1章 组织行为学概述
- 高炉大修总结课件
- 露天煤矿边坡课件
- 龙门吊吊装施工方案
- 2025年物理天津高考试卷及答案
- (2025秋新版)苏教版科学三年级上册全册教案
- 四川省土地开发项目预算定额标准
- 医院重点专科建设申报汇报
- 农村自用光伏安装合同范本
评论
0/150
提交评论