版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全剑桥商务英语初级阅读分类模拟12剑桥商务英语初级阅读分类模拟12READINGPART ONE问题:1. Notice to all Staff Confirm your summer holiday dates with your department supervisor before entering them on the Holiday List. Holiday dates are confirmed once they have seen A.added to the Holiday Li
2、st.B.checked with other staff in the department.C.agreed by your superior.答案:C解析 文中关键词:“Confirm your summer holiday Dates with your Department.”这意味着需要征求你上司的同意。选项C符合题意。问题:2. Managers should inform Personnel which staff A.have received training.B.are in need of training.C.will supervise training.答案:B问
3、题:3. Skills Wanted? If you have some office experience, but want to increase your confidence and build on your existing skills, then the practical NVQ Level 2 in Administration could be just the course for you. Contact us. Tel: 78554213. A.The organisation offers a course to people wanting to improv
4、e their skills.B.The organisation wants to hire people with skills in administration.C.The organisation offers administration courses on two levels.答案:A广告中提到:如果你已经有一定的办公经验,但是想提高自信、增强技能,则可以参加该组织提供的管理方面的NVQ第二等级的课程。由此可知,这是课程广告,不是招聘启事,故排除B项,原文没有提到课程一共分为几个等级,故C项错误,只有A项“该组织提供提高技能的课程”与原文相符,故答案为A。问题:4. Sale
5、s This Months Last Months Target Sales Sales 8,000 7,800 8,100 Our company was successful in reaching our target_.A.this monthB.last monthC.both months答案:B问题:5. Bill Have you spoken to Annie yet? I meant to, but forget. Sorry. Sarah A.Sarah wants Bill to phone Annie.B.Sarah has forgotten to phone Bi
6、ll.C.Sarah wonders if Annie has phoned Bill yet.答案:A解析 文中提到“Have you spoken to Annie yet?”表明Bill应该打电话给Annie。PART TWOThe Development Programme Management Process A. Establishing a review board for developments B. Establishing review criteria and mechanisms C. Continuously re-prioritising a potential
7、list of projects D. Establishing reviewers for individual projects and stages E. Establishing team working environment F. Strengthening technical and commercial input G. Promoting the refinement of resource/budget H. Hand-holding the programme in its early life 1. Sophie Jones comprehended and recog
8、nised the diverse strengths and abilities in a group setting and thought of applying them to one final solution.答案:E题干意为:Sophie Jones了解并认识团队中个体不同的长处与能力,考虑将它们结合起来以实现最终的目标。由此可推知Sophie Jones需要的是关于团队合作方面的知识,结合原文中信息点可知答案为E。2. Ben Browns company was to establish a review board and he needed help on how to
9、 set up criteria for deciding how well it performed its functions.答案:A题干意为:Ben Brown的公司要成立审查委员会,他需要帮助以制定评价审查委员会运行状况的标准。题干中涉及建立审查委员会和评价标准两项内容,A和B均符合题意。考生很容易受干扰项B的影响,但是细读题干可知,所需标准是用来评价审查委员会的运行状态的,而不是委员会进行审查工作时所要依据的标准,可将其排除,故答案为A。3. John White has just launched a programme and wants to know how to help
10、 with its development.答案:H题干意为:John White刚刚启动一个项目,他想知道怎样做有利于它的发展。根据关键词“刚刚”可推出该项目处于发展的初级阶段,结合原文信息点可知John White需要的是关于如何扶植处于初始阶段项目的建议,故答案为H。4. Paul Smith was in need of suggestions on how to well-organise his seven projects under way.答案:D题干意为:Paul Smith需要关于如何合理安排他的7个正在进行中的项目的建议。根据题干中数字“7”可知项目为多个,因而很可能各
11、自处于发展的不同阶段,因此Paul Smith需要的是关于如何处理处于不同阶段的多个项目的意见。结合原文信息点可判断出“为各项目和阶段设立审查员”是一条很好的建议,故答案为D。5. Rachel Thomas wanted to know whether it is feasible to start potential projects one by one according to a fixed schedule.答案:C题干意为:Rachel Thomas想知道按照固定的时间表一个接一个地启动有潜力的项目是否可行。扫描原文各信息点可以发现C项提到了项目潜力列表,并且指出要不断更新项目的
12、优先顺序,该建议最符合Rachel Thomas的需求,故答案为C。PART THREE A. B. C. D. E. F. G. H. 1. Although Laptop sales started higher than Mobile phones sales, it lost that leading position when both dipped in the middle of the period.答案:D考点 尽管笔记本电脑在开始的时候,销量比移动电话好,但在中间时期两者都下降,笔记本的销量失去了领先地位。解析 从8幅图来看,图B和D所显示的都是开始时笔记本的销量比移动电话
13、好,但根据题意,笔记本的销量在第三年低于移动电话销售量,符合条件的只有图D,所以D项正确。2. Mobile phones sales and Laptop sales reached their peak in the middle of the period, but Laptop sales declined more sharply at the end.答案:C考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在中期都达到了顶峰,之后笔记本电脑的销售量降得更猛烈。解析 从8幅图来看,图C和F所显示的都是两种商品在三年内的销售量在中期都达到了顶峰,但根据题意,之后笔记本电脑的销售量少于移动电话的
14、销量,符合条件的只有图C,所以C项正确。3. While both Mobile phones and Laptop sales rose throughout the period, Mobile phones sales saw their greater increase in the middle year.答案:H考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在三年中都呈上升趋势,但移动电话的销量在中期升得更快。解析 从8幅图来看,图B和H所显示的都是两种商品在三年内的业绩一直持续走高,但根据题意,移动电话的销量升得更快些,符合条件的只有图H,所以H项正确。4. Both Laptop a
15、nd Mobile phones sales dipped in the middle of the period, with the Laptop always achieving fewer sales than the Mobile phones.答案:G考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在中期都处于低谷,在这之后笔记本电脑的销售量没有移动电话的销量高。解析 从8幅图来看,图A、D和G所显示的都是两种产品在中间时期处于低迷时期,但根据题意,第三年移动电话的销量要高于笔记本电脑的销售量,符合条件的只有图G,所以G项正确。5. Mobile phones sales fell from
16、 their early high point to equal Laptop sales, and both then remained level at the end of the period.答案:E考点 移动电话的销量从开始的高点下降,和笔记本电脑的销量保持一致,直到最后。解析 从8幅图来看,图D和E所显示的都是两种商品的销量在一段时间后业绩相同,但根据题意,在达到相同业绩后这种状态一直持续下去,符合条件的只有图E,所以E项正确。PART FOUR Louise Woods Success Story Three years ago, Louise Wood set up her
17、own hair products company. She soon found she had more orders than she could handle by herself, and now employs ten people. Her turnover last year was 5.8 million. I used to work as a rep, selling hair products to people like famous hair-dressers. One day someone suggested to me that l should make a
18、nd sell similar products myself, and I thought, why not? Before I started, I thought running my own business would be similar to my previous job, but straight away I had problems Id never dealt with before. Im glad I took the risk, though. Ive always insisted on 90 days credit to make the company se
19、lf-supporting, without huge loans from banks. Luckily my manufactures agreed! Louise uses local suppliers and expects them to come to her if they want to do business with her. I rarely leave the office and try to fit everything onto normal working hours. Im no good at working late. So what are Louis
20、es plans now? My friends predicted I wouldnt keep this business for long as Im always having new business ideas, but at the moment I want to see this project through. 1. Louise Wood recruited her staff as soon as she set up her business.A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:B解析 文章第一段第二句“She soon found she ha
21、d more orders than she could handle by herself, and now employs ten people.”是在公司成立不久后发现一个人应付不了那么的订单后,才开始雇人。所以该题陈述是错误的。2. As a rep, Louise enjoyed meeting famous hair-dressers.A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:C3. Louises first few months of business were less difficult than she had expected.A.RightB.Wron
22、gC.Doesnt say答案:A解析 该表述与原文相符。4. Louise has avoided borrowing large amounts of money to finance her business,A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:A解析 该表述与原文相符。5. Her suppliers have complained about having meetings at her office.A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:C解析 该表述原文没有提及。6. Louise regularly does overtime.A.Ri
23、ghtB.WrongC.Doesnt say答案:B解析 该表述与原文不符。7. Louise feels committed to this business for the present.A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:A解析 该表述与原文相符。PART FIVE Five Interviewing Fundamentals The most important thing to find out when you interview someone is if you like the person. You can teach someone to be c
24、ompetent in the skills you need, but you cant teach someone to have an appealing personality. No matter what the person talks about for thirty minutes-really, much fewer than thirty-you can figure out if you like them. 1. Learn how to conduct an interview. You need to understand what is driving the
25、interviewer and how he or she is thinking. So know enough about the interview process to put yourself in your counterparts shoes. If the person is bad at interviewing, you can run the show. If the person is good, you have to figure out how to meet their agenda, make your points, and still be likeabl
26、e. 2. Learn from other peoples mistakes. The best way to see people making errors in interviews is to interview them yourself. But you can also read about other peoples interviewing incompetence. J shows how candidates misread a seemingly innocuous question. And CareerB lists some examples of extrem
27、ely bad judgment. 3. Know your agenda. What is the image you are trying to convey in the interview? Match that to the kind of job you are trying to land. You should have three points about yourself that you aim to get across in the interview. Before I became a full-time writer, mine were: great at e
28、xecuting a plan, a manager who everyone loves to work for, very reliable. I wanted those points to come across because I wanted to be hired to a position where I would have a lot of responsibility to execute a visionary plan and manage a large team. 4. Practise. You can find lots of lists about how
29、to interview well. Take a look at them and youll notice that they are all about practising: Avoid too much information, cut the puffy stuff, know your strengths and weaknesses. These are all things you can practise. If you think you can wing it in an interview, youre wrong. There are no questions th
30、at cannot benefit from preparation, so any question you look unprepared for makes you look clueless about the interview process at best and lazy at worst. 5. Be comfortable with silence. People who can remain calm during silence look powerful and comfortable with themselves. People who have to fill
31、silence end up saying stupid things. Part of your interview practice should be to sit, saying nothing, so you are comfortable when that happens in an interview. 1. It is essential in an interviewA.to figure out whether you like the person or not.B.to teach the person needed skills.C.to teach the per
32、son to have a lovable personality.答案:A题干意为:面试的关键要素是什么?A项意为:确定你是否喜欢这个人,B项意为:教给这个人需要的技能,C教这个人如何有吸引人的个性。文章开篇提到:“在你面试某人的时候,最重要的是确定自己是否喜欢这个人”,由此可知A项正确;并说明原因:“你可以教会一个人你所需要的技能,但是你不能教一个人如何拥有吸引人的个性。”由此可知B、C两项错误,故答案为A。2. When learning how to conduct an interview, it is importantA.one should learn how to be li
33、keable during the process.B.an interviewee should know the process of an interview.C.the person needs to figure out how to control the pace of the interview.答案:B题干意为:对学习如何面试来说,重要的是什么?A项意为:学会如何在面试过程中让他人喜欢你,B项意为:被面试者要知道面试的过程,C项意为:学会如何控制面试的步调。文中第三段提到:“你要知道面试的程序以便从对方的角度思考”,由此可知学会面试意味着知道面试的过程是怎么开展的,B项与此一
34、致,所以正确;原文接着指出:“如果这个人不擅长面试,则可由你控制局面。如果对方做得还不错,你就需要判断怎样做符合其需要、表明你的观点、且不让人反感”,由此可知,只有在对方不擅长面试的时候,你才有可能控制面试的局面、步调,故C项片面,不正确;而A项是对文中这句话的断章取义,所以也不正确,故答案为B。3. What is the function served by CareerB?A.to help you accumulate experience in interviewB.to show you bad interview examplesC.to offer lists of innoc
35、uous questions答案:A题干意为:CareerB网站的功能是什么?A项意为:能帮助你积累面试方面的经验,B项意为:给你提供失败面试的例子,C项意为:给你提供无关紧要的面试问题的清单。原文第五段第二行提到:“J给你展示应试者如何误解看似无关痛痒的面试问题。CareerB给你提供严重的错误判断的例子。”根据文意可知CareerB的例子是关于应试者严重的错误判断看似无关痛痒的面试问题的。C项与此不符,故错误;B项虽然提到例子,但是面试失败的例子和错误判断问题的例子不是同一概念,所以B项也错误;而通过所提网站提供的例子,应试者可以了解如何避免误解问题并积累相关经验,A项与此吻合,故答案为A
36、。4. Which is Not correct concerning the authors three points mentioned in the article?A.They are mentioned to explain how you can project a favorable image in an interview.B.He expressed these points when he managed a large group of people.C.He used these points to help with his interview.答案:B题干意为:文
37、中关于作者的三个要点的叙述哪一个不正确?A项意为:提及此三点的目的是为了说明你怎样在面试中留下好印象,B项意为:他在管理一大组员工时表述了这三点,C项意为:这三点曾帮他应对面试。原文第七段第一行提到:“面试者需要使自己在面试中表现出来的形象与想要获得的工作相匹配,他们需要在面试中传达三个要点。”随后作者提到自己的例子,这些都是用来说明面试者可以通过阐明三个要点的方式在面试中留下与所聘职位相匹配的好印象。故A项正确。由作者自己的例子可知,他是在应聘管理一个大的团队的时候表述他的三个要点的,所以C项正确,而B项与此有出入,不正确,故答案为B。5. What is the authors view
38、on practice?A.All that need to be practised can be found on lists about how to interview well.B.It is not necessary to practise everything.C.The more questions are prepared, the better.答案:C题干意为:作者对练习的看法是什么?A项意为:所有需要练习的内容都可以在介绍怎样做好面试的名单里找到,B项意为:没有必要什么都练习,C项意为:准备的问题越多越好。原文第九段第三行提到:“介绍进行面试方法的列表里有很多内容是可
39、以练习的,但是如果你认为练习了这些就能够驾驭面试,那你就错了。”由此可知,A项提到的内容不全面,故不正确。文中接着提到:“没有任何问题是你经过练习后不能从中有所收获的,任何你看到而没有去准备的问题会让你在面试时看起来不知所云或懒散。”由此可知作者的观点是:在面试前准备的问题越多越有利,故C项正确;而B项的内容在文中没有明确说明,故不选,故答案为C。6. Why is it useful to practise sitting without saying anything?A.It helps you fill silence.B.It helps you be comfortable wit
40、h silence.C.It prevents silence in interview.答案:B题干意为:为什么练习静坐不说话会有益处?A项意为:能帮你填补无人说话的空缺,B项意为:帮你在无人说话时不感到局促,C项意为:能防止面试出现沉默的局面。文中提到在无人说话时不得不填补空缺而讲话的人通常最后会说些傻话,因此需要练习静坐、不说话来让自己适应无人说话的情形。因此,A项不正确,B项与文意相符,而C项内容文中没有提及,故答案为B。PART SIX This years Corporate Travel exhibition will take place on 13 and 14 Octobe
41、r. The exhibition is twice the size it was last year 1 the organizers have been successful in attracting many more 2 airlines, hotels and car rental companies than in the past. 3 150 companies will have stands 4 the exhibition. During the two days of the exhibition, 5 will be a programme of seminars 6 a wide range of subjects related to business travel. Each of 7 will provide professional advice on ways in 8 firms can obtain a high level 9 service at the most competitive prices. Partic
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 代谢清除纳米载体用于肿瘤术后防复发研究
- 从“考核者”到“赋能者”:医院绩效沟通的角色转型
- 介入设备技师规范化培训实践
- 人工智能辅助诊疗知情同意的跨文化差异研究
- 人工智能辅助妇产科手术操作实时评估体系
- 人工智能解析医疗设备数据的临床价值
- 人工智能在压力损伤风险预测中的应用探索
- 产科质量评价中标准化路径指标体系
- 产科助产技术规范化培训与母婴安全防控
- 产科RRT与急诊科的绿色通道建设
- 2026届江苏省常州市高一上数学期末联考模拟试题含解析
- 艺考机构协议书
- 2026年农业科技领域人才选拔与专业技能考核要点解析
- 《生态环境重大事故隐患判定标准》解析
- 2025年度吉林省公安机关考试录用特殊职位公务员(人民警察)备考笔试试题及答案解析
- 2025年中国作家协会所属单位公开招聘工作人员13人备考题库及一套参考答案详解
- 走进歌乐山课件
- 茶叶对外贸易科普
- 青海西宁市2024-2025学年七年级上学期末调研测英语试卷
- 2025年度科室护士长工作总结与2026年工作计划
- GB/T 16927.1-2011高电压试验技术第1部分:一般定义及试验要求
评论
0/150
提交评论