2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit5Adelicateworld作业课件外研版_第1页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit5Adelicateworld作业课件外研版_第2页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit5Adelicateworld作业课件外研版_第3页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit5Adelicateworld作业课件外研版_第4页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit5Adelicateworld作业课件外研版_第5页
已阅读5页,还剩53页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、二十九选择性必修第二册二十九选择性必修第二册unit 5a delicate world(限时限时35分钟分钟). 阅读理解a(2021衡水模拟) one of the costs of being a lover of old trees is the all-too-frequent loss of a beautiful soul youve grown fond of. last summer was harder than most for old trees and their human supporters. the springs nonstop rains flooded

2、soils and caused root systems of many large, old trees to rot in part. then, when the summer came, trees could not tap deep sources of water that would normally have maintained them. many valuable old trees died. when i volunteered on the mount rainier tree commission, i heard from many people conce

3、rned about their trees. we had little to offer them. thats because public and private urban tree resources and programs were aimed almost entirely at planting trees and not at all maintaining trees. no state or province program that i could find provided any financial resources for maintaining tree

4、health. small and under-resourced cities such as ours were on their own. this is backward. scientists are learning that large, old trees are the most valuable, especially in cities. they put on wood fastest and take the most carbon out of the air. they harbor the most wildlife. they can lower summer

5、 temperatures by 20 degrees or more. in a recent study, researchers found that boston would get more benefit from keeping the trees it has alive than from planting new trees. theres the reason to think this finding would apply in other cities, too. now, our public and private tree programs often ign

6、ore old trees until it is too late. as long as we abandon our old trees, planting more is merely to keep pace with growing losses. we want trees to help protect us, but we leave them unprotected. consider this in the human world. nobody would send a baby into the world and expect it to just make it.

7、 children need caring for and its why we have schools and child health-insurance programs. we could get so much more out of our trees if we just put a little more into them. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文, 通过对一些古树死去和大树能够提供人们的资源的描述, 来提倡我们要保护树木, 这样才能从树木身上获取更多的益处。1. what does the underlined part in paragraph 1 sugge

8、st? a. strong determination to plant trees. b. real regret at growing old trees. c. great concern about tree problems. d. deep love for valuable old trees. 【解析】选d。推理判断题。根据第一段 last summer was harder than most for old trees and their human supporters. . . many valuable old trees died. 可知, 去年夏天对于古树和古树爱

9、好者来说都很艰难, 因为古树被破坏了。由此可以推断画线处主要描述的是古树爱好者对古树的爱。2. why was the author almost powerless to help people worried about their trees? a. the urban tree programs were faced with financial problems. b. the authors knowledge of maintaining tree health was limitedc. the focus of the tree resources and programs

10、was on tree planting. d. the organization the author volunteered on was short of tree experts. 【解析】选c。细节理解题。根据第二段 when i volunteered on the mount rainier tree commission, i heard from many people concerned about their trees. we had little to offer them. thats because public and private urban tree re

11、sources and programs were aimed almost entirely at planting trees and not at all maintaining trees. 可知, 作者无力帮助担心树木的人们, 是因为树木资源和计划的重点是植树。3. the author argues in paragraph 3 by _. a. comparing different casesb. presenting research findingsc. referring to scientists sayingsd. carrying out some experime

12、nts【解析】选b。推理判断题。根据文章第三段 in a recent study, researchers found that boston would get more benefit from keeping the trees it has alive than from planting new trees. theres the reason to think this finding would apply in other cities, too. 可知, 本段是通过提出调查结果来进行论证的。4. why does the author give the example of

13、 nursing babies in the end? a. to stress the importance of tree insurance programs. b. to show the close connection between trees and babies. c. to advocate protecting trees as humans care for babies. d. to persuade human beings to pay more attention to babies. 【解析】选c。推理判断题。根据最后一段 consider this in t

14、he human world. nobody would send a baby into the world and expect it to just make it. children need caring for and its why we have schools and child health-insurance programs. we could get so much more out of our trees if we just put a little more into them. 可知, 作者是在呼吁人们要关心和保护树木。【词汇积累】rotv. 腐烂maint

15、ainvt. 维持; 继续benefit from从受益keep pace with保持同步b (2021衡水模拟) coral reefs are a necessary part of sea life and support it by providing shelter and habitat to various organisms. they also supply and recycle nutrients as well as enable a fish population to boom, along with other species, for a healthy an

16、d diverse ecosystem. however, the rise in average water temperatures due to climate change has resulted in more frequent and extended “coral bleaching (珊瑚白化)” events that damage their health, causing fish and other sea species to abandon them. in order to repair this delicate ecosystem, scientists f

17、rom the uk and australia conducted a study that involved using speakers underwater near damaged coral reefs to make them sound healthy and attract fish, potentially starting the natural recovery press of coral reefs and their dependent life forms. the location for this experiment was the great barri

18、er reef in the coral sea found alongside the east coast of queensland australia, which is famous to have the largest coral reef system in the world thats 2, 300 kilometers long and covers an area of nearly 344, 400 square kilometers. by using loudspeakers to reproduce such sounds, areas of dead cora

19、l reefs were found to attract twice as many fish, compared to places where no sounds were played. these returning fish could help in the recovery of this ecosystem by giving those areas of coral a chance of new life. “fish are important for coral reefs to function as healthy ecosystems. increasing f

20、ish populations in this way could help to start natural recovery process, reducing the damage were seeing on many coral reefs around the world. of course, attracting fish to a dead reef wont bring it back to life automatically, but the recovery process relies on fish that clean the reef to make spac

21、e for corals to regrow. ” said mark meekan. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了科学家为了更好地保护珊瑚礁进行了研究, 并在水下使用扩音器来吸引鱼群, 有望恢复受损的珊瑚礁。5. what is the first paragraph mainly about? a. the importance of coral reefs. b. the influence of climate change. c. the perfect place for sea species. d. the ecosystem diversity and compl

22、exity. 【解析】选a。主旨大意题。根据第一段内容“coral reefs are a necessary part of sea life and support it by providing shelter and habitat to various organisms. they also supply and recycle nutrients as well as enable a fish population to boom, along with other species, for a healthy and diverse ecosystem. ”珊瑚礁是海洋生物的

23、重要组成部分, 为各种生物提供庇护和栖息地。它们还提供和循环营养物质, 并使鱼类种群和其他物种一起繁荣起来, 形成一个健康和多样化的生态系统。可知, 第一段主要讲述了珊瑚礁的重要性。故选a。6. whats the purpose of using speakers underwater? a. to make fish more active. b. to test damaged coral reefs. c. to help recover the ecosystem. d. to help speed the growth of reefs. 【解析】选c。细节理解题。由第三段中的“i

24、n order to repair this delicate ecosystem, scientists from the uk and australia conducted a study that involved using speakers underwater near damaged coral reefs. . . ”为了修复这一脆弱的生态系统, 来自英国和澳大利亚的科学家进行了一项研究, 他们在受损的珊瑚礁附近的水下使用扬声器可知, 使用水下扬声器的目的是帮助修复生态系统。故选c。7. why is the experiment carried out in the gre

25、at barrier reef? a. it can attract rich sea species. b. it can draw public attention easily. c. there exist more dead coral reefs. d. there is the largest coral reef system. 【解析】选d。细节理解题。根据第四段中的“. . . is famous to have the largest coral reef system in the world thats 2, 300 kilometers long and cover

26、s an area of nearly 344, 400 square kilometers. ”那里以拥有世界上最大的珊瑚礁系统而闻名, 长2 300千米, 覆盖面积近344 400平方千米。可以推断, 这个实验要在大堡礁进行的原因是这里拥有最大的珊瑚礁系统。故选d。8. what is mark meekans attitude towards the use of speakers? a. doubtful. b. positive. c. disappointed. d. indifferent. 【解析】选b。推理判断题。根据最后一段中的 “increasing fish popul

27、ations in this way could help to start natural recovery process, reducing the damage were seeing on many coral reefs around the world. ” 以这种方式增加鱼类数量可以帮助启动自然恢复过程, 减少我们看到的对世界各地许多珊瑚礁的破坏。可知, 作者认为使用扬声器可以帮助启动自然恢复过程, 减少对珊瑚礁的破坏。可以推断出作者对使用扩音器持肯定态度。故选b。【难句解读】1. in order to repair this delicate ecosystem, scie

28、ntists from the uk and australia conducted a study that involved using speakers underwater near damaged coral reefs to make them sound healthy and attract fish, potentially starting the natural recovery press of coral reefs and their dependent life forms. 分析: 该句是主从复合句。其中that引导定语从句, 修饰a study; in ord

29、er to repair. . . 和to make them. . . 是不定式短语作目的状语; make them sound healthy and attract fish是“make + 复合宾语”结构; starting the natural recovery press是现在分词短语作结果状语。翻译: 为了修复这个脆弱的生态系统, 来自英国和澳大利亚的科学家进行了一项研究, 他们在受损珊瑚礁附近的水下使用扬声器, 让它们听起来健康并吸引鱼类, 进而启动珊瑚礁及其依赖的生命形式的自然恢复动力。2. the location for this experiment was the

30、great barrier reef in the coral sea found alongside the east coast of queensland australia, which is famous to have the largest coral reef system in the world thats 2, 300 kilometers long and covers an area of nearly 344, 400 square kilometers. 分析: 该句是主从复合句。which引导非限制性定语从句, 修饰the great barrier reef

31、in the coral sea; 该从句也是主从复合句, 其中that引导限制性定语从句, 修饰the largest coral reef system in the world; found alongside the east coast of queensland australia是过去分词作定语, 修饰the great barrier reef in the coral sea。翻译: 这个实验的地点是在澳大利亚昆士兰州东海岸的珊瑚海中发现的大堡礁, 这里以拥有世界上最大的珊瑚礁系统而闻名, 珊瑚礁系统长达2 300千米, 覆盖面积接近344 400平方千米。. 完形填空(20

32、21北京模拟)saving a tiger named cinderella on an icy day in february 2012, two hunters in eastern russia discovered a limp bundle of fur lying in the snow. it was an orphaned cub (幼虎)! the cub hadnt eaten in days, and was 1 enough for the hunters just to pick her up. dr. dale miquelle, director of the w

33、ildlife conservation societys russia program, said, “a healthy tiger cub, even a three-month-old one, would give you reason to 2 before you stuck your hand too close to its teeth and claws. but this cub had no 3 left in her. ” the hunters wrapped the cub in a coat and delivered her to a local wildli

34、fe inspector, andrey oryol. over the following weeks, oryol4 the orphaned cub back to health. but now he had a new problem: what could he do with an 5 three-month-old tiger? the cub was an amur tiger. only a small number of amur tigers remained in the wild, so scientists wanted to return6 cubs to th

35、eir natural habitat. the orphaned cub was taken to a new wildlifecenter. the center was designed for raising wild animals without 7 them to people. it uses hidden cameras and covered fences to keep workers out of sight. that way, the animals dont become 8 on humans. the cub, now named cinderella, be

36、came the centers first tiger. over the next year, she grew into a big, healthy tigress. in the center, she learned to hunt. by the spring of 2013, experts agreed she was 9 to return to the wild. they chose the perfect new10 for their tiger princess: the bastak nature reserve. during the next two yea

37、rs, researchers watched cinderellas 11. they set up cameras to snap photos. when cinderella passed in front of one of these camera 12, it took her picture. cinderella not only survived, but grew healthy and strong. then, in december 2015, the cameras13 exciting news: cinderella had become a mother!

38、for the first time ever, a tiger that humans had 14 and returned to the wild had given birth to two cubs of her own. tigers are some of the most admired animals on our planet, but they are also15. thanks to the work of conservationists like dr. miquelle, there is new hope for these magnificent cats.

39、 【文章大意】这是一篇记叙文。主要记叙了在2012年2月两个猎人救下了一只虚弱的东北虎幼崽, 交给了当地的野生动物检查员, 人们照顾并养育了这只名为cinderella的老虎, 并最终将它放归到了bastak自然保护区里, 2015年12月, 有史以来第一次, cinderella这只被人类养大并放归野外的老虎生下了两只幼崽。1. a. weak b. pale c. sleepyd. lazy【解析】选a。考查形容词词义辨析。句意: 这只幼崽已经几天没吃东西了, 身体已经很虚弱了, 猎手们只能把它抱起来。 weak虚弱的; pale苍白的; sleepy困倦的; lazy懒惰的。根据上文th

40、e cub hadnt eaten in days可知幼崽好几天没吃东西, 很虚弱。故选a。2. a. hideb. hurtc. wonderd. pause【解析】选d。考查动词词义辨析。句意: 一只健康的老虎幼崽, 即使是三个月大的幼崽, 也会让你有理由在把手离它的牙齿和爪子太近之前停下来。hide隐藏; hurt损害; wonder想知道; pause暂停。结合上文a healthy tiger cub, even a three-month-old one, would give you reason to可知一只健康的老虎幼崽即使是三个月大也很具有攻击性, 人会在手离它的牙齿和爪子

41、太近之前停下来。故选d。3. a. mercyb. effortc. willd. fight【解析】选d。考查名词词义辨析。句意: 但这只幼崽已经无力反抗了。mercy仁慈; effort努力; will意志; fight反抗, 斗争。结合上文the hunters just to pick her up. 可知这只幼崽很虚弱, 已经无力反抗只能让猎手把它抱起来。故选d。4. a. taughtb. pulledc. nursedd. trained【解析】选c。考查动词词义辨析。句意: 在接下来的几周里, oryol照料着这只孤儿幼崽, 使其恢复了健康。 taught教; pulled拉;

42、 nursed照料; trained训练。结合后文the orphaned cub back to health. 可知oryol照料着这只孤儿幼崽, 使其恢复了健康。故选c。5. a. intelligentb. energeticc. excited d. amazing【解析】选b。考查形容词词义辨析。句意: 但现在他有了一个新问题: 他能拿这只三个月大的精力充沛的老虎做什么呢? intelligent聪明的; energetic精力充沛的; excited激动的; amazing令人惊异的。上文提到幼崽恢复了健康, 因此现在是精力充沛的。其他选项不符合语境。故选b。6. a. newl

43、y-bornb. rescuedc. woundedd. hunted【解析】选b。考查形容词词义辨析。句意: 野外只有很少的东北虎了, 因此科学家们希望将获救的东北虎幼崽送回它们的自然栖息地。newly-born新生的; rescued获救的; wounded受伤的; hunted被捕猎的。结合上文可知这只幼崽是被人类救下的。故选b。7. a. exposingb. sendingc. offeringd. selling【解析】选a。考查动词词义辨析。句意: 这个中心是为饲养野生动物而设计的, 不让它们暴露在人类面前。exposing接触, 暴露; sending邮寄; offering提

44、供; selling出售。结合后文it uses hidden cameras and covered fences to keep workers out of sight. 可知这个野生动物中心是为野生动物而设计的, 不让它们暴露在人类面前。expose to暴露于。故选a。8. a. concentratedb. defensivec. dependentd. keen【解析】选c。考查形容词词义辨析。句意: 这样, 动物就不会依赖人类。concentrated集中的; defensive自卫的; dependent依赖的, 依靠的; keen渴望的。野生动物中心不让动物接触人类, 是为

45、了避免动物依赖人类。故选c。9. a. welcomeb. interestedc. readyd. eager【解析】选c。考查形容词词义辨析。句意: 到2013年春天, 专家们认为它已经准备好返回野外。welcome受欢迎的; interested感兴趣的; ready准备好的; eager热切的。结合后文for their tiger princess: the bastak nature reserve. 可知专家们认为cinderella已经准备好返回野外了, 所以他们为cinderella选择了自然保护区放生。故选c。10. a. continentb. neighborhoodc

46、. borderd. kingdom【解析】选d。考查名词词义辨析。句意: 他们为他们的老虎公主选择了一个完美的新王国: bastak自然保护区。continent大陆; neighborhood邻居; border边界; kingdom王国。结合后文the bastak nature reserve可知bastak自然保护区是cinderella的新王国。其他选项不符合语境。故选d。11. a. progressb. reactionc. appearanced. habitat【解析】选a。考查名词词义辨析。句意: 在接下来的两年里, 研究人员观察了cinderella的进步。progre

47、ss进步; reaction反应; appearance外貌; habitat栖息地。结合后文but grew healthy and strong可知研究人员观察了cinderella的进步。故选a。12. a. typesb. trapsc. shotsd. scenes【解析】选b。考查名词词义辨析。句意: 当灰姑娘经过一个相机陷阱前时, 陷阱拍下了她的照片。types类型; traps陷阱; shots射击; scenes场景。根据后文it took her picture可知相机陷阱是用来给cinderella拍照的。故选b。13. a. editedb. expectedc. pr

48、eparedd. revealed【解析】选d。考查动词词义辨析。句意: 2015年12月, 镜头透露了一个激动人心的消息: cinderella当妈妈了! edited编辑; expected期待; prepared准备; revealed透露。结合后文exciting news: cinderella had become a mother! 可知此处指镜头透露了cinderella当妈妈了的消息。故选d。14. a. witnessedb. tradedc. raisedd. examined【解析】选c。考查动词词义辨析。句意: 有史以来第一次, 一只被人类养大并放归野外的老虎生下了两

49、只幼崽。witnessed目击; traded交易; raised养育; examined检查。结合上文内容可知cinderella被人类救了, 并被人类养大。故选c。15. a. endangeredb. dominatedc. preserved d. stressed【解析】选a。考查形容词词义辨析。句意: 老虎是地球上最受尊敬的动物之一, 但它们也濒临灭绝。endangered濒临灭绝的; dominated占主导地位的; preserved保藏的; stressed紧张的。根据第三段中a small number of amur tigers remained in the wild

50、可知野外老虎的数量很少, 它们濒临灭绝。故选a。. 语法填空other mammals lose out in panda conservation drive giantpandas are 1. _(live) proof that conservation works. their numbers in the wild are recovering after years of decline, and protecting the mountain forests 2. _which they live has been good for many other animals, 3.

51、 _(include) birds and small carnivores. livinginincluding yet, according to a new study, its a different story for larger predators such as leopards and 4. _(wolf). 5. _(asia) wild dogs have disappeared from 95% of areas set up 6. _(protect) pandas, leopards and wolves from more than three quarters,

52、 7. _snow leopards from almost half. scientists in china say these four carnivores are being driven to near 8. _(extinct) by poaching and destruction of the habitat they need to hunt over large distances. wolvesasianto protectandextinction conservation efforts have often been based on 9. _(protect)

53、specific flagship species such as the panda. but experts argue for a more holistic approach 10. _aims to protect whole ecosystems, rather than focusing on a single species. protectingthat【加固训练】阅读填句 (2021汉中模拟)ways to get your kids into nature being in nature for kids has tremendous health benefits. t

54、here are many ways you can incorporate nature into your childrens lives, even if you live in the city. inspire curiosity by being curious yourself. a parents excitement can be spread to the children, and when you show respect for nature, your children follow suit. 1. “i dont know! lets find out toge

55、ther. ” is a wonderful way to get the ball rolling. be open to a mutual adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children. 2. if you have to carpool (拼车) in the morning, turn off the devices instead and encourage your children to look out of the win

56、dow. the early morning fall skies are beautiful with color and migrating birds. after all, even views of nature from the car window are calming and beneficial. stop thinking about nature time as leisure time. time in nature is an essential investment in your childrens health and well-being. if you v

57、iew nature time as essential to good health, you will be more likely to engage in it. 3, nurturing creativity and wonder is part of your responsibility as parents. look at the stars. visit your local observatory, and then drive out of the city some morning or evening for your own stargazing (天体观察) with a blanket and telescope

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论