2019-2020学年外研版英语选修七同步练习:Module5EthnicCultureSectionⅠ知能演练轻松闯关Word版含_第1页
2019-2020学年外研版英语选修七同步练习:Module5EthnicCultureSectionⅠ知能演练轻松闯关Word版含_第2页
2019-2020学年外研版英语选修七同步练习:Module5EthnicCultureSectionⅠ知能演练轻松闯关Word版含_第3页
2019-2020学年外研版英语选修七同步练习:Module5EthnicCultureSectionⅠ知能演练轻松闯关Word版含_第4页
2019-2020学年外研版英语选修七同步练习:Module5EthnicCultureSectionⅠ知能演练轻松闯关Word版含_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、I阅读理解A(2019 广西桂林十八中高二期中)In England recently three foreign gentlemen came to a busstop and waited. About five minutes later, the bus they wanted came along. They were just going to get on when suddenly there was a loud noise behind them. People rushed onto the bus and tried to push them out of the wa

2、y. Someone shouted at them. The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about. The three foreigners seem all at sea and looked embarrassed. No one had told them about the British custom of lining up for a bus that the first person who arrives at the bus stop is the

3、 first person to get on the bus.Learning the language of a country isn t enough. If you want to have a pleasant visit, find out as much as possible about the manners and customs of your host country. You will probably be surprised just how different they can be from your own. A visitor to India woul

4、d do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table. The left hand is supposed to be used for washing yourself. Also in India, you might see a man shaking his head at another to show that he doesn t agree. But in many parts of India a shake of

5、the head means agreement. Nodding your head when you are given a drink in Bulgaria will most probably leave you thirsty.In that country, you shake your head to mean“ yes” a nod means “ no” . At a meal incountries on the Arabic Peninsula, you will find that your glass is repeated refilled as soon as

6、you drink up. If you think that you have had enough, you should take the cup or glasses in your hand and give it a little shake from side to side or place your hand over the top.In Europe it is quite usual to cross your legs when you are sitting talking to someone even at an important meeting. Doing

7、 this in Thailand, however, could bring about trouble. Also, you should try to avoid touching the head of an adult its just not done in Thailand.【 解题导语 】 文章介绍了出国旅游时的一些习俗, 不同国家有不同的习俗, 我们要入乡随俗。1 The British people tried to push the three gentlemen out of the way, because the gentlemen A were foreigner

8、sB didn t have ticketsC made a loud noiseD didn t line up for the busD 解析:细节理解题。根据第一段的最后一句可知这三位绅士没有排队上车, 所以人们推他们 , 故选 D 。2 According to the article, if you want to have a pleasant journey in a foreign country, you shouldA learn the language of the countryB understand the manners and customs of the c

9、ountryC have enough time and moneyD make friends with the people thereB 解析:细节理解题。根据第二段的第一、二句可知要想出国旅行愉快, 不仅要了解语言还要尽可能多地了解当地的礼貌和习俗, 故选B。3 In India it is considered impolite A to use the right hand for passing food at tableB to pass food with the left hand at tableC to eat food with your handsD to help

10、 yourself at tableB 解析:细节理解题。根据第二段的第四句可知在印度吃饭时用左手递食物是不礼貌的故选Bo4. To cross one s legs at an important meeting in Europe is .A. a common habitB. an important mannerC. a serious troubleD. a bad mannerA 解析:细节理解题。根据最后一段的第一句可知在欧洲双腿交叉是很正常的,故选A。BFor many people, worrying is their life. They're also anxio

11、us overthings. They are anxious for family, friends, relatives and mankind. They fret about the past, the present and the future. I was once one of those people. Here're some advice on how to stop worrying.Let there be no crisis before its time. Don't worry about something that'll take p

12、lace in a week, a day or even an hour. The variables will be different then. If you 've to make a decision onFriday, wait until Friday. Squash旺制)unnecessary worrying with one question. If the answer is " no" stay in the present moment, write the thought quickly and then let it go.Don t

13、 let possessions possess you. Don t let objects rule you. Don t give them the power to spoil your day. Worrying over a problem after the fact can 't restore or bring anything back. The less you have, the less anxiety you bring into your life.Set worry limits. If you can 't get worry under co

14、ntrol right away, then establish limits. Set a timer or a watch alarm for 15 minutes. When the time is up, the alarm will be a tangible( 切实的) reminder to let the worry go. Schedule this time when you' ve something ymportant to do,have to drop worry and refocus fast. Worrying is a choice, and you

15、 can choose not to do it.Don't control others with your worries. Worrying about loved ones wastes lots of time and opens up the door to permanent estrangement硫远).Let people be who they are. Stop forcing others to do what will make you feel better, instead of what they want. Don't manipulate(

16、操纵) them into eating what you want them to eat, going where you want them to go, or doing what you want them to do under the guise of love. Give people credit for having half a brain and knowing what ' s good or bad for them. You ' ll cut your worrying in half.【解题导语】本文是一篇说明文。焦虑是人性的一部分,但过度焦虑既

17、费时又伤神。控制焦虑也是有很多办法的。5. What do you think of the author?A . She was willing to worry about others.B. She was much too worried one.C. She was anxious for dealing with others ' worry.D. She was too nervous to deal with worry.故选B。B解析:细节理解题。由第一段可知作者以前是一个自寻烦恼、杞人忧天的人6. What should be our attitude to cri

18、sis?A. Just deal with the present crisis and let others go.B. Worry about something that 'll take place.C. Stay in the present moment.D. Think out ways to deal with it ahead of time.A 解析:推理判断题。由第二段可知 ,我们应该着手处理当前的危机,对于没有到来的危机不必担忧而且应该放手,故选A。7. What should you be of life according to Paragraph 3?A

19、. Witness.B. Inspector.C. Slave.D. Owner.D 解析:细节理解题。由第三段可知 ,不要让其他的事情控制你,因此你应该做生活的主人,故选D。8. In fact, worrying can .A . not be under controlB. be controlled by timeC. be limited and chosenD. be dropped randomlyC 解析:推理判断题。由第四段的主题句以及本段最后一句可知 ,担忧是能够被控制和选择的,故选Con完形填空To millions of readers, Jeff Zaslow was

20、 a bestselling author. But to me, Jeff was a(n) 1 mentor(导师)who gave countless hours of his time and energy to 2 authors.When I was in middle school, Jeff and his family 3 near our house. At a neighborhood party, I was a 4 kid playing basketball alone. Jeff walked over, and introduced himself to me.

21、 He took a true interest in getting to 5 me, asking about my hobbies. Although we had just met, I had the 6 that this new neighbor truly cared about me.Looking back, Jeff was the first adult who _7- me like a peer(同龄人 ),and it helped me find my confidence. At the time, I had no 8 that Jeff would bec

22、ome a mentor to me or that I would enter the writing 9 .Twenty years later, I decided to 10 my first book. In search of 11 on developing a plan, I 12 to Jeff. Less than three hours later, his 13 landed in my mailbox. He invited me to call him any time, day or night. He asked me 14 questions and list

23、ened to myresponses.When I started writing, I 15Jeff's work as a model and his personal example as areminder of what it meant to put other people first.In 2012, before I finished writing my book, Jeff lost his 16 in a car accident. I missed the 17 to tell him what an influence he had on me not o

24、nly as a writer, but as a role model for how to live a good life.Jeff Zaslow never got the chance to give his last 18 . I do n' t know what he would have 19, but I know how he would have made you 20 during the talk. He would have amused you with humor and encouraged you to seek for the most mean

25、ingful moments in life.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”的人生导师Jeff Zaslow对“我”的种种帮助与影响。1 . A.devotedB. honestC. strictD. fairA 解析: 根据下文中的his personal example as a reminder of what it meant to put other peoplefirst可知,Jeff Zaslow是位“乐于奉献的(devoted)”导师。2 . A.helpB. chooseC. findD. trainA 解析:根据下文Jeff Zaslow对“我”的写作进行指

26、点可知,Jeff Zaslow乐于“帮助(help)”其他作者。3 . A.campedB. traveledC. movedD. returnedC 解析:根据下文中的this new neighbor可知,Jeff Zaslow在"我”上中学的时候 “搬到(moved)" 了 "我"家附近。4 . A.curiousB. shyC. stubbornD. cleverB 解析:根据下文中的 it helped me find my confidence 可知,是Jeff Zaslow让"我"从不自信中走出来,因此,“我”以前是个“

27、害羞的(shy)”孩子。5 . A.inviteB. knowC. pleaseD. trickB 解析:根据下文中的asking about my hobbies可知, Jeff Zaslow 想“了解(know)我”6 A.fearB concernC suggestionD senseD 解析:根据上文中 Jeff Zaslow 主动认识我, 了解 “ 我 ” 的兴趣爱好可知 ,“ 我 ” 有种“感觉(sense)” :他是真的关心“我 ” 。7 A.treatedB shapedC servedD acceptedA 解析:根据上文中作者害羞及下文中找到自信可知 , Jeff Zasl

28、ow 是第一个“ 对待(treated)”“ 我 ” 像对待同龄人那样的大人, 这使 “我” 得到了改变。8 A.doubtB ideaC planD impressionB 解析: 根据下文中的 or that I would enter the writing. 可知 , “我 ” 那时候并 “不知道 (hadno idea)” 会进入写作的 “行业 (profession) ”, 也不知道 Jeff Zaslow 将会成为 “我 ” 的导师。9 A.systemB schoolCprofessionD classC 解析:参见上题解析。10 A.collectB writeCpublishD sellB 解析:根据下文中的 started writing可知,作者开始“写(write)”书。11 A.decisionsB judgementsC guidanceD influenceC 解析:根据下文Jeff Zaslow 给 “我” 建议 , 让 “我” 随时打电话给他可知 ,“我” 在写书前 , 为了得到 “指导 (guidance)” 向 Jeff Zaslow “寻求帮助 (reached out) ” 。12 A.reached outB explainedC gave inD cameA 解析:参见上题解析。13 A.bookB nameC

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论