下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2015年普通高等学校招生全国统一考试(课标全国卷 n)英语第I卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMy color television has given me nothing but a headache. Iwas able to buy it a little over a year ago becauseI had my relatives give me money for my birthday instead of a lot of clothes that
2、 wouldn ' fit. I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the setat seventy-five dollars less than I had paid. The set worked so beautifully when I first got it home that I would keep it on until stations sign
3、ed off for the night. Fortunately, I didn 'get any channels showing all-night movies or I would never have gotten to bed.Then I started developing a problem with the set that involved static(静电)noise. For some reason, when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a
4、few seconds. Gradually, this noise began to appearduring a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work, and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉)sh
5、aking my set.When neither of these methods removed the static noise, I would sit helplessly and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my fist, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the set is working well now, but I keep expec
6、ting more trouble.1. Why did the author say he was fooled into buying the TV set?A. He got an older model than he had expected.B. He couldn t return it when it was broken.C. He could have bought it at a lower price.D. He failed to find any movie shows on it.2. Which of the following can best replace
7、 the phrase “signed off” in Paragraph 1?A. ended all their programsC. changed to commercials3. How did the author finallyA. By shaking and hitting it.C. By switching channels.B. provided fewer channelsD. showed all-night movies get his TV set working again?B. By turning it on and off.D. By having it
8、 repaired.4. How does the author sound when telling the story?A. Curious. B. Anxious.C. Cautious. D. Humorous.Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment wor
9、k for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious(难为情)when they ' inepoorly lit places and so more likely
10、 to eat lots of food. If your home doesn t haveenoughwindow light, get more lamps and flood the place with brightness.Mind the colors. Research suggestswarm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm
11、colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when it s time to repaint, go blue.Dont forget the clock or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里)per meal than those who rush through their meals. Begin keeping
12、 track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you ' ret it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us
13、fat. We eat about 22 percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入)jumps by 14 percent. And we' lpour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.5. The text is especially h
14、elpful for those who care about.A. their home comforts B. their body shapeC. house buying D. healthy diets6. A home environment in blue can help people.A. digest food better B. reduce food intakeC. burn more calories D. regain their appetites7. What are people advised to do at mealtimes?A. Eat quick
15、ly. B. Play fast music.C. Use smaller spoons. D. Turn down the lights.8. What can be a suitable title for the text?A. Is Your House Making You Fat? B. Ways of Serving DinnerC. Effects of Self-Consciousness D. Is Your Home Environment Relaxing?CMore students than ever before are taking a gap year(间隔年
16、)before going to university. It used to be called the year off" between school and university. The gap-year phenomenon originated(起源)with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.This year, 25, 310 students who have a
17、ccepted places in higher education institutions have put off their entry until next year, according to statistics on university entrance provided by theUniversity and College Admissions Service (UCAS).That is a record 14. 7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCA
18、S said that the statistics are good news for everyone in higher education. Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible, "he said.But not everyone is happy. O
19、wain James, thepresident of the National Union of Students(NUS), argued that the increase is evidence of student hardshipyoung people are being forced into earning money before finishing their education. New students are now aware that they are likely to leave university up to £ 15, 000 in debt
20、. It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree. NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increasesto 90% during vacation periods, “he said.9. What do we learn about t
21、he gap year from the text?A. It is flexible in length.B. It is a time for relaxation.C. It is increasingly popular. D. It is required by universities.10. According to Tony Higgins, students taking a gap year.A. are better prepared for college studiesB. know a lot more about their future jobsC. are m
22、ore likely to leave university in debtD. have a better chance to enter top universities11. How does Owain James feel about the gap-year phenomenon?A. He' puzzled.B. He' worried.C. He' surprised. D. He' annoyed.12. What would most students do on their vacation according to NUS statist
23、ics?A. Attend additional courses. B. Make plans for the new term.C. Earn money for their education. D. Prepare for their graduate studies.DChoose Your One-Day Tours!Tour A Bath & Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge 3 37 until 26 March and £ 39 th
24、ereafter.Visit the city with over 2, 000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Museum. Stonehenge is one of the world s most famous prehistoric monuments dating back over 5, 000 years.Tour B Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Mary s Chur
25、ch Tower and Anne Hathaway ' house£ 32 until 12 March and £ 36 thereafter.Oxford: Includes a guided tour of England s oldest university city and colleges. Look over the“city of dreaming spires(尖顶)from St Mary ' Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the S
26、hakespearewonder.Tour C Windsor Castle & Hampton Court including entrance fees to Hampton Court Palace £ 34 until 11 March and £ 37 thereafter.Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VIII s favourite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not include
27、d). With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫)where it is easy to get lost!Tour DCambrid
28、ge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great 3 33 until 18 March and £ 37 thereafter.Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century.13. Which tour will you choose if you want to seeEngland s oldest university city?A. Tour
29、A. B. Tour B. C. Tour C. D. Tour D.14. Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A. Windsor Castle & Hampton Court. B. Oxford & Stratford.C. Bath & Stonehenge. D. Cambridge.15. Why is Hampton Court a major tourist attraction?A. It used to be the home of royal famili
30、es.B. It used to be a well-known maze.C. It is the oldest palace in Britain. D. It is a world-famous castle.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Training for a marathon requires careful preparation and steady, gradual increases in the length of the runs. 16 , buy the best-fi
31、tting, best-built running shoes you can find. No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet, so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop. When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to double-check the fit.
32、17 . As always, you should stretch(伸 展)at least ten minutes before each run to prevent injuries.During the first week, do not think about distance, but run five minutes longer each day. _ 18, it is wise to take a day off to rest. But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per
33、 run. 19 . After two weeks, start timing yourself. 20 . Depending on the kind of race you plan to enter, you can setup a timetable for the remaining weeks before the race. A. After six daysB. For a good marathon runnerC. Before you begin your trainingD. With each day, increase the distance by a half
34、 mileE. If they still feel good, you can begin running in themF. Time spent for preparation raises the quality of trainingG. Now you are ready to figure out a goal of improving distance and time 第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Where do
35、you go when you want to learn something? School? A friend? A tutor? These are all 21 places of learning. But it may well be that the learning you really want 22 somewhere else instead. I had the 23 of seeing this first hand on a 24 .My daughter plays on a recreational soccer team. They did very well
36、 this seasonand so 25a tournament, which normally was only for more skilled club teams. This led to some 26 experiences on Saturday as they played against teams 27 trained. Through the first two games, her 28 did not get one serious shot on goal. As a parent, I 29 seeing my daughter playing her best
37、, 30 still defeated.It seemedthat something clicked with the 31 between Saturday and Sunday. When they_ 32 for their Sunday game, they were 33 different. They had begun to integrate(融合)the kinds of play and teamwork they had 34 the day before into their 35 . They played aggressively and 36 scored a
38、goal.It 37 me that playing against the other team was a great 38 moment for all the girls on the team. I think it is a general principle. 39 is the best teacher. The lessons they learned may not be 40 what they would have gotten in school, but are certainly more personal and meaningful, because they
39、 had to work them out on their own.21. A. public B. traditional C. official D. special22. A. passes B. works C. liesD. ends23. A. dream B. ideaC. habit D. chance24. A.tripB. holiday C. weekendD. square25. A.wonB. entered C. organizedD. watched26. A.painfulB. strange C. commonD. practical27. A.lessB.
40、 poorly C.newly D. better28. A.fansB. tutors C.class D. team29. A. imaginedB. hated C. avoidedD. missed30. A. if B. orC. butD. as31. A. girls B. parents C. coaches D. viewers32. A. dressedB. showed upC. made up D. planned33. A. slightly B. hardly C. basically D. completely34. A. seen35. A. stylesB.
41、trainingC. game D. rules36. A. evenB. still C. seldomD. again37. A. confusedB. struck C. reminded D. warned38. A. touchingB. thinking C. encouragingD. learning39. A. ExperienceB. Independence C. CuriosityD. Interest40. A. harmful toB. mixed with C. different fromD. applied toB. known C. heard D. rea
42、d第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1个单词)或括号内单词的正确形式。The adobe dwellings( 土坯房) 41 (build)by the Pueblo Indians of the American Southwest are admired by even 42 most modern of architects and engineers. In addition to their simple beauty, what makes the adobe dwellings a
43、dmirable is their 43 (able)to air condition “a house without 44 (use)electric equipment. Walls made of adobe take in the heat from the sun on hot days and give out that heat 45 (slow)during cool nights, thus warming the house. When a new day breaks, the walls have given up their heat and are now col
44、d enough 46 (cool)the house during the hot day; 47 the same time, they warm up again for the night. This cycle 48 (go)day after day: The walls warm up during the day and cool off during the night and are thus always a timely offset(抵消 for the outside temperatures. As 49 (nature)architects, the Puebl
45、o Indians figured out exactly 50 thick the adobe walls neededto be to make the cycle work on most days.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词。删除 : 把多余的词用斜线(划掉。修改 : 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的
46、词。注意 : 1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10 处 , 多者(从第11 处起)不计分。One day, little Tony went to a shopping center with his parent. It was very crowded. Tony sawa toy on a shop window. He liked it so very much that he quickly walked into the shop. After looks at the toy for some time, he turned around and found w
47、here his parents were missing. Tony was scared and begun to cry. A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop. Five minutes later, Tony saw parents. Mom said, “How nice to seeyou again! Dad and I were terrible worried. ” Tony promised her that this would never happen again. 第二节书面表达(
48、满分25 分 )假定你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件,邀她一同前往,内容包括:1. 出发及返回时间;2. 活动 : 包饺子、表演节目等。注意 :1. 词数 100 左右 ;2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯;3. 结语已为你写好。Looking forward to your reply.2015年普通高等学校招生全国统一考试(课标全国卷n)第I卷第一部分阅读理解第一节A 语篇解读 本文作者以幽默的口吻介绍了自己购买彩电后遇到的种种麻烦。1 .C 推理判断题。根据第一段中“I
49、 realized this a day later.at seventy-five dollars less than Ihad paid.”可知作者之所以认为被愚弄买了电视机,是因为一天后他在看报纸的广告时得知自己多花了75 美元。故选C。2 .A 词义猜测题。根据第一段最后一句“Fortunately,I didn t get any channels showing all-nightmovies or I would never have gotten to bed.”可知画线短语的意思为“结束所有的电视节目”。故选 A。3 .D 细节理解题。根据文章最后一句话可知,最后作者不得不到
50、维修店去修理电视机,让其重新工作。故选D 。 评析 本题虽然属于细节理解题,但如果考生不注意审题,未抓住“ finally ”和“ get his TV setworking again"这两处关键内容,则容易误选 A。4 .D 推理判断题。根据文章中多处细节及最后一句中"but I keep expecting more trouble”可判 断作者以幽默的口吻叙述了自己购买彩电后遇到的种种麻烦。故选D。B 语篇解读 本文主要介绍了几种通过改变屋内环境进行饮食调节的方法。1.8 细节理解题。根据文章第一句和第二句可知,本文的阅读对象主要是那些关心自己体形的人。故选B 项。
51、1.9 细节理解题。根据文章第三段第三句话可知,研究发现人在蓝色房间里比在黄色或红色房间里吃饭时少摄入33%的食物。故选B。7 .C 细节理解题。根据文章最后一段第四句话可知,我们使用大的汤匙时摄入食物的总量比使用小的汤匙时摄入食物的总量多14%。故选 C。8 .A 主旨大意题。整篇文章主要介绍了几种通过改变屋内环境与设施进行饮食调节的方法。故选A。 评析 本题考查对文章主旨大意的把握能力。抓住文章主题句是破解此类题目的关键。第一段中最后一句是本文的中心句,说明下文要介绍几种通过改变屋内环境与设施进行饮食调节的方法,据此可迅速锁定正确答案。C 语篇解读 本文介绍了越来越多的学生在被大学录取后,
52、不直接去上大学,而是在间隔年期间赚取上大学的费用的现象。9 .C 推理判断题。根据文章第一段第一句话和第三段第一句话可知,越来越多的学生在被大学录取后,不直接去上大学,而是选择经历一个间隔年。故选C。10 .A 推理判断题。根据第三段可知,Tony Higgins 认为学生经历间隔年可以为未来的大学教育做充分的准备,使他们变得更成熟和更有责任感。故选A。11.B 观点态度题。在第四段中出现了evidence of student hardship,being forced into earningmoney,are forced to work等体现 Owain James观点倾向的词语。由此
53、可判断他对间隔年这一 现象表示担忧。12 .C 细节理解题。根据文章最后一段可知绝大部分学生在假期通过打工挣学费。故选C。D 语篇解读 本文主要介绍了几则“一日游”的广告。13 .B 细节理解题。根据Tour B 中的“ Oxford:Includes a guided tour of England s oldestuniversity city and colleges/,可知。14 .D 细节理解题。根据广告中提到的收费标准可知选D。15 .A 细节理解题。根据 Tour C 中的“ Hampton Court was once the home of four Kings and on
54、eQueen”可知答案为A。第二节 语篇解读 本文介绍了马拉松训练需要认真的准备和稳定、渐进的过程。16 .C 根据第二段中的During the first week 可知这里是指训练前的准备工作,故选C。 评析 这是一篇以时间为线索的逻辑性很强的短文。根据下文的时间状语During the firstweek 和 After two weeks 可知 ,这里是指开始训练前。17 .E 设空处与其前一句是顺承关系,故选E。18 .A 根据上文During the first week 和下文 take a day off to rest 可知,一周七天里训练六天后休息一天是明智的,故选A。1
55、9 .D 根据本段第一句中的During the first week,do not think about distance 和第二个But 可知 , 这里要考虑距离的问题了,故选D。20 .G 设空处对上文进行总结,根据下文的timetable 和设空处前两句话可知,这里是增加距离和设定时间的目标。故选G。第二部分英语知识运用第一节完形填空 语篇解读 当你想学东西的时候你会去哪里呢?学校?朋友?导师?本文通过女儿踢足球的经历介绍一个不同的地方,即通过自己的体验,你会学到更棒更有意义的东西。21 .B 根据下文 But.somewhere else instead.可知,这些都是传统意义上的
56、学习的地方。22 .C 根据第一句话的 Where可知这里是lie,意为“在于”。23 .D have the chance of 意为“有的机会“。 评析 这句话起到承上启下的作用,作者有这样一个机会目睹第一手的材料,以下的女儿踢球的故事印证了作者要表达的主题:通过亲自体验和领悟,能够学到更有价值的东西。24 .C 根据第二、三段可知这次体验是在周末。25.B 根据上文 They did very well this season可知答案。26 .A 根据上文normally was only for more skilled club teams 可知答案。27 .D 根据上文可知对手比她
57、们强。28 .D 根据下文did not get one serious shot on goal 可知答案。29 .B 根据前面一句话可知,我讨厌看到女儿尽全力踢,但是还是被打败。30.C 此处表示转折。31.A 根据上文可知此处为girls。32.B 根据上下文可知此处为show up “出现”。33 .D根据上下文可知此处意为“完全不同”。A:稍微;B:几乎不;C:大体上;D:彻底地。34 .A 根据上下文可知答案。35 .C 根据上下文可知为game。36 .A 根据上文played aggressively 可知这里是递进关系。37.B 这是一个固定句型,It strikes/str
58、uck methat意为"我猛地意识到”。38 .D 根据首段可知这里表示这是一个学习的时刻。39 .A 根据上面所举的例子可知,经历是最好的老师。40 .C 根据上下文可知选 Co A:对有害 出:与混合;C:与不同;D:应用于。第n卷第二部分英语知识运用第二节 语篇解读 你见过不用空调却能自动调节温度的房子吗?美国西南部的普韦布洛村落的印第安人就能修建这样的房子。本文介绍了普韦布洛村落的印第安人的神奇土坯房以及其自动调温的过程和原理。41 .built 本空考查非谓语动词作定语。非谓语动词所表示的动作与其逻辑主语为逻辑上的被动关系,故用built。42 .the 本空考查冠词。该空后面是最高级标志词most,表示&q
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 云南省反假币培训课件
- 保卫干部教育培训制度
- 仪表巡回检查制度
- 中百好物奖金制度
- 不良贷款清收制度
- 2026年株洲市炎陵县财政局、县审计局公开招聘专业人才备考题库完整答案详解
- 2025-2030智能材料产业发展分析及政府战略规划实施研究报告
- 大车安全管理课件下载
- 2026年石狮市人民政府湖滨街道办事处公开招聘编外工作人员备考题库及答案详解1套
- 2025至2030中国功能性食品原料创新开发与消费者接受度分析报告
- 征信修复合同范本
- 2025年公安部遴选面试题及答案
- 中煤集团机电装备部副部长管理能力考试题集含答案
- 化工厂设备维护保养培训
- 福建省网络安全事件应急预案
- 五育融合课件
- 意识障碍的判断及护理
- 储能电站安全管理与操作规程
- 2025年宿迁市泗阳县保安员招聘考试题库附答案解析
- 交通安全企业培训课件
- 2025年广东省中考物理试卷及答案
评论
0/150
提交评论