下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、八年级(上)期末英语试卷题号IIIIIIIVVVI总分得分一、单选题(本大题共8小题,共8.0分)1. They will not go to the concert if it tomorrow . ()A. will snowB. snowedC. snowsD. snow2. a light when necessary. You will bring light to other people and yourself .()A. Try onB. Get onC. Turn onD. Puton3. Don't waste water. Water is very impor
2、tant and no one can live it .()A. withoutB. withC. exceptD. besides4. Don't the milk into the cup . It's full .()A. peelB. pourC. leaveD. drink5. There is meat but cakes on the plate. Pleasehaveone ()A. a little , a fewB. little , a fewC. a few, a littleD. few , little6. -What is a resolutio
3、n ? -It's.()A. a promise B. an actionC. a message D. a letter7. Now mobil phones are very popular and they are muchthan before . ()A. cheapB. cheaperC. the cheapest8. Drive, Mike! There are so many children around your car . ()A. carefullyB. cheaplyC. quicklyD. loudly二、补全对话(本大题共2小题,共15.0分)9. (1)
4、 Here are some predictions:Want to take a shower when you get home ? You'll be able to let your smart water h eater (热水器) to start heating up when you're on your way home .Did I turn offthe oven ? Did I close the window ?(2)But in the future , your home will check these for you .In your home
5、 of the future , all of your devices (设备) can work together to make your life more comfortable . When you turn on the lights in the morning , your windows will open at the same time .(3) (4) The hackers (黑客)could open your door and make a mess (杂 舌L) at your home through your phone or other devices
6、. Your home will tell you aboutit but you can't arrive in time .(5) A. Everyone may have a moment like thatB. The lights will slowly turn off by themselves after the sun appe ars.C. What are our homes like novwD. Your home may have dangersE. What will our homes be like in the future?F. Your home
7、 will be safer than now.G. So people will have to be careful of their personal information10. A. Where is she having her party ?B. Linda's birthday is coming .C. Can you come to her party ? D. Where are you going ? E. Sorry, I can't.F. When is her birthday ?G. Let's go to the shop and bu
8、y a gift for her .A: Hello. Gina. (1)_B: Hi . Bill . I am going to a present shop . A: Do you want to buy a gift ?B: Yes, I do . I want to buy her a gift . A: Oh.C: It is on October 28 th . A : She is my friend , too. B: Really ? Great! (4)A: Yes, I can. I have nothing to do that day . B: (5L A: Goo
9、d idea. Let's go.三、完形填空(本大题共 15小题,共15.0分)Jack's father died when he was six. Later on he(11)his mother. An old woman felt (12)forthe poor boy and often helped him out . Of course, he had no money to go to school. He had to work for a rich farmer . The man paid him(13)but food and clothes . B
10、ut the boy didn't(14) , He found some old books near the school and taught himself to read and write . There was a narrow (窄小的) path between two mountains . It's the only way between the village and the(15) . One morning people found there was a big stone on it . It stopped (16)from going to
11、 the town . They had to move it away or they had to(17)the mountain if they had something to do in the town . But the stone was too(18)for the strongest young men to move. They(19)for a long time , but nobody knew what to do . Jack looked at it carefully for a while and said , "I have a way to
12、move it away . " But few men believed him . Some farmers even(20)him . Night fell and people went home . Only the boy stayed there . To their surprise , the villagers found the(21)wasn't there the next morning . They didn't know how to move it away . The old woman said Jack did it by hi
13、mself, "How could he ? " the rich farmer shouted, "He is only fifteen! He couldn't (22)it at all!" "He dug a big hole(23)the stone , "said the woman . "And then he could(24)push it into the hole!" Looking at each other , the farmers couldn't say a(25)1
14、1.A. dislikedB. refusedC. lostD. accepted12.A. sorryB. niceC. interestingD. funny13.A. everythingB. somethingC. anythingD. nothing14.A. promiseB. serveC. mindD. solve15.A. buildingB. townC. cityD. country16.A. himB. herC. usD. them17.A. crossB. deleteC. digD. push18.A. lightB. beautifulC. seriousD.
15、heavy19.A. discussedB. decidedC. plannedD. pointed20.A. talked aboutB. laughed atC. prepared forD. took up21.A. mountainB. holeC. stoneD. village22.A. hopeB. moveC. catchD. cover23.A. besideB. withC. inD. on24.A. impossiblyB. difficultlyC. comfortablyD. easily25.A. sentenceB. wordC. letterD. time四、阅
16、读理解(本大题共15小题,共30.0分)AThe winter holiday is coming . Smart Kids Club prepares wonderful activities for you during the one-month holiday .Sun EnglishFor students aged from 6 to 158: 30 am-10: 00 am on Monday Wednesday and Saturday every week 480 yuan a month Tel: 389-4420Foreign teachers English songs
17、 and movies and moreBasketball CenterFor students over 10 years old3: 00 pm-5: 00 pm on Tuesday and Friday every week 400 yuan a monthTel: 389-4422You'll learn something about basketball player and get excellent basketball training.LegolandFor kids over 8 years old4: 00 pm-6: 00 pm on Monday Thu
18、rsday, Saturday and Sunday every week 320 yuan every week Tel: 389-4435Learn and enjoy making buildings cars and dolls with Lego bricks (乐高积木)26. Call 389-4422 , and you can .A. find some English teachersB. get information about basketball trainingC. learn something about skatingD. learn how to make
19、 buildings27. The Legoland is open to kids at .A. 3: 00 pm on TuesdayB. 5: 00 pm on WednesdayC. 4: 00 pm on MondayD. 6: 00 pm on Friday28. If Linda is 7 years old , she can go to .A. Sun EnglishB. Basketball CenterC. LegolandD. MoviesBLi Ming is a 17-year-old boy in China . He studies in a high scho
20、ol in Hainan. There are 40 boy studies and 20 girl student in his class. Yesterday he did a survey about what the students in his class want to be when they grow up . Here is the result.What the boys like doing most is to become engineers and the second largest group like being doctors , that is, 30
21、 percent of the boys want to be engineers and 25 percent want to be doctors.20 percent of the boys want to be computer programmers and another 20 percent want to be actors. Only 5 percent of the boys want to be teachers .What he girl like doing most is to become teachers and the second largest group
22、 like being engineers. that is, 40 percent of the girl want to be teachers and 25 percent want to be engineers.15 percent of the girl want to be doctors and another 15 percent want to be pilots . Only 5 percent of the boys want to be basketball players .29. Li Ming is a Chinese .A. teacherB. student
23、C. pianistD. scientist30. How many boys in Li Ming ' s class want to be engineers? A. FourB. NineC. TwelveD. Eighteen31. Eight boys in Li Ming ' s class want to be when they grow up.A. actorsB. doctorsC. pilotsD. bus driver32. How many students in Li Ming ' s class want to be teachers? A
24、. TwoB. SixC. EightD. TenCAn old man was fishing on the bank of a river. A child came to see him fishing . The old man was really good at fishing , and it didn't take long time for him to catch a full basket of fish . The old man saw that the child was very cute, and he wanted to give her a whol
25、e basket of fish . But the child shook her head . The old man was surprised and asked, "Why don't you want the fish ? " The child answered , "I want the fishing rod (竿) in your hands." The old man asked , "Why do you want the rod ?""It doesn't take long to
26、eat all the fish in a basket. But if I have the fishing rod , I can go fishing by myself and I won't be afraid of not having any more fish to eat ."I think you will certainly say that the child is very smart . Wrong ! If she doesn't know how to fish , she can not have fish to eat, even
27、though she has the fishing rod. It's useless (无用 的) to only have a fishing rod . Fishing skills are the most important, not the fishing rod . Too many people think that if they have a "fishing rod" in their life , they will no longer fear (害怕)the wind and rain. They are just like the c
28、hild , who thought that if she had a fishing rod, she would have fish to eat.33. What was the old man doing on the bank of a river ? A. Selling the fish .B. Fishing .C. Selling the fishing rod .D. Having fish .34. Why did the child refuse the fish ? A. Because she didn't like fish .B. Because sh
29、e wanted his fishing rod .C. Because the old man had few fish .D. Because she wanted to learn fishing skills .35. The writer thought the child wasA. smartB. hard-working C. silly (傻的)D. creative36. The article mainly tells usA. "fishing rod" is important in your lifeB. you'll have a lo
30、t of fish to eat with "fishing rod"C. "fishing skills" are more important than "fishing rod" in lifeD. "fishing rod" is more important than the fish that people catchDAn important question about eating out is who pays for the meal . If a friend of yours asks y
31、ou to have lunch with him , you may say something like this , "I'm afraid it'll have to be someplace cheap, as I have little money, " The other person may say, "OK . I'll meet you at McDonald's . " This means that the two agree to go Dutch , that is, each person p
32、ays for himself. He may also say, "Oh , no. I want to take you to lunch at the Smith's, " or "I want you to try the Chinese dumplings there . They are great, " This means the person wants to pay for both of you . If you feel friendly to this person , you can go with him and y
33、ou needn't pay for the meal. You may just say , "Thank you . That would be very nice ."American custom (风俗)about who pays for dates(约会)is much the same as in other partsof the world . In the old days, American women wanted men to pay for all the meals. But, today, a university girl or
34、a woman in business world will usually pay her way during the date. If a man asks her for a dance outside the working hours , it means "Come , as my guest". So as you can see it is a polite thing to make the question clear at the very beginning . 37. The passage mainly tells us .A. how to
35、eat outB. where to eat outC. what to eat outD. who pays for the meal in different situations (情况)38. The underlined phrase "go Dutch" in this passage means "",A. order foodB. eat togetherC. go to the restaurantD. pay themselves39. In business world , some girls and women now .A.
36、ask men to pay for their clothesB. try to pay for their own mealsC. never have anything outside D. try to pay for the men's meals 40. If a man asks a woman for a dance outside the working hours , .A. the man will pay for itB. the woman will pay for itC. they needn't to pay for itD. another p
37、erson will pay for them五、选词填空-短文(本大题共1小题,共10.0分)41 .阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给的词的适当形式填空.每个词限用 一次.second wonderful after into read him happen thought afraid storyOnce there was a king. He liked to write stories . He his stories were good , so he liked to show them to people . As people were_(2)_of him , t
38、hey all said his stories were very great. One day, the king showed some of his (3) stories to a famous writer . He wanted the writer to praise (赞美)these (4) . But the writer always tells the truth . He said they were so bad that he should throw them (5) the fire. The king got very angry and sent_(6)
39、_ to prison (监狱). Many people were afraid to talk about it . (7)_some time, the king set him free and asked him to come to his palace (宫殿). For a 48) time , the king showed some of his new stories. The king asked the writer what he thought of them . Guess! What (9)_next? Haha ! After (10)_them , the
40、 writer at once turned to the soldiers and said, "Take me back to the prison ." 六、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)42 .每位学生在成长的过程中都会有自己的梦想,有人想当老师,有人想当科学家,有 人想当小提琴手.,你长大了想当什么,你会如何做呢?请以 My future job为题,写 一篇英 语短文.要求:1. 60词左右;2.文中不得出现真实姓名和学校名称.My future jobEveryone will have a job in the future .第5页,共18页I
41、will study hard and make my dream come true 第 21 页,共 18 页答案和解析1 .【答案】 C【解析】根据主句"they will" 用的是一般将来时态 ,由 if 引 导 的条件状 语 从句符合主将从 现 的 时态规则 ,可知 if 后引 导 的条件状 语 从句 应 使用一般 现 在 时态 ,又根据从句主 语 是it, 动词应 使用三 单 形式故 选 : C如果明天下雪的话 ,他 们 将不会去音乐 会考 查 状 语 从句 时态的 题 型一般是在考查 主将从 现 的引 导连词 ,平 时 要多 积 累这 些引 导连词 2 .【答
42、案】C【解析】答案:C. Try on试穿,实验;Get on上车,进展;Turn on打开,发动;Put on穿上,上演.根据You will bring light to other people and yourself,可知在这里给自己和他人带 来光明,那么应该 是打开 电 灯 Turn on 打开, 发动 故 选C有必要就打开电 灯你会 给 自己和他人带 来光明本 题 考 查 了 动词 短 语 的用法解答时 注意有关on 在不同短 语 中的不同意思3 .【答案】A【解析】答案:A. without意为"没有";with意为"和一起";excep
43、t意为"除之外(不再有)besides意为"除之外 处有)”.前面说不要浪费水,水很重要,因此没有水人是无法生存的,without 就是没有的意思故选 A别 浪 费 水水很重要,没有人能在无水的条件下生存本 题 考 查 介 词 的用法,熟知并理解句意可做出正确选择 4 .【答案】B【解析】答案: B 分析句子,结 合 选项 ,推 测 意思是不要把牛奶倒进 杯子里,它已经满了.即考查固定短语pour sth. into,故选B倾倒.A剥皮,C离开,D喝.不要把牛奶倒进 杯子里,它已经满 了解答 这类试题时, 务 必充分理解上下文的语 境和前后文的逻辑 关系,找到解题 的依据,
44、同时 正确区分 选项 的 细 微差 别 ,准确作答5 .【答案】B【解析】对于这四个词 组),期可以分组来记他们的异同点.few和a few后面都要接可数名 词 的复数形式,little 和 a little 后要接不可数名词 形式, little 和 few表示否定的,前者是"没多少", "几乎没有 "的意思,后者是"没几个", "几乎没有”的意思,a little和a few表示肯定的,前者的意思是"有一点",后者的意思是"有几个,有一些".题目中的have onef艮显然指的是指
45、可数名 词cakes,所以cakes前面空应该是表示肯定的a few,而它和前面又是转折关系,所以meat前面 应该 是 little 故 选 : B盘 子里没多少肉了,但有一些蛋糕请 吃一个吧这 道 题 要弄清两个方面,可数与不可数,肯定与否定而肯定与否定不是指决定数量的多少,只是说话 人的 态 度看法而已6 .【答案】A【解析】答案: A根据题意:-决心是什么?-是一个承诺.结合选项,A .承诺B.行动C.信息D 书 信, 选项 A 符合 题 意,故 选 A-决心是什么?-是一个承诺 熟悉名 词 的基本用法,结 合 题 意, 给 出答案7 .【答案】B【解析】答案:B根据than可知,这是
46、Now和before两者之间的比较,应该用形容词cheap的比较级cheaper又根据much+形容词或副词的比较级,止处表示"多/更”,此处意思是"便宜的多",屣B.现 在手机非常流行,它们 比以前便宜多了判断形容 词 或副 词 的比 较级 和最高 级 ,主要是看几者之间 的比 较 两者之 间用比 较级 ,三者或三者以上比较 用最高 级 形式本 题 是二者之 间 的比 较 8 .【答案】A【解析】考 查 副 词 A 小心地 B 便宜地 C 快地 D 大声地 结 合 语 境 "_开 车 , 迈 克!你 车 周 围 有那么多孩子" 可知, 应该
47、是 " 小心地"开 车 故 选 : A小心开 车 , 迈 克!你 车 周 围 有那么多孩子副 词 通常用来修饰动词 或句子, 这 里修 饰动词 ,要 结 合 语 境,辨析副词 用法,选择 合适答案完成试题 9 .【答案】E【解析】1 E.选句填空题.根据下一句Here are some predictions以下是一些预测:可 知,上一句应该 是 "我 们 的家将来会是什么样 子? "选 E2 A 选 句填空 题 根据上一句Did I turn off the oven?Did I close the window?我关烤箱了吗 ?关窗 户 了 吗 ?及
48、下一句But in the future, your home willcheck these for you.但是将来,你的家会帮你检查这些.可知,甲、可应该是"每 个人都会有这样 的 时 刻"选 A3 B 选 句填空 题 根据上一句When you turn on the lights in the morning,your windows will open at the same time.当你早上开灯的时候,你的窗户会同 时 打开可知,下一句应该 是 "太阳出来后,灯光会自己慢慢熄灭 "选 B4 D.选句填空题.根据下一句 The hacker
49、s (黑客)could open your door and make a mess萦舌L) at your home through your phone or other devices1客会打 开你的 门 ,通 过 你的手机或其他设备 在你家里 捣 乱可知,上一句应该 是 "你的家可能有危险 "选D5 G.选句填空题.根据上两句 The hackers (黑客)could open your door and make a mess( 杂 乱) at your home through your phone or other devices Your home wil
50、l tell you about it but you can't arrive in timeM客会打开你的 门,i你的手机或其它设备 在你家里 捣 乱你的家会告诉 你,但你不能及时 到达可知,下一句应该 是 "所以人 们 必 须 小心他 们 的个人信息"选 G这 是一篇日常生活类阅读 ,主要介 绍 我 们 的家将来会是什么样 子?作者列举了一些 预测 :包括:智能热 水器、自 动检测电 器开关的 设备 、各个 设备协调 工作、你的家可能被黑客入侵等阅读选 句,要掌握选项 的意思,了解文章大意,注重句子与句子之间 、段落与段落之 间逻辑 关系 结 合上下句,根据所
51、给 句子, 选择 合适答案10.【答案】【小题 1】 D【小题2】B【小题3】F【小题4】C【小题5】G【解析】细节 理解 题 1 D 根据下一句:我要去一家礼品店,可知此处应该 是:你要去哪里?故选 :D2 B 根据下一句:我想给 她 买 个礼物,可知此处应该 是:琳达的生日就要到了故 选 : B3 F 根据下一句:10月 28日,可知此处应该 是:她的生日是什么时 候?故 选 :F4 C 根据下一句:是的,我能去,可知此处应该 是:你能来参加她的聚会吗 ?故 选 : C5 G 根据下一句:好主意我们 去吧,可知此处应该 是:我 们 去商店 给 她 买件礼物吧故选 : GA:你好.吉娜.你要
52、去哪里?B : 嗨 比 尔 我要去一家礼品店A:你推实礼物吗?B :是的琳达的生日就要到了我想给 她 买 个礼物A:哦.她的生日是什么时候?B: 10月 28日A:她也是我的朋友.B :真的吗 ?太好了!你能来参加她的聚会吗 ?A:是的,我能去.我那天没什么事可做.B :我 们 去商店 给 她 买 件礼物吧A:好主意.现去吧.此 题 是 补 全 对话 ,此 类题 型的解答,可以将整个文段首先浏览 一遍,大概理解意思答题过 程中,根据所提供的答语 或是后文 进 行作答,同时 ,做 题过 程中也可以使用排除法,将选项带 到文章中逐一的作答,答完后注意通读检查是否符合 逻辑 , 语义顺畅 11.【答
53、案】【小题1】C【小题6】D【小题11】C2】 A7】 A12】 B3】 D8】 D13】 A4】 C9】 A14】 D5】 B10】 B15】 B【解析】1. C考查动词及语境理解.根据"Jack's father died when he was six"Jak的爸爸在他 6 岁 的 时 候去世了,联 系下文他 为 富 农 工作,可推断不久他也失去了他的母 亲 , lost 失去,符合语 境故 选 C2. A考查动词及语境理解.根据语境,Jake的身世很可怜.因此此处应该是 讲一个老人也可怜他,经常帮助他,feel sorry感到难过,符合语境.故选A.3. D
54、考查代词及语境理解.根据"he had no money to go to school池没有钱去上学根据句意,可知富农 只 给 了他食物和衣服,除此之外,没给 任何 东 西,故 选D4. C 考 查动词 及 语 境理解根据语 境,此 处 是 讲 他并不在意,他在学校附近找到了一些旧书 ,自己学 习 , mind 介意,符合语 境,故 选 C5. B考查名词及语境理解,根据"going to the town"去小镇上,可推断这条路是村里去小镇 上的路, town 小 镇 ,故 选 B6. D 考 查 代 词 及 语 境理解根据语 境,此 处 是 讲这 阻碍了他
55、们 去小 镇 , stop为动词,后面接宾语,them为they的宾格形式,故选D.7. A 考 查动词 及 语 境理解根据语 境,此 处 是 讲 他 们 要么搬走石头 ,要么就需要穿过大山,cross指穿过,主要表示在物体表面上横穿.如横过马路、过桥、 过 河等,符合语 境故 选 A8. D考查形容词及语境理解.根据"forthe strongest young men to move结合上下文,可知这 里是 讲 石 头 太重了,即使是强 壮的男人也搬不动 , heavy 重的,符合 语 境,故 选D9. A考查动词及语境理解.根据"but nobody knew wha
56、t to do"但是没有人知 道怎么做,可知这里是讲大家讨论了很久,discuss讨论,符合语境.故4 A .10. B 考 查动词 及 语 境理解根据语 境,此 处 是 讲 有些人甚至还 嘲笑他,prepar for准备;laugh at 嘲笑;talk about 谈论;take up拿起,B.11. C考查名词及语境理解,根据"They didn't know how to move it away"他们不知道怎 样 搬走的,可推断石头 不 见 了,故 选 C12. B 考 查动词 及 语 境理解根据语 境,此 处 是 讲 他才 15岁 ,不可能搬走
57、石头 ,move 搬走;移 动 ,符合 语 境,故 选 B13. A考查介词及语境理解,beside在旁边;with伴随;in在里面;on在上面,根据语 境,此 处 是 讲 他挖了一个大洞在石头 旁 边 故 选 A14. D考查副词及语境理解.impossibly不可能地;difficultly困难地; comfortably舒服地;easily简单地,结合上下文,这里是讲他挖了一个大洞在石头旁边,便可以轻松地把石头推进洞里,easily简单地,符合语境,W D.15. B 考 查 名 词 及 语 境理解根据语 境,上文 讲 了一些 农 民嘲笑他,可知此处是 讲 那些人听了之后,一个字也说 不
58、出来了,say a word 说 一个字,符合语 境,故 选 B文章讲了 Jake生活贫苦,但非常喜欢读书,一天,村里的路被大石头堵住了, 没有人能搬得动石头,但是,Jake在石头旁边挖了一个坑,石头就掉进去了, Jake成功解决了这个问题.这 是一篇 记 叙文, 词汇较 基 础 ,适合平 时训练 使用做 题 方法:首先要通读 全文,了解文章大意,紧紧 抓住上下文语 境所提供的信息,然后明确词 意, 词 型,词 的搭配,并注意上下连贯 ,合乎 逻辑 结 合排除法逐一选 出答案最后再通读 全文,核 对 答案26.【答案】【小题 1】 B【小题 2】 C【小题3】 A【解析】1 B 细节 理解 题 根据"You'l
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 广西名校联考2025-2026学年高三上学期11月考试生物试卷
- 2025年世博分校培训考试题及答案
- 电工安全技术试题及答案
- 重庆綦江地震应急预案(3篇)
- 庐江科四考试题目及答案
- 铁路局机务笔试题库及答案
- 空间音频音乐制作-洞察与解读
- 碳纤维复合应用-洞察与解读
- 2025年技术支持专家招聘面试题库及参考答案
- 2025年民宿运营经理岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2024版电网典型设计10kV配电站房分册
- 2025年工会基础知识考试题库及参考答案
- 企业团险培训课件
- 市政工程施工配套课件
- 国际贸易部管理制度
- 嗜酸细胞性食管炎的诊断与治疗
- 呼吸系统感染健康教育
- DB13 2122-2014 洁净颗粒型煤
- 白酒委托加工合同范本
- 消防供水协议书
- 生物技能证书理论试题及答案
评论
0/150
提交评论