下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、人教版六年级下学期英语阅读理解同步专项练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,根据短文内容回答问题。Tilly will have a really good summer holiday this year. She will go to the countryside with her cousin, Anna. They will take the train there. They will go to visit their grandparents. Their grandparents have a big farm. Her grandma can cook for them.
2、 Her grandpa can teach them how to ride a horse and feed the pigs. Tilly and Anna can have picnics, climb the mountains, read books under the trees. They will laugh every day and don''t want to go back home.(1)Where will Tilly and Anna go?(2)When will they go there?(3)How will they go there?
3、(4)What can their grandparents do?2. 阅读短文,判断句子是否与短文内容相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。Long long ago, in England, there lived an earl(伯爵). His name was Sandwich. He liked to play cards very much. He played cards with his friends from day to night. He ordered his servants (仆人) to bring him some meat and bread. But
4、 when he ate, he had to stop playing cards. One day, he had a good idea. He put the meat between the two pieces of bread and held the food in his left hand. And he played cards with his right hand. People liked Sandwich''s idea, more people ate the food. And they named the food sandwich.1The
5、 earls name was Sandwich. (_)2The earl liked playing chess with his friends. (_)3People eat sandwiches with two hands. (_)4Chinese invented sandwich. (_)5More and more people like sandwiches. (_)3. 根据短文内容,选择最佳答案。The following three students are writing letters to the school
6、office.Our lunchtime is short. Many of us have some schoolwork to do after lunch. But if we don''t get a good rest, we can''t have enough(足够的) energy for the afternoon. So we want to have more time to take a nap after lunch.Wang Yang (boy, 13)Food in our dining hall is not
7、nice at all. There is always pork, tofu and potatoes. The soup is never hot. I like pork, tofu and potatoes. But why do we have them every day? And why can''t we have hot soup?Wu Xiaofang (girl, 13)All work and no play makes Jack a dull boy! We want more time for sports, but there are only t
8、hirty minutes for us to do sports every day. I think school should finish before 4 pm every day and then we can go to the playground to do sports.Dai Huimin (boy, 14)( )(1)Wang Yang''s classmates often _ after lunch.A. have a good rest B. do school work C. take a nap( )(2)The underlined word
9、 'nap' may mean _ in EnglishA. a short sleep B. a good lunch C. a short lunchtime( )(3)Wu Xiaofang doesn''t like the _ at school.A. pork B. potatoes C. soup( )(4)From the three letters, we know _.A. they really like the school rulesB. they complain about their school rulesC. they are
10、 not good students at all( )(5)Which of the following sentences is NOT right according to the passage?A. Wang Yang thinks the lunchtime is short.B. Wu Xiaofang thinks the food at school is very bad.C. Dai Huimin wants more time for study.4. 阅读短文,完成下面的表格。(每空一词)I''m David. I''m in Grad
11、e Six now. I have lots of changes.When I was in Grade One, I was not good at any sports. But now I'' m tall and strong. I run fast. I play basketball very well.I knew a few English words six years ago. I can read and write stories in English now.I was quiet before. But now I'' m very
12、 active and have more friends. We always play and travel together. Last year, we travelled to Guilin.But the bad thing is my eyesight (视力). I had good eyesight before. Now I have to wear glasses.BeforeNownot good at tall and , run fast and play
13、0; wellknew a English wordsread and write stories in quietvery had eyesightwear 5. 阅读短文,判断下列句子正误。The Smarts are looking at the map of China. Mr Smart wants
14、to visit Tibet. He wants to climb the mountains and ride a horse. Mrs Smart wants to go to Hong Kong. She wants to do some shopping. Amy wants to go to Harbin. She wants to see the beautiful snow and she wants to skate and ski. Sam wants to go to Guilin. He likes the mountains and the stones. He wan
15、ts to row a boat. Tom wants to stay at home and play computer games.( )(1)The Smarts will travel in China.( )(2)Mr Smart wants to ride a horse in Tibet.( )(3)Mrs Smart wants to go to Hong Kong to do some shopping.( )(4)Amy wants to swim in Harbin.( )(5)Sam wants to go boating in Hangzhou.( )(6)Tom w
16、ants to play computer games at home.6. 阅读短文,并根据短文内容判断下列句子正误。Long long ago, there was a boy called John. He lived with his mother. One afternoon his mother wanted to go out. Before she left, she said to him, 'John, while I''m away, stay near the door and watch it all the time.' She sa
17、id this because there were a lot of thieves in their country.John sat down next to the door. A few minutes later, one of his aunts came. She said, 'Where''s your mother?' 'She''s out,' John said. 'Oh,' said his aunt, 'We''re going to visit your hou
18、se. Go and tell your mother.'His aunt then left, and John began to think, 'Mother told me to watch the door all the time, but aunt said, ''Go and tell your mother.'''He thought and thought. At last, he had a nice idea. He pulled the door down, put it on his back and went
19、to look for his mother with it.( )(1)John''s mother went out and asked him to watch the door.( )(2)There are many thieves in the country.( )(3)John''s aunt asked him to look for his mother.( )(4)John watched the door well and no thief could come into his home.( )(5)John is a clever b
20、oy and his idea is really good.7. 阅读下面的短文,判断句子的正误。Sally''s old grandfather lived with her. Every morning he went for a walk in the park and came home at half past twelve for his lunch. But one morning a police car stopped near Sally''s house at twelve o''clock, and two police
21、men helped her grand- father to get out. One of them said to Sally, 'The old man lost his way(迷路) in the park and called us for help, so we sent a car to bring him home.' Sally was very surprised (惊讶), but she thanked the policemen and they left. 'But, grandfather,' she asked, 'y
22、ou go to the park every day for twenty years. How did you lose your way (迷路) ?' The old man smiled and said, 'I didn''t lose my way. I was just tired and didn''t want to walk home.'( )(1)Sally''s grandfather didn''t go for a walk in the park every morning.
23、( )(2)One morning a police car stopped far Sally''s house.( )(3)Sally''s old grandma lost his way and called the policemen for help.( )(4)Sally thanked the policemen and they left.( )(5)The old man didn''t lose his way. He was just tired and didn''t want to walk home.
24、8. 阅读理解。Hello, I am Peter. Yesterday was Sunday. I walked to my grandpa''s home. It was his birthday. I bought(买) many fruits and a big cake in the morning. My grandpa and grandma liked it very much. My mother cooked lunch. We had a good time.1. What day is it today?( )A. Sunday
25、160; B. Saturday C. Monday2. How did you go to your grandparent''s home?( )A. On foot. B. By car. 3. Whose birthday was yesterday?( )A. My grandpa''s. B. My grandma''s.4. Did your grandparents like fruits?( )A.
26、 No, they didn''t. B. Yes, they did.5. What did your mother do?( )A. She cooked lunch. B. She cleaned her room.9. 阅读理解,判断句子正误。Hi. My name is Zhangpeng. I''m 11 years old. I''m 62 metres tall. I''m 45 kilo-grams. I like drawin
27、g pictures. Every morning, I go to school with my good friend Dongdong. We go on fool. Dongdong is 11 years old. He''s 2 kilograms heavier than me. But I''m 3 cm taller than him. We study in No. 1 Primary School. Wenwen is my sister. We''re in the same (一样) school. She'
28、39;s one year older than me. She likes sports. She is taller and stronger than me. She loves me and I love her,too.( )(1)Zhang Peng is 1.62 metres.( )(2)Zhang Peng is older than Dongdong.( )(3)Dongdong is 2 kilograms heavier than Zhang Peng.( )(4)Wenwen is 2 years older than Dongdong.( )(5)Wenwen is
29、 stronger and taller than Zhang Peng.10. 阅读短文,根据短文内容回答问题。Last holiday, I took a big trip with my aunt. We went to Australia by plane. It was in August. We left Beijing on Aug 3rd. It was winter in Australia. But in Beijing, it was summer. I like there, because I like playing with snow. I went ice-sk
30、ating there and took many pictures. I bought many presents for my friends, too. I was excited, but I was tired, too. I should relax to go back to school.(1)Who went on a big trip?(2)When was my big trip?(3)What did I do in Australia?(4)How did I go there?(5)How did I feel in the end?11. 阅读理解并判断正误。
31、160; Len was thirty years old and he had very long hair. He lived in a big city. Because of his long hair, he did not find any work. One day he met an old friend, and this man said to him,' People in this city don''t like long hair. Why don''t you go to a barber?
32、 He can cut a lot of it off, and then you can get some work.' At the barber''s Len said to the barber,' Please cut most of my hair off.' The barber began. He cut and cut for a long time and then he said to Len,' Were you in the army a few years ago?'
33、; 'Yes, I was.' Len answered. 'Why did you ask that?' 'Because I found a cap in your hair.'1Len was old, so he did not find any work. (_)2Len often wash his long hair. (_)3Len''s hair was short (_)4The barbe
34、r found a cap in Len''s hair. (_)5Len was in the army now. (_)12. 阅读短文,判断正(T)误(F)。 This is Harry and his brother''s bedroom. It is not very big, but it''s tidy (整洁的). There are two beds in the room. There is a desk between the beds. There are some books on the
35、 desk. Some are English books. Some are Chinese books. There is a phone on the desk too. There are two chairs beside the desk. One is for Harry, and the other is for his brother. There is a map of Canada on the wall too. Behind the door is a picture of the famous basketball player, Michael Jordan. H
36、arry and his brother like their bedroom very much.1The bedroom is not very big, but it''s clean. (_)2There are two desks in the bedroom. (_)3There are some Chinese books on the desk. (_)4There are two maps on the wall. (_)5There isn''t a phone in the bedroom.
37、;(_)13. 阅读理解。Its seven oclock in the morning. Its time for breakfast. My father would like some bread and milk. I would like eggs, bread and juice. My mother is cooking eggs in the kitchen. The juice is in the fridge. I put some dishes on the table. After breakfast, my father and I wash the dishes.1
38、What time is it?( )A. It is 6:00. B. It is 7:00. C. It is 8:00.2What is my mother doing? ( )A. She is washing the dishes. B. She is cooking eggs. C. She is putting some dishes on the table.3What would my father and I like for breakfas
39、t? ( )A. Juice. B. Bread. C. Milk.4Where is the juice? ( )A. On the table. B. In the fridge. C. On the dish.5Who wash the dishes after breakfast? ( )A. My father B. I C. My father and
40、 I .14. 阅读理解。 Last Sunday afternoon, I was in a bookshop. I wanted to buy an interesting book about animals. Suddenly I saw a short man behind me. He stole my purse and ran out of the shop. I followed him along the street, but he run faster than me. I shouted, “ Stop the thief! Stop the thief!”
41、 A policeman heard me and came to help. Then a woman came and said, “I saw him. He ran along the street and turned left at the first crossing.” The policeman began to run. He ran faster than the thief. Soon he caught the thief and I got my purse back.根据上文内容,填入适当的单词完成下面短文(每空一词)Last Sunday afternoon,
42、Nancy_to a bookshop to buy an interesting book _animals. Suddenly she found a short man _ her purse and ran out of the shop. The man ran faster than Nancy. So she shouted and asked others for_. At last, with the help from a policeman and a woman, Nancy_ her purse back.15. 阅读理解。阅读
43、短文,根据所提供的信息判断句子正误。Yesterday was September 10th. It was Teachers'' Day. We bought some flowers and presents to our teachers'' office. We thanked them for their hard work. Our teachers were very happy. In the afternoon we held a party in our school hall. Many students and teachers gave
44、 wonderful performances at the party. Our teachers sang and danced happily with us. All the teachers and students had a good time.( )(1)Yesterday was National Day.( )(2)We bought some flowers and presents to our teachers'' office.( )(3)Our teachers were not happy.( )(4)We held a party in the
45、 afternoon.( )(5)We all had a good time.16. 阅读理解。People sometimes like to read stories of dogs very much. They think that dogs are much cleverer than cats, sheep, cows or other animals in their homes.One of my close friends, Bob, has a very large police dog named Jack. Every Sunday afternoon, Bob an
46、d Jack have a walk in the park nearby. Jack likes these walks very much. One Sunday afternoon, I paid a visit to my friend. I stayed there for a long time and my friend and I had much more talk with each other than ever before. Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Ja
47、ck became worried about it. He walked around the room several times and then sat down in front of me and looked at me. But I still paid no attention (注意) to him. I went on talking with my friend. At last, Jack could not wait any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He s
48、at down in front of me again. But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant and so did my friend.1How many people are there in this story?_. ( )A. One B. Two C. Three D. Four2Jack_. ( )A. is a close fri
49、end of mineB. enjoys long walks in the park every Sunday afternoonC. has many close friendsD. enjoys talks in the room3Jack was worried because_. ( )A. he wanted to eat somethingB. it was Sunday afternoon againC. he was not feeling wellD. he wanted his master (主人)
50、to take him for a walk4Jack took my hat in his mouth to show that_. ( )A. I should leave the house at once B. he liked my hat very muchC. he was hungry and he tried to eat it D. he wanted to have a rest5Which of the following is true?_. ( )A. When Jac
51、k and I were talking, my friend didn''t pay any attention to usB. When I was talking to my friend, Jack didn''t pay any attention to usC. When my friend and I were talking, we didn''t pay any attention to JackD. When my friend was talking to Jack, I paid attent
52、ion to them17. 阅读短文,判断下列句子正误。Jim comes from England. He lives in China with his father and mother now. He likes China and Chinese food. From Monday to Friday he goes to school. And he has no time to go home for lunch, so he has lunch at school. The lunch at his school is good. He eats fish, meat, ve
53、getables and fruit. Jim can use chopsticks well now.( )(1)Jim is British.( )(2)Jim lives in China with his parents now.( )(3)Jim doesn''t go to school on Saturdays.( )(4)Jim has lunch at home from Monday to Friday.( )(5)Using chopsticks is difficult for Jim now.18. 阅读短文并选择正确答案。My name is Yan
54、g Ling. Im a student in a primary school here. I have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. I have Chinese, Maths, Art, Science, Social Science and Computer Studies. I like Maths and Art. But my friend Lily doesnt. She likes Art and Computer Studies. Many students in our sc
55、hool like Art very much. They like drawing pictures. Some students like sport. They usually play football and basketball after school. On Saturdays and Sundays, I usually do housework. Sometimes I make model cars with my classmates.1. How many lessons does Yang Ling have a day? ( )A. Four.
56、60; B. Six. C. Seven.2. Who is Lily? ( )A. Yang Lings friend. B. Yang Lings sister. C. Sorry, I dont know.3. What subjects does Lily like? ( )A. Art and Maths. B. Art and Computer Studies. C. Art and So
57、cial Science.4. What do some students usually do after school? ( )A. Play football and baseball. B. Play basketball and football. C. Play football and volleyball.5. What does Yang Ling usually do at the weekends? ( )A. Draw pictures.B. Do housework and make model cars.C. Do homework and ma
58、ke model planes.19. 阅读理解,根据短文,选择正确答案。Dear Tom,Mum and I arrived in Nanjing happily. The trip(旅途)was only about four hours, It was very nice to take a train. We will go to Aunt Linda''s home later. Aunt Linda wants us to stay with her for a week in Nanjing. She is going to take us to some interesting places in Nanjing. I will call you when we get back to Shanghai Train Station. We want Dad to meet us. Please tell him. Thank you.See you soon.LoveDanny( )(1)Danny went to Nanjing with his
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 社区工厂合作协议书
- 电铲大修合同协议书
- 谈判语言能力训练
- 幼儿园食物链科普
- 2024-2025学年云南三校高三上学期10月高考备考联考(四)地理试题
- 2025-2026学年广西壮族自治区部分学校高二上学期开学质量检测历史试题(解析版)
- 2024-2025学年新疆乌鲁木齐某学校高三上学期第一次月考试地理试卷(解析版)
- 2025-2026学年安徽省A10联盟高一上学期10月学情诊断试历史试卷(A历史试卷)(解析版)
- 肿瘤科饮食宣教
- 头痛的常见症状解读与护理指导
- 毛衣纺织专业知识培训内容课件
- 猪场新员工安全培训课件
- 精油沙龙活动方案
- 安全生产法(2025年修订版)
- 2025年江苏事业考试试题及答案
- SY-T 4130-2024 玻璃纤维增强热固性树脂现场缠绕立式储罐施工规范
- 壮腰健肾丸课件
- 红高粱小说深度解析
- 工程结算审核工作方案(3篇)
- 初中入团考试重点知识试卷与解析
- 地雷使用课件
评论
0/150
提交评论