版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、淄博市20192020学年度高三模拟考试试题英语试题注意事项:1 .答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2 .回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改 动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在 本试卷上无效。3 .考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you ' ve applied or are currently
2、applying to 1储春藤)League schools, you' ve likely heard the phraseDay”.What Is Ivy day?Ivy Day, or Ivy Admissions Day, is the day when all Ivy League schools release their regular admissions decisions online for regular decision first-year applicants. The eight Ivie Brown, Columbia, Cornell, Dartm
3、outh, Harvard, Penn, Princeton, and Yale typically release their decisions at the same exact time.Because all Ivies release their admissions notifications at the same time through their respective online portals (门户 网站 ),and because applicants are eager to get their results as soon as possible, Ivy
4、Day often means long loading times and a bigger chance of page crashes due to the heavy online traffic. Therefore, if you hit any major online traffic or are facing constant page crashes, it might be better to get off your computer and wait an hour or two until the traffic dies down a bit and you ca
5、n check your admissions results without issue.Top schools that are not in the Ivy League typically have different decisions release dates. In 2018, Amherstreleased its admissions decisions earlier than Ivy Day on March 23. Occasionally, a non- Ivy schools decisionsrelease date overlaps with Ivy Day;
6、 NYU, for instance, released its decisions on Ivy Day in 2018When Is Ivy day 2020?Unfortunately, the exact date for Ivy Day 2020 has not yet been officially confirmed by any Ivy League schools.Below is a table showing Ivy Days from previous years and their days, dates, and times:YearIvy Day & Da
7、teTime Decisions Released2019Thursday, March 285 pm ET2018Wednesday, March 287 pm ET2017Thursday March 305 pm ET1. What do we know about Ivy Day?A. All Ivies release their decisions on the same website.B. Some non-Ivy schools may release decisions on this day.C. Not all the eight Ivies release decis
8、ions on the same day.D. Top schools always release decisions before this day.2. When having trouble getting access to the page on Ivy day, you canA. consult your friendsB. call the admission officerC. keep refreshing the page constantlyD. wait patiently and then access the website3. What is the purp
9、ose of the text?A. To tell the exact date of Ivy Day 2020.B. To help applicants choose the ideal school.C. To show applicants information of the Ivy Day 2020.D. To encourage students to apply to the Ivy league schools.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要给申请者介绍了2020年常春藤日的相关信息。【1题详解】细节理解题。 根据倒数第二段中的 &q
10、uot; Occasionally, a non- Ivy school ' s decisions relea date overlaps with Ivy Day; NYU, for instance, released its decisions on Ivy Day in 2018”可知,有时,非常春藤学校的决定发布日期与常春藤日重叠;例如,纽约大学在2018年常春藤日发布了决定。由此可知,一些非常青藤学校可能会在常青藤日发布决定。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的 " Therefore, if you hit any major online tra
11、ffic or are facing constant page crashes, it might be better to get off your computer and wait an hour or two until the traffic dies down a bit and you can check your admissions results without issue.”可知,因此,如果你遇到任何主要的在线流量或面临持续的页面卡住, 最好离开你的电脑,等待一两个小时,直到流量稍微下降,你可以查你的招生结果而不出问题。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据第段 “ I
12、f you ' ve applied or are currently applying to Ivy (常春藤)League schools, you ' ve likely heard the phrase"'Ivy' DWyat Is Ivy day?"和最后一段中的"Unfortunately, the exact date for IvyDay 2020 has not yet been officially confirmed by any Ivy League schools.”可推知,本文的主要目的是给申请 者介绍2
13、020年常春藤日的信息。故选 C项。BPearl Fryar knew he wanted to do something unique with the farmland he bought in South Carolina. He wanted to win the local garden club' s "Yard of the month " award.Fryar didn ' t have the moneyjtohase new trees, so he began by using bushes and shrubs that a loc
14、al nursery had thrown away plants that looked dead to most people.Because he worked days at a can factory, Fryar often tended his garden at night. Neighbors got used to seeinghim stand on the ladder, cutting up his steadily growing bushes. The shrubs began to take on different shapes. As theyears we
15、nt by, the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties, coat hangers, PVCpipe, and even his wife ' s old stockings to achieve the forms he wanted." He has a way of handling plhe wants them to by training, bending, wiring, and clipping." said a neighbor
16、.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish. Some plants whichwouldn ' t survive in the Southhrived under his care.Fryar ' s attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American to win “ Yard
17、of the Month " from the local garden chub.t afford to payFryar ' s garcnow includes about 400 species of plants and 150 different plant sculptures. A box for donations can be found on the property, but giving is optional. Fryar welcomes people who canHe' s been there. "You can be s
18、omebody he tells students who visit the garden."Show me anyoneanything with a passion and has patience, and they' re going to be successful. Be strong enough not to let the bin life stop you. ”4. How did Fryar make his garden unique?A. He made the plants into different shapes.B. He bought n
19、ew trees from a local nursery.C. He used his professional knowledge.D. He asked his neighbors to cut up his bushes.5. What does the underlined wordathrived " in paragraph 4 mean?A. Died away.B. Became weak.C. Faded slowly.D. Grew strong6. What made Fryar win the award?A. Passion and innovation.
20、B. Patience and generosity.C. Ambition and sympathy.D. Willingness and honesty.7. What is the best title for the text?A. Making a Man into a HeroB. The Hard Life of Pearl FryarC. Transforming a Garden into ArtD. The first man of “Yard of the month ”【答案】4. A 5. D 6. A 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了弗莱尔通过自己的
21、创新和激情把花园变成艺术的故事。【4题详解】细节理解题。根据第三段中的" The shrubs began to take on different shapes. As the years went by, the creations became more delicate."可知,他为了使他的花园与众不同把这些植物做成不同的形状。故选 A项。【5题详解】词义猜测题。根据第四段中的" Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish."可知
22、,许多专业园丁对弗莱尔的成就感到惊讶;再根据划线词所在句中的" wouldn ' t survive inthe South”可知,划线词意思应与survive相近,结合四个选项可知,划线词应意为"茁壮成长"。故选 D项。【6题详解】推理判断题。根据文中的 " As the years went by, the creations became more delicate." , "Fryar,s attention to detail and his willingness to work hard have made hi
23、m a local hero. He was the first African American to win of th e Month ' from the local garden chub.和 “Show me anyone who works at anything with a passion and has patience, and they ' re going to be suecess肌 正是激情与创新让弗莱尔获奖的。故选 A项。【7题详解】主旨大意题。 根据全文内容, 尤其 “he began by using bushes and shrubs th
24、at a local nursery had thrown away ,“As the years went by, the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties, coat hangers, PVC pipe, and even his wife' s old stockings to achieve the forms he知anted.讲述了弗莱尔通过自己的创新和激情把花园变成艺术的故事。故选 C项。CArt no matter whether you choos
25、e to create it yourself or simply observe and enjoy it is a relaxing and inspiring activity for many people. However, the particular benefits of artistic expression go much further.Studies suggest that art therapy (疗法)can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder. I
26、t is a great way to express your emotions without words, process complex feelings and find relief.You don ' t necessarily have to see a therapist in order to experience some of the benefioif artistic expression.There are many simple activities you can try from the comfort of your home such as ar
27、t journaling, drawing, making collections, sculpting with clay, etc. It doesn' t matter what media you choose. The only thingethat matters is 1feel comfortable using it. Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with you
28、rself and your emotions. Once you free your creativity, your inner artist will quickly wake up.However, working with a licensed therapist also has its advantage because a professional can tailor each activity to your own needs. If the activities are done in a group, they are excellent for building h
29、ealthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.Experts agree that art therapy has many benefits, from promoting your self-respect, and providing you a safe outlet to relieve your emotions, to giving you a sense of control over your life and helping you
30、 to get to know and understand yourself better. During the process of art creation, you will be taking yourself on a journey of self-discovery that will help you get rid of emotional roadblocks, and learn how to communicate with yourself and others.8. What is art therapy used for?A. Learning drawing
31、 skills.B. Expressing art with words.C. Preventing physical diseases.D. Improving mental health.9. To finish a successful art therapy, you ' d better.A. have a gift for artB. have a strong willC. be honest with yourselfD. hold back your emotions10. Why are group activities needed when dealing wi
32、th depression?A. To set an example.B. to promote communication.C. To build up friendships.D. To wake up the inner artist.11. What does the author intend to do in the last paragraph?A. Explain the advantages of art therapy.B. Give some details about art creation.C. Provide some advice for readers.D.
33、Summarize the previous paragraphs.【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】本文是一篇说明文。研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值,并介绍了艺术疗法 的优点。【8题详解】细节理解题。 根据第二段中的" Studies suggest that art therapy 疗法)can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder.可知,研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值。由此可知,艺术疗法用于
34、改善心理健康。故选 D项。【9题详解】细节理解题。 根据第三段中的 " Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your emotions.“ 可知, 人类天生就有创造力,要想成功 完成艺术治疗活动,你所需要做的就是忠于你自己和你的情感。故选 C项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中If the activities are done in a g
35、roup, they are excellent for building healthyconnections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression. “ 可知,如果这些活动 是在一个小组中进行的, 那么它们对于与其他人建立健康的联系是非常好的,如果你正在与抑郁症作斗争,这可能会非常有帮助。故选 B项。【11题详解】推理判断题。根据最后一"段中的"Experts agree tha4乐erapy has many lefits'以及下文可知 在最后一J
36、 |_一二EL / J 4-V |2I P's- if IIIIU- I H J、L J J* J、* *L-/、Z-/A、1|-J ,'L* ,IL-*-*-rx*/ II段作者打算解释艺术疗法的优点。故选 A-Digital devices are great, but they can also e annoying whe t comes to writing or drawin I Most of the time ,you must rely on your fingertips to do the typingl Idrawing for yo bndwhat v
37、ollwanted to wr lor draw might notJcome out the way you imagined. A new pen calUB Phree " , creHld by Israel company called OTM Technology.,J J口_ , x _ i_ _ _ _ _ xi_ _i _ _ _ _ _i _ _ _xi_ _ x _ x _ r_ i_ _ _, x_ _x _,« , _ _ _ _i, _ _, _ _i r _ aims to change thedependencythatmost of usl
38、Ive when itcom s to writing or drawing in dial form.DIJDDI I JThe Phree pen looks a lot like a regular pen in both size and shape. The difference is that you can use the Phree pen to write on any surface (from a table to a wall), and then transfer that writing directly to your target device.Phree us
39、es a sensor called a 3D laser interferometer激光干涉仪 ).The laser beams are projected 般影)on thetracks, 1surface and they will be reflected back to the interferometer. By analyzing these beams interferometer measures the hand motion while writing.The pen connects with your phone via a Bluetooth. Phree ca
40、n be used to take notes using various applications on the target device. The notes will appear on the target device whenever you open it. You can even receive, write and send text messages using the device display (显示装置 )and it can function as an earphone. Phree can also be used as a regular compute
41、r mouse whenever it is connected to a target device. The device can also be used as ID equipment as it can precisely analyze the way a person writes.“We see Phree as a standard input device in the mole world, in the same way the mouse became a standard part of PC use. We also see benefits to emergin
42、g technologies like AR and VR headsets, interactive TV, and loT(Internet of Things ).Gilad Lefeteiradtecof OTM Technologies said.12. What inspires the OTM Technologies to create Phree?A. Drawing pictures in a better way.B. People' s relying too much on typing.C. Making digital devices less annoy
43、ing.D The inconvenience of data input using fingertips.13. How does Phree measure the movement of hands?A. By sending out laser lines.B. By connecting with the Bluetooth.C. By analyzing the reflection lines of lasers.D. By checking the writing ways of certain person.14. What can we infer about Phree
44、 from paragraph 4?A. It can identify people.B. It can connect to the Internet.C. It can be used as a remote control.D. It can function as a device display.15. What will Phree be like in Lederer ' s opinion?A. It will create more new technologies.B. It will be widely used in many areas.C. It will
45、 be the best tool to write letters.D. It will take the place of the mouse of PC.【答案】12. D 13. C14. A 15. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由于使用指尖输入数据的不便OTM技术创造的一种新笔一一Phree,以及它的原理、好处和在未来的广泛应用。【12题详解】细节理解题。 根据第段中的" Most of the time you must rely on your fingertips to do the typing or drawing foryou” 以及 "
46、A new pen called ' Phree ' , created by Israeli company called OTM Technologies, aims to change the dependency that most of us have when it comes to writing or drawing m digital form.” 可知, 使用指尖输入数据 的不便激发了 OTM技术创造Phree的灵感。故选 D项。【13题详解】细节理解题。 根据第三段 "Phree uses a sensor called a 3D lase门nt
47、erferometer激光干涉仪 ).The laser beams are projected (投影)on the surface and they will be reflected back to the interferometer. By analyzing these beams tracks, the laser interferometer measures the hand motion while writing.” 可知, Phree使用手中叫做 3D 激光干 涉仪的传感器。激光束投射在表面上,然后反射回干涉仪。通过分析这些光束的轨迹,激光干涉仪测量书 写时的手的运动。
48、故选 C项。【14题详解】推理判断题。根据第四段最后句" The device can also be used as ID equipment as it can precisely analyze the way a person writes.”可知,该设备还可以用作身份识别设备,因为它可以精确分析一个人的写作方式。故 选A项。【15题详解】推理判断题。根据最后段中的 " We see Phree as a standard input device in the mobile world, in the same way the mouse became a sta
49、ndard part of PC use. We also see benefits to emerging technologies like AR and VR headsets, interactive TV, and loT (Internet of Things )”可知,我们将 Phree视为移动世界的标准输入设备,就像鼠标成 为PC使用的标准部件一样。我们还看到了新兴技术的好处,如 AR和VR耳机、交互式电视和物联网。由 此可推知,在莱德尔看来,Phree将广泛应用于许多领域。故选 B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入
50、空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选 项。It seems that the issue over bats is one where many humans are divided. 16 Those that know about the bats though in more details are the ones that find it to be a fascinating creature.Rabies (狂犬病)is often thought to be carried by dogs. However, bats carry t too and more people
51、are infected by it annually than by dogs from these creatures. A bat can bite a human as they sleep and the person may not even feel it. 17Care should be taken about how areas where bats were living are cleaned. In fact it is best to allow a professional to clean up the waste that have been left beh
52、ind. 18 It can also result in dust from old waste releasing harmful pieces that get breathed in.19 For example, in some areas farmers pay for the bat caves to be mined for fertilizer (月日料).Bats also keep our environment free from various insects. Could you imagine how many of them would be around if
53、 there weren ' t thousands of bats out every single night consuming them? It could quickly be a nightmare that gets out of control.Humans must find a way to be m balance with bats. Bats make up one fifth of the world' s mammals. Tquite something. 20A. It is very important for us to find a pr
54、oper place to sleep.B. Others are fond of the creature with sharp teeth flying in the sky.C. Many people are afraid of them due to what they have heard about them.D. Inadequate cleaning can lead to serious health problems for family members.E. There are some positive elements of humans and bats that
55、 have been recorded.F. Therefore, children are especially a concern when it comes to rabies from bats.G. Identifying locations where these creatures can live peacefully is part of that balance.【答案】16. C 17. F 18. D 19. E 20. G 【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了蝙蝠给人类带来的好处和坏处,并说明人类要找到与蝙蝠保持平衡的 方法。【16题详解】根据后句 "
56、Those that know about the bats though in more details are the ones that find it to be a fascinating creature.”可知,那些知道蝙蝠更多细节的人发现它是一种迷人的生物。C项“许多人因为听说过他们而害怕他们“承上启下,C项中白"them"指上文的 bats,和"heard about them"与下文的"know about thebats”相呼应,符合语境。故选 C项。【17题详解】根据第二段第、 二句 " Rabies (狂犬病
57、)is often thought to be carried by dogs. However, bats carry it too and more people are infected by it annually than by dogs from these creatures.” 可知,狂犬病通常被认为是由狗感 染的。然而,蝙蝠也会感染它,且每年会比狗感染更多的人。F项“因此,当蝙蝠引起狂犬病时,儿童尤其令人担忧“承接上文,F项中的"rabies from bats”与上文中的"bats carry it too”相呼应,符合语境。故选F项。【18题详解】根据
58、前句 "In fact, it is best to allow a professional to clean up the waste that have been left behind.” 可知, 事 实上,最好是让专业人士来清理遗留下来的垃圾。再根据后一句" It can also result in dust from old waste releasing harmful pieces that get breathed in. "可知,它还可能导致旧垃圾中的灰尘释放出吸入的有害物质。D项“清洁不当会给家庭成员带来严重的健康问题”承上启下,D项中白a Inadequate cleaning can lead to'与下文的"It can also result in”相呼应,且上文也提到clean up,符合语境。故选 D项。【19题详解】根据后两句 " For example, in some areas farmers pay for the bat caves to be mi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025第六师五家渠市面向校园招聘事业单位工作人员(57人)模拟试卷及答案
- 2023年安全员之江苏省C1证(机械安全员)全真模拟考试试卷B卷含答案
- 2025年法学非法学考试题目及答案
- 小学足球社团校本课程教材
- 2025年入党积极分子发展对象考试题库综合试卷附参考答案详解(突破训练)
- 安全教育培训资料(脚手架)课件
- 河道清淤疏浚工程地下管线保护施工方案
- 2025年恒大期中考试试题及答案
- 2025年新签订劳动合同范本参考
- 高中语法之主谓一致(收藏)
- (完整版)钢结构吊装施工方案
- 联想lj2655dn使用手册
- 房产协议抵押合同模板
- 雪茄知识及侍茄培训
- 电商平台退换货处理流程手册
- 钢结构高空作业安全施工方案
- 城市轨道交通列车司机(技师)职业技能考试题库
- 八年级英语上学期期中考试(扬州卷)-2024-2025学年上学期英语期中模拟卷
- 第19课资本主义国家的新变化课件高三历史统编版必修中外历史纲要下一轮复习
- 全国行业职业技能竞赛(电力交易员)考试题库及答案
- 2024年四川省巴中市中考道德与法治试卷真题(含答案解析)
评论
0/150
提交评论