2022年2009英语专四真题及答案_第1页
2022年2009英语专四真题及答案_第2页
2022年2009英语专四真题及答案_第3页
2022年2009英语专四真题及答案_第4页
2022年2009英语专四真题及答案_第5页
已阅读5页,还剩29页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、可编辑资料 - - - 欢迎下载TIME LIMIT: 135 MIN四级全真试题 2021可编辑资料 - - - 欢迎下载PART IDICTATION Listen to the following passage. Altogether the passage will be read to you fourtimes. During the first reading, which willbe done at normalspeed, listen and try to understand the meaning. For the second and third readings

2、, the passage will be read sentence by sentence, or phrase by phrase, with intervals of 15 seconds. The last reading will be done at normal speed again and during this time you should check your work. You will then be given 2 minutes to check through your work once more.参考答案:New Year s EveFor many p

3、eople in the west, New Year s Eve is the biggest party of the year. / Ittime to get together with friends or family / and welcome the coming year. / New Year s can take place in different places. / Some people hold a house party; others attend street parties,/ while some just go for a few drinks wit

4、h their friends. / Big cities have large and spectacularfireworks displays. / There is one thing that all New Year s Eve parties/htahvee in common countdown to midnight. / When the clock strikes twelve, people give a loud cheer and sing songs./ It s also popular to make a promise in the new year. /

5、This is called a new year s reso Typical resolutionsinclude giving up smoking and keeping fit. / However, the promise is oftenbroken quite quickly / and people are back into their bad habits within weeks or days. /PART IILISTENING COMPREHENSIONIn Sections A, B and C you will hear everything ONCE ONL

6、Y. Listen carefully and then answer the questions that follow.SECTION A CONVERSATIONSIn this section you will hear several conversations. Listen to the conversations carefully and then answer the questions that follow.Questions 1 to 3 are based on the following conversation. At the end of theconvers

7、ation,you will be given 15 seconds to answer the questions. Now,listen to the conversation.1. Mark is unhappy because of.A. his Chemistry homeworkB. a girl in his classC. Linda s wordsD. Friday night's party参考答案: BTIP:对话中 Mark 提到 I am already fed up, Linda. It's Jane. 可见他是为了一个女孩子而苦恼.可编辑资料 -

8、- - 欢迎下载下文 Well, the thing is that I just don't know how to make her notice me.提示他的问题在于不知如何吸引那个女孩的留意力,应选B.2. Which of the following is CORRECT.A. Linda is Jane s friend.B. Mark is Jane s boyfriend.C. John is Jane's boyfriend.D. Mark and John are good friends.参考答案: CTIP:依据对话结尾处Just another sm

9、all problem. John's her boyfriend.可知正确答案是 C.3. Did Mark eventually take Linda s advice.A. No.B. Partly.C. Completely.D. Not mentioned.参考答案: ATIP:问题是 Mark 是否接受了 Linda 的建议,依据对话中内容可知,Linda 让 Mark 辅导 Jane 做化学作业,但是Jane的化学比 Mark 仍好. Linda 又让 Mark 邀请 Jane去 John 的舞会,但问题是, John 是 Jane 的男伴侣.可见 Mark 无法接受 L

10、inda 的建议.SCRIPT:W: Hi, Mark, how are you.M: Actually, I am already fed up, Linda. It s Jane. W: Jane. Who s Jane.M: Oh, nobody really. Just a most stunningly attractive girl in my year at school. W: Oh, is that all. So what s the problem.M: Well, the thing is that I just don t know how to make her n

11、otice me. Or可编辑资料 - - - 欢迎下载W: Wait a minute. I ve got a brilliant idea. Why don M: But I wouldn t know what to say. Io hetr.you try talking t可编辑资料 - - - 欢迎下载W: Look. She is in your chemistry class, isn t she. You are good at chemistry.You could offer to help her with her chemistry homework. How abo

12、ut that. M: Not bad. Just one problem.W: What.M: She is better than me at chemistry.W: Ok, then. Well, there is that party at John s on Friday night. You could invite her. M: Just another small problem. John s her boyfriend.Questions 4 to 7 are based on the following conversation. At the end of thec

13、onversation, you will be given 20 seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.4. About the scratch on the product, the shop assistant thinks that.可编辑资料 - - - 欢迎下载A. the customer made it himselfB. there was definitely not one thenC. the customer should have checkedD. the customer

14、 was making trouble参考答案: CTIP:依据原文 but it's really your responsibility to check the goods when you buy them可见售货员认为顾客应当在购买时自己检查货品.5. The customer waswhen told he might not have worn the headphones properly.A. annoyedB. surprisedC. indifferentD. worried参考答案: ATIP:依据原文 I know how to put earphones i

15、n my ears. Thank you very much.及说话者的语气,可见此处的Thank you very much. 为反语,由此可知该顾客特殊愤慨.6. How many complaints did the customer make about the product altogether.A. Five.B. Four.C. Three.D. Two.参考答案: DTIP:综合全文, 该顾客总共提出两个问题: 一为产品外观上的刮痕 (first of all, there is this large scratch across the frontof it ).另一为耳机

16、漏音问题(But people can hear it, and it's really embarrassing on the bus and underground. )7. The shop could exchange the product if the customer.A. makes no more complaintsB. can produce the receiptC. is still unhappy with itD. brings it back within a week参考答案: BTIP:在对话结尾处, 售货员提出“ I suppose we coul

17、d exchange it for another model, if you really aren't happy with it.” “ Well, if I could jusrtehceaivpet.t”he可见假如有发票,即可更换产品. 此处选项中的produce 不表示“生产” ,而是指“拿出或出示某事物(以供检验或使用)”.SCRIPT:W: Can I help you.M: Yes. You see, I ve bought this personal stereo at your shop three days ago. And I m可编辑资料 - - - 欢迎

18、下载hasn rteally matched up to what I was told about. W: I see, what exactly is the matter.M: Well, first of all, there is this large scratch across the front of it. W: But you should have noticed that when you bought it.M: But it was in the box and all sealed up.W: Well. I m sorry, but it s really yo

19、ur responsibility to check the goods when you buy them. How are we to know that it wasn t you who made the scratch.M: But that s ridiculous. Anyway, it s not the most important thing. I m really not happy ab this other thing.W: And what is that.M: Look. It says here that the noise from it should be

20、undetectable by other people. W: Yes, that s right.M: But people can hear it, and it s really embarrassing on the bus and underground. W: Well, I m sorry, but ittmbeusthe way you are wearing the headphones.M: Look. I know how to put earphones in my ears. Thank you very much. But whatI want to know i

21、s what you are going to do about it at all.W: Well, I suppose we could exchange it for another model, if you really aren t happy with it.M: No, I certainly am not.W: Well, if I could just have the receipt.M: Oh, yes. Well, there is a slight problem about the receipt.Questions 8 to 10 are based on th

22、e following conversation. At the end of theconversation, you will be given 15 seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.8. Joe Smith telephoned Victoria for.A. the menuB. the placeC. the receptionD. the campaign参考答案: CTIP:依据对话开头时 Smith 所说的 I wondered if you could do some cater

23、ing for us next week. We are having a small reception. 可见他打电话的目的在于请 Victoria 为他们的招待会供应服务.9. When will the lunch be held.A. Friday next week.B. Thursday next week.C. April 30th.D. This week.参考答案: ATIP:当 Victoria 问及精确时间时, Smith 的回答是 April 21st, that's Thursday. Oh, sorry, no. It可编辑资料 - - - 欢迎下载sho

24、uld be Friday. 结合上文提到的 I wondered if you could do some catering for us next week, 可推断出答案为 A.10. All the following information is new to Victoria EXCEPT.A. how many people to attend itB. why to hold itC. where to hold itD. what to cook参考答案: DTIP:问题问的是 Victoria 早已知道的信息是什么, 依据文中供应信息You did something si

25、milar for us last year. We'd be happy to have the same menu again.此处相同的菜单,即指相同的食 物,应选 D.SCRIPT:W: Hello, Happy Time Catering Service, Victoria speaking. How can I help you.M: Hello, Victoria.This is Joe Smith from Country Holidays. I wondered if you could do somecatering for us next week. We are

26、 having a small reception. It s to launch our summer holiday advertising campaign. Will you be free.W: When exactly is it. Mr. Smith.M: April 21st, that s Thursday. Oh, sorry, no. It should be Friday. W: Oh, yes I can do that. Where will you be holding it.M: We thoughtwe dhave that at head office an

27、d use the conference room, because there is enough room for everyone there.W: Ok. What sort of things would you like.M: Just a light lunch I think, so that people can eat while they move around and talk to each other.You did something similar for us last year. Webe happy to havedthe same menu again.

28、W: Right. I ll look at my diary and see what you had last time. Oh, I nearly forgot to ask you how many should I cater for.可编辑资料 - - - 欢迎下载M: Well, I think most people will be able to come, perhaps around 30. No, letsure. s say 35, to b可编辑资料 - - - 欢迎下载W:Right,thankyouforgettingintouch,Mr.Smith.I sll

29、endyouconfirmationofthe arrangements by the end of this week.M: Ok.SECTION B PASSAGESIn this section, you will hear several passages. Listen to the passages carefully and then answer the questions that follow.Questions 11 to 13 are based on the following passage. At the end of the passage, you will

30、be given 15 seconds to answer the questions. Now, listen to the passage.11. People choose London for post-Christmas shopping because.可编辑资料 - - - 欢迎下载A. shops open early in the morningB. shops stay open for longer hoursC. they can buy really cheap thingsD. they can shop with their friends参考答案: CTIP:文

31、中提到在伦敦you can certainly pick up some amazing bargains.“ bargains”是指减价商品或者廉价货,故答案选择C.12. We learn from the passage that.A. people are very keen on salesB. post-Christmas sales start at 3:30 amC. post-Christmas sales last for a dayD. sales include only a few items参考答案: ATIP:文中提到为了抢先买到特价商品Some people e

32、ven camped outside the shops to be the first in the line.足见他们对于圣诞之后的商品抢购特殊热衷,故答案选择A.13. Which of the following is NOT mentioned in the passage.A. Some people buy Christmas presents in the sales.B. Some people shop online during the sales.C. Some people buy presents for next Christmas.D. Online retai

33、lers offer better post-Christmas sales.参考答案: BTIP:关于网上购物,文中提到由于自身优势online retailers are also getting in on the act with January sales of their own .“ get in ”在此是“胜出”的意思,因此D 选项表述正确.而购物者本身的网上购物的行为文中并未阐述,所以应当选择B.SCRIPT:For shopaholics, the post-Christmas period means only one thing sales. Across the co

34、untry, prices are slashed on clothing, electronics, home furnishings and more. But London isthe place for serious shopping, and you can certainly pick up some amazing bargains. The sales start on Boxing Day, 26th December and continuefor the month of January, but the keenest bargain hunters get ther

35、e early to be first through the doors. In Oxford Street, queues formedoutside shops ahead of predawnopenings for the start ofthe sales. At Brentcross in northLondon, more than 1,000 people were queuing at 3:30 a.m. for the next clothing store sale which began at 4 a.m. Some people even campedoutside

36、 the shops to be the first in the line. Some people are taking their friends shopping withthem and buying their Christmas presents in the sales a practical but an unromantic way of making sure you get the gift you really want. For a less exciting but less stressful shopping experience, online retail

37、ers arealso getting in on the act with January sales of their own. The most organized of all are those whoare already doing theirpresent shopping forthe next Christmas in the January sales.可编辑资料 - - - 欢迎下载Questions 14 to 17 are based on the following passage. At the end of thepassage, you will be gi

38、ven 20 seconds to answer the questions. Now, listen to the passage.14. Ballroom dancing used to be associated with.A. TV showsB. old peopleC. celebritiesD. professional dancers参考答案: BTIP:此题的答案在第一句中有明确的提及.Ballroom dancing used to be seen as something rather unfashionable that old people might do.所以答案

39、选择B.15. According to the passage, recent popularity of ballroom dancing is the result of.A. the participation of celebritiesB. the designing of colourful costumesC. the benefits it bringsD. a TV programme参考答案: DTIP:文中提到交谊舞的广受欢迎要thanks to a reality TV show ,故应选 D.16. Which of the following is NOT men

40、tioned about the TV show.A. Performers have to be formally dressed on the show.B. Each professional dancer dances with a celebrity.C. People on the show perform a different dance every week.D. The show runs for about four months.参考答案: ATIP:文中并未提到表演者要穿正式服装上场,其余三项都有提到.如D 选项在文中的表述是: which airs from Sep

41、tember right up to Christmas.17. According to the passage, the TV show has the greatest impact on.A. old peopleB. middle-aged peopleC. kids and young peopleD. all of the above参考答案: DTIP:随着交谊舞的普及, 它的影响层面在不断的扩大Lots of children and young people in their twenties are keen to learn .所以选择 D.SCRIPT:可编辑资料 -

42、 - - 欢迎下载Ballroom dancing used to be seen as somethingrather unfashionable thatold people might do. For the past five years, though, the popularity of ballroom dancing has soared, thanksto a reality TV show.Strictly Come Dancing is one of the big TV shows. Millions of people tune in every Saturday n

43、ight to watch the show, which airs from September right up to Christmas. In the show, a number of professional ballroom dancers each dances with a celebrity. Every week they have to learn a different ballroom dance and perform it live on TV on Saturday night. The show demonstrateshow glamorous ballr

44、oomdancing is. The celebrities get to wear colorfuldresses and suits to dance and it looks like a lot of fun. The TV programme also shows what good exercises it can beto ballroom dance and what hard work is involved in learning the dances and performing them properly. Dance schools around the countr

45、y have seen a boost in the number of people wantingto learn how to dance. And i t nsot only old people who are interested.Lots of children andyoung people in their twenties are keen to learn.Questions 18 to 20 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15 second

46、s to answer the questions. Now, listen to the passage.18. According to New Zealand s rules about naming children, which of the following names is NOT acceptable.A. Spiderman.B. Gandalf.C. 2win.D. Arsenal.参考答案: CTIP:从文中第一段提到一对夫妇由于为孩子取名4real 而遭到拒绝, 缘由是:names beginning with a number are not allowed,因此答

47、案选择 C.19. According to the passage, unusual names come from.A. popular cultureB. parents inventionC. sportsD. all of the above参考答案: DTIP:文中提到了一些父母选择为孩子取名的三种特殊方式:names, which come from popular culture; names related to sports are fairly common; or combine names to make their own unique version,因此答案应选

48、择D.20. All of the following countries have strict rules about naming children EXCEPT.A. Algeria可编辑资料 - - - 欢迎下载B. GermanyC. JapanD. Argentina参考答案: ATIP:从文中最终一句话Countries including Japan, Denmark, Spain, Germany and Argentina have an approved list of names 可以推断出此题的答案是A.SCRIPT:Recently, a couple in Ne

49、w Zealand were forbidden from naming their baby son "4real".Even though New Zealand has quite liberal rules about naming children, names beginning with a number are not allowed. They decided to call him "Superman" instead.In many countries around the world,unusual names for child

50、ren are becoming morepopular, especially since the increasing trend for celebrities to give their children unusual names. Some parents choose names, which come from popular culture. For example, there have been 6 boys named "Gandalf" after the character in the Lord of the Rings, novels and

51、 films. Equally, names related to sports are fairly common. Since 1984, 36 children have been called "Arsenal"after the football team. Other parents like to make up names or combine names to make their own unique version. A method demonstrated by Jordan, the British model, who recently inv

52、entedthename"Theamy"forher daughterby combiningthenames Thea and Amy thetwograndmothers. She was quoted as saying that the accent and double letters were added to make the name "more exotic".Other countries have much stricter rules when it comes to naming children. Countriesinclu

53、ding Japan, Denmark, Spain, Germany and Argentina have an approved list of names from which parents must choose.SECTION C NEWS BROADCASTIn this section, you will hear several news items. Listen to them carefullyand then answer the questions that follow.Questions 21 to 23 are based on the following n

54、ews. At the end of the news item, you will begiven 15 seconds to answer the questions. Now, listen to the news.21. Why were the fishing crew stranded on Oct. 10th.A. They went to a remote area.B. Their fishing boats collided.C. They tried to repair their boats.D. They decided to stay in the boats.参考

55、答案: BTIP:新闻刚开头就提到8 名男子以及3 名妇女在他们的小船碰撞后去基地避难,所以答案为 B.22. How did they survive during those three months.A. On supplies they brought with them.B. On supplies sent to them by rescue teams.C. On supplies left at the military base.可编辑资料 - - - 欢迎下载D. Not mentioned in the passage.参考答案: CTIP:新闻中间提到他们曾经尝试修补其

56、中的一艘船,但是没有成功,并且必需呆在废弃的基地,靠上面仅有的面粉和菜油生活,所以答案为C.23. How were the crew rescued eventually.A. By helicopter.B. By boat.C. By radio contact.D. By a search team.参考答案: ATIP:新闻最终一句提到救援中心派出直升飞机把11 名落难者送到了当地首都,所以答案为A.SCRIPT:Eleven fishing boat crew who had been stranded since October in a remote part of Russia Fasr East have been rescued after sheltering nearly three months at an abandoned military base. The eight men and three women took refuge at the base after their small boats

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论