版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 PAGE 页码 8 / NUMPAGES 总页数 8五年级外研版英语上册阅读理解知识点巩固练习班级:_ 姓名:_1. 根据短文内容,从各题所给的选项中,选出最佳选项。Xiaoyongs grandfather was a policeman before. His grandmother was a doctor. Xiaoyongs father is an English teacher. He works in Yucai School. Xiaoyongs mother is a worker. She works in a big factory.() (1)What was Xi
2、aoyongs grandfather?A. He was a farmer. B. He was a policeman.() (2)What was Xiaoyongs grandmother?A. She was a doctor. B. She was an English teacher.() (3)Where does Xiaoyongs father work?A. In a school. B. In a factory.() (4)Where does Xiaoyongs mother work?A. In a factory. B. In a hospital.2. 阅读短
3、文,根据短文内容选择正确答案填空。Hi! Im David. Today is Tuesday. We have math, Chinese and computer on Tuesdays. I like computer. My computer teacher is very funny. He is very strong. I like him. We have egg and fish for lunch on Wednesdays. I dont like egg. Hamburgers are my favourite food.Saturday are my favourit
4、e days. I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays, too. What about you?() (1)What day is it today?A. Tuesday B. Wednesday C. Friday() (2)What do they have for lunch on Wednesdays?A. Pork and rice. B. Tofu and green beans. C. Egg and fish.() (3)What is Davids compute
5、r teacher like?A. He is tall and thin. B. Hes very funny. Hes strong. C. Hes so heavy.() (4)Does David like his computer teacher?A. Yes, he does. B. Yes, he like. C. No, he doesnt.() (5)What does David do on Saturdays?A. He often plays computer games.B. He often plays football and does homework.C. H
6、e often watches TV and play ping-pong.3. 阅读短文,完成句子。Hi, Im Mary. Im a pupil. I usually get up at six on weekdays. I have tea and bread for breakfast. I have two friends. One is Lucy and the other is Lily. Lucy often gets up at six thirty. She likes bread and milk. But Lily likes hamburgers and tea. S
7、he doesnt like milk at all.(1)Mary gets up aton weekdays.(2)Mary hasfor breakfast.(3)Lucy likes.(4)Lily likes eating.(5)Lily doesnt like.4. 阅读短文,判断下列句子正误。Bob is a lovely schoolboy. He likes playing football very much. He often plays football with his classmates after school, but he never goes home t
8、oo late. He usually gets home between 4:30 and 5:30 in the afternoon. One day he comes back home late, so his mother says, You come back home late today, Bob! Yes, we have got a new teacher. He teaches us Maths. Bob answers. How is he? his mother asks. I dont know. I dont think I can believe him. Wh
9、y? his mother asks. In todays Maths class, one moment he says two and three is five. But the next moment he says one and four is five. Bob answers.( )(1)Bob likes playing basketball.( )(2)Bob usually gets home between 4:30 and 5:30 in the afternoon.( )(3)Bob comes back home late one day.( )(4)Bob be
10、lieves his new Maths teacher.( )(5)Bob thinks his Maths teacher is wrong.5. 阅读短文,判断正误。On weekends, I visit my grandparents with my father and mother. In the morning, we usually go and have breakfast in the canteen. Then we have a big dinner at my grandfathers home. We go back to our home at 5:00.My
11、father likes watching TV. My mother likes calling to her friends. I usually do my homework and read books.() (1)My parents and I often go hiking on weekends.() (2)I have dinner with my parents at my grandfathers home.() (3)My father likes doing sports in the evening.() (4)I usually read books on wee
12、kends.() (5)My grandparents often watch TV with my father.6. 根据短文内容完成下列表格。I am Chen Jie. I usually get up at 7 oclock but not on the weekend. I go to school at 7:30. We have four classes in the morning and three classes in the afternoon. I like Chinese very much. We have a Chinese class at 9:30. I g
13、o home at 5:30 pm. I eat dinner at 6:30 pm. Then I do my homework at nine oclock.From Monday to Fridayget up7:00 amgo to school9:30 amgo home6:30 pmDo my homework7. 阅读短文,判断正误。Today is Childrens Day. The weather is sunny. We are having a good time. We are going on a field trip in a small village. The
14、re are many trees and flowers. Listen! The birds are singing. Look! My father is drawing. My mother is catching butterflies. My grandparents are playing chess. My little brother is writing on a tree. My sister is shouting at him, Mike, dont do that. Its a bad habit!What am I doing then? I am taking
15、pictures.() (1)Today is June 1st.() (2)My grandma is playing chess.() (3)My brother is running.() (4)My sister is catching butterflies.() (5)I am taking pictures.8. 阅读短文并判断正误。It is Sunday today. The weather is fine. Bob and Jane are in the park. It is a big park. They can see many people there. They
16、 come here to have a rest after a weeks hard work and study. Some boys are playing chess on the grass. Some girls are singing and dancing. An old woman is reading a newspaper under a tall tree. A young man and his little son are playing with a toy car. How happy they are!( )(1)The weather is very go
17、od on Sunday.( )(2)Bob and Jane go to the park to work and study.( )(3)A young woman and her little son are playing with a toy car.( )(4)A lot of people are playing football on the grass.( )(5)All the people in the park look very happy.9. 阅读短文,判断正误。Of all the things we eat and drink, water is the mo
18、st important. Nature has a great water system. Water is everywhere. It is in the air. It forms (组成) lakes and rivers. Water is in every living thing. It is in the most part of all the animals, plants and human beings (人类).People can use the water to carry goods and go around the world. People can al
19、so use the water to swim, have a bath, wash the food and clothes. Water is so important for every living thing, but man is polluting (污染) it. They throw rubbish into rivers. They pour waste water into lakes, rivers and seas. We must stop people from polluting the water right now. If not, the last dr
20、op of water will be our tear drop.( )(1)Water is the most important thing we eat and drink.( )(2)There isnt any water in the air.( )(3)Water is used for swimming, washing and bath.( )(4)Many people throw rubbish into river. But the water is clean.( )(5)People should stop polluting the water.( )(6)We
21、 have the last drop of water now.10. 阅读判断。My village is in front of some small hills. There are lots of houses in the village. Behind the houses, there is a river. There is also a bridge over the river. There is a lake beside the houses. The water in the lake is clean. I can swim in the lake and the
22、re are many fish in it. There are many flowers and trees in front of the houses. Its a beautiful village.( )(1)There are some small hills behind my village.( )(2)There is a river in front of the houses.( )(3)The water in the lake is clean.( )(4)There arent any fish in the lake.( )(5)There are many f
23、lowers and trees in front of the houses.11. 读故事,然后填空完成句子。There are some shoes in the box. Whose shoes are they?The green ones are.The black ones are.The grey ones are.12. 根据下面的课程表判断句子,对(F)错(T)。Mon.Tues.Wed.Thur.Fri.8:00ChinesemathsChineseEnglishChinese8:50mathsChineseEnglishmathsmaths9:50EnglishartS
24、cienceMusicEnglish10:40musicComputer sciencePEPEart() 1. We have maths on Wednesdays.() 2. We have English everyday.() 3. We have Chinese and maths on Tuesdays.() 4. We have computer class and English on Fridays.() 5. We have maths at 8:50 on Mondays.13. 阅读短文,判断正误。Hello, Im Oliver. I study in Hope S
25、chool. I have Chinese and English every day. I dont have maths on Fridays. But I have music on Fridays. I love musi C. Our music teacher is old and funny. I have art on Mondays and Wednesdays. On Thursdays, I have the computer class. I have PE on Tuesdays and Thursdays.( )(1)Oliver has Chinese every
26、 day.( )(2)Oliver doesnt have maths on Fridays.( )(3)Oliver likes the computer class very much.( )(4)Oliver doesnt have PE on Wednesdays.( )(5)Oliver has English, Chinese and art on Wednesdays.14. 阅读短文,回答问题。Hello , everyone ! My name is Jack . Im twelve . Im from Britain . Im a new student in Class
27、Three , Grade Four . Here is a picture of my family . This is my father , He is tall and thin . He is a policeman . He often helps people in his work . This is my mother . She is a teacher . She teaches English . The girl is my sister . She has long yellow hair . She is pretty and clever . The boy i
28、s me . I have short yellow hair and big eyes . We love our father and mother , and they love us . We are a happy family(1)What does my mother do ?(2)Do I have small eyes?(3)Is my father a policeman?15. 阅读理解。In winter, the weather is very cold. Some people feel sick in the cold weather. If you dont w
29、ear enough clothes, you will have a cold. How do you feel if you have a cold? You will be very tired. Your head may hurt badly. Your temperature(体温) will be higher than 37. Then the cold may turn into a fever. But dont worry if you are sick. Go to see a doctor. Take some medicine and stay in bed for
30、 a few days. And drink more hot water. Then you will get well soon.(1)People feel sick in winter because it is_.A. warm B. cold C. sunny(2)If you have a cold, you will be_.A. tired B. happy C. ill(3)If your temperature is higher than 37, you will_.A. have a cold B. have a fever C. have a toothache(4
31、)If you are sick, you must_.A. see a doctor B. go to school C. go out to play(5)_ is good for you when you are sick.A. Putting on a hat B. Taking some medicine C. Taking a shower16. 根据短文内容。选择正确的信息。(1)Today(今天) is10th. (January/February/December).(2)Im Lily. Im nine years old. My(leg/ear/hand) hurts.
32、(3)My name is(Mary/Jam/Ben). Im ten years old. My arm hurts.(4)Im Bill. Im(seven/eight/nine) years old. My(leg/hand/foot) hurts.(5)Im 10 years old. My leg hurts. Who am I?17. 根据短文内容判断下列说法的正误。Hello! Im JohnI am a policeman.I work at night.I drive my car and go to work at 9:00 in the evening every daySo I eat dinner at 8:00I go home at 5:00 in the morningI eat breakfast at 5:30,the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025 小学六年级语文下册 自然文化 自然现象观察日记课件
- 2025 小学六年级语文下册 写作训练 提纲修改示例课件
- 2025年AR虚拟艺术展开发协议
- 湖南省长沙2025年上学期九年级期末数学检测试卷附答案
- 硕本护理面试题及答案
- 深度解析(2026)《GBT 34654-2017电工术语标准编写规则》
- 深度解析(2026)《GBT 34399-2025医药产品冷链物流温控设施设备验证 性能确认技术规范》
- 深度解析(2026)《GBT 34234-2017煤制气脱氧硫氰化物催化剂化学成分分析方法》
- 深度解析(2026)《GBT 34136-2017机械电气安全 GB 28526和GBT 16855.1用于机械安全相关控制系统设计的应用指南》
- 四川省广安花桥中学校2026年招聘代课教师备考题库参考答案详解
- 《毛泽东思想概论》与《中国特色社会主义理论体系概论》核心知识点梳理及100个自测题(含答案)
- 成人术后疼痛管理临床实践指南(2025版)
- 论语子张篇课件
- 扶梯咬人应急预案(3篇)
- 2025秋人教版(新教材)初中信息科技七年级(全一册)第一学期知识点及期末测试卷及答案
- 2025 医学急危重症重症重症剥脱性皮炎护理课件
- 医风医德培训课件
- 党的二十届四中全会精神题库
- 锅炉车间输煤机组PLC控制系统设计
- 2025年检验检测机构内部质量控制标准模拟考试试题试卷
- 锅炉房施工进度管理表模板
评论
0/150
提交评论