辽宁省辽阳市第十七高级中学2020-2021学年高三英语上学期期末试题含解析_第1页
辽宁省辽阳市第十七高级中学2020-2021学年高三英语上学期期末试题含解析_第2页
辽宁省辽阳市第十七高级中学2020-2021学年高三英语上学期期末试题含解析_第3页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、辽宁省辽阳市第十七高级中学2020-2021学年高三英语上学期期末试题含解析一、 选择题1. The artist was very proud of his creation and called it the best painting _ he had ever doneAwhose Bwhich Cwhen Dthat参考答案:D2. The disability makes everyday life difficult and _ society should treat _ disabled with dignity and respect.A. the; the B. /; t

2、he C. a; a D. the; /参考答案:B略3. Without your instruction, I such great progressA、wouldnt make B、hadnt maedC、wont make D、 wouldnt have maed参考答案:D4. he will return to his homeland, but I dont know what country he is studying in. A. It is long before that B. It is before long that C. It wont be long befo

3、re D. It will be before long that参考答案:B5. My flight has been put off because of bad weather;I have run all the way to the airport.A. needntB. wouldntC. couldntD. shouldnt参考答案:A略6. His landlady gave him a weeks _ to leave the flat.A. threat B. notice C. advice D. information参考答案:B7. After five hoursd

4、rive,they reached they thought was the place they had been dreaming of Athat Bwhat Cwhich Dwhere参考答案:B8. Im wondering why the visitors chose to stay with the host family._ real local life.A. Experiencing B. Experience C. To experience D. Having experienced参考答案:C9. _, everyone present was amused by h

5、is adventure story in Africa.A. Absurd as might it soundB. As it might sound absurdC. As absurd it might soundD. Absurd as it might sound参考答案:D考查倒装。这句话用了倒装句:形容词/副词/动词/名词+as/though+主谓,表示“虽然”。句意:虽然它听起来荒诞,在场的每个人都被他在非洲的冒险故事逗乐了。故D正确。10. Jack will come to see you next Friday. Do you prefer the morning or

6、the afternoon? _, the evening would be better. You know, everyone will be free then.A. None B. Either C. Neither D. Both参考答案:C11. The reason why many rivers in this area have _ recently is _ the fact that many trees have been cut down.A. dried up; relevant toB. dried out; content toC. stuck out; fre

7、e ofD. stood out; opposed to参考答案:A12. Jack said he _ to you as soon as he arrived.But he _ yet.A. would be writing; hasnt B. was going to write; doesntC. had written; didnt D. would write; hasnt参考答案:D解析:考查动词时态。从语境看,第一空用过去将来时与主句时态呼应,表示将来的动作;第二空用现在完成时表示延续到现在的动作或情况。13. He thought mattered most in impro

8、ving your spoken English was enough confidence and practice. AWhy BWhat CWhich DTell参考答案:B略14. A new tax law, _ the use of electric cars to reduce pollution and oil dependence, is under consideration.A. having encouraged B. to encourage C. encouraged D. encouraging参考答案:B15. When the general secretar

9、y finished his speech, the journalists _ right in with different questions.A. shuttledB. scratchedC. pluggedD. dived参考答案:A16. rise in carbon dioxide is causing steady increase in global warming.A. The; a B.不填; a C. The;不填 D.A;the参考答案:A二、 短文改错17. 该文中共有十处错误,每句中最多有两处,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),

10、 并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改十处, 多者(从第11处起) 不计分。Recently, our school has held the meaningful discussion on whether it is reasonable for middle school students to have classes on weekends. Some of our classmates believe we should have classes

11、 on weekends because we can make fully use of free time to review the lessons we had learnt. Some others are against the opinion, saying we had better to have a good rest on weekends so that we can work effective during the weekdays. The rest agree with neither of the opinion. They have the view whi

12、ch keeping the balance between work and play are both important for us. They suggest one day of the weekend should used to learn our lessons and during the other day we do something interested or have a rest.参考答案:The a fully full had have 删除 to effective effectively opinion opinionswhich that are is

13、 beinterested interesteing18. Dear Sir,Im writing to request a valuable chance to be one of the host family for the British students. Locating in a beautiful and quiet neighborhood, our large fully-equipped apartment meets all their needs. Apart from the conveniently public transportation, our own c

14、ar can also take them to some nearby places of interests. With fluent English and an outgoing personality, Im sure I will have no difficulty communicate with them. Above all, we host two British students last year, through that weve gained lots of experience. In addition, my mothers expert cooking c

15、an guarantee for them a wonderful chance of taste delicious Chinese food.I would greatly appreciate if I could have the chance to host them and make friends with them.Looking forward to your reply.Yours truly,Li Hua参考答案:Line 1: familyfamilies Line 2: LocatingLocatedLine 3: convenientlyconvenientLine

16、 4: interestsinterestLine 5: communicatecommunicating; hosthostedLine 6: thatwhich Line 7: for去掉; tastetastingLine 8: appreciate后加it三、 阅读理解19. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A woman was in a hurry to go to the airport. She told the cab driver to drive quickly. She was so absorbed in her own thou

17、ghts that she was not aware they were going by a different route.Suddenly, a man got inside the cab. He took her handbag where she had placed her visa, passport, and all her money for the trip.The driver, who was in cahoots with the robber, left her in the middle of that dark street. She cursed the

18、world for being so mean to her, and thought how unlucky she was in that situation.That very same night, she heard some shocking newsTears flowed down her faceFlight 230,which was the plane that she was supposed to have boarded, had crashedIf she had not lost her precious belongings, she could have l

19、ost something far more importanther lifeSometimes bad things really happenWe lose money, fail our exams, or are rejected by othersThere are times when nothing seems to go our waySo what should we do about it? Should we be disappointed? The answer is a resounding “No! We must get rid of all these fru

20、strations and start all over again in the consistent faith that we will get what we deserveDont waste your time and energy on things that cant be changedContinuous worrying will only affect your health and youll be doing much more damage than what was previously doneWhat if it was the other way roun

21、d? What if we never ran out of good luck?There was a man who won the lotteryHe thought he was the luckiest person in the worldHe became greedy and wasted all his money on everything he could get his hands onOne day, he made it to the front page of the newspaper againBut this time, it was a different

22、 storyHe had been killed because of his richesIf you attain good luck, you can never be too secure about itHope for protection and guidanceLife is so unpredictableYou never know what will happen nextLive one day at a timeWe sometimes subject ourselves to unnecessary emotional troubleWe ask ourselves

23、: What if I dont get this done in time? or What if my family leave me and Ive got no one else to turn to?Live for the momentDo what must be done for the present and the future will turn out just fine. Believe me. And believe in yourselfAs Captain Planet always says, “The power is yours!”41The underl

24、ined phrase in cahoots with in Paragraph 3 probably means _Awas forced by Bwas fighting bravely withChad cooperated with Dwas trying to beg42From the passage, we learn that_Athe woman was lucky to miss her flightBsome people just never run out of good luckCrobbers will get what they deserveDif you f

25、eel yourself lucky, you will continue to be so43According to the author, which of the following is the right attitude to adopt towards life?ADont waste your time and energy because time is limitedBTheres no need to worry or get frustrated. Just believe in yourselfCEven when everything seems to be go

26、ing well, we should keep fully alertDWorrying about what you dont have means you miss out on opportunities for other things44The stories are intended to tell us_ Afortune only favors the prepared mind Bgains and losses go hand in handCmisfortune might be a blessing Dwe should save up for a rainy day

27、参考答案:CABC20. My parents always raised me to have strong values and hold firm to my confidence in life, and this was never more proved than when a situation arose when it would be easy for most people to ignore it.A gentleman at my fathers work smelled awful and neglected his behavior, and as the mon

28、ths went by, he showed signs of confusion. After being told to pick up papers at another building, he would be found sitting at his desk staring at his shoes; after being reminded (to which he would completely believe he hadnt been told the first time), he would be found once again sitting at his de

29、sk in the same position. This happened to worsening degrees over a few months and his coworkers either ignored it or were ignorant to this due to a lack of social association with the man.My father began to mentally record all of this and finally sat down with him one day when he was found two hours

30、 after work was out, sitting in his car, looking like he didnt know where to go. Apparently the gentleman was in the beginning/middle stages of Alzheimers and there was someone who used his forgetfulness as a reason to ask him for money every few days. My father took this man to a hospital (for the first time in years) to be properly treated, and then got a caretaker to watch over his condition. He then went to the mans house and helped him sort out all of his financial matters and get his retirement set up; they went to the bank and had a governme

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论