2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析_第1页
2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析_第2页
2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析_第3页
2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析_第4页
2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年湖北省十堰市盐池河村中学高二英语模拟试题含解析一、 选择题1. The government is discussing the problem right now. It will _ have been solved by the end of next month. A. eagerlyB. hopefullyC. immediately D. gradually参考答案:B2. _ confidence resulted in his failure in the interview.A. Lack of B. Lack forC. Lacking ofD. Be

2、ing lacked参考答案:A略3. He is not selfish at all; instead he is always _ to help others in trouble. A. possibleB. likelyC. probableD. willing参考答案:D4. People have the belief _ factories should produce fewer things from raw materials, _ the supply is growing smaller and smaller.A. which; that B. which; wh

3、ich C. that; whose D. that; of which 参考答案:D5. he needed more money to carry out the task he took charge of, he rushed to the construction site.A. Having declared B. DeclaredC. Declaring D. To declare参考答案:A【详解】考查非谓语动词。句意:声称它需要更多的钱来完成他所负责的任务后,他就冲到工地。he与declare之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,应该用现在分词作状语,而且declare发生在ru

4、shed之前,所以用现在分词的完成式作状语,故A项正确。6. -Look ! Somebody _ the sofa.-Well, it wasnt me. I didnt do it.A. is cleaning.B. was cleaning.C. has cleaned.D. had cleaned.参考答案:C7. It was foolish of him to_his notes during that important test,and as a result,he got punished.Astick toBrefer to Ckeep to Dpoint to参考答案:B

5、8. As a new comer in the city, Im dying for _ that is near both my university and the downtown area.A. basementB. furnitureC. occupationD. accomadation参考答案:D9. As was recorded in history , Diaoyu Island has been _ part of China.A. regarded to be B. seen as C. thought as D. thought of to be参考答案:B10.

6、.Only after the woman had her own child _ how difficult it was to be a mother . A. she realized B. had she realized C. she had realized D. did she realize参考答案:D略11. Our teacher demanded that the test paper_handed in before the end of class.A. must be B. was C. is D. be参考答案:D12. The old professor ins

7、isted that the problem requiring paying attention to .A. was discussed B. would be discussedC. be discussed D. being discussed参考答案:C【详解】考查虚拟语气。句意:老教授坚持要讨论那个需要注意的问题。insist表示“坚持要求”时,其后的宾语从句要用should do的虚拟语气,其中should可以省略,其discuss与主语problem是被动关系,故C项正确。【点睛】在表示建议、坚持、要求、命令等词后的宾语从句中,要用should do的虚拟语气,本题中,requ

8、iring paying attention to作后置定语修饰the problem,所以to后不用动名词作宾语。13. I have never dreamed of _ such a good hotel in this town.A. there was B. there is C. there being D. there have参考答案:C略14. Can you move the desk a little further, for it most of the office?A. takes up B. takes off C. takes in D. take on参考答案

9、:A15. A expression appeared on his face when he learned his bike had been stolen. A. surprised; raced B. surprising; racing C. surprising; raced D. surprised; racing参考答案:D16. It remains _ whether Jimll be fit enough to play in the finals.A. seen B. to be seen C. seeing D. to see 参考答案:B二、 新的题型17. (共5

10、小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Seeing with SoundAccording to a British news report, some blind people may finally get a chance to “see”. _36 Dr. Peter Meijer, a scientist at Philips Research Laboratories in the Netherlands, has developed a new system called the vOICe. The t

11、hree middle letters in vOICe stand for “Oh, I see.” Meijers groundbreaking technology may change the lives of visually impaired (视力障碍) people all over the world.A wearable setup of vOICe system consists of a head-mounted camera, stereo headphones and a notebook PC. The system translates visual image

12、s from a camera into complex sounds. _37 The program is based on the theory that people can hear certain sounds and learn to translate them into meaningful mental images. Everything has its own unique sound. 38 The height of an object or person could be determined by pitch(音调). And a built-in colour

13、 identifier speaks out colour names when it is turned on. What the vOICe users had to learn is which sound went with which object. Meijer says that he is counting on the brains ability to adapt. _39 Within two weeks, most people who experiment with the vOICe system are able to identify objects such

14、as walls and doors. They are also able to identify certain situations, including whether the lights in a room are on or off. 40 Meijer thinks that translating will eventually become automatic for many users of the vOICe, bringing a form of vision to them for the very first time. A. Brighter areas so

15、und louder than darker areas. B. It then sends these sounds to a person through headphones. C. However, they are not learning to see with their eyes; they are learning to see with their ears. D. The vOICe system is aiming to treat blindness by translating images from a camera into audio signals.E. M

16、eijer supposes that the brain is interested in the information “content”, but not the information “carrier”.F. To evaluate the new systems effectiveness, a number of visually impaired people were chosen to test the vOICe. G. Over time, some users have even learned to “watch” television or “recognize

17、” the outlines of buildings as they walk. 参考答案:36-40CBAFG三、 阅读理解18. Most teens cant wait to learn to drive. Not so with me. Driving made me nervous. I didnt get a license until I turned 24 years old. As a result, when I first married, we only had one car and car pooled to work. My husbands hours wer

18、e different from mine by one hour. I worked earlier. So he dropped me off and went to the diner to drink coffee until work time.Then, in the afternoons, I leisurely walked the three miles to his work place where I waited in his car, reading a book.One day while waiting for him, I noticed the most be

19、autiful Cadillac pull in the lot. It was powder blue and sleek looking. The kind of car you dream about. I was busily admiring the car, when I noticed the driver. Honestly, she was probably the prettiest woman I had ever seen off the movie screen.She pulled into the spot beside our car and it was al

20、l I could do not to stare. There was a striking resemblance to Liz Taylor. Jet black hair and alabaster skin. Our eyes made contact and she smiled at me. Her eyes were as blue as the sea, and teeth like an even row of pearls. She was wearing a light blue shirt that just matched her car. Peeking thro

21、ugh her long, softly curled hair I could see gold hoop earrings. They had to be gold to shine like that. A couple of minutes later, a nice looking man came out of the building, entered her car, leaned over and kissed her and she drove away.Sitting there in my jeans, shirt and hair in a pony tail, I

22、wanted to cry. How could some people have it all?Maybe I would have forgotten about her, but the following week, I saw her again. Then it became almost routine to see her about once a week. She seemed friendly and always waved, flashing a big smile. My envy lingered long after she drove away.Many ni

23、ghts when sleep evaded me, I would think about the beautiful lady. I wondered if she and her husband ate out, and where they dined, and what she was wearing. I wanted her to get out of the car and let me see her full length. Did she wear really high heeled shoes and pants, or a skirt.I would get my

24、answers in a couple of weeks.Sitting in our usual parking lot, I was holding my book, watching her over the top of it. She was waiting and when her husband came to the car, she called to him. They spoke a few words and he opened the car door for her to step out. He took her arm and helped her out of

25、 the car. I could see very well as she moved to get out. She was wearing a skirt.She haltingly walked around to the passenger side very slowly, leaning on a walking cane. Sitting sideways in the car, she lifted one leg with her hands and then the other one. The beautiful lady had a prosthesis on the

26、 left leg and a brace on the right leg. I couldnt watch them drive away as the tears were blinding me. For weeks I had envied this woman and her way of life, while I had been able to walk three miles to our car!When my husband arrived and found me crying, he immediately asked what was wrong. Through

27、 my tears, I told him about the beautiful lady. He said he knew her husband and also knew the story. The beautiful lady and her parents were in a car that either stalled or got caught on the railroad tracks and was hit by a train. Both parents were killed and she was severely injured. She was only 1

28、2 years old. The railroad made a large settlement with her because the crossing had no signals. He explained her car was specially built for her needs as well as the home.I prayed for forgiveness all the way home. The lady I thought had everything I didnt. I realized how lucky I was to have my paren

29、ts, the ability to walk, run or dance through life and many wonderful things money cant buy. I would not have traded places with the beautiful lady for anything.When you meet a person who seems to be much better off than you, dont be fooled.66. In the afternoons the woman walked three miles to her h

30、usbands work place to_.A. take exercise on the way B. meet the beautiful ladyC. enjoy the scenery and reading D. wait for her husband67.After seeing the beautiful lady, the woman concluded_.A. the beautiful lady led a rich and happy lifeB. the beautiful lady liked to show off herselfC. she and her h

31、usband must make more moneyD. she shouldnt have married her husband68.Which of the following is TRUE according to the passage?A. The woman learned that health and family are more important.B. The woman was poor and couldnt afford another car and fancy clothes.C. The woman envied the beautiful lady o

32、f her capable husband.D. The woman regretted marrying her husband.69.The underlined word “haltingly”(paragraph 10) probably means_.A. proudly B. excitedly C. difficultly D. steadily70.Which of the following do you think can be the best title of the passage?A. Seeing is believing B. Trust her heart i

33、nstead of her lookC. Looks can be deceiving D. Fooled by her look参考答案:66.D67.A68.A69.C70.C67.A细节理解题。当作者一次次看到漂亮优雅的女士后总是不由自主地去想象她的生活,而且根据文中My envy lingered long after she drove away.和For weeks I had envied this woman and her way of life, while I had been able to walk three miles to our car!可知作者对她充满了嫉妒

34、,由此判断作者认为这个漂亮的女士过着幸福富裕的生活,故选A。119. Volleyball has become a worldwide sport that is popular with all age groups, but when did this fun sport start? The history of volleyball dates back to 1895 when William GMorgan met a Canadian James Naismith, inventor of HYPERLINK / basketball and was influenced by

35、 him and basketballThen he wanted to invent a new game that was fit for middle-aged menMorgan enjoyed the game of basketball, but soon he realized that it was too fast paced for some of the older menSo, he decided to invent a game that was still played on a court(球场), but the players were not requir

36、ed to run up and downhe created the game of “mintonette.” Volleyball history shows that the original game of mintonette was played on a full court with a net in the middleTwo teams tossed(抛)the ball back and forth over the net, similar to the game of badmintonIn order to cut down the equipment costs

37、, the players played the ball with their handsThe game quickly became popular, and everyone wanted to learn how to play volleyballIt quickly spread to other areas, across the United States, and even to other countriesSeveral changes were made to the gameThen specific volleyball rules were set into p

38、laceSome of the rules of volleyball included the court size, number of players, and number of hits per teamThe rules also stated that players must rotate(轮换) around the court so that everyone had a turn to serve the ballAlso, a standard volleyball size and shape were decided within a few yearsThe ru

39、les continued to change and adjust throughout the history of volleyball, until the game became what we have todayEven though volleyball history says that the game was originally created for middle-aged men, the game has become so popular among all kinds of peopleToday there are many different kinds of competitive volleyball teams: high school volleyball, college volleyball, women volleyball,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论