版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
英美文学选读年月真题
0060420144
1、【单选题】Shakespearehasestablishedhisgiantpositioninworldliterature
withhis______plays,154sonnetsand2longpoems.
27
38
A:
47
B:
52
C:
答D:案:B
2、【单选题】johnMilton’sliteraryachievementcanbedividedintothree
groups:theearlypoeticworks,themiddleprosepamphletsandthelast______.
romances
dramas
A:
greatpoems
B:
ballads
C:
答D:案:C
3、【单选题】Thenovelsof______arethefirstliteraryworksdevotedtothe
studyofproblemsofthelower—classpeople.
JohnMilton
DanielDefoe
A:
HenryFielding
B:
JonathanSwift
C:
答D:案:B
4、【单选题】TheworkrankedbymanycriticsasWilliamWordsworth’sgreatest
workwas______.
LyricalBallads
ThePrelude
A:
PoemsinTwoVolumes
B:
TheExcursion
C:
答D:案:B
5、【单选题】TheauthorofTheHistoryofTomJones,aFoundlingis______.
DanielDefoe
JohathanSwift
A:
HenryFielding
B:
WilliamBlake
C:
答D:案:C
6、【单选题】Theworksof______arefamousforthedepictionofthelifeofthe
middle—classwomen,particularlygoverness.
CharlotteBronte
D.H.Lawrence
A:
ThomasHardy
B:
JaneAusten
C:
答D:案:A
7、【单选题】AllofthefollowingwritingsarecreatedbyWilliamWordsworth
EXCEPT______.
“IWanderedLonelyasaCloud.”
“ComposeduponWestminsterBridge,Septemer3,1802.”
A:
“TheSolitaryReaper.”
B:
“TheChimneySweeper.”
C:
答D:案:D
8、【单选题】ThemostimportantrepresentativeworkbyJonathanSwiftis______.
ATaleofaTub
TheBattleoftheBooks
A:
AModestProposal
B:
Gulliver'sTravels
C:
答D:案:D
9、【单选题】“Ifwintercomes,canSpringbefarbehind?”comesfromShelly’s
______.
“ToaSkylark”
“Adonais”
A:
“OdetoLiberty”
B:
“OdetotheWestWind”
C:
D:
答案:D
10、【单选题】InJaneAusten'sfirstnovel______,shetellsastoryabouttwo
sistersandtheirloveaffairs.
PrideandPrejudice
SenseandSensibility
A:
Emma
B:
Persuasion
C:
答D:案:B
11、【单选题】CharlesDickensisoneofthegreatest______writersofthe
VictorianAge.
romantic
modernist
A:
socialist
B:
criticalrealist
C:
答D:案:D
12、【单选题】CharlotteBronte'smostautobiographicalwork,______islargely
basedonherexperienceinBrussels.
JaneEyre
Shirley
A:
Villette
B:
TheProfessor
C:
答D:案:C
13、【单选题】WilliamWordsworth'stheoryofpoetryiscallingforsimple
themesdrawnfromhumblelifeexpressedinthelanguageofordinarypeople.The
prefacetothesecondeditionof______actsasamanifestoforthenewschooland
setsforthhisowncriticalcreed.
LyricalBallads
ThePrelude
A:
PoemsinTwoVolums
B:
TheExcursion
C:
答D:案:A
14、【单选题】GeorgeBernardShaw'splay______establishedhispositionasthe
leadingplaywrightofhistime.
Widowers’Houses
TooTruetoBeGood
A:
Mrs.Warren'sProfession
B:
Candida
C:
答D:案:D
15、【单选题】Eliot'smostimportantsinglepoem______,hasbeenhailedasa
landmarkandamodelofthe20th-centuryEnglishpoetry.
TheHollowMen
TheWasteLand
A:
PrurrockandOtherObservations
B:
Poems1909-25
C:
答D:案:B
16、【单选题】D.H.Lawrence’sautobiographicalnovel,______showstheconflict
betweentheearthy,coarse,energeticbutoftendrunkenfatherandtherefined,
strong—willedandup—climbingmother.
SonsandLovers
TheWhitePeacock
A:
TheTrespasser
B:
TheRainbow
C:
答D:案:A
17、【单选题】“Tobe,ornottobe—thatisthequestion;/Whether'tis
noblerinthemindtosuffer./Theslingsandarrowsofoutrageousfortune,/Orto
takearmsagainstaseaoftroubles,/Andbyopposingendthem?”Thesewordsare
from______.
KingLear
Romeo
A:
Antonio
B:
Hamlet
C:
答D:案:D
18、【单选题】JohnMilton’slastimportantwork,______isthemostpowerful
dramaticpoemontheGreekmodel.
ParadiseLost
A:
ParadiseRegained
SamsonAgonistes
B:
Lydidas
C:
答D:案:C
19、【单选题】TheauthorofMollFlandersandCaptainSingletonis______.
JohnMilton
DanielDefoe
A:
HenryFielding
B:
JonathanSwift
C:
答D:案:B
20、【单选题】Drapieristhepseudonymof______.
JonathanSwift
DanielDefoe
A:
HenryFielding
B:
WilliamBlake
C:
答D:案:A
21、【单选题】OneofDickens'laterworks,______inwhichhepresentsa
criticismofthegovernmentalbrancheswhichrunanindefiniteprocedureof
managementofaffairsandkeeptheinnocentinprisonforlife.
BleakHouse
LittleDorrit
A:
HardTimes
B:
ATaleofTwoCities
C:
答D:案:B
22、【单选题】InthesecondpartofGulliver'sTravels,Gullivertoldhis
experiencein______.
Brobdingnag
Lilliput
A:
FlyingIsland
B:
Houyhnhnm
C:
答D:案:A
23、【单选题】Faulknerusedthenarrativetechniquestoconstructhisstories,
whichinclude______andmythologicalandbiblicalallusions.
symbolism
freeindirectspeech
A:
contrast
B:
dialogue
C:
答D:案:A
24、【单选题】ErnestHemingway,hadbeentryingtodemonstrateinhisworksan
unvaryingcode,knownas“______,”whichisactuallyanattitudetowardslife.
facingthereality
graceunderpressure
A:
honestywithbenevolence
B:
securitycomingfirst
C:
答D:案:B
25、【单选题】TheBlithedaleRomanceisanovelwrittenbyHawthornetoreveal
hisownexperienceontheBrookFarmandhisownmethodsasa______novelist.
naturalist
imagist
A:
psychological
B:
feminist
C:
答D:案:C
26、【单选题】TheodoreDreiser'sfocusshiftedfromthepathosofthehelpless
protagonistsatthebottomofthesocietytothepoweroftheAmericanfinancial
tycoonsinthelate19thcenturyinhiswork______.
TheGenius
AnAmericanTragedy
A:
DreiserLooksatRussia
B:
“TrilogyofDesire”
C:
答D:案:D
27、【单选题】EmilyDickinsonfrequentlyusespersonaetorenderthetonemore
familiartothereader,and______tovivifysomeabstractideas.
images
metaphor
A:
B:
symbols
personification
C:
答D:案:D
28、【单选题】Inhislaterworks,Melvillebecomesmorereconciledwiththe
______,inwhichheadmits,onemustlivebyrules.
women
worldofman
A:
family
B:
politicians
C:
答D:案:B
29、【单选题】WaltWhitman's______hasalwaysbeenconsideredamonumental
workwhichcommandsgreatattentioninAmerica.
ThePilgrim’sProgress
LeavesofGrass
A:
APassagetoIndia
B:
RipVanWinkle
C:
答D:案:B
30、【单选题】MarkTwain’sfullliterarycareerbegantoblossomin1869witha
travelbook______,anaccountofAmericantouristsinEurope.
InnocentsAbroad
ThePortraitofALady
A:
TheGrapesofWrath
B:
TheGreatGatsby
C:
答D:案:A
31、【单选题】Withthedevelopmentofthemodernnovelandthecommonacceptance
ofthe______approach,HenryJames'simportance,aswellashiswideinfluence
asanovelistandcritic,hasbeenallthemoreconspicuous.
deconstruction
romantic
A:
Freudian
B:
analytic
C:
答D:案:C
32、【单选题】EmilyDickinsonaddressestheissuesthatconcernthewholehuman
beingsinherpoems,whichincludereligion,death,______,love,andnature.
immortality
wealth
A:
power
B:
politics
C:
答D:案:A
33、【单选题】InSisterCarrieTheodoreDreiserexpressedhis______pursuitby
expoundingthepurposelessnessoflifeandattackingtheconventionalmoral
standards.
romantic
realistic
A:
naturalistic
B:
modernistic
C:
答D:案:C
34、【单选题】ProfoundideasinRobertFrost'spoemsaredeliveredunderthe
disguiseof______.
theplainlanguageandthesimpleform
thevividdescriptions
A:
metaphors
B:
thecomplicatednarration
C:
答D:案:A
35、【单选题】In______Hemingwaypresentshisphilosophyaboutlifeanddeath
throughthedepictionofthebullfightasakindofmicrocosmictragedy.
TheGreenHillsofAfrica
DeathintheAfternoon
A:
TheSnowsofKilimanjaro
B:
ToHaveandHaveNot
C:
答D:案:B
36、【单选题】OfFaulkner’sliteraryworks,fournovelsaremasterpiecesbyany
standards:TheSoundandtheFury,LightinAugust,Absalom,Absalom!and______.
GoDown,Moses
A:
TheFable
TheSnowsofKilimanjaro
B:
ToHaveandHaveNot
C:
答D:案:A
37、【单选题】AsWhitmansawit,______couldplayavitalpartintheprocess
ofcreatinganewnation.
music
fiction
A:
poetry
B:
painting
C:
答D:案:C
38、【单选题】InmanyofHawthorne'sstoriesandnovels,thePuritanconceptof
lifeiscondemned,especiallyinhisThehouseoftheSevenGablesand______.
GoDown,Moses
TheScarletLetter
A:
AsILayDying
B:
SongofMyself
C:
答D:案:B
39、【单选题】HenryJamesisgenerallyregardedastheforerunnerofthe______
andthefounderofpsychologicalrealism.
“stream-of-consciousness”novels
metaphysicalpoems
A:
shortstories
B:
literarycriticism
C:
答D:案:A
40、【单选题】GenerallyconsideredtobeHenryJames’smasterpiece,______
incarnatestheclashbetweentheOldWorldandtheNewinthelifejourneyofan
AmericangirlinaEuropeanculturalenvironment.
TheAmbassadors
DaisyMiller
A:
TheAmerican
B:
ThePortraitofALady
C:
D:
答案:D
41、【问答题】Wherefore,BeesofEngland,forgeManyaweapon,chain,and
scourge,ThatthesestinglessdronesmayspoilTheforcedproduceofyourtoil?
Questions.A.Identifythepoetandthepoemfromwhichthestanzaistaken.B.
Whatdoyouknowaboutthepoem'swritingbackground?C.Whatdoyouthinkthe
poetintendstosayinthepoem?
答案:A.Shelley,"ASong:MenofEngland".B.Thepoemwaswrittenin1819,
theyearofthePeterlooMassacre.C.Tocallonallworkingpeopleof
Englandtoriseupagainsttheirpoliticaloppressors;topointoutthe
intolerableinjusticeofeconomicexploitation.
42、【问答题】Letusgothen,youandI,Whentheeveningisspreadoutagainst
theskyLikeapatientetherizeduponatable;Letusgo,throughcertainhalf
-desertedstreets,ThemutteringretreatsOfrestlessnightsinone-nightcheap
hotelsAndsawdustrestaurantswithoyster-shells:(Thelinesabovearetaken
from“TheLoveSongofJ.AlfredPrufrock”byT.SEliot.)Questions..A.
Whatdoesthepoempresent?B.Whatformisthepoemcomposedin?C.Whatdoes
thepoemsuggest?
答案:A.presentingthemeditationofanagingyoungmanoverthebusiness
ofproposingmarriage;B.inaformofdramaticmonologue;C.suggestingan
ironiccontrastbetweenapretended"Lovesong"andconfessionofthespeaker's
incapabilityoffacinguptoloveandtolifeinasterileupper-classworld.
43、【问答题】Mylongtwo-pointedladder'sstickingthroughatreeToward
heavenstill,Andthere'sabarrelthatIdidn'tfillBesideit,andtheremay
betwoorthreeApplesIdidn'tpickuponsomebough.Questions.A.Identify
thepoetandthetitleofthepoemfromwhichtheabovelinesaretaken.B.What
experiencedoesthepoemdescribe?C.Whatarethefeelingsofthespeaker?
答案:A.FromRobertFrost's"AfterApple-picking".B.Thepoemisavivid
memoryofthespeaker'sexperienceonthefarm.C.Theendofthelabor
leavesthespeakerwithasenseofcompletionandfulfillmentyetfindshim
blockedfromsuccessbywinter'sapproachingandphysicalweariness.
44、【问答题】ThisismylettertotheWorldThatneverwrotetoMe—The
simpleNewsthatNaturetold—WithtenderMajestyQuestions.A.Identifythe
poet.B.Whatideadoesthepoemexpress?C.Whydoesthepoetusedashesand
capitallettersinthepoem?
答案:A.EmilyDickinson.B.Thepoemexpressesthepoet'sanxietyabouther
communicationwiththeoutsideworld.C.Dashesareusedasamusicaldevice
tocreatecadenceandcapitallettersasameangofemphasis.
45、【问答题】WhatarethefeaturesofGeorgeBernardShaw’scharacterization
inhisplays?
答案:A.Hemakesthetrickofshowinguponecharactervividlyattheexpense
ofanother.B.Shaw'scharactersaretherepresentativesofideas,pointsof
view,thatshiftandalterduringtheplay.
46、【问答题】BrieflyintroduceBlake’sSongsofInnocenceandSongsof
Experience.
答案:A.SongsofInnocenceisalovelyvolumeofpoems,presentingahappy
andinnocentworld,thoughnotwithoutitsevils;B.SongsofExperience
paintsadifferentv,aworldofmiserydisease,warandrepressionwith
melancholytone:C.Thetwobooksholdthesimilarsubject-ma-,butthetone,
emphasisandconclusiondiffer.
47、【问答题】WhydoesSisterCarriebestembodyDreiser'snaturalisticbelief?
答案:A.SisterCarriebestembodiesDreiser'snaturalisticbeliefthatwhile
menarecontrolledandconditionedbyheredity,instinctandchance,a
fewextraordinaryandunsophisticatedhumanbeingsrefusetoaccepttheir
fatewordlesslyandinsteadstrive,unsuccessfully,tofindmeaningandpurpose
fortheirexistence.B.Carrie,asoneofsuch,sensesthatsheismerelya
cipherinanuncaringworldyetseekstograsptheiysteriesoflifeandthere
bysatisfiesherdesiresforsocialstatusandmaterialcomfort.
48、【问答题】BrieflystateMarkTwain'smagicpowerwithlanguageinhis
novels.
答案:A.Hiswordsarecolloquial,concreteanddirectineffect,andhis
sentencestructuresaresimple,evenungrammaticalspokenlanguage.B.His
charactersspeakwithastrongaccent,whichistrueofhislocalcolorism.C.
Differentcharactersfromdifferentliteraryorculturalbackgrounds
talkdifferently.
49、【问答题】WhyisJaneEyreasuccessfulnovel?Giveabriefanalysisofthe
themeandcharaterizationofthenovel.
答案:A.JaneEyreisoneofthemostpopularandimportantnovelsofthe
Victorianage.Itisnotedforitssharpcriticismoftheexistingsociety,e.
g.thereligioushypocisyofcharityinstiutionssuchasLowoodSchool,the
socialdiscriminationJaneexperiencesfirstasadependantatheraunt'shouse
andlaterasagovernessatThornfield,andthefalsesocialconvention
asconcerningloveandmarriage.Atthesametime,itisanintensemoral
fableJane,likeMr.Rochester,hastoundergoaseries
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年青岛银行秋招面试题及答案
- 2026年农作物植保员招聘试题及答案
- 2026数字化时代中国文化国际传播出海策略报告
- 2026药学中级(主管药师)《相关专业知识》考试真题(答案及解析附后)
- 2026年安徽国际商务职业学院单招职业适应性考试模拟测试卷
- (通-用)地下室雨季施工方案
- 2025年山西省忻州市辅警考试题库(附答案)
- 2025年混凝土工职业技能鉴定试卷(理论知识实战演练)
- 2025年初级煤气化工《理论知识》真题(附完-整解析)
- 2025年初级锅炉设备检修工《理论知识》试卷真题(含解析)
- 新版2026年秋教科版(新教材)小学科学四年级上册(全册)教学设计
- 2026秋统编版小学道德与法治四年级上册第一单元 我们的班集体《第1课 热爱班集体》教学设计
- 2026广东惠州市博罗县市场监督管理局补充招聘编外人员2人笔试参考试题
- 《铭记·传承·担当-纪念抗战胜利80周年高中历史开学第一课》教案
- 2026-2027学年初高中物理衔接教材
- CNCA-C13-01:2026 强制性产品认证实施规则 安全玻璃(试行)
- 2025年中国资本市场私募股权投资数据分析报告-
- 服装企业裁剪车间及缝纫车间防火台账
- 2026年全国普通话水平测试10套真题(含答案及评分要点)
- 2026年考试题清算结算业务流程与规范
- 中建四局《高洁净芯片厂房项目技术要点交流汇报》(可编辑)
评论
0/150
提交评论