版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年甘肃省兰州市高职单招英语试题及答案PartI:VocabularyandStructure(20points)
1.I_______(be)ateacherfortenyearsbythetimeyoucomebacknextyear.
A.willhavebeen
B.willbe
C.havebeen
D.was
Answer:A
2.Neitheryounorhe_______(be)interestedinthisbook,Ithink.
A.is
B.are
C.am
D.was
Answer:A
3.IfI_______(nothave)yourhelp,Iwouldn'thavefinishedtheprojectontime.
A.wouldn'thavehad
B.didn'thave
C.haven'thad
D.hadn'thad
Answer:D
4.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:Theteacheraskedthestudentsto_______(quiet/quietly)down.
A.quiet
B.quietly
C.quieter
D.quieting
Answer:B
5.Thedictionary_______(cost)me50yuan,butit'swortheverypenny.
A.cost
B.costs
C.costed
D.hascost
Answer:B
PartII:ReadingComprehension(30points)
Passage:
Inthepast,peopleusedtotravelonhorsebackorbycarriage.Today,wehavecars,buses,andtrains.Thesemodernformsoftransportationhavemadeiteasierforpeopletotravellongdistances.However,theyhavealsobroughtsomeproblems,suchasairpollutionandtrafficjams.
6.Whatisthemainideaofthispassage?
A.Moderntransportationhasimprovedpeople'slives.
B.Moderntransportationhascausedsomeproblems.
C.Peopleusedtotravelbyhorsebackorcarriage.
D.Today,wehavecars,buses,andtrains.
Answer:B
7.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisaproblemcausedbymoderntransportation?
A.Airpollution
B.Trafficjams
C.Longdistances
D.BothAandB
Answer:D
8.Whatcanweinferfromthepassage?
A.Peopleenjoytravelingbyhorsebackorcarriage.
B.Moderntransportationhasmadetravelmoreconvenient.
C.Therearenoproblemscausedbymoderntransportation.
D.Peoplepreferwalkingtousingmoderntransportation.
Answer:B
PartIII:Translation(20points)
9.TranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:
"尽管他很有钱,但他从不浪费。"
Answer:Althoughheisveryrich,heneverwastes.
10.TranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:
"Knowledgeispower."
Answer:知识就是力量。
PartIV:Writing(30points)
11.Writeashortessay(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofLearningEnglish."
(Youressayshouldincludethefollowingpoints:
1.TheroleofEnglishintheglobalworld.
2.ThebenefitsoflearningEnglish.
3.YourpersonalexperienceinlearningEnglish.)
Answers:
1.A
2.A
3.D
4.B
5.B
6.B
7.D
8.B
9.Althoughheisveryrich,heneverwastes.
10.知识就是力量。
Essay:
Englishhasbecomeanessentiallanguageintoday'sglobalworld.Itplaysacrucialroleincommunication,business,andtechnology.LearningEnglishopensupopportunitiesforpeopletoconnectwithothersfromdifferentculturesandcountries.Italsohelpsinimprovingone'scognitiveskillsandacademicper
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 房地产公司楼盘销售数据合规手册
- 危险品货物运输安全操作手册
- 农林岗2026事业编面试模拟练习含答案含解析配套答题思路
- 高中语文教资面试作文真题演练试卷及答案
- 福建文旅岗2026事业单位面试自测卷配套答题思路
- 电商客服专员售后服务标准化手册
- 安全责任书范本25(28篇)
- 仓库作业考核表
- 房地产行业项目策划销售业绩与市场分析能力KPI考核表
- 汽车销售顾问月度销售目标KPI考核表
- 【第一次月考】2026 秋七年级上册道法第一次月考卷(统编版素养测评)
- 大型机械设备运行路线及作业位置承载能力校核方案
- 第8课 别让它抢走太多 第1课时 课件(内嵌视频)2026-2027学年道德与法治四年级上册统编版
- 新教科版科学六年级上册4.3《做个水钟》教学课件
- (2025)儿童胸痛诊疗专家共识
- 中国树莓果汁市场销售格局与未来经营效益盈利性研究报告
- 2026秋人教PEP五年级上册英语全册语法知识点讲义(含专项练习)
- 2026年南宁市青秀区社区工作者招聘笔试备考题库及答案详解
- VDA6.3-2026版 过程审核完整培训教材
- 供应商绩效考核方案实施细则
- 公司法务审批制度
评论
0/150
提交评论