版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年湖北黄冈市高职单招英语考试试题及答案PartI:VocabularyandStructure(30points)
1.I__________thebookyoulentmelastweek.
A.havefinishedreading
B.finishedreading
C.hadfinishedreading
D.finishreading
Answer:A
2.Neitheryounorhe__________toblame.
A.is
B.are
C.am
D.be
Answer:A
3.Theteacheraskedthestudents__________quietly.
A.towork
B.working
C.worked
D.work
Answer:A
4.IfI__________you,Iwouldtakethatjob.
A.am
B.were
C.be
D.havebeen
Answer:B
5.Thefactoryhaschangedalotovertheyears,butit__________stillrecognizable.
A.is
B.was
C.were
D.be
Answer:A
6.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"He__________hiskeysandcouldn'tfindthemanywhere."
A.lost
B.loses
C.losing
D.losted
Answer:A
7.I'llcallyouassoonasI__________theinformationIneed.
A.get
B.got
C.getting
D.gets
Answer:A
8.Themeeting__________untilfurthernotice.
A.ispostponed
B.postponed
C.postpone
D.postponing
Answer:A
9.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"She__________thewindowopenallnight."
A.leave
B.leaves
C.left
D.leaving
Answer:C
10.Theweatherforecastsaysit__________raintomorrow.
A.will
B.would
C.shall
D.should
Answer:A
PartII:ReadingComprehension(40points)
Passage1:
TheInternethasbecomeanessentialpartofourdailylives.Ithasrevolutionizedthewaywecommunicate,gatherinformation,andconductbusiness.However,italsobringscertainrisksandchallenges,suchasprivacyissuesandcybercrime.
11.Whatisthemainideaofthepassage?
A.TheInternetisnecessaryfordailylife.
B.TheInternethaschangedthewaywecommunicate.
C.TheInternethasbothadvantagesanddisadvantages.
D.TheInternetispronetoprivacyissuesandcybercrime.
Answer:C
12.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTabenefitoftheInternet?
A.Communication
B.Informationgathering
C.Businesstransactions
D.Privacyissues
Answer:D
Passage2:
Inrecentyears,electricvehicles(EVs)havegainedpopularityduetotheirenvironmentalbenefits.However,thelackofcharginginfrastructureremainsasignificantbarriertotheirwidespreadadoption.
13.Whatisthemaintopicofthepassage?
A.Thepopularityofelectricvehicles.
B.Theenvironmentalbenefitsofelectricvehicles.
C.Thechallengesofelectricvehicleadoption.
D.Theimportanceofcharginginfrastructure.
Answer:C
14.Accordingtothepassage,whatisthemainchallengeforthewidespreadadoptionofelectricvehicles?
A.Highcost
B.Limitedcharginginfrastructure
C.Environmentalconcerns
D.Batterylife
Answer:B
PartIII:Translation(20points)
15.TranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:"他每天早上六点起床,然后去跑步。"
Answer:Hegetsupatsixo'clockeverymorningandthengoesforarun.
16.TranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:"Knowledgeispower."
Answer:知识就是力量。
PartIV:Writing(10points)
17.Writeashortessay(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofEnvironmentalProtection."
SampleAnswer:
Environmentalprotectioniscrucialforthesurvivalofourplanet.Withtheincreasingpopulationandindustrialization,theenvironmentisfacingseverechallenges.Airandwaterpollution,deforestation,andclimatechangearesomeofthemajorissues.Ifwedonottakeimmediateactiontoprotectourenvironment,wewillfacedireconsequences.Itisourrespons
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年贵州省都匀市高一化学上册期末考试模拟检测卷(历年真题)附答案
- 2026年湖北省当阳市高三物理下册期末考试模拟卷及答案
- 2026年广东省阳春市高三物理下册期末考试模拟检测卷带答案
- 2026年四川省万源市高三生物上册期末考试试卷(含答案)
- 2026年山西省孝义市高一化学上册期末考试测试卷附答案(突破训练)
- 2026年黑龙江省绥芬河市高三生物上册期末考试模拟考试卷(含答案)
- 2026年江西省贵溪市高一化学上册期末考试考试卷附参考答案(巩固)
- 2026年湖北省宜城市高三生物上册期末考试模拟卷带答案
- 2026年湖北省当阳市高三生物下册期末考试模拟测试卷及答案
- 2025年广东省乐昌市高一历史上册期末考试考试卷含答案【培优A卷】
- 新疆维吾尔自治区初中级档案职称考试(档案基础)手机备考题库及答案(2026年)
- 肿瘤心理干预沟通护理课件
- 2026年校招:中国银行试题及答案
- 2026年物业管理条例考核试题及答案
- 公共娱乐场所电气消防安全培训
- 2026秋新版道德与法治五年级上册教学课件:第七课第1课时 社会主义好-自力更生结硕果 有多个微课视频
- 第5课 中国人民站起来了 第1课时 课件(内嵌视频)2026-2027学年道德与法治五年级上册统编版
- 制造业公司绩效考核含全套KPI指标库
- 2026年《资料员》考试题库带答案(考试直接用)
- 水利水电工程基坑临边防护专项方案
- 2026年浙江省绍兴市越城区网格员招录真题(含答案)
评论
0/150
提交评论