版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年云南省普洱市高职单招英语考试试卷及答案PartI:Listening(30points)
SectionA:ShortConversations(15points)
1.M:Couldyoupleasetellmewherethenearestbankis?
W:It'sabouttwoblocksfromhere.Turnleftatthetrafficlightandyou'llseeitonyourright.
Q:Whereisthebanklocated?
A)Twoblocksawayfromthespeaker.
B)Ontheleftsideofthetrafficlight.
C)Onthespeaker'sleft.
D)Nexttothetrafficlight.
Answer:A
2.W:Ithinkit'sgoingtoraintoday.
M:Idon'tthinkso.Theweatherforecastsaysitwillbesunny.
Q:Whatistheweatherforecastfortoday?
A)Sunny
B)Rainy
C)Cloudy
D)Snowy
Answer:A
3.M:I'mlookingforabookabouthistory.
W:Therearesomegoodhistorybooksinthesecondrow.Youcanfindthemontheleftside.
Q:Wherecanthemanfindthehistorybooks?
A)Inthefirstrow
B)Inthesecondrowontheleftside
C)Inthesecondrowontherightside
D)Inthethirdrow
Answer:B
4.W:Howmuchdoesthisdresscost?
M:It's$50,butit'sonsalefor$40.
Q:Howmuchwillthemanpayforthedress?
A)$30
B)$40
C)$50
D)$60
Answer:B
5.M:Doyouhaveanybrothersorsisters?
W:Yes,Ihaveanolderbrotherandayoungersister.
Q:Howmanysiblingsdoesthewomanhave?
A)Onebrother
B)Onesister
C)Twobrothers
D)Twosisters
Answer:D
SectionB:LongConversations(15points)
67:Listentotheconversationbetweentwostudents,TomandLisa,talkingabouttheirweekendplans.
6.WhatisTomgoingtodothisweekend?
A)Visithisgrandparents
B)Goshoppingwithhisfriends
C)Attendaparty
D)Studyforexams
Answer:A
7.WhatisLisagoingtodothisweekend?
A)Visithergrandparents
B)Goshoppingwithherfriends
C)Attendaparty
D)Studyforexams
Answer:C
810:Listentotheconversationbetweenastudentandateacherdiscussingthestudent'sprogressinEnglishclass.
8.Whatisthestudent'sbiggestprobleminEnglishclass?
A)Speaking
B)Listening
C)Reading
D)Writing
Answer:B
9.Whatsuggestiondoestheteachergivetothestudent?
A)Practicespeakingmore
B)ListentoEnglishsongs
C)Readmorebooks
D)Writeessays
Answer:B
10.Whatdoestheteachersayaboutthestudent'sprogress?
A)Thestudenthasimprovedalot.
B)Thestudentstillneedstoworkhard.
C)Thestudentisdoingwellinallaspects.
D)Thestudentshouldfocusongrammar.
Answer:A
PartII:VocabularyandGrammar(30points)
SectionA:Vocabulary(15points)
11.I_______(be)ateacherforfiveyears.
A)havebeen
B)am
C)was
D)willbe
Answer:A
12.She_______(go)tothelibraryeveryweekend.
A)goes
B)went
C)hasgone
D)isgoing
Answer:A
13._______you_______(be)interestedinlearninganewlanguage?
A)Are/are
B)Do/like
C)Is/interested
D)Are/interested
Answer:A
14.Ifit_______(rain)tomorrow,Iwillstayathome.
A)rains
B)rained
C)willrain
D)israining
Answer:A
15._______you_______(do)yourhomeworklastnight?
A)Did/finish
B)Have/finished
C)Do/finish
D)Are/finishing
Answer:A
SectionB:Grammar(15points)
16.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"I_______(eat/eaten)breakfastthismorning."
Answer:eaten
17.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"She_______(go/went)tothemoviesyesterday."
Answer:went
18.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"They_______(is/are)planningtotraveltoJapannextyear."
Answer:are
19.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"I_______(do/done)myhomeworkbeforedinner."
Answer:done
20.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:"She_______(can/could)speakthreelanguagesfluently."
Answer:can
PartIII:ReadingComprehension(20points)
Passage1(10points)
Inthepastfewyears,theuseofsmartphoneshasbecomeverypopularamongpeopleofallages.Smartphonesallowustomakecalls,sendmessages,browsetheinternet,andeventakepictures.However,therearesomedisadvantagestousingsmartphonestoomuch.
Onedisadvantageisthatitcanaffectourphysicalhealth.Forexample,spendingtoomuchtimelookingatthescreencancauseeyestrainandheadaches.Additionally,usingasmartphoneforalongtimecanleadtopoorposture,whichcancausebackandneckpain.
Anotherdisadvantageisthatitcanaffectourmentalhealth.Usingsmartphonestoomuchcanleadtoaddiction,whichcanmakeitdifficultforustofocusonothertasks.Itcanalsoleadtofeelingsoflonelinessanddepression,aswemayspendlesstimeinteractingwithothersinperson.
Inconclusion,whilesmartphoneshavemanybenefits,itisimportanttousetheminmoderationandbeawareofthepotentialnegativeeffectstheycanhaveonourhealth.
21.Whatisthemainideaofthepassage?
A)Smartphonesarebecomingmorepopular.
B)Smartphoneshavebothadvantagesanddisadvantages.
C)Smartphonescancausephysicalandmentalhealthproblems.
D)Smartphonesshouldbeusedinmoderation.
Answer:C
22.Accordingtothepassage,whatcanspendingtoomuchtimelookingatthescreencause?
A)Eyestrainandheadaches
B)Poorposture
C)Addiction
D)Lonelinessanddepression
Answer:A
23.Whatisonedisadvantageofusingsmartphonestoomuchmentionedinthepassage?
A)Itcanimproveourphysicalhealth.
B)Itcanimproveourmentalhealth.
C)Itcanleadtopoorposture.
D)Itcanmakeusmoresocial.
Answer:C
Passage2(10points)
TheInternethasrevolutionizedthewaywecommunicateandaccessinformation.Withtheadventofsocialmediaplatforms,ithasbecomeeasierthanevertoconnectwithfriendsandfamily,aswellastostayinformedaboutcurrentevents.
However,theInternetalsohasitsdownsides.Onemajorconcernistheamountofmisinformationthatisspreadonline.Falseinformationcanbedamaging,asitcanleadtomisunderstandingsandevenharmpeople'sreputations.
Anotherissueisthepotentialforonlinepredatorstoexploitvulnerableindividuals,especiallychildrenandteenagers.Itisimportantforparentstomonitortheirchildren'sonlineactivityandteachthemaboutinternetsafety.
Despitetheseconcerns,theInternetremainsavaluabletoolforeducation,entertainment,andcommunication.Aslongasweuseitresponsiblyandcriticallyevaluatetheinformationweencounter,itcanbeapositiveaspectofourlives.
24.Whatisthemainideaofthepassage?
A)TheInternethaschangedthewaywecommunicate.
B)TheInternetisavaluabletoolforeducationandentertainment.
C)TheIntern
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 羊水栓塞护理措施
- 2026下半年初中物理教资面试光学专题题库参考答案及解析
- (正式版)DB14∕T 1102-2015 《太原市城市污水再生利用总则》
- 2026事业单位工勤技能-湖南-湖南机械冷加工四级(中级工)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-湖南-湖南农业技术员二级(技师)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-湖北-湖北理疗技术员五级(初级工)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-湖北-湖北广播电视天线工四级(中级工)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-海南-海南水生产处理工四级(中级工)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-海南-海南地图绘制员二级(技师)历年参考题库含答案详解
- 2026事业单位工勤技能-浙江-浙江防疫员三级(高级工)历年参考题库含答案详解
- 2026危险化学品行业安全隐患排查对标手册
- Unit4 A better me Speed up教学课件2026-2027外研版五上英语
- 2026语文新教材 六年级上册第3课 古诗词三首 教学课件
- 河南农商行审计考试试题及答案
- 启发式教学思想和其案例解读培训课件
- 银行营业厅保洁服务标准及流程
- JG/T 245-2009混凝土试验用振动台
- 《石油和化工设备检维修服务 评价规范》
- 手术患者手术风险评估制度
- 2024年中国水运报社有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- (正式版)HGT 20593-2024 钢制化工设备焊接与检验工程技术规范
评论
0/150
提交评论