已阅读5页,还剩13页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模块质量测评(六)Module 6Films and TV Programmes(时间:90分钟满分:110分)第一部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ALast week I was in the boarding area of the airport excited for my Easter trip home to see my parents and brother. I was lost in plans for the weekend but suddenly I noticed an elderly woman talking loudly into her cell phone.She kept asking the person to meet her and was repeating the gate number. With each repeat, she got a little louder. I snickered (窃笑) because she was near shouting and thought how silly old people can be. Then I heard her say, “Im sorry, I cant hear you. There seems to be something wrong with my hearing aid.” “Thats too bad,” I thought as I continued in line to board the flight.As I waited for my turn to board, I couldnt help but notice her tone was becoming increasingly crazy as she tried to understand the person on the other end of the phone. It made me think of how lucky I am to have my hearing. The Foundation for a Better Life TV commercials (广告) flashed through my mind and I realized I could do something to help.I signaled to her to hand me the phone and shouted, “Let me help you. Ill tell you what the person is saying.” I took the phone from her, explained who I was, listened for a moment, told the woman her husband was waiting for her as he could not enter the gate area, and pointed her in the right direction. It took me less than two minutes to improve the communication between a hardofhearing woman and her husband, and my pride in having been able to help her remains strong.语篇解读在机场,作者的举手之劳既解了一位老太太的困窘,也感到了帮助别人而带来的快乐。1At the beginning of the story, the author was planning to _.A. make some TV commercialsB. help the old woman find her wayC. make a journey with her parentsD. celebrate a festival with her family答案与解析D根据第一段“Last week I was in the boarding area of the airport excited for my Easter trip home to see my parents and brother”可知,作者要赶回家与家人一起过复活节。2Why did the old woman shout on the phone?A. She was too excited to go home.B. Her husband couldnt hear her clearly.C. She failed to catch the receivers words.D. Something was wrong with her cell phone.答案与解析C根据第二段老太太的话“Im sorry, I cant hear you.”可知,她大声嚷嚷是因为听不清电话上对方的话。3It can be inferred from the passage that The Foundation for a Better Life is to _.A. help sell cell phonesB. advise people to be patient in lifeC. persuade people to be a good listenerD. encourage people to be kind to others答案与解析D根据第三段“The Foundation for a Better Life TV commercials flashed through my mind and I realized I could do something to help”,想到The Foundation for a Better Life的广告宣传,作者才意识到要帮老太太一把,可推知这个组织是鼓励人们友善对待他人。BThe following are reviews of the films that are being shown at the moment.1. Happiness (Romance) Happiness tells the story of two people(Lisa Turbot and Danny Roy)who work for different advertising companies. They talk on the phone all the time and dont like each other. But then they correspond by email and fall in love. This movie will be very popular with teenagers and people who like romances. It also has beautiful music.2. I Scream (Thriller) In I Scream, Paul(Colin Jacks)is a young man who joins a thriller club. Each of the members tries to frighten the others. Paul is told to stay in an old house for the night. Everyone who has tried to stay in the house before death. This movie is very frightening but also quite silly. It doesnt make sense for Paul to stay in the house when things start to go wrong. It is only for people who like thrillers.3. Pauls Heroes (Comedy) This is a very funny war movie set in World War . Six soldiers(including Sammy Turhlow) have to get to Italy to take secret messages to the American army there. In the movie, they dress up as women and fight with Italian workers. You can guess the ending, but its great fun getting there.4_ (Drama) This is a very good drama with Jack Ross, who plays a hardworking truck driver. His wife becomes ill and he has to find a doctor who can help her. In his travels he meets Dr Lloyd (Phil Driver) who has found the cure for the illness,but Jack Ross has only twelve hours to get the medicine back to his wife on the other side of America. This is an excellent movie,which is very exciting.4Which movie does the reviewer like best?A. No. 1. B. No. 2.C. No. 3. D. No. 4.答案与解析D推理判断题。根据文章最后一段最后一句“This is an excellent movie, which is very exciting.”可知这个评论者最喜欢第四部。由星号也可得知。5A thriller is most probably _.A. a film which tells an interesting storyB. a film full of excitementC. a humorous filmD. a film which is about a love affair答案与解析B推理判断题。根据第三段可知“Each of the members tries to frighten the others.”可推断答案选B项(充满刺激的电影)。A项讲述有趣故事的电影;C项幽默电影;D项关于爱情的电影。6The underlined word “correspond” can be replaced by “_”A. communicate B. matchC. write D. exchange答案与解析A词义猜测题。第一部电影中:“They talk on the phone all the time and dont like each other. But then they correspond by email .”提到了两种方式; on the phone和by email,这两种方式都是人们“交流;沟通”的方式。由此猜测该单词的词义是A(交流;沟通)。7Which of the following is the best title for the fourth film?A. A Hardworking Truck DriverB. MedicineC. Strange IllnessD. Twelve Hours答案与解析D主旨大意题。这四个选项文章都有涉及,但选D项作为标题,更有悬念更能吸引读者,因为时间就是生命。CA young sales manager by the name of Richard Hollingshead who worked at his fathers auto products store had an idea to invent something that combined his two interests: cars and movies. Richard Hollingsheads plan was an openair movie theater where moviegoers could watch from their own cars. On June 6, 1933, the worlds first drivein movie theater opened in Camden, New Jersey. By 1950, there were 4,000 of these “movies under the stars” across the country. Almost 80 years later, only a couple hundred survive.At the drivein, instead of taking a theater seat next to talkative strangers and crying babies, you watched a movie on a huge screen from the comfort of your car, side by side with other autos in a large parking lot (停车场)The movies themselves mostly differed from science fiction and action movies. The sound from the little speaker that you attached (安装) to your car window was tinny at best. And one person stood at the drivein offering a full menu of fried food, popcorn and sodas.But when its summer, dusk comes late and the movie couldnt start until 9 pm. or later. The arrival of color television and CDs keep people home as well.Many US. cities have tried to bring back the nostalgic (怀旧的) feeling of outdoor movies by showing films in parks and malls, but people sit on blankets, not in their cars.语篇解读本文是说明文。文章介绍了美国汽车电影院的兴起、发展和衰落。8According to the first paragraph, drivein movie theaters now _.A. are not as popular as beforeB. are still increasing in numbersC. have gone out of businessD. have changed in design答案与解析A从文章第一段可知,汽车电影院的数量在急剧减少,风光不再。9What happened in summer time?A. A lot more people went to drivein movie theaters.B. The number of people going to drivein movie theaters dropped.C. People turned to watching TV at home.D. People had more spare time watching movies.答案与解析B从文章倒数第二段可知,夏天去汽车电影院的人数大大减少。10Which of the following words can best describe Richard Hollingshead?A. Crazy. B. Lazy.C. Creative. D. Funloving.答案与解析C文章第一段说明,因为Richard Hollingshead的创意,汽车电影院曾经无比风光。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2014邯郸高一检测)As we all know, friendship is of great importance in our daily life. A friend can give us help and share our difficulties and happiness. But how to make friends is still difficult to some of us. _11_1. Be friendly to others. _12_ You should try to make a stranger feel at home wherever he happens to be. Think more of others than of yourself and never judge a person by his appearance and clothes.2. Be reliable. If you and your friend agree to meet somewhere, dont be late. If youre not going to make it on time or make it at all, call them as soon as you realize it. _13_ Be someone that people know they can depend on.3. _14_ Listen carefully to what people say, remember important details about them (their names, their likes and dislikes), ask questions about their interests, and just take the time to learn more about them. 4. Encourage your friends: A true friend always gives courage to his friends. _15_ Never make fun of or laugh at your friends in front of others. You should come to support them.A. Be a good listener.B. When you say youll do something, do it.C. A friend to all is a friend to none.D. The following information can give you some tips:E. And never leave your friend when he is in trouble.F. Smile at others and you are sure to get a smile in return.G. He will remain with them in both good as well as bad times.答案11.D12.F13.B14.A15.G第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。The day was Thankful Thursday, our “regular day” of service. Its a weekly _16_ that my two little girls and I began years ago._17_ along a busy road, we had no idea what we were going to do as our weekly Act of Kindness. My girls were _18_, and started shouting “McDonalds”. Suddenly I _19_ that there was a beggar at almost every crossing I passed through! They must be hungry, too. Perfect! We were going to buy _20_ for them.Having _21_ a McDonalds and ordered two Happy Meals for my girls, I ordered another 15 lunches and began to _22_ them to the beggars. It was a(n) _23_ way to give. We loved what we saw in the back view mirror: a(n) _24_ person holding up his lunch bag and just looking at us as we drove off._25_ handing a young woman our final lunch bag, unfortunately, the traffic light _26_ us. She made her way to our car, so I put the window _27_ just as she started to speak.“No one has ever done _28_ like this for me before,” the woman said with amazement. I replied, “Well, Im glad that we were the first.” Then I asked, “So, when do you think youll _29_ your lunch?”“Im not going to eat it.” I was _30_ to understand and she continued, “I have a little girl at home and she just _31_ McDonalds, but I can never buy it for her because I just dont have the _32_. Tonight she is going to have McDonalds!”So many times I had questioned whether our acts of kindness were too _33_. Yet in that moment, I recognized the _34_ of Mother Teresas words, “We cannot do great things only small things with great _35_.”16A. shopping B. traditionC. history D. meeting17A. Walking B. DrivingC. Sitting D. Standing18A. hungry B. carefulC. kind D. excited19A. believed B. realizedC. agreed D. wondered20A. paper B. medicineC. food D. clothes21A. bought B. runC. found D. left22A. tell B. lendC. sell D. give23A. great B. importantC. wrong D. strange24A. surprised B. angryC. disappointed D. shy25A. Because B. AfterC. If D. Though26A. hit B. litC. changed D. stopped27A. away B. inC. up D. down28A. anything B. allC. everything D. nothing29A. cook B. bringC. eat D. share30A. unwilling B. proudC. unable D. sorry31A. serves B. tastesC. hates D. wants32A. money B. chanceC. honor D. courage33A. small B. foolishC. terrible D. hard34A. story B. truthC. reason D. mistake35A. difficulty B. valueC. fun D. love答案与解析语篇解读作者每周四都会主动去帮助别人,偶然和一位受助妇女的对话,改变了作者对自己的行善之举的看法。16B根据“. my two little girls and I began years ago”及下文作者帮助乞丐的行为可知,这是他们几年前开始的每周的“传统(tradition)”。17B根据下文的“She made her way to our car, so I put the window .”可知,作者是开车过来的,故在此用Driving。18A根据下一分句的. and started shouting“McDonalds”可知,作者的孩子们“饿了(hungry)”。19B见下一题解析。20C作者“意识到(realized)”自己经过的每个十字路口都有乞丐在乞讨,他们也可能饿了,所以打算给他们买一些“食物(food)”。21C见下一题解析。22D作者“找到(found)”一家麦当劳给自己的两个孩子要了两份午饭之后,又要了15份饭准备“送给(give)”那些乞丐。23A根据下文的“We loved what we saw .”可知作者认为这是给予的很好的方式。24A乞丐无意中突然收到一份午餐,所以会感到“惊奇(surprised)”。25B26D根据下文的“She made her way to our car .”可知作者把最后一份午餐交到一位年轻的妇女手中后,红绿灯挡住了他们。27D根据前后句可知,这位妇女朝他们的车走来,并且跟他们说话,所以作者摇下车窗。28A根据下文的“Im glad that we were the first”可知以前从未有过类似的事情发生。29C根据下文的回答可知作者问这位妇女何时打算“吃(eat)”她的午餐。30C根据前面的“Im not going to eat it”可知,作者无法理解这位女士为何不吃午餐。31D见下一题解析。32A这位妇女把这份午餐留给女儿的原因是她的女儿“想(wants)”吃麦当劳,但她却没“钱(money)”买给她。33A根据最后一句的“We cannot do great things only small things .”可知作者一直担心自己的行善之举是否太“小(small)”。34B根据Yet可知前后为转折关系,作者此时认识到这句话中的“真理(truth)”。35D作者在用爱心来帮助别人,故在此用love。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。John and Mike meet at the school gate.Mike: Morning, John. 36._ was your weekend?John: Not bad. I went to the cinema yesterday afternoon. Have you ever watched the film ET. 37._ (make) by Steven Spielberg? It is one of the biggest moneymaking films in history. I think its a great film.Mike: I dont think so. But the idea of a friendly alien 38._ (live) in our world and making friends with a group of 39._ (teenager) is OK.John: The film is more than twenty years old now and people still love the story.Mike: I just think it is a good film but not a great 40._. I think that Steven Spielberg made the film because he wanted to make everyone 41._ (move) to cry. I also think the film is too long.John: Its only one hour and fortyfive minutes long!Mike: I mean that it feels too long. I admit its very 42._ (interest) at the beginning, but at the end . But can you remember the part 43._ ET. is dying and one child cares ET. so much 44._ he becomes seriously ill too?John: Yes, I can. I think I fell asleep at that point. After all, it is generally agreed to be 45._ good film.答案与解析36HowHow .?“怎么样?”37madefilm与make之间是被动关系,故用过去分词短语作后置定语,表示被动、完成含义,意为“由史蒂文斯皮尔伯格制作的电影”,故填made。38living所填词作介词of的宾语,故用动名词形式。不过此处动名词与自己的逻辑主语a friendly alien一起构成动名词的复合结构,而且二者之间是主动关系,故填动名词的一般式living。39teenagersa group of .意为“一群,一组”,后面跟可数名词复数。40one所填词用来泛指同名异物可数名词单数film,故填one。41moved所填词为形容词作make的宾语补足语,修饰人,故填moved。42interesting所填词作表语,主语为物,应用现在分词形式,填interesting“有趣的”。43where先行词是the part,空格后面的从句中缺少地点状语,故填where引导定语从句。44thatso . that“如此以至于”。45aa good film“一部好电影”。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。When my father bought me a computer as a birthday gift for me in last year, I felt very excited. As we all know, computers are getting more and more usefully now. Much information can be stored in them. We can also learn that has lately happened in the world in the Internet. In the past, people had to do lots of work which was very dangerous. Now, but, computers can do it instead. When an exam is coming, I often did some exercises on my computer. Then it will correct it and tell me the right answers. In this way it is very convenient (方便) for me to prepare the exam than before. The computer has become my real friend. 答案When my father bought a computer as a birthday gift for me last year, I felt very excited. As we all know, compu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江西吉安市青原区两山人力资源服务有限公司招聘项目制人员2人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年甘肃煤田地质局考核招聘高层次人才(第三批)补充笔试考试备考试题及答案解析
- 2025重庆长寿区城市管理综合行政执法支队招聘8人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025四川阿坝州茂县教育局下半年考核招聘紧缺学科教师16人笔试考试参考试题及答案解析
- 2026年蚌埠市五河县公办普通高中公开选调教师36人考试笔试备考题库及答案解析
- 2026浙江嘉兴市妇幼保健院招聘高层次人才48人(第一批)笔试考试参考题库及答案解析
- 2026中国铁道科学研究院集团有限公司校园招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025湖南长沙市天心区街道社区卫生服务中心、网格中心编外合同制人员招聘22人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025上海市同济口腔医院(同济大学附属口腔医院)公开招聘笔试考试参考题库及答案解析
- 2025内蒙邮政银行笔试题库及答案
- 2025年全国青少年人工智能科普知识竞赛备赛试题库150题(含答案)
- 建筑环境测试技术试题及答案
- 部编版2025-2026学年三年级上册语文期中测试情境卷A卷(含答案)
- 设备清洁知识培训内容课件
- 2025年射钉安全测试题及答案
- 《小学语文课程与教学》课件 第1、2章 语文课程与标准解读、小学语文教材研究
- 医学实验动物伦理
- 模具车间人员管理办法
- 保管人员基础技能培训手册
- 红十字救护员师资培训试讲
- 京东预算管理制度
评论
0/150
提交评论