高考英语一轮复习构想 unit 1 women of achievement课时作业 新人教版必修_第1页
高考英语一轮复习构想 unit 1 women of achievement课时作业 新人教版必修_第2页
高考英语一轮复习构想 unit 1 women of achievement课时作业 新人教版必修_第3页
高考英语一轮复习构想 unit 1 women of achievement课时作业 新人教版必修_第4页
高考英语一轮复习构想 unit 1 women of achievement课时作业 新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争Unit 1Women of achievement .阅读理解A(福建厦门高中毕业班第一次质量检查)Harper Lee, whose 1961 novel To Kill a Mockingbird on the racial troubles of the American deep south, has died at the age of 89.Until last year, Lee had been something_of_a_onebook_literary_legend. To Kill a Mockingbird sold more than 40 million copies around the world and earned her a Pulitzer prize, ramaining a towering presence in American literature. Another novel, Go Set A Watchman,was controversially published in July 2015 as a “sequel” to Mockingbird, though it was later confirmed to be Mockingbirds first draft.But from the moment Mockingbird was published to almost instant success, the author consistently avoided public attention. Lee had lived for several years in a nursing home near the house in which she had grown up in Monroeville, Alabama the setting for Maycomb of her famous book. Her neighbor for 40 years, Sue Sellers, said, “She was such a private person. All she wanted was privacy, but she didnt get much. There was always somebody following her around.”James Naughtie, BBC Books Editor, commented on the novels of Harper Lee:“I think she stands, particularly among American readers, as someone who shone a light into a very dark place. She was writing at a time when people were beginning to lift the lid on everything in the South which theyd chosen not to understand. That all changed in the 1960s. So I think her status for writing that book in its extraordinarily direct way will remain.”【文章大意】本文是一篇人物介绍类的文章,主要介绍了美国著名作家Harper Lee的生平事迹以及她的杰作杀死一只知更鸟的影响和地位。1What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?A. Lee became successful with stories on American south.B. People owe Lees success to luck to some degree.C. Mockingbird makes Lee a wonder in American literature.D. Mockingbird was a bestseller by selling 40m copies.答案与解析:C推理判断题。根据第二段内容可知,杀死一只知更鸟这部作品使Harper Lee获得了普利策奖,它现在仍然是伫立在美国文学史上的丰碑,到目前为止,这本书在全球的销量已经达到了4 000多万册;由此可推知,第二段画线部分的意思应为:杀死一只知更鸟这部作品使 Harper Lee成为美国文学史上的一个传奇人物。故选C。2What does “Maycomb” in Paragraph 3 probably refer to?A. A nursing home.B. Lees hometown.C. A fictional place. D. A main character.答案与解析:C指代判断题。根据关键句可知,“Maycomb”是Harper Lee的小说杀死一只知更鸟中故事的发生地点,是一个以现实为原型而虚构的一个地点。故选C。3Which best describes Americans attitude towards racial troubles before the 1960s?A. Tolerant. B. Unconcerned.C. Sympathetic. D. Dissatisfied.答案与解析:B推理判断题。该题提问的是在二十世纪六十年代前,美国人对种族问题的态度是怎样的。根据关键句和最后一段内容可推知,那时的美国人并不关心种族问题。故选B。4What can we learn from the text?A. Lee based all her stories on her life.B. Lee had to avoid being followed by her fans.C. Lee wrote Go Set A Watchman before Mockingbird.D. Lee lived in the house where she grew up for the whole life.答案与解析:C推理判断题。根据关键句可知,Harper Lee在创作杀死一只知更鸟之前就写了设立守望者。故选C。B(2017石家庄高三模拟考试)Those accustomed to browsing through thousands of books in large bookstores may find Japans Morioka Shoten a little strange. Thats because this tiny bookstore that is located in Ginza, Tokyo sells only a single book at a time.Opened in May 2015, Morioka Shoten is the brainchild of Yoshiyuki Morioka. He began his career as a bookstore clerk in Tokyos Kanda district before branching out to open his own store. It was here while organizing book reading and signing that he realized that customers usually came into the store with one title in mind. Morioka began to wonder if a store could exist by selling multiple copies of just one single book. In November 2014, he partnered with Masamichi Toyama to establish a unique bookstore with the philosophy of“A Single Room with a Single Book”The selections that are picked by Morioka change weekly and vary widely to attract customers with different interests. Recent choices include The True Deceiver, an awardwinning Swedish novel by Tove Jansson, Hans Andersens Fairy Tales, and a collection of Karl Blossfeldts photography of plants. Morioka has also selected books written by a famous Japanese author Mimei Ogawa.To highlight his only offering, Morioka often uses clever tricks. For example, when selling a book about flowers, the storekeeper decorated his shop with the ones that had been mentioned in the book. He also encourages authors to hold talks and discussions so they can connect with customers. Morioka says his goal is for the customers to experience being inside a book, not just a bookstore.Risky as the idea might seem, things appear to be going well. The storekeeper says he has sold over 2,100 books. Things can get better given that his bookstore is becoming increasingly popular not just among the locals but also visitors from other countries.【解题导语】在日本你会发现一家名为“Morioka Shoten”的别致书店,这家书店因其特别的经营方式很快就吸引了众人的注意。5What inspired Morioka to open such a bookstore?A. A Swedish novel.B. His present partner.C. A bookstore clerk.D. His working experience.答案与解析:D考查细节理解。依据第二段可知,在开办自己的书店之前Morioka当过书店的店员,正是在工作中,他开始想创办一家“一周只卖一本书”的书店,由此可知,他的工作经验给了他灵感。6Why is Morioka Shoten unique?A. It is popular with foreigners.B. It sells books of different topics.C. It is decorated with colorful flowers.D. It sells various copies of a book in a week.答案与解析:D考查细节理解。根据第一段的“sells only a single book at a time”可知,选项D正确。7Why does Morioka encourage authors to hold talks?A. To introduce his bookstore.B. To advocate his philosophy.C. To make books better understood.D. To help readers connect with each other.答案与解析:C考查推理判断。依据第四段的第三句和第四句可知,Morioka鼓励作者举办会谈、讨论是为了与顾客接触,这样顾客便会更好地体会书中的内容,故选C。8Whats the authors opinion about the bookstores future?A. Risky. B. Promising.C. Unpredictable. D. Hopeless.答案与解析:B考查观点态度。依据文章最后一段的内容可知,这个书店会变得更好,它不仅在当地人中而且在其他国家的游客中也受欢迎,由此可知,作者认为这个书店很有发展前途。.完形填空(2017潍坊模拟)We are unique family, two white parents adopting a brown son and a black daughter both with special needs. When we go out together we stand out.This was one of those tiring days. We were ready to go home from shopping, hurried and _1_. My husband was pushing the cart as fast as he could to leave the store before the situation got _2_. Sweat was _3_ on my forehead, caused in part by my embarrassment, but _4_ from running through Trader Joes with 18pound Arsema fastened to my chest and Mareto screaming behind me. I felt like a hot mess.I rushed to get to the car, _5_ hoping that no one was looking at us too closely, when a voice behind me _6_ my steps. “Maam!” She called out. I stopped and _7_ to find a young woman, with a bright smile _8_ her face, running toward me. Recognizing her shirt, I realized that she _9_ in the store and assumed I must have dropped something. I looked at her, _10_ my tears, waiting. “I just wanted you to have this bouquet .” and I looked down to see the flowers in her hands. She explained, “I was _11_ as a baby and it has been a wonderful thing. We need more _12_ like yours.” I stared at her, shocked. Didnt she see that I was a failure as a mother, _13_ able to keep the family together? I just want to hide far away from the _14_ stares. As she handed me the flowers I managed to _15_ out a thank you. She _16_ my shoulder, and then walked back into the store.My steps were much slower _17_ I headed to the car with tears. On a day when I hoped no one noticed us, she did. But she didnt see what I assumed _18_ was seeing. She saw beauty, hope and love. I wish I had thought to get her name, could go back and tell her, two years later, what her _19_ continues to mean to me today. To the beautiful young woman . thank you from the bottom of my heart. You are a _20_.【文章大意】本文是一篇记叙文。“我”和丈夫是一对白人夫妇,但是由于特殊的需要,“我们”领养了两个不同肤色的孩子,当“我们”一家一起外出的时候总是格外显眼,为此“我们”感到很尴尬。后来商店里的一位年轻店员的行为改变了“我”的想法,直至很久以后都一直影响着“我”。1A. amazed B. delightedC. discouraged D. inspired解析:考查形容词辨析。根据上文提到的“tiring”“hurried”及下文可知,这是令人倍感疲倦的一天,作者一家购物后匆忙回家。结合选项可知,此处表示很沮丧。A项意为“惊奇的,吃惊的”;B项意为“高兴的,愉快的”;C项意为“沮丧的”;D项意为“有灵感的”。故选C。答案:C2A. worse B. betterC. normal D. dangerous解析:考查形容词辨析。A项意为“更糟,更坏”;B项意为“更好”;C项意为“正常的”;D项意为“危险的”。联系上下文可知,“我们”为自己是这样特殊的家庭而感到尴尬,所以此处指在事情没有变得更糟之前,丈夫推着手推车想尽快离开商店。故选A。答案:A3A. disappearing B. formingC. moving D. growing解析:考查动词辨析。根据下文“caused in part by my embarrassment”及“running”可知,“我”的尴尬和带着孩子跑使得“我”的额头开始出汗。A项意为“消失”;B项意为“形成,构成,产生”;C项意为“移动”;D项意为“发展,生长”。故选B。答案:B4A. practically B. previouslyC. nearly D. mostly解析:考查副词辨析。联系上文可知,“我”的额头上出汗的部分原因是由“我”的尴尬引起的,但主要原因是18英镑重的Arsema系在“我”胸前,“我”带着她跑并且Mareto在“我”后面尖叫。A项意为“实际上,事实上”;B项意为“先前”;C项意为“几乎,差不多”;D项意为“主要地,大多数地”。此空与上文“in part”相对应。故选D。答案:D5A. frightenedly B. excitedlyC. sincerely D. cautiously解析:考查副词辨析。A项意为“害怕地”;B项意为“兴奋地”;C项意为“真诚地,由衷地”;D项意为“小心地,谨慎地”。根据空格前“I rushed to get to the car”及下文“I just want to hide far away from”可知,此处指“我”由衷地希望没有人太靠近地看着“我们”。故选C。答案:C6A. slowed B. acceleratedC. adjusted D. followed解析:考查动词辨析。根据上文的“rushed”及下文的“stopped”可知,此处指身后的声音让“我”放慢了脚步。A项意为“放慢”;B项意为“加速,加快”;C项意为“适应,调整”;D项意为“跟随”。故选A。答案:A7A. continued B. hesitatedC. turned D. attempted解析:考查动词辨析。由上文“a voice behind me”可知,有人在后面叫“我”,因此“我”停下脚步回头看到一个年轻女子。A项意为“继续”;B项意为“犹豫”;C项意为“转身”;D项意为“企图,尝试”。故选C。答案:C8A. covering B. shadowingC. climbing D. twisting解析:考查动词辨析。A项意为“覆盖”;B项意为“遮蔽”;C项意为“爬”;D项意为“扭曲,拧”。此处指这个年轻的女子的脸上满是灿烂的笑容。故选A。答案:A9A. passed B. playedC. lived D. worked解析:考查动词辨析。由空格前的“Recognizing her shirt”及常识可知,商店职员一般都穿专门的制服,故此处指“我”意识到她在这家商店工作。故选D。答案:D10A. putting away B. squeezing outC. holding back D. bringing in解析:考查动词短语辨析。A项意为“收好,放好”;B项意为“挤出,榨出,排出”;C项意为“阻止,抑制”;D项意为“引进”。因为这个年轻的女子向“我”跑来,“我”不能让她看见“我”的眼泪,所以“我”止住眼泪,站在那等她。故选C。答案:C11A. adopted B. abandonedC. delivered D. educated解析:考查动词辨析。句意为:我是个婴儿的时候就被收养了,这一直是件美好的事情。A项意为“收养,领养”;B项意为“抛弃”;C项意为“递送,给接生”;D项意为“教育”。根据上文“two white parents adopting a brown son and a black daughter”可知,此处指这个年轻女子也是被收养的,所以为作者的行为所感动。故选A。答案:A12A. customers B. familiesC. neighbours D. friends解析:考查名词辨析。根据空格后的“yours”可推知,这里应该是指your family。句意为:我们需要更多像你们这样的家庭。故选B。答案:B13A. barely B. desperatelyC. merely D. joyfully解析:考查副词辨析。A项意为“几乎不”;B项意为“拼命地,不顾一切地”;C项意为“仅仅,只有”;D项意为“高兴地,愉快地”。根据上文“I was a failure as a mother”可知,“我”不能使一家人待在一起来避免别人好奇的眼神。故选

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论