2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(59).doc_第1页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(59).doc_第2页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(59).doc_第3页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(59).doc_第4页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(59).doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2017高考英语阅读理解解析版汇编(59)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Bill Javis took over our villages news-agency at a time of life when most of us only wanted to relax. He just thought he would like something but not too much to do, and the news-agency was ready-made. The business produced little enough for him, but Bill was a man who only wanted the simplicity and order and regularity of the job. He had been a long-serving sailor, and all his life had done everything by the clock.Every day he opened his shop at 6:00 a. m. to catch the early trade; the papers arrived on his doorstep before that. Many of Bills customers were city workers, and the shop was convenient for the station. Business was tailing off by 10 oclock, so at eleven sharp Bill closed for lunch. It was hard luck on anybody who wanted a paper or magazine in the afternoon, for most likely Bill would be down on the river bank, fishing, and his neatest competitor was five kilometers away. Sometimes in the afternoon-, the evening paper landed on the doorway, and at 4 o clock Bill reopened his shop. The evening rush lasted till seven, and it was worthwhile.He lived in a flat above the ship, alone. Except in the very bad weather, you always knew where to find him in the afternoon, as I have said. Once, on a sunny afternoon, I walked home along the river bank from a shopping trip to the village. By my watch it was three minutes past four, so I was astonished to see Bill sitting there on his little chair with a line in the, water. He had no luck, I could, see, but he was making no effort to move.“Whats wrong, Bill?” I called out from the path.For answer, he put a hand in his jacket and took out a big, golden object. For a moment I had no idea what it could be, and then it suddenly went off with a noise like a fire engine. Stopping the bell, Bill held the thing up and called back, Ten to four, you see, and this is dead right. I had never known anyone carrying a brass alarm clock round with him before.1. Bill Javis became a news-agent when _.A. he need the money. B. he decided to take things easyC. he was quite an old man D. he gave up clock-repairing2. Bill opened the shop so early in the day because _.A. he liked to do as much as possible before he went to workB. the shop had to be open when the morning papers cameC. he was never sure of timeD. it was then that he did a lot of business3. On that sunny afternoon, the writer was surprised when he saw Bill because _.A. he thought it was late for Bill to be still fishingB. he thought Bill was ill, since he was not moving at allC. Bill had not caught anything, and that seemed strangeD. Bill stayed in his flat4. From the information given in the passage, who or what do you think was wrong?A. The bell was; it must have gone off at the wrong time.B. Bill was; he had dropped off to sleep.C. The writers watch was fast.D. Bills clock was wrong; it was old.【参考答案及解析】1. C 推断题。at a time of life when most of us only wanted to relax和He had been a long-serving sailor这两点说明他已上了年纪。2. D 推断题。第二段开头说他6点开门,报纸在这之前已送到,而且还可以catch the early trade。3. A 推断题。Bill通常4点会重新开店,而那天作者的表已过4点,Bill还没有离开的意思,所以他非常惊讶。4. C 细节题。A项中go off是爆发,产生很大声音;B项中drop off to sleep是不知不觉入睡;文章中倒数第二段最后一句话this is dead right 中dead是“非常,完全”的意思,可见,Bill的clock没错。【由安徽省合肥市2014高考模拟题改编】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 When I decided to quit my job as a wedding photographer, I was in my late twenties, fresh from my divorce from Bob who had left me empty and confused. I decided to leave the US and travel. I had no savings, plus more than $5,000 in debt. What I did have were two sponsored tasks as a travel photographer- and with that along, I thought, it would be easy.My first experience was a road trip from Toronto to Las Vegas, paid for by a car delivery service. Other trips followed and then I started a travel blog (博客). It was intended to be my calling card for assignment travel photography. Yet even with my blog and past experience, email after email I sent to publications, trying to get work, went unanswered. When they did get in touch, editors told me that I had no chance of making a career with travel photography. While I struggled to get on the path that I wanted, and as I expanded my blog to help get me there, I found myself wearing the hat of a full-time blogger.Luckily, I got in at the right time. It was 2010,and the travel industry was just starting to turn its attention to bloggers. As I never could have predicted, my blogging-not my photography-did take me around the world successfully. At first,I thought it was for personal reasons, but I realized later that it was for free marketing for my blogging.Within two years, I was being asked to speak at travel blogging conferences, which helped me to raise a network of friends around the world. Even more meaningful, however, was when I saw that my travels were also helping other people. My blog and social media followers saw that I chased my dreams and told me over and over again how they needed that kind of example, which was absent in their lives elsewhere.51 After the author quit her job, she decided to _.A. divorce her husbandB. be a wedding photographerC. pay off all her debtD. go travelling abroad2. What can we learn about the author from the 2nd paragraph?A. She paid money to a car delivery agency for a road trip.B. She realised his dream of becoming a travel photographer.C. She got a job as an editor in a publishing house.D. She finally became a professional blogger unintentionally.3. The author believed her success mainly resulted from _.A. her personal reasonsB. her photographing skillsC. free marketing for bloggingD. booming of travel industry4. What did the author think of her two years work?A. Inspiring. B. Appealing. C. Interesting. D. Challenging.【参考答案】14、DDCA 【由安徽省合肥市2014高考模拟题改编】 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。As a leading Chinese language school and a cultural exchange institute in China, Global Exchange Education Center has been providing Mandarin (or Putonghua) language courses and cultural exchange programs for over a decade.How to apply for our programsIn order to apply for all of our programs, you must be at least 18 years old. in good health, a senior high school graduate. Application Procedure for Chinese Language ProgramsStep 1. Send us a completed application form by email or fax. Step 2. Send us $ 60 application fee after receiving our email confirmation. Step 3. Arrange the payment transfer. Step 4. Plan the trip to Beijing. Application Procedure for Chinese Business Internship (实习)Program Step 1. Send us a completed application form with your CV and personal statement for the program by email or fax.Step 2. Send us $ 310, including $60 application fee and $ 250 internship placement deposit, after receiving our letter of acceptance for the program. Step 3. Arrange final payment transfer after receiving our second confirmation. Step 4. Plan the trip to Beijing. Personal Statement for applicants for Chinese Business Internship ProgramYou should state why you want to take this program and what your expectations of the program are. How you will make use of this program in your future career. APPLICATION DEADLINESThe applications for most programs are reviewed on a rolling basis. You are encouraged to submit your application ahead of the application deadlines.ConfirmationHaving received your application, Global Exchange Education Center usually sends out an email confirmation for the booking within 2-5 working days.1. The text is probably written for _.A. junior high graduatesB. international students C. job seekersD. language trainers2. If you apply for both of the programs, the total application fees will be _.A. $310. B. $ 120. C. $250. D. $ 370.3. If you want to apply for Chinese Business Internship program successfully, youll _.A. send the application form by postB. send personal statement and CV onlyC. have to get confirmed at least twice D. have to make a travel plan in Beijing4. Which of the following is not necessarily included in applicants,personal statement? A. Their purposes of taking the program. B. Their expectations of the program. C. Their future practice of the program. D. Their feedbacks on the program.【参考答案】14、BBCD 较难题目特训:介绍说明类 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 A study has showed that the brain makes decisions about 10 seconds before a person realizes it. Experts involved in the study said that looking at brain activity while making a decision,they could predict the choices the subjects would make, before they realized that they had made a decision. Lead researcher John-Dylan Haynes, a neuroscientist (神经学家)at the Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences in Leipzig, said that the new findings called into questions for “consciousness”of decisions that people make, and might even challenge ideas as to how“free”people are to make a decision at a particular moment.“We think our decisions are conscious, but these data show that consciousness is just the tip of the iceberg,”Nature magazine quoted (引用) him as saying. Thinking the results“quite dramatic”, Frank Tong of Vanderbilt University in Nashville, Tennessee, said that 10 seconds is“a lifetime”in terms of brain activity. During the study, the brains of 14 volunteers were imaged as they performed a decision-making task. The subjects had two buttons before them, each to be operated by a different hand, which they could press when they felt the urge to. They were simultaneously (同时地)shown a stream of letters, which appeared on a screen at half-second intervals (间隔). The volunteers had to remember which letter was showing when they decided to press their button.Upon analysis of the data, the researchers realized that the earliest signal they could catch started seven seconds before the volunteers reported having made their decision. Given the delay of a few seconds in the imaging, they reckoned (估计) that the brain activity could have begun about ten seconds before the conscious decision. The researchers showed that the signals were picked up from a region (区域)called the frontopolar cortex (脑额极皮层),which is located at the front of the brain, immediately behind the forehead.While writing about the observations made during the research in his study report, Haynes said that the frontopolar cortex might be the brain region where decisions are started. He also showed that the next step in the research would be to speed up the data analysis so as to enable his team to predict peoples choices as their brains would make them. 1. The passage tells us that _.A. we are aware of our whole process of decision-makingB. people dont make decisions until they realize itC. experts have no way to tell what decision one will makeD. the decision-making process starts before it is made2. The underlined word “subjects”in Para. 2 probably refers to _.A. the topic of the experts research paperB. the scientific subjects that the experts were studyingC. the things that experts dont know clearlyD. the volunteers that the experts worked on for their research3. The underlined sentence“consciousness is just the tip of the iceberg”in Para. 4 means that _.A. our decision-making is consciousB. the data contains a lot of information besides consciousnessC. consciousness is the major part of the dataD. 10 seconds is“a lifetime”in terms of brain activity4. The final purpose of the research _.A. is not stated clearly in the passage B. is not acknowledged by expertsC. is to show where decision-making starts D. is to analyze the data picked up5. The passage implies that _.A. the research has been completedB. the research was conducted by two expertsC. the decision-making process lasts only about 10 secondsD. we may predict what decisions people will make in the future 【参考答案】14、DDBA 【由内蒙古包头市201模拟改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项。 Prejudice is a preconceived opinion that is not based on fact or reason. Examples of prejudice in schools include believing that some students are particular type of people simply because of the way they dress or act, or believing that a certain group is good at sports simply because many peop1e in that group are goad at sports. Another example is believing that a boy is good at science because many boys are good at science. I would like to cite more examples from the English literature. The best example of “prejudice” can be found in Jane Austens novels. Her novels in the history of English literature are popularly known as novels of manners.Thus you can clearly understand that where manners and social behavior are concerned,prejudice is inevitable ! Austen s famous novel Pride and Prejudice is the best example in this respect. When you read the novel, the very first line that would strike you is “it is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.”It is an example of 18th century English middle class prejudice that eventually looked upon women just as an object that would serve as the basic sign for a man to establish his manliness and his superior and well acquired finan

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论