免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 1 单元检测b阅读理解提速练.阅读理解athe masai are a people who are constantly trying to preserve their own ways in an increasingly modern world. they live along the border of kenya and tanzania, moving their homes from time to time to follow their cattle, the source of their living.the masai have become known as a people of fighters, protecting their cattle against lions and other enemies. only men are fighters. they wear long hair, which is colored red with clay. they can have more than one wife. women build and take care of the home, fixing food and making clothing. women and children keep their heads shaved. women can also become elders,_once they have given birth to four healthy children.the masai depend on their cattle for many parts of their life. they drink cows milk and blood as sacred drinks. they use the cows waste to cover and seal their homes. they dont kill their cattle for food, but if a cow is killed, then the horns (角) are used for containers; the hides are used to make shoes, clothing, ropes and bed coverings; and the bones are made into decorations.the more cattle a man owns, the richer he is considered to be. a man who owns 50 or fewer cattle is considered poor. a “rich” man has a thousand or more. the cattle, though owned by the man, are considered to belong to the mans entire family. the family names the cattle and can recognize each animals unique voice.masai houses are made from sticks and grass, but they are meant to be temporary, since the move of their cattle means that the masai move as well.1what is masai womens daily work at home?athey protect the cattle from being hunted.bthey give birth to babies and bring them up.cthey look after as well as naming their cattle.dthey mainly deal with various housework.解析:选d细节理解题。根据第二段的第五句“women build and take care of the home, fixing food and making clothing”可知,马赛族的妇女在家看护房子,准备饭菜并且做衣服;据此可知,马赛族的妇女日常主要负责家务活,故d项正确。2when do the masai move from one place to another?athey move when they have over a thousand cattle.bthey move once there are 4 children in the family.cthey move when their cattle need new food sources.dthey move after their houses are not strong enough.解析:选c推理判断题。根据第一段第二句中的“moving their homes from time to time to follow their cattle, the source of their living”并结合最后一段可知,马赛人跟着他们的牛而迁移,由此可以判断,当牛需要新的食物来源时,马赛人就会迁移。故c项正确。3what does the underlined word “elders” in paragraph 2 mean?aaged citizens.brespected people.cbrave fighters. dwealthy hostesses.解析:选b词义猜测题。根据第二段最后一句中的“once they have given birth to four healthy children”可以判断,如果女子能生育四个健康的孩子,则她将成为人们尊敬的人。画线词意为“令人尊敬的人”,故b项正确。4it can be inferred from the text that _.athe masai raise the cattle mainly for their meatblions are the primary enemies of the masaicthe masai are living a life in a modern waydthe total of the masais cattle decides their status解析:选d推理判断题。根据第四段的第一句“the more cattle a man owns, the richer he is considered to be”可知,一个人拥有的牛越多,他就被认为越富有,据此可以判断,马赛人拥有的牛的数量决定了他们的社会地位,故d项正确。btwo weeks ago, a 7yearold girl, chloe bridgewater wrote a letter to google, expressing her interest in working for the tech company when she gets older. “dear google boss, my name is chloe and when i am bigger i would like a job with google,” she wrote. “i also want to work in a chocolate factory and do swimming in the olympics.” the student said she liked computers and had a tablet she played games on. she even showed off a robot game that her dad gave her.it wasnt long before sundar pichai, ceo of google, replied with his own letter on google website. in a letter dated feb. 3, pichai wrote, “dear chloe, im glad that you like computers and robots, and hope that you will continue to learn about technology. i think if you keep working hard and follow your dreams, you can accomplish everything you set your mind to. i look forward to receiving your job application when you are finished with school!”her father, andy bridgewater told abc news he was completely shocked that his daughter received a reply. but he wasnt surprised that she decided to write the letter in the first place. “shes got determination. she doesnt see the barriers that we face every day,” he explained. “if she wants to do it, she will set out to do it and nothing will stop her.”the father remarked that his daughter began jumping up and down after receiving the letter. still, hes not in a rush to send his eldest daughter off to work. “now, my daughter is confident, although she hasnt yet fully understood that it will take more efforts than finishing her study to make it with google,” he said.语篇解读:本文是一篇记叙文。七岁女孩chloe bridgewater给谷歌ceo sundar pichai写信,没想到却收到了sundar的回信。5chloes letter to pichai shows us that she _.aexpects to be one of the google membersbhas a talent for making robotscmakes up her mind to study harddburies herself in computer games解析:选a细节理解题。根据第一段第二句中的“when i am bigger i would like a job with google”可知,她写信给谷歌ceo是希望长大后能在谷歌工作,故a项正确。6we can know from the text that _.athe girl wrote the letter to pichai on february 3bthere are two children in bridgewaters familycandy didnt expect a reply from pichai at alldgoogle is sure to hire chloe after her graduation解析:选c推理判断题。根据第三段的第一句“her father, andy bridgewater told abc news he was completely shocked that his daughter received a reply”可知,andy对于他的女儿能收到回信很惊讶,据此可推知,andy根本没有指望会收到谷歌ceo的回信,故c项正确。7what is the main idea of the text?aa 7yearold girl gets a job with google.bceo of google responds to a girls letter.ca father forbids his girl to work for google.dgoogle decides to employ its youngest clerk.解析:选b主旨大意题。本文主要讲述七岁女孩chloe bridgewater给谷歌ceo写信,希望长大后在谷歌公司工作,没想到谷歌ceo给她回了信,鼓励她努力学习,实现梦想。故选b项。.阅读七选五here, sleep experts clear up some of the biggest misunderstandings about sleep they see with their patients, which could weaken your ability to have a night of good sleep.myth:_1_the latest research shows that the right amount of sleep may vary from person to person and should leave you feeling energized the next day. im a sleep doctor. take myself for example. _2_myth: dont fall asleep with the tv on.ive cured more people suffering from sleep problems than you can imagine by telling people its ok to fall asleep with the tv on. _3_ control the watching time so it doesnt affect your sleep later in the night.myth: you can catch up on lost sleep on the weekend._4_ a harvard study found that even if you sleep for an extra 10 hours on the weekend to make up for only sleeping six hours a night for two weeks, those extra hours wont improve your reaction times or ability to focus. plus, sleeping late throws off your biological clock, which can lead to obesity, diabetes and heart disease.myth: alcohol can help you rest easy._5_ alcohol may relax you so you nod off quicker, but studies show youll wake up more and get less of deep sleep you need to feel rested.ayou need 8 hours sleep a night.ba lack of sleep can cause anxiety.cwe take unscheduled naps during the weekend.dive been a 6.5hour sleeper in my entire adult life.emany people cant turn off their brains, but watching tv helps.fpeople commonly use alcohol to fall asleep, but it doesnt work.gyou cant make up for too little sleep by sleeping more at weekends.语篇解读:本文为说明文。作者澄清了人们关于睡眠的几个错误观点,比如你一晚上需要8小时的睡眠、不能开着电视睡觉等。1解析:选a由语境及上文的“clear up some of the biggest misunderstandings about sleep”可推测出myth在此意为“错误观念”。根据下文的“the right amount
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 学生课外活动计划及组织安排
- 平安三方理赔通知书
- 庐江提前放寒假通知书
- 延长假期间复工通知书
- 建工集团宿舍降价通知书
- 建筑预算员裁员通知书
- 开元商场放假通知书
- 开学要求班主任通知书
- 开州餐饮疫情停业通知书
- 张家港银行催款通知书
- 泌尿结石健康宣教
- 2025年甘肃龙泰实业有限责任公司招聘工作人员笔试考试备考题库及答案解析
- 夜间施工方案及安全措施
- 战时金融科技应用-洞察与解读
- 儿童多指畸形手术方法
- 2025及未来5年中国联想喷墨打印机墨盒市场调查、数据监测研究报告
- 医院采购设备可行性调研报告范文
- 水质检测培训
- 1.1 昆虫(教学设计)科学青岛版三年级上册(新教材)
- 锦瑟课件李商隐
- 辽宁省名校联盟2025年高三10月份联合考试 语文试卷(含答案详解)
评论
0/150
提交评论