




免费预览已结束,剩余20页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北省孝感2016-2017学年高二下学期期末考试英语试题考试时间:2017年7月1日下午2:304:30 试卷满分:150分第i卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. where is the mans english book?a. in the drawer b. on the desk c. on his bed2. what is the man going to do?a. have a drink b. go to the library c. hand in his report3. where does the conversation probably take place?a. at a restaurant b. at a hotel . c. at home4. what does the woman think of her new jacket?a. its cheap b. its nice c. its of the best quality5. what happened to the speakers?a. they couldnt decide where to gob. they had a quarrel outside the odeonc. there was a misunderstanding about the meeting place第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. what are the speakers mainly talking about?a. when to invite guests b. what to do tonight c. how to treat friends7. what will the woman do later?a. do some shopping b. prepare some chocolate c. make some ice cream听第7段材料,回答第8、9题。8. when will ronaldo probably arrive munich?a. on the 7th b. on the 10th c. on the 16th9. why wont ronaldo visit the office in barcelona?a. he wont have enough time b. it isnt doing well c. it performs excellently听第8段材料,回答第10至12题。10. what day is it today?a. march 31st b. april 1st c. april 5th11. what rooms does the woman book finally?a. three single roomsb. three double roomsc. two single rooms and one double room12. what do we know about the woman?a. she wants the rooms on different floorsb. she prefers a big meeting room on the 16th floorc. she books a meeting room for the day after tomorrow听第9段材料,回答第13至16题。13. what is the womans trouble?a. what is the womans trouble?b. she has difficultly getting to sleepc. she is under high stress14. what is the woman worried?a. she is keeping gaining weightb. she relies heavily on sleeping pillsc. she will not finish her work on time15. what does the man tell the woman to do?a. take some medicine b. go to bed half an hour earlier c. do more exercise16. what will the woman do?a. have a good rest at home b. wait for the mans visit c. come again in a few weeks听第10段材料,回答第17至20题。17. how long will it take to get to the airport?a. one hour and twenty minutesb. one hour and twenty minutesc. one hour and thirty minutes18. what does the speaker remind the listeners to do?a. weigh their luggageb. check in by 10:10 amc. take only one hand-luggage on the plane19. what is the route to tour around london according to the speaker?a. trafalgar square-st. james park-big benb. big benst. james park-buckingham palacec. trafalgar square-buckingham palace-st. jamess park20. what does the speaker strongly recommend the listeners to visit?a. harrods b. the regent c. trafalgar square第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。aparksidepick your ownfancy some fresh fruit and vegetables? at parkside farm we grow a wide variety of delicious summer fruits and high-quality vegetables for you to come and pick your own. why not pay us a visit?about usour family has been farming at parkside farm since 1938. although we no longer keep fields of wheat and other crops. we started growing strawberries for pick your own back in 1979. since then, we have made the pick your own area larger and we now grow about 20 different crops.opening timesthe season starts in late june, but opening hours are variable the first week. please ring our message line to check. from july onwards, we are open tuesdays to saturdays from 9 am to 5:30 pm (last entry 5 pm). opening hours are variable on sundays. mondays closed.crop calendarsome crops may be in limited supply at certain times, so always ring the message line for daily updates before setting out.strawberries: early june to mid-october blackcurrants: early july to mid-augustraspberries: mid-june to mid-august redcurrants: mid-july to mid-augustblackberries: mid-july to mid-october plums: mid-july to early septemberpricesthere is a minimum charge of 3 for each adult or child who enters the pick your own area. this means that every person has to spend at least 3 on pick-your-own fruits or they will charged this amount when they leave.strawberries: 4.49/kg blackcurrants: 4.79/kg raspberries: 6.39/kgredcurrants: 4.79/kg blackberries: 5.39/kg plums: 2.99/kgfind usparkside farm is in the enfield of london, north of the city centre.for more information , please call our message line on 020 8367 2035 or check our website: www.parksidefarmpyo.co.uk.1. what do we learn about parkside farm from the text?a. it sells fruit and vegetables online.b. it doesnt open on mondays.c. its situated in the south of london.d. it has a small pick your own area.2. if a family of three buy 1 kg of strawberries and 1 kg of plums on the farm, they should pay_.a. 6 b. 7.48c. 9 d. 16.483. what is the main purpose of the text?a. to instruct people how to grow crops.b. to tell readers how to pick fruits.c. to advise people to grow cropsd. to attract visitors to pick fruits【答案】1. b 2. c 3. d【解析】本文是水果广告,通过对水果的介绍,目的是吸引游客来买水果。1. b推理判断题。根据opening times中from july onwards, we are open tuesdays to saturdays from 9 am to 5:30 pm可知星期一不开业,故选b。2. c计算题。根据prices中strawberries: 4.49/kg blackcurrants: 4.79/kg raspberries: 6.39/kg redcurrants: 4.79/kg blackberries: 5.39/kg plums: 2.99/kg可知卖一公斤草莓和一公斤李子,共需4.49+ 2.99=7.48,根据句意可知选c。3. d目的意图题。根据pick your own中fancy some fresh fruit and vegetables? at parkside farm we grow a wide variety of delicious summer fruits and high-quality vegetables for you to come and pick your own. why not pay us a visit?可知本文目的是吸引游客来买水果。根据句意可知选d。bwhen nancy flexer opened the door to her classroom near the end of her final school year, all 41 years of her career as a beloved first-grade teacher came to life right in front of her.cole elementary school in tennessee surprised flexer with a memorable and emotional retirement party featuring former students of all ages, dating back to the first class she taught in the 1973-74 school year. avideo of the eventshows an overwhelmed flexer being moved to tears as she hears former students who are now adults tell her how much she affected their lives.im one of the luckiest people in this world, flexer said. i remember i opened the door to the classroom thinking no one was in there, and it was wall-to-wall people and banners and everything. it was the coolest thing that couldve ever happened in my life. how many times do we really realize the lives weve touched, the manner in which weve touched them, and that these are memories that stay with them for life?despite being young when they were taught by flexer, students easily recalled the heartwarming notes she wrote them on report cards, the ways she helped them overcome shyness and awkwardness, and how she inspired them to future academic success to earn scholarships and advanced degrees.even though flexer hadnt seen some of the former students for decades, she instantly remembered the names of every single one there.a scrapbook(剪贴簿) of her career was presented to her as one student after another recalled the effect flexer had on his or her life.“ive had many opportunities to move to a school closer to my home, but i said cole gave me so much in my life that when i retire, i will retire from cole school and give back whats been given to me.” flexer said. “my career couldve taken me nowhere that would have made me happier. i think of it as a blessing.”4. we learn from the text that the retirement party_.a. was beyond flexers expectationsb. attracted many of flexers friendsc. was full of appreciative parentsd. was organized by flexers students5. flexers former students _.a. helped her overcome her shynessb. presented her with cardsc. held a party to express their happinessd. bore her help and inspiration in mind6. what can we infer from the last paragraph?a. flexer missed many chances of further studiesb. flexer once studied in cole elementary schoolc. flexer loved her teaching career in coled. flexer refused many other schools invitations7. what would be the best title for the text?a. an interesting partyb. a teachers 41-year teaching careerc. students memories of their beloved teacherd. students fro 41 years surprise their beloved teacher【答案】4. a 5. d 6. c 7. d【解析】学生为一位退休老师开晚会,41年的学生让他们敬爱的老师感到惊讶。4. a推理判断题。根据第一段最后一句avideo of the eventshows an overwhelmed flexer being moved to tears as she hears former students who are now adults tell her how much she affected their lives.可知退休晚会超出了flexer的想象。根据句意可知选a。5. d推理判断题。根据第一段最后一句as she hears former students who are now adults tell her how much she affected their lives.可知flexer以前的学生把她的帮助和鼓舞记在心中。故选d。6. c推理判断题。根据最后一段,特别是最后一句“my career couldve taken me nowhere that would have made me happier. i think of it as a blessing.”可知flexer 热爱在 cole的教学事业。故选c。7. d主旨大意题。根据第一段中when nancy flexer opened the door to her classroom near the end of her final school year, all 41 years of her career as a beloved first-grade teacher came to life right in front of her.cole elementary school in tennessee surprised flexer with a memorable and emotional retirement party featuring former students of all ages,可知41年的学生让他们敬爱的老师感到惊讶。故选d。con tuesday, scientists announced that they have discovered the bones of four settlers in jamestown, virginia. jamestown was the first permanent english settlement in what become the united states. the bones were unearthed under the floor of a jamestown church which was discovered in 2010 and is considered as america,s first protestant church.the jamestown rediscovery foundation at historic jamestowne and the smithsonians museum of natural history announced that the settlers held high leadership positions. the men, rev.robert hunt,capt. gabriel archer,sir ferdinando wainman,and capt. william west, all played a role in the jamestown settlement. after being lost to history for more than 400 years, the discovery of their remains provides new clues about their life and the importance of religion in the 1600s.“this is a very important discovery,” jamestown rediscovery foundation president james horn said in a statement. “these men were among the first founders of english america.about 100 people settled along the james river in what would become the first english settlement m 1607. during that time, settlers in jamestown were faced with famine and disease the colony was nearlywiped outdue to conflict with native americans in the area and with other english settlers.they lived and died at a hard time in the history of the settlement , when jamestown almost ended infailure, horn said.“the bonesof these men help fill in the stories of their lives ”the smithsonian and the rediscovery foundationfound the remains in november of 2013. scientists used 3-d technology to locate the exact gravesites of the men. the team wanted to identify its findings before announcing the discovery. they identified the men using historical records and studied the chemicals of the bones to learn what the men ate and where they came from.findings from the burials will go on display within weeks at historic jamestowne. the site also plans to honor the men and will keep their bones in a safe place for future study.8. the bones found in a jamestown church_.a. were first discovered in 2010b. have been buried for over four centuriesc. have proved to be a family of fourd. are complete and easy to recognize9. the underlined phrase wiped out” in paragraph 4 is closest in meaning to_.a. supported fully b. developed rapidlyc. destroyed completely d. protected successfully10. what can we learn from paragraph 6 ?a. how scientists keep the bones in good shape.b. why the four leaders were buried in jamestown.c. why the four leaders chose to settle in jamestown.d. how scientists identified the four leaders.11. this text is most probably_.a. a history paper b. a research paperc. a newspaper report d. a warning message【答案】8. b 9. c 10. d 11. c【解析】本文是说明文。近日,科学家确认了美国詹姆斯敦遗骸的身份。8. 【小题】. 细节理解题。由第一段的the bones of four settlers . dating as far back as 1608 和第二段的 after being lost to history for more than 400 years 可知,这四具遗骸已被埋葬了大约四个世纪。故选。9. 【小题】c. 词义猜测题。由第四段可知,早期到詹姆斯河流域的殖民者面临着饥荒和疾 病且与当地土著和其他殖民者冲突不断;再由倒数第二段的jamestown almost ended in failure可知,此处是指位于詹姆斯敦的殖民地被完全摧毁。故选。10. 【小题】. 段落大意题。本段介绍科学家利用 3d技术并根据历史记录和对遗骨的化学 分析最终确定了于2013年11月发现的四具遗骸的身份。故选。11. 【小题】. 文章出处题。由首段的时间状语on tuesday 和文中 horn said in a statement,horn said的行文格式可知,本文是对科学家确认美国詹姆斯敦遗骸身份的报道。故选。【名师点睛】做词义猜测题时,利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,特别注意划线词前后的内容。本题第小题,由第四段可知,早期到詹姆斯河流域的殖民者面临着饥荒和疾 病且与当地土著和其他殖民者冲突不断;再由倒数第二段的jamestown almost ended in failure可知,此处是指位于詹姆斯敦的殖民地被完全摧毁。故选。done october morning, i got off the all-night train in mandalay, a city in myanmar. a rough man came up and offered to show me around. the price he asked was less than i would pay for a bar of chocolate at home. so i climbed into his trishaw(三轮车).as he was showing me around, he told me how he had come to the city from his village. hed earned a degree in mathematics. his dream was to be a teacher. but of course, life is hard here, and so for now, this was the only way he could make a living. many nights, he told me, he actually slept in his trishaw so he could catch the first visitors off the all-night train.and very soon, we found that in certain ways, we had so much in common-we were both in our 20s, we were both fascinated by foreign cultures-that he invited me home.so we turned off the wide, crowded streets, and came to rough, wild alleyways(小巷). i really lost my sense of where i was, and realized that i could easily get cheated or something even worse.finally, he stopped and led me into a hut. and then he reached under his bed. something in me froze. i waited to see what he would pull out. and finally he took out a box. inside it was every single letter he had ever received from visitors from abroad.so when we said goodbye that night, i realized he had also shown me the secret point of travel, which is to go inwardly(向内心)as well as outwardly to places you would never go otherwise, to go into uncertainty, even fear.at home, its dangerously easy to think were on top of things. out in the world, you are reminded every moment that youre not, and you cant get to the bottom of things, either.12. what do we know about the trishaw puller?a. he used to be a teacher b. he works very hardc. he is a foreigner in myanmar d. he received little education13. why did the author freeze in front of the bed?a. he was feeling very coldb. he didnt expect to see the lettersc. he was shocked by the rooms bad conditiond. he thought the young man was going to hurt him14. what is the authors opinion on travel?a. fear nothingb. follow your heartc. enjoy the beauty of lifed. be prepared for the unexpected15. what does the phrase “get to the bottom of things” mean in the last paragraph?a. solve the problemsb. find out the truthc. get to know the place reallyd. learn about the bottom of society【答案】12. b 13. d 14. d 15. b【解析】本文通过作者旅行的亲身经历,作者认为旅行时要为意外的事做好准备。12. b推理判断题。根据第二段中but of course, life is hard here, and so for now, this was the only way he could make a living.可知这位蹬三轮车的人工作很辛苦。故选b。13. d推理判断题。根据第五段中something in me froze. i waited to see what he would pull out. and finally he took out a box.可知作者认为年轻人要伤害他。故选d。14. d观点意图题。根据最后一段at home, its dangerously easy to think were on top of things. out in the world, you are reminded every moment that youre not, and you cant get to the bottom of things, either.可知作者对旅行的观点是为意外的事做好准备。故选d。15. b词义猜测题。根据最后一段at home, its dangerously easy to think were on top of things. out in the world, you are reminded every moment that youre not, and you cant get to the bottom of things, either.在家里,很容易认为我们是最重要的。在外面,你每时每刻都被提醒着你不是,你也不能弄清楚事情的本质。根据句意可知划线部分的意思是弄清楚真相。故选b。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。what is the easiest way to stay warm in the super cold?_16_. at least that is what santa claus told me.during christmas, dennis and i went to finland. we brought back some tips for keeping warm in a cold temperature.1. there layers(层)work wonders.start with the base layer, which sits right on your skin: choose something that can absorb sweat. _17_. a sweater is a good choice. the most important layer is the outer clothes, which should be waterproof(防水的)and windproof.2._18_.you lose heat from every millimeter of uncovered skin, which was the biggest lesson i learned on this trip. my whole body was well covered. but i missed one sport: my face. so it often felt like the wind was going to blow my nose off.3. exercise, dont just stand still.when its cold, exercising may be the last thing you feel like doing, but be smart._19_, and you will feel the difference. when we first got to finland, we were freezing. but after a couple of minutes jumping around, we felt less cold.4. if you have a heateryou may want to turn it all the way up, but its best to keep it at betwee
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中国能建葛洲坝集团审计部公开招聘1人笔试题库历年考点版附带答案详解版
- 2025中国南水北调集团水网水务投资有限公司本部及下属单位秋季招聘人员笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年航空航天行业无人机应用前景探讨报告
- 2025年文化创意行业数字文化产品创新与跨界合作研究报告
- 2025年泌尿内科尿路感染用药原则审查模拟考试卷答案及解析
- 2025年在线教育行业用户体验与教学方法研究报告
- 2025年智能家居市场发展与商业模式研究报告
- 2025年生物科技行业创新发展方向探讨研究报告
- 2025年地产行业房地产市场趋势与政策分析报告
- 2025年航空航天行业航空智能化与航天探索发展前景分析报告
- 2025年全国保密教育线上培训知识考试试题库有含答案
- 2025年上海科学考试题目及答案
- 试点先行人工智能+智能客服系统可行性分析
- 兵团面试题目及答案
- 2025-2030中国基建投资拉动下工程机械需求预测与市场分析
- 胰岛素泵专家共识课件
- 电梯自行检测合规指南
- 人教版(2024)八年级上册数学全册教案
- 2025年住院医师规培-新疆-新疆住院医师规培(胸心外科)历年参考题库典型考点含答案解析
- 2025年低压电工证考试题库及答案
- 足球大单元教学计划
评论
0/150
提交评论