




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州仁怀市2017高考英语阅读理解一轮练习(五)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014九江模拟)its common for parents to feel emotional when the moment comes for their child to leave home and go to university. even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because its the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. as a parent youll probably continue to support your child in different ways, but the main job of raising your child is over. its a huge change for everyone involved. there are a few things that you can do to make the transition easier. plan carefully for your childs departure and think about how you can help. many parents take their child to university for the first time. if you decide to do that, be ready to feel a real wrench when the time comes to say goodbye. your child will probably be as nervous as you are about the moment when you finally say goodbyebut that might not show! be positive and cheerful about the choice your child has made to continue studying, and plan to leave once youve unpacked the car and looked around your childs new living accommodations. if you can, save your tears for the caryoull make things easier on your child and yourself. the more youve invested in being a parent, the more youll feel a sense of loss, so the sadness you feel now is a sign that youve been a good mom or dad. remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who functions well without you. if your child quickly settles and starts enjoying himself, you should congratulate yourself. its also only fair to allow yourself some time to grieve(悲痛). dont expect to pick yourself up and move on straight away. but you may decide to find a hobby or sport to fill your extra time. perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. you may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as well. agree on the best approach to staying in touch before your child leaves, and stick to your agreement. try not to panic if your child doesnt respond immediatelyremember, he is starting a new and busy life. 【文章大意】本文主要讲述孩子上大学后, 父母如何避免过度伤心。1. why do parents feel sad when their child leaves home for college? a. because the absence of their child makes them feel lonely. b. because their child will start a new life in college. c. because it means the end of love between parents and their child. d. because they are no longer the main focus of their childs life. 【解析】选d。细节理解题。根据文章第一段even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because its the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. 可知。2. the underlined word“wrench”in paragraph 2 means a feeling of. a. sorrowb. regretc. angerd. love【解析】选a。词义猜测题。由后半句when the time comes to say goodbye可知,分别时会难过。3. what does good parenting consist of? a. supporting your child in different ways all the time. b. congratulating yourself when your child goes to college. c. preparing your child to stand on their own feet in the future. d. investing as much as possible in the growth of your child. 【解析】选c。推理判断题。根据文章第四段remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who functions well without you. 可知。4. whats not advised as the way to recover from your childs departure? a. developing a new hobby or sport. b. learning a new language. c. spending more time with close friends. d. staying in touch with your child. 【解析】选d。细节理解题。根据文章第五段but you may decide to find a hobby or sport to fill your extra time. perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. you may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as well. 可知a、b、c三项都提到了。说理议论(阅读理解)由 (2011陕西,d)改编ever since they were first put on the market in the early 1990s,genetically modified (gm,转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world,mainly on the basis of their promise to end the worldwide food crisis.but can gm technology solve world hunger problems?even if it would,is it the best solution?despite what it promises,gm technology actually has not increased the production potential (潜力) of any crop.in fact,studies show that the most widely grown gm crop,gm soybeans,has suffered reduced productivity.for instance,a report that analysed nearly two decades of research on major gm food crops shows that gm engineering has failed to significantly increase us crop production.something else,however,has been on the rise.while gm seeds are expensive,gm companies tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides (杀虫剂).on the contrary,us government data show that gm crops in the us have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops.“the promise was that you could use less chemicals and boost production.but neither is true,” said bill christison,president of the us national family farm coalition.at the same time,the authors of the book world hunger:twelve myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production,but by problems in food distribution and politics.these indeed deserve our efforts and money.meanwhile,the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food,according to a 2008 world bank report.as a matter of fact,scientists see better ways to feed the world.another world bank report concluded that gm crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger,because better ways out are available,among which “green” farming is supposed to be the first choice.1.the author develops the second paragraph mainly .a.by classificationb.by comparisonc.by exampled.by process2.what does the underlined word “boost” in the third paragraph probably mean?()a.control.b.evaluate.c.obtain.d.increase.3.gm companies promise farmers that they will benefit from .a.practising “green” farmingb.use of less chemicalsc.fair distribution of their cropsd.using more crops for fuel4.which of the following best describes the attitude of the author towards gm technology?()a.optimistic.b.defensive.c.disapproving.d.casual.语篇解读:本文为议论文。转基因食品自20世纪90年代早期上市以来获得较快发展,在市场上占的份额也大为增加,但转基因食品真的能解决世界粮食危机吗?即便能解决,这是最好的方法吗?答案及剖析:1.c推理判断题。第二段主要说明转基因技术并未增加世界粮食产量,作者列举了一份报告来证明此论点,根据for instance也可得知,作者本段采用的写作手法为“举例说明”。2.d猜测词义题。由上文可概括出,转基因公司承诺转基因技术会增加粮食产量,还可使农民节省买杀虫剂的费用,故boost为“增加”之意。根据第二段首句“.increased the production potential (潜力) of any crop.”也可得知答案。3.b事实细节题。第三段提到“.gm companies tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides (杀虫剂). ”,由此可知,转基因公司告诉农民,他们可以节省买杀虫剂的费用,以此获得更多利润。故答案为b项。4.c推理判断题。作者首先提出问题,然后论证转基因食品无法增加粮食产量,无法减少杀虫剂的使用量,无法解决世界粮食危机。因此,作者对转基因技术的态度是“反对的或不赞成的(disapproving)。”【长难句子分析】while gm seeds are expensive,状语从句 gm companies主语 tell谓语 farmers宾语(间接宾语) that they will make good宾语从句 profits by saving money on pesticides.宾语从句(直接宾语)虽然转基因种子价格高,但转基因公司告诉农民,他们可以节省买杀虫剂的费用,以此来获得更多利润。while意为“虽然;尽管”,引导让步状语从句,主句中that引导宾语从句,介词by在句中表示方式。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014模拟试题】when a magazine for high school students asked its readers what life would be like in twenty years, they said: machines would be run by solar power. buildings would rotate(旋转)so they could follow the sun to take maximum advantage of its light and heat. walls would “give light” and “change color with the push of a button.” food would be replaced by pills. school would be taught by electrical impulse(电脉冲)while we sleep. cars would have radar(雷达). does this sound like the year 2000? actually, this article was written in 1958 and the question was, “what will life be like in 1978?the future is much too important to simply guess about, the way the high school students did, so experts are regularly asked to predict accuately. by carefully studying the present, skilled businessmen, scientists, and politicians are supposedly able to figure out in advance what will happen. but can they? one expert on cities wrote: cities of the future would not be crowded, but would have space for farms and fields. people would travel to work in “airbuses”, large all-weather helicopters carrying up to 200 passengers. when a person left the airbus station he could drive a coin-operated car equipped with radar. the radar equipment of cars would make traffic accidents “almost unheard of”. does that sound familiar? if the expert had been accurate it would, because he was writing in 1957. his subject was “the city of 1982”.if the professionals sometimes sound like high school students, its probably because future study is still a new field. but economic forecasting, or predicting what the economy will do, has been around for a long time. it should be accuate, and generally it is. but there have been some big mistakes in the field, too. in early 1929, most forecasters saw an excellent future for the stock market. in october of that year, the stock market had its worst losses ever, ruining thousands of investors who had put their faith in financial foreseers.one forecaster knew that predictions about the future would always be subject to significant error. in 1957, h.j. rand of the rad corporation was asked about the year 2000, “only one thing is certain,” he answered. “children born today will have reached the age of 43.”36. how many examples does the author offer to describe the future life? a. three b. four c. five d. six37. the high school students answers to “what would life be like in 1978?” sound _. a. accurate b. imaginative c. correct d. foolish38. in the second paragraph, the writer gives examples to show _. a. predicting about the future can be done in a humorous way b. no predictions are based on careful research c. experts are always better than others in figuring out what the future will be like d. forecasting the future is not an easy job even for experts in this field39. from the third paragraph we can learn that _. a. economy forecasting is rather a new field b. experts began economy forecasting in 1929 c. the predictions about economic situation caused the investors to lose lots of money d. good, accurate forecasting helped the stock market overcome the difficulties40. h.j.rands prediction about the year 2000 shows that _. a. it is easy to figure out in advance what will happen b. it is difficult to figure out in advance what will happen c. only professionals can figure out in advance what will happen d. very few professionals figure out in advance what will happen【参考答案】3640 bbdcb阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014模拟试题】i remember my mother as a strong woman. she came to america when she was 12old enough to remember her language, she achieved scores and grades high enough to be admitted to duke university. with a degree in computer science, she finally became the manager of a company in new york. my mother could give fluent speeches, say “wolves” correctly.it was my mother who always stressed the importance of language. from the time i was born, i was read to. i would fall asleep to the sounds of my parents voices, whether it was my dads softly accented, or my mothers clear english. the flow of language was unbroken, and whether in chinese or english, the stream of communication flowed through our house.one october morning in sixth grade, after my mother had left to catch the train to the city, i left the house for the bus stop. i was surprised when i saw our car, the door hanging open. as i drew closer, i saw my mother lying on the ground.in the hospital, it was hard to believe that the lady who lay before me was my mom. my mother could not remember my name. as the leaves changed colors, it became clear that the stroke had created
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电增项协议书
- 买猫定金协议书
- 油撬加油协议书
- 定兵签协议书
- 离婚协议书婚前房产
- 2025年茶叶包装购销合同
- 浙江三方协议书签订流程
- 一张网协议书
- 货车转让协议书
- 入驻园区协议书
- 2025至2030中国大宗物资供应链行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 拼多多公司技能培训
- 写作技巧:三十六种故事创作套路
- 挖机挖方合同协议书模板
- 胰岛素储存知识培训课件
- 福建省2025-2026学年福州市高三年级第一次质量检测英语
- 道字的演变课件
- GB 46039-2025混凝土外加剂安全技术规范
- 2025至2030年中国卡丁车俱乐部行业市场调研分析及投资战略咨询报告
- 教案2025秋形势与政策纪念抗战胜利坚定民族信念抗战胜利80周年
- 加油站职业健康危害因素分析
评论
0/150
提交评论