全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
考点规范练36(module 6).阅读理解amy most powerful memories of remembrance day in the past have always been the ones where the teachers let the veterans do the talking.it can be a little tough to get our kids,especially the younger ones,interested in the meaning behind remembrance day.this is why i think its important for schools across canada to invite our veterans to actually come and speak to their students.i remember my elementary school did very little to honor our veterans;high school had an annual assembly(集会).however,it wasnt until i was in my postgraduate journalism studies program that november 11th was properly recognized.our department was lucky enough to have a teacher who cared enough about our nations history to make sure all the students and some of their family came into our tiny campus library to listen to first-hand accounts from three veterans.i remember some classmates arriving at the ceremony reluctantlyit was about time and we all had deadlines to meethowever,by the end,everyone was visibly moved by the accounts and many stayed around afterward to shake the hands of the veterans and ask questions.ive been thinking about how we teach the significance of remembrance day to our children.each new generation will unavoidably become more impassive,which is why im grateful that we honor our veterans with a moment of silence or an assembly,instead of taking an entire day off from work or school wed be more likely to forget to remember.for kids who dont have a particular interest in history,or dont have a family connection to past wars,having veterans visit their schools gives them the chance to have an appreciation of those who defend our country.giving veterans the opportunities to share their experiences with our kids would go a long way towards helping to keep their memoryand our historyalive.【语篇导读】在加拿大,remembrance day被称为“阵亡将士纪念日”,作者希望这一天能邀请退伍军人到学校给孩子讲一讲他们的故事,让孩子们进一步了解历史。1.what do the children do at present on remembrance day?a.they listen to the stories from the veterans.b.they have a day off for the special day.c.they get together and pay a visit to the veterans.d.they attend an annual assembly in their school.答案:b解析:考查细节理解。文章第一段作者在回忆自己上学时是怎么过“阵亡将士纪念日”的,第四段尾句中的“instead of taking an entire day off from work or school”表明现在人们在这一天放假。故选b项。2.what can we learn from the third paragraph?a.the veterans failed to gain respect in canada.b.the author was very grateful to the teacher.c.the veterans were asked too many questions.d.the authors classmates were tired of the old stories.答案:b解析:考查细节理解。依据文章第三段中的“our department was lucky enough to have a teacher.”可知,正是这位老师的坚持,学生们才有机会更好地了解退伍老兵的感人故事。字里行间都流露出作者对这位老师的感激之情。故选b项。3.what does the underlined word “reluctantly” probably mean in the passage?a.eagerly.b.happily.c.unwillingly.d.unsurely.答案:c解析:考查词义猜测。依据文中的“it was about time and we all had deadlines to meet”可知,此时学生们非常忙,而老师却组织他们听老兵的讲座,因此学生是不愿意来的。故选c项。4.what can we infer from the passage?a.schools should invite the veterans to give a talk.b.children lose interest in learning history.c.teachers will get inspired by the veterans.d.an interactive game in school benefits the kids.答案:a解析:考查推理判断。作者回忆了自己上学时如何过“阵亡将士纪念日”,阐明了把老兵请到学校给孩子们讲他们的经历的益处,作者反复建议现在学校应该这样做。故选a项。bon june 2,2015,president barack obama awarded henry johnson,a world war soldier,the medal of honor.it was the result of a long campaign for a soldier whose heroism had gone unrecognized because of racial discrimination.johnson was one of the soldiers serving as guards in france in 1918 when they were surrounded by more than a dozen germans.the germans opened fire on them,wounding johnson over 20 times,but he fought on even after his weapon wouldnt fire anymore.though praised by his fellow soldiers and awarded the french croix de guerre(法国英勇十字勋章),he was denied the medal of honor in his own country.the efforts to get the soldier recognized have been filled with starts and stops.the work was supported by the office of charles schumer,who handed in a 1,258-page recommendation for the award in may 2011 after a great many new documents were discovered.“a lot of people advocated for this over a long period of time,”said a member of schumers,caroline wekselbaum,who had spent thousands of hours on johnsons case.their effort to get johnson the medal of honor was blocked in 2003 by air force general richard myers,who wanted more evidence.but schumers office kept looking for more documentation.one of their findings was a telegram during the war,which mentioned the heroism of johnson.caroline expressed disappointment at the way johnson was treated.as a black soldier,he and his colleagues were sent to the short-handed french military,but not allowed to fight in the u.s. force.johnsons life after world war was filled with highs and lows.his injuries were never properly documented,so he did not receive any medical benefits.he died poor in july 1929,11 years after his heroism.【语篇导读】一位一战黑人士兵死亡多年后获得奥巴马总统的认可。5.obama awarded henry johnson in order to .a.show the equality between all racesb.correct a mistake he had madec.set a good example for soldiersd.approve henry johnsons heroism答案:d解析:推理判断题。通读全文可知,一战黑人士兵henry johnson的英勇行为在多年以后的今天才获得认可,奥巴马总统亲自颁发勋章。6.what can we know from paragraphs 2 and 3?a.johnson fought bravely without weapons.b.johnson was too seriously wounded to fight on.c.johnsons fellow soldiers thought highly of him.d.johnson was awarded the medal of honor by france.答案:c解析:细节理解题。根据第二段可知,johnson在枪里没有子弹以后还继续战斗,而不是没有武器徒手与敌人战斗,所以a项是错误的;johnson受了20多处伤,但一直坚持战斗,所以b项是错误的;从第三段前半句里的praised by his fellow soldiers可知,c项是正确的;从后半句可知,the medal of honor是美国的一种勋章,法国授予johnson的是the french croix de guerre,所以d项是错误的。7.how can we understand the underlined sentence in paragraph 4?a.people had great difficulty in getting the government to recognize johnson.b.the work of making the government recognize johnson went very well.c.a great many people started the case of johnson and then stopped.d.people made great efforts to get johnson recognized but failed.答案:a解析:推理判断题。根据画线句子中的starts and stops以及第六段可知,让johnson得到官方认可这项工作困难重重,极其不顺利,所以a选项最符合题意。8.what on earth resulted in johnsons being mistreated?a.lack of evidence of his actions.b.racial discrimination.c.his fighting for french military.d.no documentation of his injuries.答案:b解析:推理判断题。根据第一段最后的“because of racial discrimination”以及第八段的“as a black soldier”可看出,造成johnson受到不公待遇的根本原因是种族歧视,故选b项。.七选五maybe you are an average student.you probably think you will never be a top student.this is not necessarily so,however.anyone can become a better student if he or she wants to.heres how:1.when planning your work,you should make a list of things that you have to do.after making this list,you should make a schedule of your time.first your time for eating,sleeping,dressing,etc.then decide a good,regular time for studying.2. a weekly schedule may not solve all your problems,but it will force you realize what is happening to your time.find a good place to study.look around the house for a good study area.keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.no games,radios,or television.when you sit down to study,concentrate on the subject.make good use of your time in class.3. listening carefully in class means less work later.taking notes will help you remember what the teacher says.study regularly.when you get home from school,go over your notes,review the important points that your teacher is going to discuss the next day,read that material.4.if you do these things regularly,the material will become more meaningful,and youll remember it longer.develop a good attitude towards tests.the purpose of a test is to show what you have learned about a subject.they help you remember your new knowledge.the world wont end if you dont pass a test,so dont be over-worried.5. you will probably discover them after you have tried these.a.this will help you understand the next class.b.take advantage of class time to listen to everything the teacher says.c.dont forget to set aside enough time for entertainment.d.there are other methods that might help you with your studying.e.plan your time carefully.f.make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.g.no one can become a top student unless he or she works hard.答案与解析:【语篇导读】你也许正在为自己不是尖子生而苦恼。不过看完了这篇文章,你一定会做出一些改变的。1.e解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。下文写到“when planning your work.”所以这段是解释planning的事情,在备选选项当中只有e项符合。2.c解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。本空前面是介绍如何做好相应的规划,“you should make a schedule of your time”,“then decide a good,regular time for studying.”,可知选c项。3.b解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。“mak
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公务员省考规律题库及答案
- 2025年辽宁省事业单位招聘考试模拟试卷 公共某础知识(三)附答案详解(达标题)
- 2025广东广州市政协办公厅直属事业单位第一次招聘2人参考题库及完整答案详解
- 2026年邯郸应用技术职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷汇编
- 2026年吉林省白山市单招职业倾向性测试必刷测试卷及答案1套
- 2026年辽宁民族师范高等专科学校单招职业倾向性考试必刷测试卷完美版
- 2025年江西省省直事业单位招聘考试真题题库 公共基础知识及答案详解(网校专用)
- 2026年闽西职业技术学院单招职业适应性测试题库附答案
- 2026年马鞍山师范高等专科学校单招职业倾向性考试题库带答案
- 2026年惠州城市职业学院单招职业倾向性考试题库带答案
- 机房设备维护及运维管理手册
- 台海形势的形与势课件
- 2025青鸟消安AI产品手册
- 《筑牢网络防线守护绿色童年》主题班会
- 吊篮安拆安全培训课件
- 太阳能热水工程系统安装与验收规范
- 2025年秋期新教材人音版三年级上册小学音乐教学计划+进度表
- 数字化公共文化服务-洞察及研究
- 小学榫卯木工课件
- 消费主义的再生产机制-洞察及研究
- 成都双流国际机场
评论
0/150
提交评论