深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(2).doc_第1页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(2).doc_第2页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(2).doc_第3页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(2).doc_第4页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

深圳市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(2)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(7)】dpascal had not been able to fall asleep that night. around the plantation (种植园), the air seemed full of secrets. as he lay in the cabin (小棚屋) doorway, he worried about how people would treat him now that mama was dead. after work that afternoon, pascal walked past some men and when he greeted them, they all stopped talking. didnt they know that even though he worked in the big house, he wouldnt tell the master what they were talking about? in fact, pascal had secretly saved one of those men from a beating one day. the master had seen the slave parsmi picking some apples to feed his children. as soon as the master ran after parsmi, pascal used his big walking stick to break a window. when the master turned back to run to his big house, parsmi had escaped. the night air was sweet but also full of mystery and secrets. he listened to the breathing of six other slaves who lay with him on the dirty floor of the crowded cabin. glancing at the open doorway, pascal suddenly found a shadow moving by the doorway, so he whispered, “whos that?” “pascal? its me, gideon.” “gideon? you are back? is that really you, gideon?” pascal could hardly believe it. his heart was filled with happiness. gideon ran away from the plantation two years ago. he wasnt caught or killed in the war, as everyone had thought.“yes, its me. i have come back for you and mama. “but gideon, mama was dead. she kept asking for more food for the slaves, and the overseer (监工) shot her down.” gideon pulled pascal to his side and hugged him, crying over his mamas death and saying, “all the time, i want to tell mama that we are free now.” “free?” pascal held his breath and wiped his eyes. “are you sure, gideon?” “president lincoln freed us slaves two years ago. and still better, were going to have our own land.”“land?” men from other cabins rushed to crowd around gideon, telling one another what gideon had just announced.41. pascal found it difficult to sleep that night because he was worried _.a. why the air seemed full of secretsb. that other slaves would suddenly stop talking with himc. that he would pass some men and greet themd. how people would treat him since his mother was dead42. which of the following statements is not true about pascal?a. he was a kind-hearted slave who worked in the big house.b. he had secretly saved one of those slaves from a beating.c. he feared that people would tell the master something about him.d. he broke a window with his walking stick for parsmi to escape.43. what does the underlined word “it” in paragraph 3 probably refer to?a. the happiness that pascal met his brother again.b. the news that pascals brother gideon told him.c. the shadow that was moving by pascals doorway.d. the fact that gideon finally returned after two years.44. what do you think of pascals mother?a. very stupid. b. very brave.c. too funny. d. too greedy.45. why did the slaves rush to crowd around gideon?a. because his mother was dead.b. because he brought a good news for them.c. because they couldnt believe that gideon was still alive.d. because they wanted to know how to escape from the plantation.【参考答案】41-45 dcdbb在与奴隶主做斗争的过程中,奴隶pascal的哥哥gideon两年前逃离了种植园。两年后,他返回家中,不幸的是其母亲已被监工射死,只剩下弟弟pascal,但是他带来了胜利的喜讯:美国总统林肯解放了奴隶并宣布他们将拥有属于他们自己的土地。41. d。细节理解题。由第一段的pascal had not been able to fall asleep that night.he worried about how people would treat him now that mama was dead.可知答案。42. c。细节理解题。由第二段的didnt they know that even though he worked in the big house, he wouldnt tell the master what they were talking about?可知答案。43. d。代词指代题。由第三段的gideon? you are back? is that really you, gideon?和gideon ran away from the plantation two years ago.可知,此处的代词it指:gideon两年后又回到了种植园。44. b。推理判断题。由第四段的she kept asking for more food for the slaves, and the overseer shot her down.可知pascal的母亲为了给奴隶们多要一些食物而被监工射死,这证明她既勇敢又伟大。45. b。推理判断题。由倒数第二段的president lincoln freed us slaves two years ago. and still better, were going to have our own land.及最后一段可知答案。维b1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:george bernard shaw (18561950) was born in dublin,the son of a civil servant.his education was irregular,due to his dislike of any organized training.after working in an estate agents office for a while he moved to london as a young man (1876),where he established himself as a leading music and theatre critic in the eighties and nineties.he began his literary career as a novelist; he decided to write plays in order to illustrate his criticism of the english stage.his earliest dramas were called appropriately plays pleasant and unpleasant (1898)among these,widowers houses and mrs.warrens profession heavily attack social hypocrisy.in the plays of his later period discussion sometimes drowns the drama,in back to methuselah (1921),although in the same period he worked on his masterpiece saint joan (1923),in which he rewrites the wellknown story of the french maiden and extends it from the middle ages to the present.other important plays by shaw are caesar and cleopatra (1901),and the lion (1912)in major barbara (1905),one of shaws most successful discussion plays,the audiences attention is held by the power of the witty argumentation that man can achieves aesthetic salvation only through political activity,not as an individual.the doctors dilemma (1906),is really a comedy the humour of which is directed at the medical profession.candida (1898),with social attitudes toward sex relations as objects of his satire,and pygmalion (1912),a witty study of phonetics as well as a clever treatment of middleclass morality and class distinction,proved some of shaws greatest successes on the stage.it is a combination of the dramatic,the comic,and the social corrective that gives shaws comedies their special flavour.notes: critic n评论家hypocrisy n伪善aesthetic salvation审美救赎长短句分析:after working in an estate agents office for a while he moved to london as a young man (1876),where he established himself as a leading music and theatre critic (评论家) in the eighties and nineties.句法点睛:本句中,where引导定语从句,修饰london。句意:在一家房地产公司工作了一段时间后,年轻的他只身去了伦敦。在八九十年代,他成了具有领先地位的音乐与戏剧评论家。【语篇解读】 本文介绍了萧伯纳的生活及其作品。 1why didnt george bernard shaw have regular school education? abecause his family was poor.bbecause he wanted to work outside.cbecause he hated being educated in school.dbecause he decided to give up schooling and wanted to be a writer.答案c细节理解题。从“his education was irregular,due to his dislike of any organized training.”可知,因为不喜欢任何有组织的训练,因此他没有受过正规教育。2the early works of shaws aimed to _.areflect the darkness of societybsing high praise for the good life at the timecreflect the glory of the governmentdwrite about his own life答案a细节理解题。从“among these,widowers houses and mrs.warrens profession heavily attack social hypocrisy”可知,他早期的作品揭露了当时社会的黑暗。3what do the last two paragraphs mainly tell us?ahow bernard shaw changed from a leading music and theatre critic to novelist.bhow his works styles changed over time.cthe characteristic of his later works.dsome famous works of his late life.答案d主旨大意题。最后两段主要介绍了萧伯纳后来的一些作品。c有一定的干扰性,文章涉及了他的一些作品内容,对于风格没有提到。4according to the writer,which play shows bernard shaws great ability in treatment of middleclass morality and class distinction?acaesar and cleopatra.bthe doctors dilemma. ccandida.dpygmalion.答案d细节理解题。通过文章最后一段对窈窕淑女的介绍可知,他在这本书里面体现出了自己对语音学、中产阶层以及社会差别的认识能力。(201*广东卷)in a world with limited land, water and other natural resources(资源), the harm from the traditional business model is on the rise. actually, the past decade has seen more and more forests disppearing and the globe becoming increasingly warm. people now realize that this unheathy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable(可持续的)ways. that means growth with low carbon or development of sustainable products. in other words, we should keep the healthy while using its supply of natural resources.today, sustainable development is a popular trend in many countries. according to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy resolution. it is now trying hard to made full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. in addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil(棕榈油), which is produced without cutting down valuabe rainforest. in recent years the markets for sustainable products have grown more than 50%.governments can fully develop the potential of these new markets. first, they can set high targets for reducing carbon emissions(排放) and targets for saving and reusing energy. besides, stronger arrangement of public resouces like forests can also help to speed up the development. finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accerlarate the change from the traditional model to a sustainable one.the major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.41. the traditional business model is harmful because of all the following except that_.a.it makes the world warmerb. it consumes natural resoucesc. it brings severe damage to futured. it makes growth hard to continue42. what can we infer from paragraph2?a. china lacks wind and solar energyb. china is the leader of the low-carbon marketc. high-speed trains are a low-carbon developmentd. palm oil is made at the cost of valuable forests43. to fully develop the low-carbon markets governments can_.a. cut public expensesb. forbid carbon emissionc.develop public resouscesd. encourage energy conservation44. we can learn from the last paragraph that business have many chances to _.a. develop sustainable productsb. explore new natural resouscesc. make full use of natural resouscesd. deal with the major challenge45. what is the main purpose of the passage?a. to introduce a new business modelb. to compare two business modelsc. to predict a change of the global marketsd. to advocate sustainable development【文章大意】本文是一篇议论文。文章阐述了传统经济发展模式给地球带来了许多危害。这种发展模式破坏了毁坏了森林、使全球气候变暖等。现在低碳、可持续的经济发展模式成为许多国家的发展主流方向。中国政府正在充分发挥潜能大力开发新的低耗能、低排放的新能源市场。41.b考查细节理解。根据第一段可知:传统经济发展模式的危害是使全球气候变暖、不能持续发展、给未来发展造成损失。所以b正确。 42.b考查推理判断。综合第二段的china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy resolution及段意可知:中国在绿色环保、低能减排的市场上成为领军国家。故选b。43. d考查推理判断。根据first, they can set high targets for reducing carbon emissions(排放) and targets for saving and reusing energy可知选d。44.a考查推理判断。根据最后一段that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.可知选a。45.d考查作者的写作意图。文章由传统经济发展模式的弊端引出可持续经济发展的模式,作者通篇阐释了可持续经济发展的模式的好处及发展方向。所以作者提倡可持续发展。维b2阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:were fortunate to live along a monarch butterfly migration path.every fall,thousands of them fly through our backyard,headed south for the winter.we always thought that a butterfly with a broken wing was a sad sight,but one we could do nothing about.we were wrong! jeannette brandt was bike riding near hadley,in the southern adirondacks of new york,a few weeks ago when she spotted an injured monarch butterfly and took it home in an empty water bottle.brandt and her partner,mike parwana,fed the butterfly rotting pears and water sweetened with honey.the butterfly survived,and fattened up.but what to do about the broken wing?the couple found an online video demonstrating butterfly wing repair which was posted by the nonprofit live monarch foundation of boca raton, florida.tiny cardboard splints and contact cement did the trick.in another week,the butterfly was flying at the couples home.but by then,it was too cold in upstate new york to release the monarch into the wild.monarchs are known for their 3,000 miles migration from canada to mexico.but this migration is usually finished by the end of october,and it was midnovember.about a week ago,the couple put the monarch in a shoebox and went to scottys,a truck stop north of albany,ny.eventually,a goodnatured trucker from alabama,who was headed to florida,volunteered to transport the monarch to the sunshine state.last tuesday,the trucker called.the butterfly with the mended wing had bee

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论