




免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北永年第二中学2015届高 三12月月考英语试卷(带解析)一、完形填空(共1小题)1.a few weeks after my first wife, georgia, was called to heaven, i was cooking dinner for my son and myself. for a 1 , i had decided on frozen peas. as i was cutting open the bag, it 2 from my hand and crashed to the floor. the peas, like marbles, 3 everywhere. i tried to use a broom, 4 with each swipe they just rolled across the kitchenfor the next week, every time i was in the 5 , i found a pea-in a corner, or behind a table leg. they kept 6 . eight months later i pulled out the refrigerator to clean behind it, and 7 12 frozen peas hidden underneathat the time i found those few remaining 8 , i was in a new relationship with a wonderful 9 id met in a support group. after we married, i was reminded 10 those peas under the refrigerator, and realized that my 11 had been like that bag of frozen peas. it had shattered(破碎). my wife had died; i was in a new city with a busy job, and with a son having trouble 12 his new surroundings and the 13 of his mother. i was a bag of spilled frozen peas; my life had come apart and scatteredwhen life gets you 14 , when everything you know comes apart, and when you think youll never 15 , remember that its just a bag of scattered frozen peas. the peas can be 16 , and life will move on. youll find all the peas 17 , including the ones that are hardest to find. and when youve got them 18 youll start to feel whole againthe life you know can break apart at any time. but youll have to 19 , and how fast you collect your peas depends on you. will you keep scattering them around with a broom, 20 will you pick them up one by one and put your life back together?1adrink bvegetable cfruit dmeat2aslipped bwalked cran dmoved3arubbed brolled cgrew dexisted4a so band calthough dbut5akitchen bliving room cbedroom dstoreroom6aturning up bgetting up ctaking up dusing up7aleft bate cfound dplanted8apresents bcans cvegetables dpeas9awoman bchild cman dboy10afor bof cwith din11awife blife cson dfriend12aadjusting to bleading to cturning to dadding to13athank bloss chelp dlove14aclose bnear cdown dwide15aget it bleave it ctake it dmake it16agrew bbought cfrozen dcollected17aspecially bfortunately cproperly deventually18aboth ball ceither deach19amove on bput on cbring on dcall on20awhile bbecause cor dsince二、阅读理解(共3小题)2.when i was a child, i often dreamed of the time when i could leave home and escape to the city. we lived on a farm and, in the winter especially, we were quite cut off from the outside world. as soon as i left school, i packed my bags and moved to the capital. however, i soon discovered that city life has its problems too.one big disadvantage is money-it costs so much to go out, not to mention basics like food and housing. another disadvantage is pollution. i suffer from asthma(哮喘), and at times the air is so bad that i am afraid to go outside. then there is the problem of travelling round. although i have a car, i seldom use it because of the traffic jams. one choice is to go by bicycle, but that can be quite dangerous.of course there are advantages. first, there is so much to do in the city, whatever your tastes in culture or entertainment. besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. finally, if you like shopping, the variety of goods is very surprising-and, what is more, shops are often only a short walk away.is life better then, in the city? perhaps it is, when you are in your teens(十几岁) or twenties. however, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. i certainly hope to move back there soon.1what was the writer always thinking about when he was a child?a. staying on the farmb. moving to the countrysidec. leaving home for the cityd. running away from the school2which of the following is true about the writer?a. he is very old now. b. he is in good health.c. he prefers driving a car. d. he lives in the city now.3in the passage, the writer tries to _.a. express his opinions about way of lifeb. describe his life in the countrysidec. show an interest in the outside worldd. persuade the reader to live in the city4how is the passage mainly developed?a. by inferring b. by comparingc. by listing examples d. by giving explanations3.a new generation addiction is quickly spreading all over the world. weboholism(网瘾), a twentieth century disease, affects people from different ages. they surf the net, use e-mail and speak in chat rooms. they spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit. they cannot stop, and it affects their lives.ten years ago, no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users. such behavior has seriously affected teenagers and college students. they are likely to log(写日志) on computers and spend long hours at different websites.they become hooked(着迷) on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. they spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influences their grades and success at school. because they can find everything on the websites, they hang out there. moreover, this addiction to websites influences their social life.they spend more time in front of computers than with their friends. the relation with their friends changes. the virtual life becomes more important than their real life. they have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from society and live with their virtual friends. they share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life. although they feel confident on the computer, they are not confident with real live friends they have known all their life. it is a problem for the future. this addictive behavior is beginning to affect all the world.1the main idea of the passage is about_.a. the cause of weboholismb. the advantage of weboholismc. the popularity of weboholismd. the effect of weboholism2we can infer from the passage that_.a. weboholism has the greatest effect on teenagersb. students can hardly balance real and virtual lifec. people are addicted to games on the internetd. virtual life is more vivid and attractive than real life.3which of the following is not true of weboholism?a. it contributes to the development of the web.b. the chat room language may change social culture.c. the problem will be getting more and more serious later.d. people addicted to the web often become inactive in real life.4.speaking from my past experience, it is very difficult to find good friends that you can trust but once you have found them, they are worth keeping forever! therefore, i think friendship is the most important relationship that anybody could have.the qualities i look for in a friend are a good sense of humor but sensitivity when it matters. also that friend would have to be strong-minded and highly spirited. i think that these qualities are the key qualities to look for in a good friend.even the strongest friends can still have arguments, although usually about more serious topics, rather than the usual teenage childish arguments. some matters can seriously affect a friendship. if one of your friends started experimenting with harmful and dangerous drugs, what would you do ? a good friend would try to help as much as possible, whereas a bad example of a friend would simply shrug(耸肩) and turn a blind eye.not only the bad things affect friendship - good activities do too. such as bonding with one another, not just by going out on a night with them but by spending quality time with them and talking to each other, which indicates a good ability to communicate. this is a key aspect of a good friendship.good friends do not always have to be in the same age group as you. i have a good friend and she is 47 years old and i am 16.unfortunately, some people lose contact with their friends as they grow older, which is a sad way to lose a good friend.i think friendship is one of the most important things in life because if you have no friends you will have no happiness.1according to the author, true friendship _.a. is easy to get b. deepens with timec. needs management d. affects ones happiness2paragraph 3 is mainly about_.a. why drugs are bad for teenagersb. problems that will test friendshipc. ways that help avoid argumentsd. whether a friend is trustworthy3according to the author, which matters least in friendship?a. age. b. sensitivity.c. sense of humor. d. communication ability.4which of the following saying can match the authors view on friendship?a. old friends and old wines are best.b. a friend without faults will never be found.c. a life without a friend is a life without the sun.d. a friend to everybody is a friend to nobody.三、短文改错(共1小题)5.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。ive learned that you reach beijing last month for chinese learning. how are you getting along your chinese studies?im pleasing to tell you that ill go to beijing to take part in an english speech contest this summer vacation. however, i have a trouble preparing it. i dont know how to gather useful information of your speech. and i am unfamiliar with the language style of the speech article, that is total different from the common article. could you give me some advices on the above problems?looking forward to hear from you!四、书面表达(共1小题)6.假定你是李华,正在英国接受英语培训,住在一户英国人家里。今天你的房东mrs wilson 不在家,你准备外出,请给mrs wilson 写一留言条,内容包括:1外出购物2替房东还书3tracy 来电话留言:1)咖啡屋(bolton coffee)见面取消2)此事已告知susan3) 尽快回电注意:1. 词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。mrs. wilson,_li hua五、信息匹配(共1小题)7.people often say you never get a second chance to make a first impression, and thats actually quite true. 1 after all, making a good first impression is all about making others feel good when spending time with themthe following tips will help you make a positive impression every time dress appropriately2 that means dressing up or putting on nice, clean, situation-appropriate clothes for social situationsit isnt difficult and it doesnt have to cost you much, either be aware of your body languagewords express very little of what you saybody language can tell someone a lot about your mood and confidence level 3 eye contact is an easy way to make others feel comfortable, important and specialnervous body language can make others uncomfortable and anxioustry to be aware of your body language when communicating with others respect the opinions of othersnot everyone will have the same opinion with you, and friendly disagreements can be a gateway to a great conversation. respect other peoples right to have their own opinionrespect the opinions of others even if you disagree with them 4 5people love talking about themselves, but generally, you want to be careful of taking over the conversationby listening carefully to what others are saying, you are not only making them feel important, but you can gather clues you need to keep the conversation going and bridge to new topicsabe a careful listener.bshow an interest in every person you meet.csmile especially when first meeting someone.dmake sure you look nice whenever you meet someone new.emeeting new people and starting conversations is often challenging.fothers will want to be with you and help you make a good impression.gdont force others to believe what you believe or to see things only as you see them.六、阅读填空(共1小题)8.m: excuse me, madame. could you tell me where i can stay in this town, please?w: of course, its my 1 (please).you must be a 2 (strange) here.m: yes, i am here for a tour.w: ok, i see. thats 3 you are carrying a lot of things .there are lots of hotels, but they tend to be 4 (fair) expensive. and then there 5 (be) bed and breakfast places, which are much cheaper. and you can find out about them through looking in the paper, or just walking around the streets. they have signs in the window 6 (say) “bed and breakfast”.m: are there any cheap hotels?w: oh, yes, of course.m: 7 are they like?w: they are ok. all you get is a bed, but they do tend to be very cheap.m: do i have to become 8 member?w: yes, you do. but its very easy to join, and there is an office along the road, 9 you can go and sign on.m: its very kind_10 you to tell me so much about it. thank you very much.w: youre welcome.答案部分1.考点:人物故事试题解析:本文用一把洒落的豆子来比喻我们的人生,鼓励我们在遇见困难时候要勇于面对!生活还要继续下去。1考查名词和语境理解。adrink 饮料bvegetable蔬菜 cfruit 水果dmeat肉类。根据下文的frozen peas速冻豌豆,可知我想准备一些蔬菜,可知 b正确。2考查动词和语境理解。aslipped滑倒 bwalked 散步cran 跑步dmoved移动。 根据crashed to the floor可知当我要把袋子打开时,一包豆子从我手上滑落,掉到地板上了。选 a。3考查动词和语境理解。arubbed 擦拭brolled 滚动 cgrew 成长dexisted存在。袋子里的豌豆滚落了一地。豆子是圆的,那么应该是滚动着。可知 b正确。4考查连词和语境理解。a so 因此band 和 calthough尽管dbut但是。我想用扫帚扫这些豆子,但是每扫一下,豆子就会滚到别的地方。选d。5考查名词和语境理解。akitchen 厨房 bliving room 客厅cbedroom 卧室dstoreroom储藏室。根据前文i was cooking dinner for my son and myself.当时是在厨房做饭,豆子掉了厨房一地。所以每次到了厨房,都能找到洒落的豆子。选 a。6考查动词短语和语境理解。aturning up出现 bgetting up 起床ctaking up 占据 dusing up用光。这里是指每次到厨房,我都会发现豆子不停地出现在厨房的各个角落。选 a。7考查动词和语境理解。aleft 离开bate 吃东西cfound 发现dplanted种植。8个月后的一天,我挪动冰箱打扫厨房,发现了12颗豆子。可知c正确。8考查名词和语境理解。apresents 父母bcans 罐头cvegetables 蔬菜dpeas豌豆。在我发现剩余的几颗豌豆的时候。选d。9考查名词和语境理解。awoman 女人bchild孩子cman男人 dboy男孩。根据下文我再婚了。可知当时我正在和一个非常棒的女性交往。选 a。10考查介词和语境理解。afor 为了bof 的cwith和din在里面。 remind sb of sth提醒某人某事,让某人想起某事。固定短语。我总会想起那包散落的豆子。可知 b正确。11考查名词和语境理解。awife 妻子blife 人生cson 儿子dfriend朋友。根据下文可知我把生活比成了豆子,我意识到我的人生以前就像这袋豆子,四处散落。选b。12考查动词和语境理解。aadjusting to 侍应 bleading to 导致cturning to 转向dadding to增加。这里是指当时我的妻子去世了,我搬到新的城市忙于工作,我的儿子适应新生活有些困难。选 a。13考查名词和语境理解。athank感谢 bloss 损失chelp 帮助dlove爱。根据上下文可知我妻子去世了,儿子失去了妈妈,尽管非常难,他不得不适应这种生活,。选b。14考查形容词和语境理解。aclose 亲近的bnear 附近的 cdown下面;沮丧dwide宽的。当人生让你心情低落时,当你觉得再也挺不过去时。get sb down让某人情绪低沉。选c。15考查动词和语境理解。aget it 明白 bleave it 不管不顾ctake it接受 dmake it成功。当你觉得不可能成功时,记住这只是一袋暂时散落的豆子。选d。16考查动词和语境理解。agrew 生长 bbought 购买 cfrozen 结冰的 dcollected收集。这里是指豆子可以重新收集起来,生活也将会继续下去。选d。17考查副词和语境理解。aspecially 特别 bfortunately 幸运 cproperly 合适deventually最后。这里是指先收集容易找到的豆子,继续,最后你都会把所有的豆子都收集齐。选d。18考查代词和语境理解。aboth 两个都 ball 所有的ceither两个中任意一个 deach每一个。这里是指当你把所有的豆子都收集好的时候,你就会再次发现生活又完整了。选b。19考查动词短语和语境理解。amove on继续 bput on 穿上cbring on引起;使发展 dcall on号召。这里是指生活随时可能会破碎,但是我们将继续前行。选a。20考查副词和语境理解。awhile 当;尽管;然而bbecause 因为cor或者 dsince自从。你是用扫帚不停地扫,但是它们还是到处散落?还是一个个的捡起来,是你的人生重归完整?选c。答案:1-5 babda 60 acdab115 babcd160 ddbac 2.考点:人生百味试题解析:本文讲述了作者由原来对城市的向往到思念宁静的乡村的转变。1细节理解题。根据第一段得知作者小时候就向往离开家到城市,以前住在农场,一到冬天就感觉与外界世界隔绝了。因此选c。2推理判断题。根据最后第一段得知作者认为随着年龄的增长乡村的宁静更适合成年人居住,我希望我能快点返回乡下。说明作者现在还住着城市。选d。3细节理解题。根据第一段最后一句however, i soon discovered that city life has its problems too.得知作者在离开乡村到城市后,发现城市里也有它的问题。接下来两段在讲城市的缺点和优点。作者是在表达他对城市生活方式的观点。选a。4推理判断题。根据上下文得知本文对城市与乡村生活方式的比较而展开。因此选b。答案:1-4 cdab 3.考点:社会现象试题解析:作者认为网瘾是20世纪的一种疾病,影响不同年龄的人们,危害着我们的未来。1主旨大意题。根据第一段得知作者认为网瘾是一种疾病,一旦形成很难停止,影响生活。因此本文主要在讲网瘾的影响。选d。2推理判断题。根据最后一段because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from society and live with their virtual friends. they share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life. although they feel confident on the computer, they are not confident with real live friends they have known all their life. 得知有网瘾的学生们开始孤立自己而不接触社会和真实的朋友,他们在电脑前面很自信,但是对生活中真实存在的朋友不知如何交往。选b。3细节理解题。根据最后一段it is a problem for the future. this addictive behavior is beginning to affect all the world. 得知作者认为网瘾影响生活,没有益处,因此说网瘾促进网络发展是错误的,选a。答案:1d2b3a 4.考点:社会现象试题解析:作者认为友谊是人生最重要的事情之一,需要认真经营,因为没有朋友就没有快乐,生活就会暗淡无光。朋友应该是幽默、敏感、善于沟通的人。1推理判断题。根据第一段得知作者认为真正的友谊一旦拥有就值得保持下去,需要经营管理,不要随时间的流逝而淡化友情,因此选c。2推理判断题。根据第三段得知最好的朋友有时也会和你意见不一,在你做危险事情时,好朋友会尽力帮助你摆脱困境,而虚伪的朋友会置之不理,选b。3细节理解题。根据第五段good friends do not always have to be in the same age group as you. i have a good friend and she is 47 years old and i am 16.得知作者认为朋友没必要非是同龄人。根据第二段得知作者最注重朋友是否有幽默感,是否敏感。因此作者最不看重的是年龄,选a。4细节理解题。根据最后一段i think friendship is one of the most important things in life because if you have no friends you will have no happiness. 作者认为友谊是人生最重要的事情之一,因为没有朋友就没有快乐,生活就会暗淡无光。因此选c。答案:1c2b3a4c 5.考点:短文改错试题解析:【小题1】reach改为reached:last month 是一般过去时时态的时间状语。【小题2】along后加with:get along with “与某人相处或表示进展”是
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年乡村医生农村慢性病管理试题解析:慢性病患者的社区康复护理服务效果
- 2025年期货从业资格考试法律法规判断题训练试卷
- 自考专业(工商企业管理)检测卷带答案详解AB卷
- 2025年专升本艺术概论考试模拟卷:艺术与科技融合在艺术产业中的市场潜力试题
- 2025年花艺师职业资格考试真题模拟训练:花卉病虫害生物防治与化学防治试题
- 2025年注册会计师考试《会计》金融工具会计处理案例分析试题及答案
- 2025年小学教师资格考试《综合素质》教师礼仪与沟通经试题及答案试卷
- 2025河南郑州永威实验学校招聘25人考试备考题库及答案解析
- 2025广东东莞市自然资源局下属事业单位自主招聘聘用人员2人考试备考试题及答案解析
- 2025-2026学年秋季学期广东东莞市东城中心小学教育集团(东城第二小学)临聘教师招聘3人备考题库及答案解析
- 2025年吉林省中考语文真题(含答案)
- 2025高级会计师考试试题及答案
- 工地建筑钢板租赁合同范本
- 光传输业务配置课件
- GB/T 11446.10-1997电子级水中细菌总数的滤膜培养测试方法
- 儿童生长发育监测课件
- 混凝土结构跳仓施工方案
- 页岩气开发地震监测技术要求DB50-T 1234-2022
- 实验室病原微生物危害 评估报告
- 科技项目申报专员系列培训(技术攻关项目)
- 品质异常处罚细则及奖罚制度
评论
0/150
提交评论