



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语(阅读理解)25分钟冲刺训练(1) 及答案解析(第*篇)happiness is contagious,_researchers reported on thursday.people with the most social connections spouses, friends, neighbors and relatives were also the happiest, the data showed. “each additional happy person makes you happier,” christakis said.“imagine that i am connected to you and you are connected to others and others are connected to still others. it is this fabric of humanity, like an american patch quilt.”each person sits on a differentcolored patch. “imagine that these patches are happy and unhappy patches. your happiness depends on what is going on in the patch around you,” christakis said.“it is not just happy people connecting with happy people, which they do. above and beyond, there is this contagious process going on.”and happiness is more contagious than unhappiness, they discovered.“if a social contact is happy, it increases the likelihood that you are happy by 15 percent,” fowler said. “a friend of a friend, or the friend of a spouse or a sibling (兄弟姐妹), if they are happy, increases your chances by 10 percent,” he added.a happy thirddegree friend the friend of a friend of a friend increases a persons chances of being happy by 6 percent.“but every extra unhappy friend increases the likelihood that youll be unhappy by 7 percent,” fowler said.the finding is interesting and it is useful, too, fowler said.“among other benefits, happiness has been shown to have an important effect on reduced mortality (死亡率), pain reduction, and improved cardiac (心脏的) function. so better understanding of how happiness spreads can help us learn how to promote a healthier society,” he said.the study also fits in with other data suggested in 1984 that having $ 5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent.“a happy friend is worth about $ 20,000,” christakis said.语篇解读美国科学家的一项最新研究成果表明,快乐感可以互相传递。这项研究成果为我们构建更为健康、和谐的社会提供了依据和方法。1according to the research, your happiness _.a. has nothing to do with your workmates or schoolmatesb. has something to do with anyone who has a close relationship with youc. depends on those who are in favour of you or are against youd. has little to do with what social connections you have解析推理判断题。根据第二段、第三段内容可知,快乐感会不断传递和扩散,你的配偶、朋友、邻居、亲戚等的快乐指数会直接影响你的快乐程度,故选b。答案b2the underlined word “contagious” in the first paragraph means _.a. infectious b. beautifulc. effective d. prior解析词义猜测题。第一句是全文的主题句。由文章第二、三、四段可知,快乐感可以在人们之间传播,故contagious的意思是“有感染力的,有传染性的”。答案a3it can be inferred that_.a. happiness spreads as fast and widely as unhappinessb. unhappiness spreads faster and more widely than happinessc. happiness spreads faster and more widely than unhappinessd. the spread of unhappiness has not been studied by researchers解析推理判断题。根据第六段“and happiness is more contagious than unhappiness,they discovered.”一句可推知选c。答案c4which of the following will increase your chances of becoming happier most?a. being in a party with a happy atmosphere.b. a happy experience of your brother or your parents.c. a happy trip to a foreign country of your friends.d. happiness of your friend s friend.解析事实细节题。根据第七、第八段讲述的别人的快乐感对你的影响几率可知,排在最前的是“if a social contact is happy”,故选a。答案a5what does christakis mean by saying “a happy friend is worth about $ 20,000” ?a. a happy friend can help you bring in a wealth of $ 20,000.b. a happy friend is a wealth which is worth about $ 20,000.c. a happy friend increases your chances of being happy by 2%.d. a happy friend increases your chances of being happy by 8 %.解析句意理解题。结合上一段中的“that having $5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent”可知,一个快乐的朋友带给你的快乐相当于大约$20,000带给你的快乐,也就是$5,000的四倍,即一个快乐的朋友给你带来快乐的几率为8%,故选d。答案d长难句解读the study also fits in with other data suggested in 1984 that having $ 5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent.该句为主从复合句,主句为the study also fits in with other data,suggested in 1984为过去分词作定语修饰data,后面that引导的是同位语从句,说明data的内容。该从句的主语为having $5,000 extra,a persons chances为宾语,of becoming happier为定语修饰chances,by about 2 percent为程度状语。*结束 (第*篇)if you travel to a new exhibit at the san francisco conservatory of flowers, you will have chances to see some meat-eating plants. take bladderworts, a kind of such plant, for example. they appear so small and grow in a quiet pond. but these are the fastest-known killers of the plant kingdom, able to capture a small insect in 1/50 of a second using a trap door!once the trap door closes on the victim, the enzymes(酶) similar to those in the human stomach slowly digest the insect. when dinner is over, the plant opens the trap door and is ready to trap again.meat-eating plants grow mostly in wet areas with soil that doesn t offer much food value. in such conditions, these amazing plants have developed insect traps to get their nutritional needs over thousands of years. north america has more such plants than any other continent.generally speaking, the traps may have attractive appearance to fool the eye, like pitcher plants, which get their name because they look like beautiful pitchers (a container like a bottle) full of nectar(花蜜)the asian pitcher plant, for example, has bright colors and an attractive half-closed lid. curious insects are tempted to come close and take a sip, and then slide down the slippery (光滑的)slope to their deaths.hair-like growths along the pitcher walls ensure that nothing cab escape, and the digestive enzymes can get to work. a tiny insect can be digested in a few hours, but a fly takes a couple of days.some of these pitchers are large enough to hold two gallons. meateating plants only eat people in science fiction movies, but sometimes a bird or other small animals will discover that a pitcher plant isn t a good place to get a drink.语篇解读本文是一篇说明文,介绍了一些特别的植物靠捕食动物获得生长所需养分的“食肉植物”。1from the first paragraph, we can know that bladderworts can _.a. capture 50 small insects in a secondb. capture an insect in the shortest timec. be found floating on a quiet laked. digest an insect in 1/50 of a second解析细节理解题。第一段指出,bladderworts能在1/50秒的时间内捕获一只小昆虫,是植物中已知的捕获动物速度最快的,因此选b。答案b2if the trap door of a meateating plant is closed, the plant _.a. is fooling insects into taking a sipb. is producing nectarc. is tempting insects to come closed. is enjoying a dinner解析细节判断题。第二段说,一旦“陷阱门”将猎物关起来,类似于人胃里的那些消化酶就开始慢慢地消化它了,由此判断d正确。答案d3meateating plants can grow in wet and poor soil because they _.a. can get nutrition from animalsb. don t need mu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 康复治疗师专业化培训体系构建-洞察及研究
- 垃圾回收效率优化-洞察及研究
- 2023届高三英语模拟试卷(含听力真题)
- 2025甘肃临夏州永靖县人力资源和社会保障局招聘城镇公益性岗位人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 生物降解木质素衍生新材料-洞察及研究
- 风向湍动能对风电场运行分析与性能优化研究
- 2025辽宁抚顺市龙晟保安服务有限责任公司招聘拟聘用人员模拟试卷及答案详解(全优)
- 房地产销售人员绩效考核体系
- 建筑工程结构安全评估体系构建
- 护理质量控管报告及改进措施分析
- Unit 3 Keep Fit 单元教案 2024-2025学年人教版(2024)英语七年级下册
- 庆祝中华全国总工会成立100周年回顾百年工运史汲取奋进力量
- 2022年全国统一高考生物试卷和答案(甲卷)
- 《金融机构主要业务》课件
- 2025年农村土地承包经营权流转合同样本
- (高清版)DB37∕T 3088-2017 蓝莓贮藏保鲜技术规程
- 2025年全球及中国电力智能运维分析管理系统行业头部企业市场占有率及排名调研报告
- 安川焊接机器人培训
- 流浆箱工作原理及控制
- 《保险诚信教育》课件
- 2024版中国红十字会救护培训课件
评论
0/150
提交评论