免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014-2015学年高中英语 unit 3 travel journal(i)单元综合测试 新人教版必修1.单项填空1mr. green is fond of rock music,_his wife has no interest in it at all.ahoweverbwhilecasdunless2)i couldnt remember the exact date of the storm, but i knew it was _ sunday because everybody was at _ church.aa;the ba;/ c/;a d/;/3)no matter what you do, you must _ your mind _ it.aput; to bkeep; on capply; on dput; into4it was found that american parents are now more likely to give their children unique names,_popular ones like john or mary.aother than brather thancless than dmore than5he stays up too late every night, _ to catch up with his classmates.adetermined bbeing determinedcto determine ddetermine6what shall we use for power when all the oil in the world has _?agiven out bput out cheld up dused up7as most of their houses were badly damaged after the earthquake, many people had to be _ in a stadium.aput away bput out cput up dput off8smoking is bad for your health.yes,i know.but i simply cant _.agive it up bgive it incgive it out dgive it away9during the war there was a serious lack of food. it was not unusual that even the wealthy families had to_bread for days.aeat up bgive awaycdo without ddeal with10earth day is set to remind people to_the world we live in and we should learn to respect life and nature.acare for btake careccare about dthink of11i hear you _ in a pub. whats it like?well, its very hard work and im always tired, but i dont mind.aare working bwill workcwere working dwill be working12something must be done to prevent the fruits from going bad in the long_.atransportation bruncterm dtransport13mary and joan quarreled,but they_after a while.aput up bbrought upcmade up dset up14what is the municipal authoritys attitude_the proposal of a tunnel across the river?atowards bat con dfor15people love to waste time on the internet and if its at all funny theyll go there,_who put it up there.aregardless of binstead ofcin spite of din case of.完成句子1她爱开玩笑。(be fond of)_2一旦你理解了规则,物理就不难学了。(once)_3他已下定决心克服自己的缺点。(make up ones mind)_4我们说服他接受我们的思考方法。(persuade)_5年轻人应该关爱老年人。(care about)_.完形填空one cold night, i was growing sick of my life in san francisco. there i was walking home around one oclock in the morning after a _1_ practice at the theatre. with the opening night only a week away, i was still learning my lines by heart. i was having _2_ handling my parttime job at the bank in the daytime and my acting at night at the same time. as i walked, i thought seriously about _3_ both acting and san francisco. i had _4_ too much of city life.as i walked down the _5_ streets under the tall buildings, i felt very small and cold, so i began _6_ both to keep warm and to keep away from any possible robbers. very few people were still out _7_ a few homeless people under blankets.about a block from my _8_, i heard a sound behind me. i _9_ quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. the street was empty. all i saw was a shining streetlight. still, the noise had made me _10_ so i started to run faster. not until i reached my apartment building and unlocked the door did i _11_ what the noise had been. it had been my wallet _12_ to the sidewalk.suddenly i wasnt cold or tired anymore. i ran out of the door and back to where id heard the noise. although i searched the sidewalk _13_ for 15 minutes, my wallet was _14_ to be found.just as i was about to quit the _15_, i heard the garbage truck stop to the sidewalk next to _16_. when a voice came from the inside, “alisa camacho?” i thought i was _17_. how could this man know my name? the door opened and out jumped a small blonde man with an amused look in his eyes.“is this _18_ youre looking for?” he asked, holding up something like a wallet.it was already 3 am. by the time i got into bed. i couldnt get much sleep, but i had got my wallet back. i also had got back some _19_ of city life. i realized the city couldnt be a bad place _20_ people were willing to help each other.1a.comfortable bserious ctiresome dfortunate2a.comfort bdesire cpain dtrouble3a.setting up bgiving up cholding up dpicking up4a.expected bchanged ccontrolled dpossessed5a.deserted bcrowded cblank dnarrow6a.running bjumping cmoving dmarching7a.towards bexcept cincluding dbetween8a.bank btheatre capartment doffice9a.stood bwalked cturned dleft10a.satisfied bconfused cfrightened dannoyed11a.turn out bfigure out cgive out dpull out12a.belonging badding csticking dfalling13a.gratefully banxiously cskillfully ddelightedly14a.nowhere banywhere ceverywhere dsomewhere15a.instruction btraining csearch dacting16a.it bhim csomeone dme17a.thinking bmurmuring cdreaming dconsidering18a.what bwho cwhichever dwhomever19a.production bjudgment cfriendship dappreciation20a.as soon as bas long as cas far as das well as.阅读理解after mom died, i began visiting dad every morning before i went to work. he was frail and moved slowly, but he always had a glass of freshly squeezed orange juice on the kitchen table for me, along with an unsigned note reading,“drink your juice.”such a gesture, i knew, was as far as dad had ever been able to go in expressing his love. in fact, i remember, as a kid i had questioned mom “why doesnt dad love me?”mom frowned,“who said he doesnt love you?”“well, he never tells me,”i complained.“he never tells me either,”she said,smiling.“but look how hard he works to take care of us, to buy us food and clothes, and to pay for this house. thats how your father tells us he loves us.”i nodded slowly. i understood in my head, but not in my heart. i still wanted my father to put his arms around me and tell me he loved me. dad owned and operated a small scrap (片)metal business, and after school i often hung around while he worked. dad handed scrap steel into a device that chopped it as cleanly as a butcher chops a rack of ribs. the machine looked like a giant pair of scissors, with blades thicker than my fathers body. if he didnt feed those terrifying blades just right, he risked serious injury.“why dont you hire someone to do that for you?”mom asked dad one night as she bent over him and rubbed his aching shoulders with a strong smelling liniment.“why dont you hire a cook?”dad asked, giving her one of his rare smiles.many years later, during my first daily visit, after drinking the juice my father had squeezed for me, i walked over, hugged him and said,“i love you, dad.”from then on i did this every morning.my father never told me how he felt about my hugs,and there was never any expression on his face when i gave them.1what would be the best title for the passage?ai just couldnt understand my fatherbmy father never loved mecsilent fatherly lovedmy hardworking father2the authors father always prepared a glass of freshly squeezed orange juice for him because _.athat was the authors favoritebhe was sure the author would be thirstycthe author was always complainingdthat was a gesture of love3the authors father didnt hire a helper because _.ahis job was too dangerousbhis job required high skillsche wanted to save moneydhe was not good at communicating with others4we may infer from the passage that _.athe authors father lacked a sense of humorbthe author quite understood his father as time went oncthe authors father didnt love him very muchdthe authors father was too strict with him答案.单项填空1解析考查连词。while 位于句首可译成“虽然”,位于句中可译成“然而,但是”,表对照、对比关系。答案b2解析at church表示在教堂里做礼拜,表动作或状态。答案b3解析keep ones mind on.全神贯注于,固定搭配;apply ones mind to, put ones mind in。答案b4解析父母给孩子们取独特的名字,而不是那种很普遍的名字。故用rather than “而不是”。答案b5解析句意:他每天都要熬到深夜,下定决心要赶上他的同学们。本题考查分词作状语。determined用作形容词,构成短语be determined to do sth.“决心做某事”,用于句中作“熬夜”的伴随状语,选a。答案a6解析give out用完;use up也可作“用完”讲,但应用被动形式。答案a7解析句意:由于地震后大部分房屋被毁,许多人不得不住在体育馆。put up供给住宿,举起,推举,提供,建造,如:we can put all of you up for the night.我们可以安排你们所有人过夜。put away把收好;put out扑灭,put off拖延,推迟。答案c8解析give up可以用作及物动词短语,give sth. up/give up doing sth.是“放弃,献出”之意;give up也可以用作不及物动词短语,当“放弃”讲。give in意为“让步,屈服”,为不及物动词用法;give out“分发,用完,贡献出”;give away“赠送,牺牲”,后三项与题意不符。答案a9解析考查动词短语。c项意为“在缺少情况下应付”,合乎句意。eat up吃光;give away颁发,赠送;deal with处理,应付,均不符合题意。答案c10答案c11解析根据下文句子使用的时态可判断,此处表示“我听说你在一家酒吧上班”。现在进行时可以表示当前一段时间内主语所处的状态,未必正在进行。答案a12解析句意:我们必须采取措施,防止水果在长途运输过程中发霉变质。transport此处是名词,意为“运输;运送”。transportation“交通”;in the long run相当于in the long term,意为“从长远来看”。答案d13解析词语辨析。put up 举起,建造;bring up 教育,培养,提出;make up 弥补,和解,化妆;set up 设立,装配,创(纪录)。答案c14解析句意:市政当局对这个过江隧道的提案有什么看法?attitude常与介词to,towards搭配,意为“对的态度/看法”。答案a15解析考查词义,regardless of不管,不顾,由句意知,喜欢上网的人只要觉得有趣就会去打开网页,不会管是谁建的网页。故选a。答案a.完成句子1答案she was fond of making a joke.2答案physics is easy to learn once you understand the rules.3答案he has made up his mind to overcome his shortcomings.4答案we persuaded him to accept our way of thinking.5答案the young should care about the old.完形填空1解析由语境可知首演之夜只剩下一周的时间,作者晚上练习到凌晨一点才回家,由此可以判断作者训练很累,所以用tiresome。下文第四段中的“or tired”也是线索提示。comfortable“舒服的”,serious“严肃的”,fortunate“幸运的”,均与文章的意思不符。答案c2解析此空考查have trouble (in) doing sth.,意思是“做某事有困难”,根据语境可知作者白天在银行做兼职,晚上要进行演出训练,她在处理这两件事上感觉到有困难。答案d3解析当作者感觉到应对这两件事很难时,她觉得累,很想放弃,所以用giving up。答案b4解析从第一段第一句中的“i was growing sick of my life in san francisco”并结合上下文可推知,作者原来对城市生活抱有太大的期望。答案a5解析由第三段的第三句“the street was empty.”可知此处表示“大街上空无一人”。deserted“空寂无人的”,符合语境。答案a6a解析因为天冷,所以作者跑步取暖,同时远离可能的抢劫者,所以用running。第三段中的“i started to run faster”也是线索提示。答案a7解析街上除了一些无家可归的人,几乎没有别的人,所以选b。答案b8解析从后文中的“i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 江苏省泰州市兴化一中2026届高一生物第一学期期末综合测试模拟试题含解析
- 河北省衡水中学滁州分校2025-2026学年化学高一第一学期期中质量检测模拟试题含解析
- 河南省商开二市2026届化学高二第一学期期末学业水平测试试题含解析
- 硬聚氯乙烯PVC-U管材外观、颜色试验记录
- 防水卷材拉力、延伸率试验记录
- 课程标准 电气控制技术及应用
- 目标责任书-采购经理
- 秋季道德与法治六年级上册《公民的基本权利和义务》简案
- 建筑工程材料管理制度的优化与控制方法
- 职工培训论文六
- 研发经费归集管理办法
- 高速服务区安全知识培训课件
- 月子餐培训课件下载
- 石墨烯防腐技术研究与应用
- 2025年湖南省政府采购评审专家考试历年参考题库含答案详解(5套)
- 龙岗区养老护理院建设项目公建民营实施方案
- 2025年体育教师笔试140个体育学科知识知识点收藏背诵
- 《新能源水电解制氢工程设计规范》(征求意见稿)
- 2025年国家公务员录用考试《行测》题(含答案)
- 2025至2030戊二酸行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 老年人误吸的评估与预防 (一)
评论
0/150
提交评论