免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广东省揭阳市2016高考英语阅读理解暑假练习(11)语法填空阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。(原创)a boy lost in the wilderness was saved by a kangaroo. thats the story floating around after simon kruger, a 7-year-old boy, 1(rescue)from australias deep creek conservation park. according to australias 7 news, the story began2simon wandered off after the family ate a picnic lunch. apparently the boy3drifted away to pick flowers for his mom got hopelessly lostand without adequate warm clothing to stay out overnight in the forest. a police search, including helicopters, followed. 4simon wasnt found for 24 hourseven though he was5(ultimate)discovered only about half a kilometer6the familys campsite. his father etienne kruger thinks7son was disoriented(不辨方向的)when the rain and wind swept in after he got lost. the overnight weather was cold and wet, dropping to a low of around 438(degree)fahrenheit. so how did the lost boy survive the cold, wet night? the family said that simons flowers for his mom attracted9kangaroo. his dad explained: “a kangaroo came closer to him to eat the flowers from him, and fell asleep next to him. i think god sent a kangaroo10(keep)him warm. ”【文章大意】7岁男孩西蒙克鲁格在澳大利亚的深溪保护区公园走失, 因袋鼠帮助取暖而获救。1. 【解析】was rescued。考查语态。rescue和主语simon kruger之间是被动关系, 且是发生在过去的动作, 应用一般过去时的被动语态。2. 【解析】when。考查连词。句意: 根据澳大利亚7news的报道, 这个故事始于西蒙全家的一顿野餐, 野餐后西蒙一个人在丛林里闲逛。when引导时间状语从句。3. 【解析】who。考查关系代词。who引导的定语从句修饰the boy, 且在从句中作主语。4. 【解析】but。考查连词。由上下文可知, 此处表转折, 应用but连接。5. 【解析】ultimately。考查副词。修饰动词(was discovered), 应用副词。6. 【解析】from。考查介词。表示距离用from。7. 【解析】his。考查物主代词。代替主语etienne kruger, 用物主代词his。8. 【解析】degrees。考查名词。degree是可数名词, “华氏43度”应用复数形式。9. 【解析】a。考查冠词。此处泛指一只袋鼠, 应加不定冠词a。10. 【解析】to keep。考查不定式。send sb. to do sth. 派某人做某事, 不定式作宾语补足语。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。wad:hi, fred.where have you been?mike:ive been to the _1_ and borrowed some english books.whats wrong?wad:i thought youd been to the post office.did you notice _2_ money i left on the desk?mike:yes, $10 altogether.but i didnt know what it was for.wad:didnt you see the note i left you with the money?mike:note? what note? i didnt see any note.wad:_3_(real)? thats very strange.i left the money with a note _4_(say) i wanted you to go to the post office and get some envelopes and stamps for me.i also put the ink bottle on them _5_ they might not draw your attention.mike:i see now.why cant you go and get them _6_?the post office is only about 30 minutes walk from here.we often walk there after supper.wad:of course i know how far it is from school.i _7_ go there myself because im very busy _8_(do) some chemistry experiments in the lab.and _9_, i have to prepare for my english exam. you know i _10_(fail) the last one.if i cant pass this time, a hard time will be waiting for me.【参考答案】1.library2.the3.really4.saying5.in case/if6yourself7.cant8.doing9.whats more/besides 10failed【2015高考复习】阅读理解does stress cause gray hair?many people believe that tension and stress can cause your hair to lose its color.in fact,it is an_old_wives_tale that being upset all the time can result in premature graying.here is a closer look at this situation and why some believe that this old wives tale could be true.as one ages,the hairs on the head also age.in fact,just about everything on the human body begins to show signs of wear and tear after a while.the joints wear and become stiff and skin wears and becomes wrinkled.hairs on the head grow and eventually die.they are replaced,but in the process something else happens.when new hairs are replaced,the color or pigment (色素) is also added to them.however,as one ages,this pigment becomes less and less available.at first,hairs will have a limited amount of pigment and they will appear to be grayish in color.in time,they will lose all of their pigment and will be white.many things are known to cause graying,and genetics is a very powerful factor.if one of your parents turns gray at an early age,there is a good chance that you will too.some people begin the graying process in high school,while others may be over the age of forty.constant worry and tension can have many harmful effects on the human body.it is a known fact that stressful times can cause one to suffer hair loss.it would make sense that if it can cause these problems,perhaps it also may contribute to graying.however,there is no sound evidence to support this.on the other hand,many medical professionals believe that there may be a link between graying and a constant state of anxiety or tension.does stress cause gray hair?there is no scientific evidence to support the theory,but it is best to avoid stressful situations.【语篇解读】压力会导致头发变白吗?许多人相信情况是这样的。本文从年龄和基因两方面谈了头发变白的原因,持续的压力和忧虑对于身体是有害的,可导致脱发。但是,究竟压力和头发变白之间是否有联系,目前尚无定论。1the underlined phrase in the first paragraph most probably means_.aclever remarksbsilly remarkscexciting remarks ddisappointed remarks解析词义猜测题。画线短语前面提到“many people believe that tension and stress can cause your hair to lose its color”,即许多人相信紧张和压力导致头发褪色变白。短文接着谈到“in fact,it is.”,这是推测画线词意思的关键。因此an old wives tale意为“无稽之谈”。答案b2the second paragraph mainly tells us_.aevery part of body is replaced with agebhairs will grow weak but not diecskin becomes wrinkled with age devery part of body ages with age解析主旨大意题。第二段第一句话是该段的主题句。从中可以看出,人体的每一部分都会随着年龄的增长而衰老。答案d3what might play the most important role in the graying process?agenetics and the amount of sleeping time.bthe amount of food people eat and living environment.cthe amount of pigment and genetics.dgenetics and the amount of water people drink解析细节理解题。本文第三段提到“at first,hairs will have a limited amount of pigment and they will appear to be grayish in color.in time,they will lose all of their pigment and will be white.many things are known to cause graying,and genetics is a very powerful factor.”由此可以看出,色素和基因在头发变白的过程中起着重要的作用。答案c4according to the passage,continuous pressure may result in_.aa persons fatness ba persons fitnessca persons weight loss da persons hair loss解析细节理解题。本文倒数第二段提到“constant worry and tension can have many harmful effects on the human body.it is a known fact that stressful times can cause one to suffer hair loss”。由此可知,持续的压力会导致脱发。答案d5from the passage we can infer that_.astress causing gray hair is still in questionbgray hair has nothing to do with tensioncstressful situations can be of benefitdsound evidence has been found解析推理判断题。本文倒数第二段最后提到“however,there is no sound evidence to support this.”最后一段也提到“there is no scientific evidence to support the theory.”。由此可知,是否压力会引起头发变白仍无定论。答案a。 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 chocolate soap is supposed to be good for the skin. but its not so good for the tongue. unfortunately for the us soldiers of world war ii, the chocolate bars the army gave them tasted like they were intended for use in the bath.in the armys defense, it wasnt trying to win any cooking awards. in fact, it specifically ordered that its chocolate bars not be too delicious, so soldiers wouldnt eat them too quickly. these bars were created for survival, not taste. “they were awful,” john otto, a former army captain in world war ii said. “they were big, thick things, and they werent any good. i tried em, but i had to be awful hungry after i tried them once.” as unappealing as the chocolate bars were to some, others liked them. samuel hinkle, the chemist who created the chocolate bars, pointed out that the number of bars made were far greater than the army needed. “it soon became obvious that the generous american soldiers were sharing their valued possessions with their foreign friends, whether soldiers of other countries or local citizens.”the bars turned many hungry europeans into friends of the united states. “people wanted them,” said otto. “youd give them to kids. in some places they were very hungry. and they sure helped relax people about american soldiers.” otto said he never saw a european turn his or her nose up at the chocolate. “it was food,” he said. “at that time, everyone was very hungry. i saw german kids standing outside the u.s. army kitchen. they werent begging, just standing there very politely. when we were done, the kids would eat the food out of the garbage. they were that hungry.”other europeans did not see chocolate until well after the war ended. “we didnt see any americans where i was,” said elizabeth radsma, who was 25 years old when the germans occupied her country, the netherlands. “even after the war, we saw only english. maybe the americans gave out some chocolate in the big cities, but we were only in a small town. before the british, we saw only german soldiers. but chocolate? dont make me laugh! maybe in my dreams!”a soldier in the field might have responded “be careful what you wish for” and then gratefully bit down on a chocolate bar, the only food available for miles.1. what was the american soldiers attitude towards the chocolate bars? a. they were delicious. b. they tasted awful. c. they were necessary for survival. d. too many of them were produced.2. which of the following is true according to the passage? a. the us soldiers used the chocolate bars as bath soap. b. the us soldiers did not have enough food during world war ii. c. the us army produced more chocolate bars than necessary for its soldiers. d. european people regretted eating chocolate bars from the us soldiers.3. the underlined expression “turn his or her nose up at” probably means _. a. reject b. demandc. received. smell4. why does the author mention the german kids story? a. to tell how friendly the american soldiers were. b. to describe the hunger in post-war germany. c. to prove german kids could be very polite. d. to show how much they were eager for chocolates.5. elizabeth radsma never saw chocolate during the war because _. a. the us soldiers handed out all of them to people in big cities b. the german soldiers kept them all for themselves c. the british soldiers didnt share them with the local people d. the us soldiers never showed up in the small town she lived in【参考答案】15、bcabd【天津市2014高考英语六校第三次联考试题】阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。as demand for power and fuel grows steadily in the coming decades, we must consider every possible energy source on hand if were to meet the worlds needs. and because clean natural gas is found in great plenty, there is little doubt that it will play a major role on the world energy stage in this century, much like oil did in the last. but, like oil, gas reserves are concentrated in just a few places in the world, usually far from where theyre needed most. and thats only part of the challenge. the world has had well over 100 years to search for oil and to build the necessary facilities to bring it to market; the natural gas facilities, particularly when it comes to liquefied(液化)natural gas(lng), are not nearly as developed. so what needs to be done? on the supply side, producing nations need policies that allow for better development of their natural gas in an open, stable business environment, notonein which the rules of the game change without warning. the governments of consuming nations, on the other hand, must make policies for sustainable(可持续的)development to ensure theyll have enough supplies in the future. that means building the related facilities, including lng stations. this, in turn, will require coastal areas to allow these necessary, but not necessarily pretty, facilities to be built in their backyards. and energy companies have a responsibility to be good neighbors in those areas by operating these facilities responsibly and safely. they must also continue to put in the billions of dollars needed to build the complex transport and storage facilities required to bring more gas to market. expanding and diversifying(使多样化)energy sources by using more natural gas could lead to lower fuel prices and to greater energy security. weve taken some of the steps to get started, but we need your help to get the rest of the way.41. which of the following is true according to the passage?a. gas played a major part in the 20th century. b. gas reserves are widely spread around the world.c. natural gas facilities are far from satisfactory. d. necessary facilities are ready to bring gas to market.42. the underlined word one(in paragraph 2)refers to _.a. a gas supply side b. a policy for gas development c. a gas consuming nation d. a business environment43. consuming nations of natural gas need to _.a. have long-term policies for gas supply b. open markets in their backyards c. build pretty facilities along the coast d. change the rules of the game44. the main purpose of the passage is to _.a. warn people of the lack of power and fuel b. discuss the importance of oil and natural gasc. instruct people how to make use of energy sourcesd. call for better use and development of natural gas 45. the passage might be followed by a paragraph about _. a.which countries are in great need of gas b. where energy sources are concentratedc. what kind of help you can offer d. what problems of energy sources we may face【参考答案】4145 cdadc 【山东省2014仿真模拟冲刺卷】short and shy,ben saunders was the last kid in his class picked for any sports teamfootball,tennis,cricketanything with a round ball,i was uselesshe says now with a laughbut back then he was the object of jokes in school gym classes in englands rural devonshireit was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed himat first the teen went biking alone in a nearby forestthen he began to cycle along with a runner friendgradually,saunders set his mind on building up his body,increasing his speed,strength and enduranceat age 18,he ran his first marathonthe following year,he met john ridgway,who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the atlantic oceansaunders was hired as an instructor at ridgways school of adventure in scotland,where he learned about the older mans cold-water exploits(成就)intrigued,saunders read all he could about arctic explorers and north pole expeditions,then decided that this would be his futurejourneys to the pole arent the usual holidays for british country boys,and many people dismissed his dream as fantasyjohn ridgway was one of the few who didnt say,you are completely crazy, saunders saysin 2001,after becoming a skilled skier,saunders started his first long-distance expedition toward the north polehe suffered frostbite,had a closer encounter(遭遇) with a polar bear and pushed his body to the limitsaunders has since become the youngest person to ski alone to the north pole,and hes skied more of the arctic by himself than any other britonhis old playmates would not believe the transformationthis october,saunders,27,heads south to explore from the coast of antarctica to the south pole and back,an 1800-mile journey that has never been completed on skis46the turning point in saunders life came when _ahe started to play ball gamesbhe got a mountain bike at age 15che ran his first marathon at age 18dhe started to receive ridgways training47we can learn from the text that ridgway _adismissed saunders dream as fantasybbuilt up his body together with saunderschired saunders for his cold-water experiencedwon his fame for his voyage across the atlantic48what do we know about saunders?ahe once worked at a school in scotlandbhe followed ridgway to explore the north poleche was the first briton to ski alone to the north poledhe was chosen for the school sports team as a kid49the underlined word intrigued in the third paragraph probably means_aexcited bconvinced cdelighted dfascinated50it can be inferred tat saunders journey to the north pole _awas accompanied by his old playmatesbset a record in the north pole expeditioncwas supported by other arctic explorersdmade him well-known in the 1960s【参考答案】4650 bdadb 【天津市2014高考英语六校第三次联考试题】阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。i carry a rubiks cube (魔方) in my backpack. solving it quickly is a terrific conversation starter. i usually ask people to try it first. they just turn the cube over in their hands, not even knowing where to begin. thats exactly what it was like for me to learn how to read. letters and words were out of order. nothing made sense because i am dyslexic.the rubiks cube has made me believe that sometimes you have to take a few steps back in order to move forward. this was a reflection of my own life when i had to leave public school after the fourth grade. its embarrassing to admit, but i still couldnt always spell my full name correctly. as a fifth-grader at a new school specializing in whats called “language-processing disorder”, i had to start over. i then spent the next four years learning how to learn and find strategies that allowed me to return to my districts high school with the ability to communicate my ideas and express my intelligence. now, i can easily solve the 555. i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 社区电工安全协议书
- 电梯拆装协议书范本
- 电信公司俩年协议书
- 石膏板加工合同范本
- 帮扶基金签约协议书
- 电工员聘请协议合同
- 社区老人就餐协议书
- 签名委托免责协议书
- 电梯焊接协议书范本
- 急诊科护理质量评价标准
- 贵州国企招聘:2025贵州凉都能源有限责任公司招聘10人备考题库含答案详解(综合题)
- 西藏自治区昌都市小学三年级上学期数学期末测试卷
- xx公司混凝土质量控制培训课件-完整版
- 传承三线精神、砥砺奋进前行课件
- 员工考证培训协议书
- 2025年郑州水务集团有限公司招聘80人模拟试卷带答案解析
- 2025吉林省吉林市磐石市总工会招聘工会社会工作者8人备考公基题库附答案解析
- hiv透析应急预案
- 11.交通信号控制技术与智能系统设计
- 八年级物理上学期第三次月考试卷(新教材沪科版)
- 2024年广东省春季高考(学考)语文真题(试题+解析)
评论
0/150
提交评论