免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇训练卷(五)module 2grammar阅读理解a if the crust(外壳)of the earth were not pretty solid, it would be shaking about and moving up and down frequently(频繁地). however, there are places in the rocks of the earths crust where it isnt strongly held togetherwhere “faults” exist. along the break, one rock might push against another with great force. the energy is changed to vibration in the rocks, so they begin to shake and we have an earthquake!the most famous one in north america was the san francisco earthquake of 1906. seven hundred people died and property(财产)damage amounted to about $425, 000, 000. the greatest destruction came from the fires that followed the quake. one of the most famous earthquakes in europe took place in lisbon, portugal, in 1755. the city was destroyed and at least thirty thousand people were killed. in 1908, in calabria and sicily, a quake killed about 75, 000 people. in 1915, in central italy, hundreds of towns and villages were damaged and thirty thousand people were killed. two great earthquakes that caused damage in asia took place in tokyo, japan, and in gansu province in china. the tokyo quake of 1923 killed more than one hundred thousand people and destroyed the city and the city of yokohama, too. the chinese quake in 1920 covered more than three hundred square miles and killed about two hundred thousand people. 1. the first paragraph mainly tells us. a. the damage caused by earthquakesb. famous earthquakes in the worldc. where earthquakes happend. how earthquakes happen2. the underlined word “vibration” in the first paragraph probably means“”. a. shakingb. forcec. energyd. losing3. which of the following is the correct order of the years when the earthquakes happened?the san francisco earthquakethe earthquake in lisbonthe earthquake in calabria and sicilythe earthquake in central italythe earthquake in gansu provincethe tokyo quakea. b. c. d. 4. according to the passage, the earthquake that killed the most people happened in. a. portugalb. chinac. italyd. japanbnow i know that black people are much more likely to have high blood pressure and diabetes(糖尿病)than white people. and they often lead to heart attacks and other untreated diseases. for example, black people are three to four times more likely than white people to have high blood pressure and twice as likely as the white population to die of a stroke(中风). new research has found out the surprisingly high levels of salt in many of black peoples favorite meals. i stopped putting extra salt in my food at the table long ago and i try to cut down on the salt i use in cooking. the recommended daily level of salt for adults is 6 grams. it is easy to see that if you avoid processed(加工过的)foods and use salt in your cooking within the limit, you wont exceed the daily level. the research showed how much salt there is in some foods that we buy from restaurants and takeaways. an average salad with rice and peas has 6. 2 grams of salt. this is more salt than you are supposed to eat for the whole day. a researcher talked about the importance of home cooking rather than takeaways. at home, he pointed out, not only can you hold control of the salt shaker, but also you can create tasty food which is low on salt. the researcher later provided curry goat and rice and peas. they were low on salt, but completely delicious. i do not suppose jamaicans are going to stop buying takeaways soon. but if you suffer from high blood pressure, it is probably better not to buy them often. 5. the underlined word “they” in paragraph 1 refers to. a. white peopleb. black peoplec. untreated diseasesd. high blood pressure and diabetes6. what has the new research found out according to paragraph 2?a. black people take in too much salt. b. black peoples meals are very special. c. processed foods have too much salt in them. d. 6 grams of salt per day is enough for an adult. 7. what would the writer probably suggest black people do?a. dont order salad in a restaurant. b. take in no salt for several days. c. stop cooking their favorite meals. d. eat less takeaways. 8. the researcher provided curry goat and rice and peas in order to. a. thank those who came to his home for his researchb. let people know that eating less salt makes one healthierc. show that tasty food with less salt can be made at homed. prove the less salt the food has the more delicious it is9. what would be the best title for this passage?a. watch the saltb. take care, black peoplec. say no to takeawaysd. say no to high blood pressurecdo you like traveling? many people choose backpacking(背着背包徒步旅行)because it not only helps save a lot of money, but also gives them another kind of experience. but do you know what should you do before you begin your backpacking? when you are planning a backpacking adventure, the first thing to do in your opinion may be the decision on the places where you will visit. however, it is not the most important thing. great adventures will make you face great danger. why? often backpacking is an adventure, and you will visit strange places that you have never been to. think about what might happen while you are traveling. nobody knows what will happen during the trip. so you should not only imagine the enjoyment you will have on the trip, but also think about the possible danger you might face. making travel insurance(保险)is the most crucial. it can make sure that you stay safe on the trip. so you should buy a backpacker travel insurance policy(保险单)before you leave. backpacker policies are specially designed to meet your needs, by offering a high level of cover for a long time of travel. you can buy a backpacker policy from one week to two years or longer time. the backpacker insurance policy covers many activities such as swim and ski, and provides protection for these activities. so buy a backpacker travel insurance policy is very important. it is a good idea to compare a few insurance companies before you make a decision. you should always carefully check the backpacker policy and make sure the activities you want to do are all covered by the policy. 10. the passage can interest the man who. a. is too busy to have a few days offb. runs a company selling sports clothesc. plans to go for a long walk in the countryd. wants to become a tour guide in the future11. what would be the best title for this passage?a. great backpackingb. who should take a holiday?c. how to be a good tour guide?d. important backpacking insurance12. it can be inferred from the passage that. a. we should find a good tour guide when backpackingb. a lot of people want to spend some time backpackingc. we should take part in some activities such as swim and skid. backpacking insurance policies may cover sports protection13. this passage may be taken from. a. a magazine about travelingb. a novel full of thrilling storiesc. a survey paper about life problemsd. a textbook of a high school student【拓展题型训练】. 阅读表达阅读下面短文, 并按照题目要求用英语回答问题(请注意问题后的词数要求)。its said that exercise is important for our body because it helps us feel relaxed, full of energy and healthy. similarly, reading is important for us, as it gives lots of advantages to a person and its like a source to feed our mind. firstly, it can help us explore the world that: we can travel into the past. we can find out how people lived and how they dressed. we can also read about the future and science fiction books can offer us an interesting view on this matter. the world of books, magazines, newspapers and so on offers us a large variety of areas we can explore and come to understand. its like a way of escaping from real life as it allows us to travel to places we might not ever get to in real life. secondly, reading is cheap. it comforts, it distracts, it excites, and it gives you knowledge of the world and experience of a wide kind. when one enjoys reading a book he is strongly attracted by what he is reading and he hardly takes a break. he wants to finish it very rapidly because he is very cautious to find out whatll happen till the end. thats why he feels relaxed, excited and tries to somehow participate in the books action. then, think of the knowledge one can obtain with reading: hes able to take part in dialogues on certain subjects. hed feel proud of himself to give others some information they have no idea about. we cant see everything on tv. then, reading a book can offer more than the internet, for example, even if it is time-consuming. that is why i believe books are a future, and a past. i hope that the internet wont make people stop buying books. 1. what is the text mainly about?(within 6 words)_2. complete the following statement with proper words. (within 4 words)if one is really fond of a book, he will _the book from which he couldnt tear himself away. 3. fill in the blank in paragraph 2 with proper words. (within 5 words)_4. what information can we get when reading books about the world in the past? (within 8 words)_5. what does the underlined word “it”(paragraph 2)probably refer to?(within 10 words)_. 短文改错(2013舟山高一检测)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。dear jim, how is everything going? today id like to tell you something more about our school sports meeting. it was holding on oct. 6, which was a fine day. there were over 1, 000 students and teachers attend it. wang lin, a student from my class won the 100-meter race. he finish the race in 12. 6 seconds and broke in the school record. the sports meeting was really success. that was because we were all trying to do my best. although i was not one of the winner, i was proud of that we had done. looking forward to receive your letter. yours, li ping答案解析【文章大意】本文讲述了地震是怎样发生的, 以及国内外发生的重大地震。1. 【解析】选d。主旨大意题。第一段主要讲述了地壳不结实, 岩石相互碰撞, 就产生了地震。故选d项。2. 【解析】选a。词义猜测题。结合本段的第一句话, 以及最后一句话是带画线词的这句话的结果可推测画线词表示“震动”。3. 【解析】选b。细节理解题。根据第二、三、四段中的时间细节比较的结果可知lisbon的地震发生得最早, 在1755年, 然后是san francisco 1906年, tokyo最晚为1923年。故选b项。4. 【解析】选b。细节理解题。根据第三段中可知死亡人数分别为: 葡萄牙的地震at least thirty thousand people, 意大利thirty thousand people; 根据最后一段可知中国的地震about two hundred thousand people, 日本地震more than one hundred thousand people。故选b项。【文章大意】本文讲述了黑人比白人更易患高血压和糖尿病, 是因为他们的摄盐量高。要尽量减少盐的摄入量。5. 【解析】选d。词义猜测题。根据第一段中的第一、二句话可知they指代上文的高血压和糖尿病。故选d项。6. 【解析】选a。细节理解题。根据第二段的第一句话new research has found out the surprisingly high levels of salt in many of black peoples favorite meals. 可知黑人的盐的摄入量高。7. 【解析】选d。推理判断题。根据第三段的最后两句an average salad with rice and peas has 6. 2 grams of salt. this is more salt than you are supposed to eat for the whole day. 可推断作者建议黑人少吃外卖的快餐食品。故选d项。8. 【解析】选c。推理判断题。第四段提到在家做饭的重要性, 一方面可以避免盐的摄入量过高, 另一方面也可以做出许多美味的食品。所以作者提供许多美味食品是为了证明在家里也可以做出低盐的美味食品。9. 【解析】选a。主旨大意题。文章的主要目的是告诫黑人少摄入盐, 否则会带来很多疾病, 故选a项。【文章大意】徒步旅行存在危险, 所以应该做好的最重要的准备就是买好保险, 以保证自己的安全。10. 【解析】选c。推理判断题。根据文章的主题不难看出本篇文章是在向徒步旅行的人提供一些安全方面的建议, 故选c项。11. 【解析】选d。主旨大意题。徒步旅行存在危险, 所以应该做好的最重要的准备就是买好保险。故d项正确。12. 【解析】选d。推理判断题。根据第二段中的the backpacker insurance policy covers many activities such as swim and ski, and provides protection for these activities. 可推断出保险可能包括一些体育方面的项目。a项和b项与文章内容不符, c项与保险涉及项目混淆, 故选d。13. 【解析】选a。推理判断题。文章是针对要徒步旅行的人, 可推断可能在有关旅行方面的杂志上出现的。故选a项。【拓展题型训练】. 1. the advantages/benefits of reading. 2. be strongly attracted by/be lost in 3. we dont know4. how people lived and ho
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 纹理分析技术-洞察与解读
- 温州市人民医院分子病理质控考核
- 青岛市中医院审计基础知识与迎审准备试题
- 广西壮族自治区来宾市兴宾区2023-2024学年八年级上学期期中数学试题(含答案)
- 宣城市中医院重点人群健康管理服务考核
- 徐州市中医院编外人员管理考核与风险防控试题
- 宁波市中医院产科主治医师晋升考核
- 宣城市中医院随访计划制定考核
- 青岛市人民医院血型血清学疑难病例考核
- 新余市人民医院数据分析与统计学基础应用考核
- 危险性化合物的微生物降解-中国石油大学环境生物工程
- 肺栓塞的应急预案演练脚本
- (完整)高中英语3500词汇表
- 2023年10月自考00159高级财务会计试题及答案含解析
- 2024年江苏省徐州市中考数学试卷(附答案)
- 积分制管理员工
- 广东省电动汽车充电基础设施建设技术规程
- 2024至2030年中国蓝领零工行业发展监测及投资战略研究报告
- 02-输电线路各阶段设计深度要求
- 中国带状疱疹诊疗专家共识(2022版)
- 餐饮外卖食品安全管理预案
评论
0/150
提交评论