免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础精品练习题(11)及答案a(201*全国卷,a)since 1984 ,philadelphia has been cleaning up its act. one by one,graffiticovered walls are being changed into outdoor art. so far,more than 1,800 murals (壁画) have been painted. philadelphia now has more murals than any other american city. the walls that were once ugly with graffiti (涂鸦) are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the mural arts program (map). its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. the program began as part of philadelphias antigraffiti network. jane golden is the maps artistic director. “when people ask me what our program is about, ”she says,“i answer them with one word: hope.” each year, the map offers youth art programs and workshops. some onetime graffiti writers even help paint map murals.the maps work, says golden, is all about developing a sense of community (社区). when a neighborhood requests a mural,the map works with the people there to develop a message. some messages have been “safe streets,”“love and care, ”and “peace walk.”the map receives up to 50 requests for murals each week. last year,the workers painted 140 murals.“the making of a mural enters peoples collective memory as an extraordinary,pleasant moment in neighborhood history,”says golden,who began as a muralist in los angeles. 本文论述了费城通过map这一项目逐步地将墙体上的涂鸦变成了一种室外艺术形式壁画,从而给人们带来了新的希望。1. what can be the best title for the text?a. love,from graffiti writers to muralistsb. map, a new company in philadelphiac. jane,an excellent mural artistd. hope,one wall at a time答案:d。主旨大意题。本文主要介绍费城通过map这一项目逐步地将墙体上的涂鸦变成了一种室外艺术形式壁画,从而给人们带来了新的希望。2. what is the mural arts program in philadelphia aimed at?a. helping the young find jobs.b. protecting the neighborhood.c. fighting against graffiti.d. attracting more visitors.答案:c。细节理解题。由第二段的“the program began as part of philadelphias antigraffiti network.”可知c项正确。3. how does the map decide on the message for a mural?a. by having discussions with people in the community.b. by seeking advice from the city government.c. by learning from the young graffiti writers.d. by studying the history of the city.答案:a。细节理解题。由第三段第二句可知答案为a项。4which of the following words best describes the work of the map?a. difficult. b. dangerous.c. experimental. d. successful.答案:d。推理判断题。由文章第四段可知the map每周会收到很多的邀请,每年会画很多的壁画,故可推出工作很成功,答案为d项。应用文a(201*河南五校联考)welcome to language upon thames. this brochure has been designed to give you an overview of our language school and the courses we offer. if you have some additional questions please do not hesitate to contact us for more information. at language upon thames, we feel it is important to be flexible, in order that students can decide what period of study suits them best. small group general english courses these courses are aimed at students who wish to improve their speaking, listening, reading and writing skills and are offered at the following levels. beginners elementary (初级) preintermediate upperintermediate studying one of the above courses will enable you to use english more confidently and competently on a daily basis. try our free online test to see which level you are atclick here. exam courses these courses are aimed at students who wish to gain academic qualifications in english and are offered at the following levels. university of cambridge exams: advanced 1fce (first certificate) advanced 2cae (advanced) advanced 3cpe (proficiency) studying one of the above courses will enable you to continue your education or enter university in this country. (students wishing to gain admission to a british university are normally required to have the cambridge proficiency certificate.) speaking, listening & pronunciation this course builds on communicative confidence and competence and is aimed at students who wish to develop the important skills of speaking and listening. emphasis is also placed on pronunciation, with activities designed to meet the needs of students of different nationalities, who need to focus on different areas. click here to register for a general english course. other languages at language upon thames we offer a wide range of cafeterias, restaurants, shops and bars. most importantly, we have foreign language classes of french, japanese, german, spanish and italian during the day, evening or on a onetoone basis.1. what does this passage mainly talk about? a. english courses. b. ways to improve students english. c. the best way to improve your skills. d. the importance of english.2. if you attend exam courses, you will _. a. use english as fluently as a native speaker b. deal with everyday english well c. have better pronunciation of english d. be able to continue your education or enter university in this country3. judging from the description, we can tell that this passage must be taken from _. a. a newspaper b. a magazine c. the internet d. a guidebook4. the following statements are true except _. a. only englishmen can attend the courses b. the courses are designed for learners of different levels c. one can learn french even in the evening d. language upon thames is a school aimed to offer help with language learning答案与解析:这是一篇应用文,介绍了language upon thames开设的课程和招生对象。1a主旨大意题。依据第一段“this brochure has been designed to give you an overview of our language school and the courses we offer.”可知本文主要介绍该校开设的英语课程。2d细节理解题。依据exam courses部分的“studying one of the above courses will enable you to continue your education or enter university in this country.”可知答案为d项。3c推理判断题。依据文章两次出现链接标志click here推断本文选自网络。4a细节理解题。依据exam courses部分中括号内的students wishing to gain admission to a british university are normally required to have the cambridge proficiency certificate和speaking, listening & pronunciation中的meet the needs of students of different nationalities推断,这所语言学校的招生对象不仅仅是英国人,故a项错误。 (201*江西五校联考) live_the_“american_dream” what is it: work & travel usa who are qualified: fulltime college students, above 18 years old about the program: application for the 2009 work & travel usa program has just started. its an 816 weeks summer program for college students to work and travel in the us. employers include boeing, hilton hotel and 7eleven. for next summer, about 3,500 positions are open to chinese students. applicants must pass a language test and sometimes an interview, and pay a registration fee to join the program. (source : www. cultureexchange. org) hundreds_needed_by_volkswagen what is it: shanghai volkswagen jobs who are qualified: college students graduating in 2009 about it: shanghai vw offers over 300 positions from engineering to marketing to college students graduating in 2009. applicants should have an excellent academic record, cet6 or the same level language certificate in german, and good computer skills. campus talks will take place in shanghai, changchun, harbin, wuhan, changsha, nanjing, beijing and xian from october. (source: campus chinahr. com/2009/pages/csvw) xiaonei_looking_for_graduates what is it: oak pacific interactive (opi) internships (实习) who are qualified: college juniors and firstyear postgraduate students about it: opi is now offering internship positions for test engineer, development engineer and assistant to the director of corporate culture. for engineering positions, candidates should major in computer science or a related field, have communication ability and be familiar with various development languages. for assistant to the director positions, candidates should be adept in document writing, activities organizing and office software. (source: campus. xiaonei. com)1. these advertisements are most probably advertisements _. a. on the internet intended for the general public to read b. in a newspaper intended for large companies to read c. on the internet intended for college students to read d. in a newspaper intended for college students to read2. the opportunity of _ is offered only to college students graduating in 2009.a. working in america b. traveling in americac. positions in vw d. opi internship3. if you want to apply for assistant to the director positions you must _. a. be good at document writing b. study computer science c. have communication ability d. be familiar with various languages答案与解析:本文是网上的三则招聘广告。1c细节理解题。三则广告在who are qualified栏里谈到的招聘对象都是大学生,且三则广告的source栏中都是网址,可知消息来自因特网,故选c项。2c细节理解题。由第二则广告中的“who are qualified: college students graduating in 2009”可知答案为c项。3a细节理解题。从第三则广告中的“for assistant to the director positions, candidates should be adept in document writing, activities organizing and office software.”可知a项符合题意。 (201*河南示范性高中联考) luggage we ask you to keep what you bring with you down to one mediumsized suitcase per person on board the bus. seat arrangements (安排) special needs for particular seats can be made on most bus breaks when booking, but since arrangements are made on a firstcomefirstserved basis, early booking is advisable. when bookings are made with us, you will be offered the best seats we have on the bus at that time. travel documents when you have paid your deposit (订金), we will send you all the necessary documents, so that you receive them in good time before the bus break departure (出发) date. certain documents, for example air or boat tickets, may have to be kept and your driver or guide will then give them to you at the proper time. special diets if you need a special diet, you must tell us at the time of booking and provide us with a copy of the diet. this will be passed on to the hotel or hotels on your bus break. however, on certain bus breaks, the hotels used are tourist class and they may not be able to prepare special diets. any extra costs must be paid to the hotel yourself before leaving the hotel. programs some of our hotels arrange extra programs which include music, dancing and film shows, etc. they are all offered by the hotel, but not guaranteed (保证)1. if you want to sit in the front of the bus, youd better_. a. say it when you get on the bus b. arrive early on the departure date c. book your seat ahead of time d. avoid traveling at busy times2. your air tickets _. a. will be sent to you at your departure point b. will be kept by yourself c. will be given to you with other documents d. may be held by your bus driver until you need them3. if you need a special diet, you should _. a. tell the hotel when you arrive b. pay extra money c. tell the bus company when booking d. book a tourist class hotel4. extra programs are _. a. offered by the bus company b. offered by the hotel, but may not run c. offered by the hotel at any time d. an extra offer, so extra money must be paid答案与解析:本文介绍了外出旅行时在行李、 座位安排、旅行证件、特殊饮食以及其他服务方面的注意事项。1c细节理解题。文中第二节指出特别的座位需要预订。2d细节理解题。文中第三节讲到有关旅行证件的信息,信息表明一般证件在出发前就给游客,但机票或船票等由汽车司机或向导保存,在需要时才能拿到。3c细节理解题。文中有关饮食的信息表明,如果需要特别的饮食,必须在预订时告知“我们”,以便为你提供特殊食物。4b细节理解题。文中最后一节信息指出一些酒店安排额外的服务项目,如:音乐、舞蹈和电影等,这些由酒店提供,但不能确保。b(2011湖北卷,b)howling is a behaviour commonly observed among a wolf pack.as pack animals,wolves work together to hunt and rely on howling as an important means of communication among each other.there are different explanations of a wolfs howl and it appears that there may be more to discover.one theory is that wolves howl to bond better together.its almost as if howling together helps the pack stay together.perhaps something similar to people feeling a sense of involvement with each other when singing a song together. but this theory may be wrong,explains fred hharrington,a professor who studies wolf behaviour.indeed,there have been times when wolves have been seen one moment howling in a chorus,and the next,quarreling among each other.it appears that usually the lowestranking members of the pack may actually be “punished” for joining in the chorus at times.so is howling a way to strengthen a social bond or just a way to reconfirm status among its members? why do wolves howl for sure?what is clear,however,is that howling is often used among packmates to locate each other.hunting grounds are distant and it happens that wolves may separate from one another at times.when this happens,howling appears to be an excellent means of gathering.howling,interestingly,is a contagious behaviour.when one wolf starts to howl,very likely others will follow.this is often seen to occur in the morning,as if wolves were doing some sort of “roll call”where wolves all howl together to report their presence.动物的嚎叫有其目的性,而人的
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中考数学复习热搜题之因式分解
- 2026中考英语语法复习分类训练:动词辨析100题(中考试题+中考模拟)原卷版
- 2026年中考语文复习:古诗文名句默写(解析版)
- 2026人教版高考英语必修二 Unit1 知识点归纳+同步语法
- 医学肾病综合征合并感染性心内膜炎案例教学课件
- 2026年文学常识必考100道名著练习题及答案
- 医学设备配置流行病学案例分析教学课件
- 医学脑出血并发症预防案例教学课件
- 2026年人教版八年级物理下册 第3节 物体的浮沉条件及应用 教案
- 低频脉冲电疗仪配合关节活动技术对脑卒中肩痛患者的疗效分析
- 公司三年发展战略规划书(2025年-2025年)
- 水毁通村路修复施工组织设计
- QGDW12507-2025无人机辅助安装坠落防护系统技术规范
- 银行业信贷合同管理试题及答案2025年讨论
- 泰康之家管理体系
- 客人对酒店服务的评价与反馈分析表
- 九上《道德与法治》第一二单元知识点总复习【全国可用】
- 2025年备考国企笔试题库及答案
- 高层建筑重大火灾风险专项整治排查登记表(模板)
- TSAEG 006-2024 乘用车安全气囊系统误作用性能要求及试验方法
- 2024年国网信息通信产业集团有限公司招聘笔试真题
评论
0/150
提交评论