




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时训练47module 5the conquest of the universe一、单元扣点.根据句意,用所给单词的适当形式填空accustompatienceburstacknowledgeconsultassumedependabstractwitnesshistoric 1we may talk of beautiful things, but beauty itself is .答案abstract2i think today is a day.答案historic3we consider him a person to be on.答案depended4we were the most important scientific development of the century.答案witnessing5he is not such a fool as you him to be.答案assumed6susan is very with the children.答案patient7he felt he would with anger and shame.答案burst8he never that he has made mistakes.答案acknowledges9mr. bell said he had his lawyer about the matter.答案consulted10i became to looking after you.答案accustomed.完成句子1they are accustomed (不交谈) at meals.答案to not talking2the driver sat there motionlessly, (意识到) how serious the traffic accident was.答案aware of3many young people (对狂热) pop music.答案are enthusiastic about4my bike (与相似) yours in color.答案is similar to5we are trying to (使这项计划开始启动)答案set the plan in motion二、完形填空when our restaurant business failed,we headed north in a camping truck to texas,hoping to have a fresh start.”at the 1 of palo duro canyon(峡谷) state park, i 2 a job advertisement hiring park hosts. the position offered a 3 ,permanent campsite in the park,and 4 , the hosts served as a link between the parks guests and the rangers (护林人). it was the perfect solution:a rentfree place to reorganize our lives. we entered the park and i made an 5 for the following day.the park was 6 , so it took us some time to find an available site. that evening, as we finished our dinner, my wife saw two large skunks(臭鼬) walking toward our table. we 7 climbed onto the table and, for the next four hours, waited for them to 8 our camp.having survived that night, we were 9 that everything else would be all right. the next day we met with the people who ran the park. they explained our 10 and gave us a beautiful campsite.that evening, 11 , we learned about the canyon 12 . they were strong and cold, rocking our little camping truck violently,and we lay 13 in the dark until the winds died away.14 the weeks that followed,we learned to survive in our truck and 15 the little money my wife 16 by substitute teaching. building a successful business and then losing it had left very little time for building a successful 17 . for a time after our business 18 i thought i might lose my family as well.living in the tiny 19 with no television, we sat close together reading and talking. one evening, standing under a jeweled sky, i found myself 20 for all the hardships. we had walked the trails and climbed the canyon walls. we had become a family!1a. back b. edge c. centre d. entrance2a. sponsoredb. published c. noticed d. answered3a. safe b. free c. convenient d. beautiful4a. in return b. in time c. in shortd. in turn5a. attempt b. agreement c. appeal d. appointment6a. crowdedb. dangerous c. ideal d. quiet7a. repeatedlyb. immediately c. eventually d. calmly8a. attack b. leave c. pass d. search9a. satisfied b. determined c. confident d. aware10a. responsibilities b. requirements c. circumstances d. conditions11a. moreover b. therefore c. meanwhile d. however12a. winds b. snows c. woods d. trails13a. shaking b. quarrelling c. mourningd. aching14a. after b. between c. duringd. beyond15a. give away b. hand out c. live ond. put aside16a. borrowedb. earned c. posted d. raised17a. businessb. career c. family d. image18a. startedb. failed c. expanded d. declined19a. truck b. park c. house d. camp20a. desperate b. ready c. suitabled. thankful答案与解析本文是一篇夹叙夹议的文章,讲述了一个家庭生意失败之后重新开始的故事。作者通过这个故事阐明一个道理:我们在追寻事业成功的时候,可能会失去家庭,因此我们要学会兼顾事业和家庭。1d根据后文“we entered the park”可知,应该是在公园门口(entrance),故选d项。2c由前文“when our restaurant business failed”和“hoping to have afresh start”可知,作者是在寻找工作,注意到一个招聘广告,故选noticed。3b后文提到“a rentfree place”,可知campsite是免费的,故选free。4a根据填空处前文可知要得到这个工作,需要做公园主持人来作为回报,故选in return。in return意为“作为回报”;in turn意为“反过来,反之”;in short意为“总而言之”;in time意为“及时”。5d前文提到作者看到招聘广告,应是明天预约,短语make an appointment意为“应聘”,符合语境。6a根据后文“so it took us some time to find an available site,”可知人多(crowded),很难找住的位置,所以选a项。quiet意为“安静的”;ideal意为“理想的”;dangerous意为“危险的”。7b文中提到“two large skunks”,所以马上躲避。故选immediately,意为“立刻,马上”。8b由上文立即躲避臭鼬可知很希望它们尽快离开(leave),故选b项。9c由前文“having survived that night”,可知他们对于后面的时间感到自信(confident),故选c项。10a由前文“i made an appointment for the following day”和“the next day we met with the people who ran the park”可知他们去应聘了,管理人员告诉他们职位的职责(responsibilities),故选a项。11d由前文“everything else would be all right”和后文“rocking our little camping truck violently. until the winds died away”可知,前后情况是一种相反的场景,故选转折连词however。12a由后文“they were strong and cold, rocking our little camping truck violently. until the winds died away.”可知选a项。13a由前文“rocking our little camping truck violently”可知卡车(truck)在晃动(shake),故选a项。14c根据上下文可知,应该是指后续的几周时间(during),故选c项。15c根据上文可知,生意失败,所以作者的妻子要靠教书来挣钱。live on意为“靠生活,以为食”。故选c项。hand out意为“分发,用完,耗尽”;give away意为“捐赠,泄露”;put aside意为“存储,留出,搁置”。16b根据上文可知,生意失败,所以作者的妻子要靠教书来挣钱(earn),故选b项。17c根据后文“i might lose my family as well”和“building a successful business and then losing it”可看出作者留给家的时间很少,故选family。18b根据第一段第一句中“when our restaurant business failed”可知选b项。19a由第五段中的“our little camping truck”可知填truck,tiny是small的同义替换。故选a项。20d由前文可知作者找到工作和后文“we had become a family”可知,作者工作、家庭都有收获,所以作者感激(thankful)曾有的艰辛,故选d项。三、阅读理解athe writer margaret mitchell is best known for writing gone with the wind,first published in 1936. her book and the movie based on it, tell a story of love and survival during the american civil war. visitors to the margaret mitchell house in atlanta, georgia, can go where she lived when she started composing the story and learn more about her life.our first stop at the margaret mitchell house is an exhibit area telling about the writers life. she was born in atlanta in 1900. she started writing stories when she was a child. she started working as a reporter for the atlanta journal newspaper in 1922. one photograph of ms mitchell,called peggy, shows her talking to a group of young college boys. she was only about one and a half meters tall. the young men tower over her, but she seems very happy, and sure of herself. the tour guide explains : “now in this picture peggy is interviewing some boys from georgia tech, asking them such questions as would you really marry a woman who works? and today itd be would you marry one who doesnt?”the margaret mitchell house is a building that once contained several apartments. now we enter the first floor apartment where ms mitchell lived with her husband, john marsh. they made fun of the small apartment by calling it “the dump”around 1926,margaret mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury. her husband brought her books to read from the library. she read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book. our guide says gone with the wind became a huge success. margaret mitchell received the pulitzer prize for the book. in 1939 the film version was released. it won ten academy awards, including best picture.本文介绍了飘的作者玛格丽特米切尔。玛格丽特米切尔出生在亚特兰大,小时候就开始写小说,后来在亚特兰大日报社做记者。她和丈夫住在一所小公寓里。因为受伤,她选择待在家里读书、写作。1the book gone with the wind was .a. first published on a newspaperb. awarded ten academy awardsc. written in “the dump”d. adapted from a movie答案c解析推理判断题。根据第一段最后一句“visitors to the margaret mitchell house in atlanta, georgia, can go where she lived when she started composing the story.”和第三段最后一句“they made fun of the small apartment by calling it the dump”可知玛格丽特米切尔在自己家写的飘,她和她的丈夫戏称他们的小公寓为“垃圾站”,故选c项。2why did ms mitchell stop working as a reporter according to the passage?a. because she was rich enough.b. because she was injured then.c. because her husband didnt like it.d. because she wanted to write books.答案b解析细节理解题。根据最后一段第一句“around 1926, margaret mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury.”可知玛格丽特米切尔因为受伤停止了作为记者的工作。故选b项。3we can know about margaret mitchell from the passage that .a. her height made her marriage unhappyb. her interest in writing continued as an adultc. writing stopped her working as a reporterd. her life was full of hardship and sadness答案b解析推理判断题。根据第二段第三句“she started writing stories when she was a child.”和最后一段第三句“she read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book.”可知她小时候开始写小说,当她结婚后,她继续写小说。故选b项。4which is the best title for the passage?a. a trip to know margaret mitchellb. gone with the wind: a huge successc. an introduction of the margaret mitchell housed. margaret mitchell:a great female writer答案a解析主旨大意题。根据第一段第三句“visitors to the margaret mitchell house in atlanta, georgia, can go where she lived when she started composing the story and learn more about her life.”可知本文介绍旅客去玛格丽特米切尔写小说时住的房子参观,可以更多了解她的生活。故选a项。bit was an early september day, cool and bright and just right for running, and i was in the first few miles of a 10mile race over a course (路线) with a few high hills. still, i felt energetic; despite the hills it was going to be a fine run.just ahead of me was peggy mimno, a teacher from mount kiseo, new york. she, too, was running easily, moving along at my speed. the pace(步速) felt comfortable, so i decided to stay where i was ;why pay attention to pace when she was setting such a nice one? id overtake(追上)her later on when she was tired.so i ran behind her. the course headed north for miles, wondered west for a hilly mile, then turned south again along a winding road. the race was getting harder. we had four miles left and already it was beginning to be real work.peggy overtook a young runner. she seemed to know him, for they exchanged a few cheerful words as she passed him. their exchange worried me. you dont chat during a race unless you are feeling good, and peggy plainly was.still, i was close enough to overtake her if she was tired, so i didnt give up hope completely. we were getting nearer to a long, punishing hill now and it would be the test. we were a mile from the finish line, so whatever happened on the hill would almost determine who crossed it first.as i moved up the hill, my attention wandered for a few minutes. when i looked up, peggy was moving awayfirst five yards, then ten, then more. finally it was clear that there was no help of catching her. she beat me soundly.there is an important lesson in that race. women are thought to be weaker, slower and not nearly as skilled in sport. yet as peggy mimno so clearly showed, the similarities between men and women runners are more important than differences. i have run with a number of women, and i can say it is often hard work.作者在长跑比赛开始时相当自信,认为能超过女选手peggy拿第一,结果却输给了peggy。作者从中学到了一些东西。5what did the writer think of the race in the beginning?a. it would be hard work.b. it would be an e
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年春季中国邮政储蓄银行陕西省分行校园招聘模拟试卷参考答案详解
- 2025年安阳市新华学校招聘教师4人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 2025广西玉林市福绵区石和镇人民政府招聘代理服务记账中心编外人员2人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025鄂尔多斯市消防救援支队招聘50名政府专职消防队员考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025贵州传媒职业学院第十三届贵州人才博览会引才考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 2025甘肃酒泉市公安局招聘留置看护岗位警务辅助人员(第二批)30人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025福建福州市水路运输事业发展中心招聘编外人员1人模拟试卷及一套参考答案详解
- 2025甘肃酒泉市肃北县人武部招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(易错题)
- 2025年上半年四川凉山州宁南县考核招聘教师44人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025广西桂林市象山区教育局招聘编外聘用人员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 资阳产业投资集团有限公司第三轮一般员工市场化招聘笔试参考题库附答案解析
- 2025年淮南市大通区和寿县经开区公开招聘社区“两委”后备干部30名笔试备考题库及答案解析
- 《文献检索与科技论文写作入门》课件(共八章)
- 2025云南红河红家众服经营管理有限公司社会招聘工作人员8人笔试参考题库附带答案详解
- 共享实验室合作协议书
- 客服人员安全操作培训课件
- 城管协管员面试题目及答案
- DL-T 794-2024 火力发电厂锅炉化学清洗导则
- 地质项目合同管理办法
- 天津市受问责干部管理办法
- 内科进修汇报护理
评论
0/150
提交评论