免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英定时练习题(19)及答案阅读理解-a篇in victorian times, certain flowers expressed meanings because the flower selection was limited. therefore, flower as a gift was an effective tool in social communication. with so many choices today, we have no rules in flower choosing. however, people tend to give a certain flower their own personal meaning- maybe it can remind them of some particular friends or events. here i would introduce the traditional meanings of some gift flowers as a reference for your flower choosing. carnation(康乃馨) is a good gift for your female teacher or mother, but not all kinds of carnations men respect and love. different colours have different meanings. generally, carnation means “fascination and woman love”. specifically, pink carnation means “ill never forget you” and red carnation says “i admire you”. but some carnations have very negative meanings. if you want to say goodbye to your girlfriend, you can send her a bunch of striped carnations or yellow ones, because it means “sorry i cant be with you. you disappointed me.”rose is no doubt the best gift for girls in love. basically, it relates to the love between men and women, but roses with different colours stand for different stages of love. red rose is mans best friend when he wants to show his love to a girl. in the peak of his love, pink rose is more suitable because it means “perfect happiness and please believe me”. while the love gets into trouble, yellow rose seems to be the best symbol. it means “the decrease of love and jealousy”.though you are free to choose any kind of flower as long as it is beautiful, i think this breif introduction can help you avoid making mistakes. besides, the receivers must be happier if he or she gets to know the good will you convey in flowers.46. why do we choose certain flowers as gifts? a. because they are the best gifts for you. b. because flowers all look beautifulc. because different flowers smell good. d. because they can express specific meanings.47. in different stages of love, _. a. roses of different colours show love to a girl.b. you can choose red rose at any occasionc. yellow rose is the best symbol for your loved. pink rose implies that your love comes to maturity(成熟).48. what does the passage mainly talk about? a. carnation is better than rose b. like the carnation, like the rosec. different flowers have different meanings d. flowers of different colours参考答案4648、ddc when i asked my daughter which item she would keep: the phone, the car, the cooker, the computer, the tv, or her boyfriend, she said “the phone”. personally, i could do without the phone entirely, which makes me unusual. because the telephone is changing our lives more than any other piece of technology. point 1 the telephone creates need to communicate, in the same way that more roads create more traffic. my daughter comes home at 4:00 pm and then spends an hour on the phone talking to the very people she has been at school with all day. if the phone did not exist, would she have anything to talk about?point 2 the mobile phone means that we are never alone. “the mobile saved my life,” says crystal johnstone. she had an accident in her volvo on the a45 between otley and skipton. trapped inside, she managed to make the call that brought the ambulance(救护车)to her rescue. point 3 the mobile phone removes our secret. it allows manager of haba deutsch, carl nicolaisen, to ring his sales staff all round the world at any time of day to ask where they are, where they are going, and how their last meeting went. point 4 the telephone separates us. antonella bramante in rome says, “we worked in separate offices but i could see him through the window. it was easy to get his number. we were so near but we didnt meet for the first two weeks!” point 5 the telephone allows us to reach out beyond our own lives. today we can talk to several complete strangers simultaneously(同时地) on chat lines(at least my daughter does. i wouldnt know what to talk about). we can talk across the world. we can even talk to astronauts(if you know any) while theyre space-walking. and, with the phone line hooked up to the computer, we can access(存取) the internet, the biggest library on earth. 1. how do you understand “ point 1the telephone creates the need to communicate” ?a. people dont communicate without telephone. b. people communicate because of the creating of the telephone. c. people communicate more since telephone has been created. d. people communicate more because of more traffic. 2. which points do you think best support the idea that phones improve peoples life?a. point 3 and point 4b. point 1 and point 5c. point 1 and point 3d. point 2 and point 53. it is possible to talk to several complete strangers simultaneously through _.a. the tv screenb. a fax machinec. the phone line hooked up to the computerd. a microphone【答案与解析】本文阐述了电话不仅仅改变了我们的生活,其好处不胜枚举。1. c。语义理解题。第2段最后一句话if the phone did not exist, would she have anything to talk about? 已经作了最好的解释。2. d。判断题。因为point 1讲的是the telephone creates need to communicate,point 3讲的是the mobile removes our secret, point 4讲的是the telephone separates us,只有point 2和point 5是讲phones improve peoples life。3. c。细节题。根据point 5中的 today we can talk to several complete strangers simultaneously on chat lines可知答案为c。once a group of 17-year-old schoolboys decided to break the world basketball marathon record(马拉松记录). they wanted to play for ninety hours and that is to add six hours to the record. each team had nine players, with five at a time. the boys decided each person would play 21. 5 hours and then rest for 2 hours. then they started at 6 oclock in the evening. the first night was very hard for the players. when it was their turn to rest, they were too excited(兴奋的) to fall asleep at once. after sleeping for a short time, they had to play again. on the second night, they fell asleep as soon as they stopped. some of them had trouble with their feet and hands, but the only serious problem was a psychological(心理上的) one. each boy was thinking:why am i doing this?how can i play any longer?after the third night, the players knew they could finish the ninety hours. the basketball on the fourth night was very slow. but in the final hours, the players got better. for the last few minutes, the players looked as fresh as when they started. how happy everyone was!1. in the story, there were _ schoolboys playing basketball marathon. a. 9b. 14c. 17d. 182. before this basketball marathon, the world record was _. a. 84 hours b. 86 hoursc. 90 hours d. 96 hours3. the first night was hard for the players to fall asleep because _. a. they were too excitedb. they only slept for a short timec. no one watched them playd. it was very long4. “the players looked as fresh as when they started” here “fresh” means _. a. 新鲜的b. 兴奋不已的c. 精神饱满的d. 伤痕累累的5. which of the following sentences is wrong?a. some of the boys were hurt when they played. b. it was hard for the players to fall asleep at night. c. the boys started playing at 6 oclock in the evening. d. in the end, all the boys felt happy. 【答案与解析】本文讲述了一群17岁的男孩想打破世界持续打篮球马拉松记录并最终成功的故事。1. d。推断题。文章第1段说每一组9个人,文章虽没说有几组,但不可能只有一组,9的倍数也不可能是14或17,因此选项a、b、c都不正确,故选d。2. a。推断题。文章第1段说他们想持续打90个小时篮球,比记录多了6个小时。由此可知原记录是84个小时,所以选a。3. a。推断题。文章第2段说他们太兴奋以致睡不着,所以选a。4. c。词义猜测题。由全文大意可知到了最后几分钟,他们变得像刚开始打篮球一样精神饱满。5. b。细节题。第一晚他们太兴奋了没睡着,但到了第二晚他们很快就睡着了。由此可知b不正确。 阅读理解-b篇one night mrs. riley, an elderly woman, was walking along a dark london street. she was carrying her handbag in one hand and a plastic carrier bag in the other. there was nobody else in the street except two young men. they were standing in a dark shop doorway. one of them was very tall with fair hair, the other was short and fat with a beard. the two young men waited for a few moments, and then ran quickly and quietly towards mrs. riley. the tall one held her from behind while the other one tried to seize her handbag.suddenly mrs. riley threw the tall one over her shoulder. he crashed into the other one and they both landed on the ground. without speaking, mrs. riley struck both of them on the head with her handbag and walked calmly away.the two surprised young men were still sitting on the ground when mrs. riley crossed the street towards a door with a lighted sign above it. mrs. riley paused, turned round, smiled at them and walked into the south west london judo (柔道) club. 49. the two young men were standing in a dark shop doorway because .a. they had nothing to do b. they were homeless c. they were waiting for a victim d. they were guarding the shop 50. how did the story end?a. the woman was robbed of her handbag. b. the woman taught the two young men a lesson. c. the woman reported the two young men to the police. d. the woman sent the two young men to a judo club. 51. the story tells about an elderly woman who .a. went shopping at night b. was on her way home c. had just left a shopping center d. had a skill of self-defense参考答案 4951、cbd(1)in the us, people prefer waiting for a table to sitting with people they dont know. this means a hostess may not seat a small group until a small table is available, even if a large one is. if you are sitting at a table with people you dont know, it is impolite to light up a cigarette without asking if it will disturb them.at american restaurants and coffee shops you are usually served tap water before you order. you may find the bread and butter is free, and if you order coffee, you may get a free refill.most cities and towns have no rules about opening and closing time for stores or restaurants, though they usually do make rules for bars. especially in large cities, stores may be open 24 hours a day.serving in restaurants is often large; too large for many people. if you cant finish your meal but would like to enjoy the food later, ask your waitress or waiter for a “doggie bag”. it may have a picture of a dog on it, but everybody knows youre taking the food for yourself.supper and dinner are both words for the evening meal. some people have “sunday dinner”. this is an especially big noon mealtips are not usually added to the check. they are not included in the price of the meal, either. a tip of about 15% is expected and you should leave it on the table when you leave. in some restaurants, a check is brought on a plate and you put your money there. then the waiter or waitress brings you your change1. which statement is true?a. american people like sitting with people they dont know.b. a hostess always seats a small group at a large table.c. american people never sit with people they dont know.d. american people would not light a cigarette if the people who sit at the same table mind their smoking.2. what is served before you order?a. breadb. butterc. coffeed. cold water3. what do american people always do when servings are too large for them?a. they take the food home with a doggie bag for their dogs.b. they leave the food on the table and go away.c. they take the food home with a doggie bag and enjoy the food later.d. they ask the waitress or waiter to keep the food for them.4. sunday dinner is_.a. a dinner in the eveningb. a big noon mealc. a big lunch on sundayd. a supper on sunday【答案解析】本文介绍了美国人在外就餐时的风俗习惯。1. d。细节题。根据第一段及关键句 it is impolite to light up a cigarette without asking if it will disturb them 可知 a、b、c 与原文不相符,同时关键句告诉我们“未经他人允许吸烟是不礼貌的”可知 d 为正确选项。2. d。细节题。根据 at american restaurants and coffee shops you are usually served tap water before you order 可见在点菜之前提供的是自来水,据此选 d3. c。细节题。根据 if you cant finish your meal but would like to enjoy the food later, ask your waitress or waiter for a “doggie bag” 得知它与答案 c 的表达相符,故选 c。4. b。细节题。根据 some people have “sunday dinner”. this is an especially big noon meal.可知它与答案 b 的表达一致,故选 b。(2)as you know different countries have different customs. also there are many gestures showing many meanings in many countries. here are a few examples of gestures. a fisherman in britain will show the size of a fish he has caught by holding his two hands, palms(手掌) facing each other, the right distance apart in front of him. but the one from certain part of africa will measure off the size along his left arm with his right hand. in britain the gesture to show the number “one” is made by holding up the index finger (the second finger), but in switzerland it is the thumbthe first finger which is held up. some people point at objects with finger, others by sticking out the lips. the gesture for “come here” is made in britain with the index finger, which is held, pointing upwards, at eye level and bent towards the body; in egypt the hand is held at arms length, palm downwards, and the finge
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- TCUWA 10106-2024 城镇水务信息在线采集技术标准
- TCECS 1326-2023 全流动触探试验标准
- 恒邦招聘试题及答案
- 海澜之家招聘试题及答案
- 餐饮行业市场分析及投资策略
- 公务员面试农业稳产保供面试题及答案
- 机器学习工程师招聘题库及答案
- 互联网技术运营经理秋招面试题及答案
- 公务员面试李丰面试题及答案
- 国家铁路集团校招面试题及答案
- Gexcon 气体爆炸手册
- 病房突发事件的应急与处理
- 《PCB材料介绍》课件
- 《工贸行业重大事故隐患判定标准》专题培训
- 合伙人合同协议书范文小规模个体户
- 【九牧卫浴公司考评制度问题及完善对策(6000字论文)】
- 科研伦理与学术规范课后习题
- 危险废物库房建设项目竣工环保验收监测调查报告
- (高立牌)SC型施工升降机说明书
- 中医基础理论-初级课件
- 失智失能老年人的睡眠照护(失智失能老人健康照护课件)
评论
0/150
提交评论