2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份4.doc_第1页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份4.doc_第2页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份4.doc_第3页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份4.doc_第4页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份4.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

语 篇 提 能.完形填空I was working in a town west of Sydney when I was 18. I was looking forward to having five days off from duty. _1_, there was only one train a day back to my _2_, over 270 km away, and it had already left. I thought Id take a ride.I _3_ by the side of the highway for three hours but no one _4_ for me. Finally, a man called Gordon walked over and said that _5_ he couldnt give me a lift, I should come back to his house for lunch. Hed been watching me and thought I must be _6_ after standing for hours in the sun. I was very _7_ but he told me I was safe, and he also _8_ to help me find a lift home afterwards.When we arrived at Gordons _9_, he made us sandwiches. After lunch, he flagged down (挥手拦下) a _10_, which took me to my hometown._11_, after I married, my husband didnt believe in giving _12_ a ride. This made me feel _13_ when wed pass people waiting on the roadside, as I could never offer them the lift they _14_ for.Twentyfive years later, I was _15_ to a nearby town, when I noticed an elderly man with a small boy, standing in the sun, trying to get a ride. As I was now a widow (寡妇), I saw my chance to _16_ someone for the favour Id been given decades earlier. I pulled over (把车开到路边) and _17_ the pair.After some small talk, the man said to me, “You havent _18_ a bit, even your red hair is still the same.”I couldnt _19_ where Id met him until he told me he was the man who had given me _20_ and flagged down a car all those years ago. It was Gordon.1A. Uncomfortably B. Uncertainly C. Unsuccessfully D. Unfortunately2A. school B. company C. hometown D. station3A. waited B. rested C. followed D. hid4A. cried B. stayed C. stopped D. moved5A. after B. unless C. because D. although6A. polite B. hungry C. busy D. sleepy7A. lonely B. ashamed C. doubtful D. curious8A. offered B. forgot C. pretended D. refused9A. office B. hotel C. house D. restaurant10A. car B. bike C. bus D. train11A. Therefore B. Besides C. However D. Otherwise12A. friends B. children C. strangers D. relatives13A. upset B. proud C. anxious D. puzzled14A. prepared B. thanked C. hoped D. arranged15A. walking B. cycling C. running D. driving16A. encourage B. respect C. repay D. support17A. came across B. picked up C. looked for D. brought up18A. changed B. settled C. developed D. failed19A. learn B. describe C. ignore D. remember20A. energy B. lunch C. water D. money答案与解析语篇解读本文是记叙文。文章讲述了一个善意之举的故事。1D由下文的there was only one train a day back to my . it had already left可知,“我”乘坐的火车一天只有一趟,而且那天它已经开走了,因此是“不幸地(unfortunately)”。2C由下文的which took me to my hometown可知,此处是说回“老家(hometown)”的火车一天只有一趟。3A由上文的I thought Id take a ride可知,由于要坐的火车已经开走,“我”就想搭便车回家。于是“我”在公路旁边“等(waited)”便车。4C由but一词的转折和下文的standing for hours in the sun可知,“我”等了三个小时也没有一辆车为“我”“停下(stopped)”。5D由下文的help me find a lift home afterwards可知,一个叫Gordon的男人给了“我”帮助,“尽管(although)”不是让“我”乘坐他的便车。6B由下文的he made us sandwiches可推测,Gordon看到“我”在太阳下站了好几个小时,猜测“我”一定是“饿(hungry)”了。7C由下文的but he told me I was safe可知,陌生人邀请吃饭,“我”对此感到“怀疑(doubtful)”,但他说“我”很安全。8A由下文的the man who . flagged down a car all those years ago. It was Gordon可知,Gordon为了打消“我”的疑虑,承诺帮“我”叫到便车。offer to do sth.“主动提出做某事”。9C由上文的come back to his house for lunch可知,“我”是去Gordon的“家里(house)”。10A由下文的the man who . flagged down a car all those years ago. It was Gordon可知,Gordon挥手拦截的是“小汽车(car)”。11C由本句的my husband didnt believe in .和as I could never offer them the lift可知,本段意思与上文有转折关系。故选用However。12C从上文“我”搭别人便车的故事来看,搭便车的一般是“陌生人(strangers)”。13A因为“我”曾经被别人帮助过,因此当丈夫不让“我”在路边捎陌生人时,“我”对不能帮助别人而感到“难过(upset)”。14C在路边等候的人们是“希望(hoped)”能够搭上便车,正如十八岁时的“我”经历的一样。15D由下文的the favour Id been given decades earlier和I pulled over可知,“我”“开(driving)”着车。16C由As I was now a widow, I saw my chance .可知,如今,“我”有机会“回报(repay)”几十年前受到的恩情。17B“我”把车开到路边,“接上(picked up)”在路边要搭便车的老人和孩子。18A根据老人说“我”的头发还是红色可知,对于老人来说“我”多年未“变(changed)”。19D老人说“我”没变,但“我”却没有“想起(remember)”在哪里见过他。20B由上文的he made us sandwiches. After lunch可知,多年前那个叫Gordon的男人给“我”提供了一顿午餐。.阅读理解(2014吉林高二检测)Todays word, pan, takes us back to the days of the gold rush in California.On January 24th, 1848, a man named James Wilson Marshall discovered gold in California. The news spread quickly. Thousands rushed west. They traveled on foot, on horseback and by boat to reach the gold fields. By 1849, the great gold rush was on. Towns and cities grew overnight. Throughout California in the mountains, along the streams and rivers thousands of people searched for gold.Some found areas of mountain rock thick with gold. These men got rich. But such areas were few and quickly claimed by the first men to find them. Others searched for gold in the rivers coming down the mountains. They were after pieces of gold that the rains had washed down from above .The only way to find this gold was by panning. First a gold miner put dirt in a metal pan and added water. Then he shook the pan so that the water would wash the dirt. Slowly, he poured the water out of the pan. If he was a lucky miner, pieces of gold would remain.Across the nation, newspapers carried stories of the gold being found. Each one hoped that the place he claimed panned out well had some gold.For many, gold mining did not pan out. For a few, it panned out well. But in time, huge machines were built that could wash many tons of dirt at a time. Panning died out.The word, however, remained in the language. Today, Americans still say, “ It_panned_out_well,” when something they have done pleases them. A business, a discovery, a simple event pans out well if it is successful. Unhappily, sometimes things do not pan out.In recent years, the word pan has taken on another meaning. Today, it also means to criticize. How it got this meaning is hard to discover. But the job of a critic is to sometimes pan the work of a writer, artist or singer.1. Why did so many people flood to California in 1848?A. Because towns and cities there developed quickly.B. Because the mountains in California were a great place for travel.C. Because they wanted to get rich by looking for gold.D. Because the land of California was fertile at that time.答案与解析C推理判断题。根据第二段内容可知加洲发现金子,人们涌向加洲是为了淘金。2. The underlined part “It panned out well” in Paragraph 7 has the same meaning as “_”A. Everything turned out wellB. Nothing could be worseC. Its not the caseD. Its a pity答案与解析A推理判断题。根据第七段二、三句可知人们所做的事情让他们高兴时,会说It panned out well.故画线句意为情况进展顺利,选A。3. What is the purpose of this passage?A. To tell us some stories about the gold rush.B. To introduce the word “pan” in American English.C. To teach us how to look for gold in rivers.D. To introduce the history of the gold rush in California答案与解析B写作目的题。由本文第一句和最后一段可知文章主要是介绍美语中“pan”一词的由来或含“pan”词语的不同含义。.短文改错Jimmy started painting when he was three years old, and when he was five, he has already very good at it. He painted many beautiful and interested pictures, and people paid a lot of money for it. They said, “This boys going to be famous after when hes a little older, and then were going to sell these pictures a lot more money.” Jimmys pictures were different with other peoples because he never painted on all of the paper. He wrote on half of it, and the other half was always empty. “Thats very clever,” everyone said, “Nobody else do that!”One day somebody bought one of Jimmys pictures and then said to him, “Please tell me this, Jimmy. How do you paint on the bottom half of your pictures, but not on the top half?” “Because Im smal

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论