




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
.完形填空(建议用时17)点击观看解答视频 2016双鸭山一中质检 On Mothers Day, I was expecting my grown children to come back home and spend the day with me. Fifteen years earlier, I was a single mom with two children, a _1_ job and a long commute (通勤路程). So I had to shop for groceries and plan for the next week on weekends. _2_, I went shopping on Sunday. When I _3_ to the cashier that the store was really quiet that day, she replied, “Its always _4_ on Mothers Day. You must be the only _5_ out there shopping.” I know she was _6_ telling the truth and she did not mean to _7_ me. Needless to say, all I could do was to finish paying and get to my car. I hadnt _8_ realized it was Mothers Day. My children were too young to know it. How _9_ I really was!I was excited to see my _10_ soon. I decided to treat myself to an ice tea and _11_ to the sandwich shop next door. It was _12_ except for a mom and her son ahead of me. _13_ this was a single mom, celebrating Mothers Day with her son in the sandwich shop. When she finished _14_, I handed the cashier a $20 bill and said, “This is my treat. Happy Mothers Day!” The cashier was _15_ for a moment and the woman searched my face to see if she _16_ me.Wayne Dyer once _17_ the power of kindness. He said studies showed that not only do the giver and receiver of an act of kindness _18_, but an observer benefits in exactly the same way. The mom and her son felt _19_ because she had been honored and received an unexpected _20_. I felt good because I felt I had honored that part of me that wasnt honored all those years ago.作者通过讲述自己在母亲节的经历向读者说明一个道理:无论是给予他人善行还是接受别人的善举,甚至是一个善举的见证人都会受益无穷。1A.routineBdemandingCwellpaidDmiserable答案:A根据下文,“a long commute”以及作者描述的一系列一天的工作,可知答案是routine (常规)。2A.As usualBSeldomCOccasionallyDFor once 答案:A根据1题的解析可知,作者每周日都要去购物,故应填as usual(像往常一样)。3A.reportedBexplainedCcommentedDsuggested答案:C根据下文,“the store was really quiet, she replied”可知,此处为作者对今天超市的情况作出评论(comment)。4A.classicBcrowdedCspecialDquiet答案:D从上文的“the store was really quiet that day”可找到暗示,收银员说,通常在母亲节那天,商店非常安静(quiet)。5A.customerBmotherCparentDdriver答案:B 由于店里顾客很少,又是母亲节,所以收银员说作者是那天唯一前来购物的母亲(mother)。6A.simplyBdeliberatelyCproudlyDpolitely答案:A 收银员只是(simply)在回答作者的问题,并非有意要伤害(hurt)作者。因为在母亲节,多数母亲都会和家人一起庆贺,而不会外出购物。7A.warnBdiscourageChurtDremind答案:C 见上题解析。8A.justBstillCeverDeven答案:D 从上文可知,作者根本都没有(even)注意到那天是母亲节,她是在听了收银员的话以后才意识到的。9A.defeatedBaloneCstubbornDwarmhearted答案:B alone意为“孤单的,孤独的”,作者的孩子太小而不懂得母亲节的意义,也没有其他人给作者送来母亲节礼物,所以她感到非常孤单。10A.childrenBhusbandCfriendsDneighbors 答案:A 作者外出购物,很想尽早回家见到孩子们(children)。11A.rodeBdroveCwalkedDescaped答案:C 从下文的next door可知,这家三明治店就在附近,所以她是走过去(walk)的。12A.cleanBexcellentCelegantDempty答案:D 除了一对母子在这家店以外,没有其他顾客,所以店里很空(empty)。13A.LuckilyBObviouslyCFortunatelyDSadly答案:B Obviously意为“显而易见”,作者从自己的经历推断,店里的这位母亲显然(obviously)也是位单亲母亲。14A.orderingBparkingCeatingDpacking答案:A order意为“点餐”,从下文可知,在这位母亲选好要购买的食品后,作者把钱递给收银员来替她买单。15A.encouragedBgratefulCconfusedDembarrassed答案:C 作者主动替别人买单,这一举动让收银员非常困惑(confused)。16A.rememberedBrecognizedCmetDknew答案:D 同样,这位母亲也很迷惑,盯着作者看,不知道是不是因为认识(knew)的缘故。17A.passed onBtalked aboutCasked forDlooked back答案:B 根据下文的said可找到暗示,韦恩戴尔曾经说过(talk about)善举的作用。18A.benefitBinterestCunderstandDlearn答案:A benefit意为“得益;受益”。句意:善行不仅能使给予者和接受者受益匪浅,甚至也能让旁观者收获良多。19A.unsatisfiedBunderstandableCgoodDanxious答案:C 因为收到了作者的礼物,这位母亲和孩子感到很高兴(good)。20A.surpriseBsympathyCinvitationDgift答案:D 作者主动替这位母亲买单,这位母亲收到了一份意想不到的礼物(gift)。.阅读理解(建议用时16)A2016福州八中质检二Nothing could stop Dad. After he was put on disabilityW1 for a bad back, he bought a small farm in the country, just enough to grow food for the family. He planted vegetables, fruit trees and even kept bees for honey.And every week he cleaned Old Man McColgins chicken house in exchange for manure (肥料). The smell really burned the inside of your nose. When we complainedW2 about the terrible smell, Dad said the stronger the manure, the healthier the crops,S and he was right. For example, just one of his cantaloupes (哈密瓜、甜瓜) filled the entire house with its sweet smell, and the taste was even sweeter.As the vegetables started coming in, Dad threw himself into cooking. One day, armed with a basket of vegetables, he announcedW3 he was going to make stew (炖菜). Dad pulled out a pressureW4 cooker and filled it up with cabbages, eggplants, potatoes, corns, onions and carrots. For about half an hour, the pressure built and the vegetables cooked. Finally, Dad turned offP1 the stove, the pot began to cool and the pressure relief valve sprayed out a cloud of steam. If we thought Dads pile of chicken manure was bad, this was 10 times worse. When Dad took offP2 the lid, the smell nearly knocked us out.Dad carried the pot out and we opened doors and windows to air out the house. Just how bad was it? The neighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!Determined, Dad filled our plates with steaming stew and passed them around. It didnt look that bad, and after the first wave had shut down my ability to smell, it didnt offend the nose so much, either. I took a taste. It would never win a prize in a cooking competitionW5, but it was surprisingly edible and we drank up every last drop of soup.即使身体有残疾,父亲仍不忘努力工作,用自己的双手给家人种出了健康的蔬菜和水果。1Why did Dad clean Old Man McColgins chicken house regularly?ATo earn some money for the family.BTo collect manure for his crops.CTo get rid of the terrible smell.DTo set a good example to us.答案:B事实细节题。从第二段第一句话即知答案。2What can we infer about Dads stew?AIt is popular among the neighbors.BIt contains honey and vegetables.CIt looks very wonderful.DIt tastes quite delicious.答案:D推理判断题。从最后一段“we drank up every last drop of soup.”“吃个精光”,可推断出D选项。3What does the underlined word “offend” in the last paragraph mean?ATo attract.BTo upset.CTo air.DTo shut.答案:B词意猜测题。句中提到“It didnt look that bad, I took a taste.”可猜出气味并非难闻,并非让人不舒服。4What can we learn about Dad from the text?AHe is an experienced cook.BHe is a troublesome father.CHe has a positive attitude to life.DHe suffers a lot from his disability.答案:C主旨大意题。结合全文内容可知。W重点词汇1disability n. 残疾 2.complain vi. 抱怨;投诉3announce vt. 宣布;声明 4.pressure n. 压力5competition n. 竞争;竞赛P重点短语1turn off 关闭 2.take off 脱掉;起飞,成功S句式仿写原文:Dad said the stronger the manure, the healthier the crops,. (the比较级,the比较级)译文:父亲说肥料越强,庄稼就越健康。仿写:The more careful you are, the_fewer_mistake_you_will_make.你越认真,你犯的错误就越少。B2016保定摸底考试 We all know what a brain is. A doctor will tell you that the brain is the organ of the body in the head. It controls our bodys functionsW1, movements, emotions and thoughts. But a brain can mean so much more.A brain can also simply be a smart person. If a person is called brainy, she is smart and intelligent. If a family has many children but one of them is super smart, you could say, “Shes the brains in the family.” And if you are the brains behind something you are responsibleW2 for developing or organizing something. For example, Bill Gates is the brains behind Microsoft.Brain trust is a group of experts who give advice. Word experts say the phrase “brain trust” became popular when Franklin D. Roosevelt first ran for president in 1932. Several professors gave him advice on social and politicalW3 issues facing the US. These professors were called his “brain trust.”These ways we use the word “brain” all make senseP1. But other ways we use the word are not so easy to understand. For example, to understand the next brain expression, you first need to know the word “drain”. As a verb, to drain means to remove something by letting it flow away. So a brain drain may sound like a disease where the brain flows out the ears.S But, brain drain is when a countrys most educated people leave their countries to live in another. The brains are, sort ofP2, draining out of the country.However, if people are responsible for a great idea, you could say they brainstormed it. Here, brainstorm is not an act of weather. It is a processW4 of thinking creatively about a complex topic. For example, business leaders may use brainstorming to create new products, and government leaders may brainstorm to solve problems.If people are brainwashed, it does not mean their brains are nice and clean. To brainwash means to make someone accept new beliefs by using repeated pressure in a forceful or tricky way. Keep in mind that brainwash is never used in a positiveW5 way.文中介绍了与“brain”相关的表达方式。5According to the text, if youre the CEO of Bai Du you can be called_.Athe brains behind Bai DuBBai Dus brain trustCthe brain drain of Bai DuDthe organ of Bai Du答案:A事实细节题。根据文中第二段最后两句即可选出答案A项。6Why did Roosevelt successfully win the election?ABecause he was smart at giving advice.BBecause word experts were popular.CBecause he got his brain trust.DBecause he was the brains behind America.答案:C事实细节题。根据第三段可知道答案。7Which of the following expression is always used in a negative way?ABrain trust.BBrain drain.CBrainstorm.DBrainwash.答案:D事实细节题。根据最后一段最后一句话可知道答案。W重点词汇1function n功能;作用2responsible adj. 有责任心的;负责的3political adj. 政治的 4.process n/vt. 加工;处理5positive adj. 积极的;明确的P重点短语1make sense 讲得通;有意义2sort of 有点儿S句式仿写原文:So a brain drain may sound like a disease where the brain flows out the ears.(where引导定语从句)译文:所以智囊外流可能听起来像是一种疾病,在这种疾病里,大脑从耳朵流出。仿写:We will see a case where_the music could cure people.我们会看到一种情况,音乐可以治愈人们。.短文改错(建议用时8)点击观看解答视频 2016河北名校联考Yesterday morning I got up early to run in a race. It was hardly above freezing. So every runner was jumping around trying to stay warmly.By the roadside was a man wrapping in a bl
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年便捷离婚流程定制与材料准备专项合同
- 二零二五年度购物中心特色主题装饰装修施工合作协议
- 2025年农村自建房产权转让协议范本及全面履约监管方案
- 廊坊公务员面试题及答案
- 晋中公务员面试题及答案
- 甘肃公务员面试题及答案
- 八年级(下)期末物理真题汇编《浮力》及答案
- 2025年绿色建筑材料市场推广与政策支持体系构建与优化研究报告
- 边坡作业培训课件
- 2025年基因检测技术在新生儿遗传病筛查中的应用研究
- 混凝土浇筑作业平台承重验算
- JG/T 220-2016铜铝复合柱翼型散热器
- 美乐家退会员终止协议书
- 情侣间恋爱合同协议书
- 会务服务技能试题及答案
- 城市轨道交通施工机械设备管理措施
- 《2023 AHA心肺复苏与心血管急救指南》解读
- 2025年有限空间作业安全考试题库:有限空间作业安全教育与培训试题
- 胰岛素皮下注射团体标准解读
- 宁德时代shl测评题库
- 微信小程序申请模板-电商平台对用户交易纠纷处理的机制或方案
评论
0/150
提交评论