免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江省富阳市2015高考英语阅读理解暑假练习(11)及答案【广东省深圳市高三上期末考试】阅读理解a little girl in my family got a typewriter for christmas. not a laptop. nothing with a screen. the old-fashioned manual kind.typewriters had pretty much gone the way of dodo birds quite some years before my granddaughter was born. but it was the typewriter used by a journalist in the movie “kit kittredge: an american girl” that attracted her.or maybe it was the way the typewriter was used. in the movie, kit does old-fashioned journalism and writes stories that help right a wrong. in a challenging environment she keeps her wits and a strong sense of ethics (道德) about her.however, another reporter, chuck tatum in “ace in the hole” is totally different. he tells an editor, “if theres no news, ill go out and bite a dog.” later, referring to a sign in the newsroom that reads “tell the truth,” tatum acknowledges some guilt. but, “not enough to stop me on my way to the top.”in both movies, the journalists use typewriters. its what they do with them that makes the difference. and today, its what we do with our hardware the journalism we produce that makes the difference.typewriters have long since given way to laptops, camera phones and video phones. but here at thomson reuters (路透社), and in the media as a whole, the need for a strong sense of ethics has never been more necessary.to me, at the heart of ethics are the preservation (保持) of honesty, independence and freedom from prejudice. it means ethics and standards are compatible with innovation (革新). in fact, they have to go hand in hand. theres a lot of room for innovation here, but theres no room for a chuck tatum, who would do anything to get to the top.in about 2020, my granddaughter will probably be using technology that hasnt been developed yet to work on her school “newspaper”. she wont be using her typewriter but she will, i hope, be using what shes learned from the journalists of this generation. its up to us to set the right example.41. what does chuck tatum mean by saying “bite a dog”?a. he tries all sorts of tricks to achieve his goal.b. he acknowledges his guilt of telling lies.c. he attracts peoples attention in the street.d. he becomes mad because theres no news.【答案】a【解析】细节理解题。由“not enough to stop me on my way to the top.”可知chuck tatum会尝试各种手段去达到自己的目标。42. according to the author, really good journalists are those who _.a. are crazy about the work like chuck tatumb. can take whatever means to attract the publicc. are honest, independent and free from prejudiced. were living in the time when typewriters were used.【答案】c【解析】细节理解题。前面通过比较kit kittredge和chuck tatum,可以看出一个真正的记者需要有强烈的道德观,结合倒数第二段“at the heart of ethics are the preservation (保持) of honesty, independence and freedom from prejudice.”可知真正的好记者是诚实,独立并且没有偏见的。故选c。43. the passage may imply that _. a. dodo birds are still living on the earth. b. thomson reuters will not employ a journalist like chuck tatum c. typewriters are more popular to the journalists than laptops d. what matters is that journalists should use their new-fashioned hardware 【答案】b【解析】细节理解题。由“but here at thomson reuters (路透社), and in the media as a whole, the need for a strong sense of ethics has never been more necessary.”以及前面对chuck tatum不择手段获取目标的描述,可知路透社不会雇佣像chuck tatum一样的记者。故本题选b。44. the purpose of the passage is _.a. to advocate the sense of ethics in journalismb. to criticize the lack of ethics among journalistsc. to ask adults to set a good example for the youngd. to encourage more people to work on newspapers【答案】a【解析】细节理解题。由“it means ethics and standards are compatible with innovation (革新).”和“i hope, be using what shes learned from the journalists of this generation.”可知本文的目的是提倡新闻界的道德观。故选a。45. who are the intended readers of the passage?a. people in general.b. fans of american films.c. children like his granddaughter.d. the journalists of this generation.【答案】d【解析】推理判断题。本文通过打字机引出两位不同新闻工作者的对比,说明道德观的重要性。所以它的目标读者应该是这一代的新闻工作者。【2013界广东省深圳市一模】-bat railway stations all across britain next week, groups of students will gather with their backpacks to wait for the trains that will carry them home for christmas. this is as large a movement of human beings as before, but with more contradictory traffic flows, so that trains filled with the young pass each other travelling in every direction.at first, i went home every weekend with my washing, but then those visits became less regular. how did i let my parents know i was coming? they had no phone. perhaps i wrote to them (expect me with dirty shirts this friday afternoon), but more likely i didnt let them know, and just turned up or didnt turn up, not understanding that my parents dashed hopes of seeing me were a greater casualty of my carelessness than a spoiled tea. and in all this i suspect i was typical, at least of young men. as for our fathers and mothers, none of them talked of empty-nest syndrome, even though its implication that the principal human duty is to protect and feed the young would have suited their generation better than ours. then, the feelings of loss went without a name. today, its a condition with remedies, which will make parents feel more enjoyable in their life. the mayo clinic, for example, suggests you try to maintain regular contact with your children through visits, phone calls, emails, texts or video chats. if you feel depressed, lean on loved ones or your mental health provider. above all, stay positive: thinking about the extra time and energy you might have to devote to your marriage or personal interests after your last child leaves home might help you adapt to this major life change.what cant be denied, however, is that children often leave home. in modern societies, this is what they do. christmas is the very time they can be depended on to return. for the non-religious, that may be this seasons true comfort and significance.文章大意:本文是一篇故事,讲述了圣诞前夕英国大批青年学生乘火车回家,由此引发了作者回顾自我的经历并意识到,当年他根本没有意识到父母对孩子的关爱。文章还给上了年纪的人如何排解空巢的孤独感和孩子们一些建议。31the main reason for the busy traffic across britain next week is that .ayoung students will travel home for christmasbyoung people will travel in every directioncit is a large movement of human beingsdthe traffic flows will be more contradictory【答案】a【解析】细节理解题。根据文章第一段 groups of students .will carry them home for christmas年轻人坐车回家过圣诞节,可知选a。32from the second paragraph we can learn that the writer .awent home every week to wash dirty clothesbunderstood his parents desire of seeing himcdidnt understand his parents feelingsdwent home to see his parents regularly【答案】c【解析】细节理解题。根据文章第二段内容 not understanding that my parents dashed hopes of seeing me were a greater casualty of my carelessness than a spoiled tea可知选c。33the underlined word “remedies” in paragraph 3 is closest in meaning to .areasonsbexcuseschabitsdsolutions【答案】d【解析】词义猜测题。根据该句后面定语从句的解释 which will make parents feel more enjoyable in their life可知是补救办法,纠正办法,解决方法之意。故选d。34from the last paragraph we know that .ain modern society, children should leave homebchristmas is likely a time for family reunioncthe significance of christmas is celebrationdchristmas is not a comfort for the non-religious【答案】b【解析】细节理解题。根据最后一段理解 christmas is the very time they can be depended on to return可知圣诞节是家人重聚的日子。故选b。35from the passage we can infer that by writing the article the writers purpose is to .apersuade the young to show concern for their parentsbask the young to go home regularlycmake the young understand their parents interestdenable the young to be more independent【答案】a【解析】推理判断题。根据理解整个故事可知作者的目的是劝诫年轻人要对父母表示关心。故选a。阅读理解- women are on their way to holding more than half of all american jobs. the latest government report shows that their share of nonfarm jobs nearly reached fifty percent in september.not only have more and more women entered the labor market over the years, but the depression has been harder on men. in october the unemployment rate for men was almost eleven percent compared to eight percent for women.industries that traditionally use lots of men have suffered deep cuts. for example, manufacturing and building lost more jobs last month. but health care and temporary employment services have had job growth. both of those industries employ high percentages of women.thirty years ago, women earned sixty-two cents for every dollar that men earned. now, for those who usually work full time, women earn about eighty percent of what men earn. and women hold fifty-one percent of good-paying management and professional jobs.yet a study released thursday said men still hold about nine out of every ten top positions at the four hundred large companies in california. the results have remained largely unchanged in live years of studies from the university of california, davis.also, a new research paper in the journal sex roles looks at the experiences of women who are the main earners in their family. rebecca meisenbach at the university of missouri in columbia interviewed fifteen women. she found they all valued their independence and many enjoyed having the power of control, though not all wanted it.but they also felt pressure, worry and guilt. partly that was because of cultural expectations that working women will still take care of the children. also, men who are not the main earners may feel threatened.the job market continues to suffer the effects of last years financial crash. now, a judgment has been reached in the first case involving charges of criminal wrongdoing on wall street.last week, the government lost its case against two managers at bear stearns, the first investment bank to fail last year. a jury found ralph cioffi and matthew tannin not guilty of lying to investors.the hedge funds they supervised lost their value in two thousand seven. but jurors said there was no clear evidence that they meant to mislead investors.the justice department continues to investigate other companies.9. why is the unemployment rate for men higher. a. because there are more men workers in industries.b. because many industries mainly employing men now dont need so many workers.c. more and more women take the place of men.d. because health care and temporary employment services dont employ men.10. it can be inferred from the passage that _. a. women havent got complete equality as menb. only by becoming the main earners in their family can women gain a high positionc. all women now value independence and the power of controld. taking care of children is now shared by men and women11. which of the following is true? a. men hate that women earn more money.b. it is commonly believed that women should take care of children.c. the job market has recovered from the effect of the financial crisis.d. now women working full time earn more than men.12. why does the government accuse two managers? a. they contributed to the financial crash. b. they led a corrupt life.c. they lied to investors. d. a jury found them misleading investors.【参考答案】912、babc阅读理解-d“luck is a matter of preparation meeting opportunity,” said the american talk show host oprah winfrey. ive never watched her show, but when a self-made billionaire gives life advice its probably worth listening to.her point is that blind luck is very rare. you may have to be lucky to find a good job these days but that does not mean you should sit at home waiting for the opportunity to come to you. if youre a chinese, you may already be familiar with the tale of a farmer waiting by a tree stump(树桩) for a rabbit to run out and break its neck.a book by the uk psychologist richard wiseman, called the luck factor, argues we can all make ourselves luckier. its not about going to a temple to burn some incense(香) hopes that the gods will give you good fortune; its practical advice you can follow each day.wiseman conducted an experiment as part of his studies. first he divided volunteers into two groups; those who said they were lucky in life and those who said they were not. he gave everyone a newspaper and asked them to look through it to count how many photographs it had inside. on average, the unlucky people took about two minutes to count the photographs while the lucky people took just seconds. why? on the second page of the newspaper, a command, “stop counting. there are 43 photographs in this newspaper,” was written in big letters. the unlucky people mostly did not spot the message.its easy to compare this situation to a young person looking for jobs in a local paper. they might search so hard for one type of position that they miss an even better opportunity. people who are “lucky”, in fact, keep an open mind and dont go through the same routine every day.i first came to china in 2002 when it was considered a rather strange thing to do. like many foreigners, my plan was to teach english for
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年天津市房屋买卖合同样本
- 促进健康媒体生态实施办法
- 2025商业购销合同模板
- 2025年单位年终个人工作总结(5篇)
- 2025年辅警招聘考试简答题题库(答案+解析)
- 2025年补偿贸易简单借款合同范本
- 在2025年新任职领导干部廉政谈话会上的表态发言
- 2025年下半年唐山市人才市场为唐山博创口腔医院招考医务人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年哈尔滨理工大学招考工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年咸宁市咸安区城管局招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 县域精神富有评价指南
- 语义计算中的本体论构建方法
- DB32T3748-2020 35kV及以下客户端变电所建设标准
- 职业暴露应急预案及处理流程
- 鄂尔多斯市普通住小区物业管理服务等级标准和收费指导价格
- 六年级数学上册第一单元测试卷及答案
- 附录C.1 陆上风电、光伏建设项目质量验收范围划分1
- 国开电大《当代中国政治制度》形考任务1-4答案
- 郭德纲于谦经典相声《我要穿越》台词
- 深圳市龙岗区2023年九年级上学期《数学》期中试题与参考答案
- 四川省绵阳市绵阳中学英才学校2022-2023学年小升初数学自主招生备考卷含答案
评论
0/150
提交评论