已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能.完形填空I was working in a town west of Sydney when I was 18. I was looking forward to having five days off from duty. _1_, there was only one train a day back to my _2_, over 270 km away, and it had already left. I thought Id take a ride.I _3_ by the side of the highway for three hours but no one _4_ for me. Finally, a man called Gordon walked over and said that _5_ he couldnt give me a lift, I should come back to his house for lunch. Hed been watching me and thought I must be _6_ after standing for hours in the sun. I was very _7_ but he told me I was safe, and he also _8_ to help me find a lift home afterwards.When we arrived at Gordons _9_, he made us sandwiches. After lunch, he flagged down (挥手拦下) a _10_, which took me to my hometown._11_, after I married, my husband didnt believe in giving _12_ a ride. This made me feel _13_ when wed pass people waiting on the roadside, as I could never offer them the lift they _14_ for.Twentyfive years later, I was _15_ to a nearby town, when I noticed an elderly man with a small boy, standing in the sun, trying to get a ride. As I was now a widow (寡妇), I saw my chance to _16_ someone for the favour Id been given decades earlier. I pulled over (把车开到路边) and _17_ the pair.After some small talk, the man said to me, “You havent _18_ a bit, even your red hair is still the same.”I couldnt _19_ where Id met him until he told me he was the man who had given me _20_ and flagged down a car all those years ago. It was Gordon.1A. Uncomfortably B. Uncertainly C. Unsuccessfully D. Unfortunately2A. school B. company C. hometown D. station3A. waited B. rested C. followed D. hid4A. cried B. stayed C. stopped D. moved5A. after B. unless C. because D. although6A. polite B. hungry C. busy D. sleepy7A. lonely B. ashamed C. doubtful D. curious8A. offered B. forgot C. pretended D. refused9A. office B. hotel C. house D. restaurant10A. car B. bike C. bus D. train11A. Therefore B. Besides C. However D. Otherwise12A. friends B. children C. strangers D. relatives13A. upset B. proud C. anxious D. puzzled14A. prepared B. thanked C. hoped D. arranged15A. walking B. cycling C. running D. driving16A. encourage B. respect C. repay D. support17A. came across B. picked up C. looked for D. brought up18A. changed B. settled C. developed D. failed19A. learn B. describe C. ignore D. remember20A. energy B. lunch C. water D. money答案与解析语篇解读本文是记叙文。文章讲述了一个善意之举的故事。1D由下文的“there was only one train a day back to my . it had already left”可知,“我”乘坐的火车一天只有一趟,而且那天它已经开走了,因此是“不幸地(unfortunately)”。2C由下文的“which took me to my hometown”可知,此处是说回“老家(hometown)”的火车一天只有一趟。3A由上文的“I thought Id take a ride”可知,由于要坐的火车已经开走,“我”就想搭便车回家。于是“我”在公路旁边“等(waited)”便车。4C由but一词的转折和下文的“. standing for hours in the sun”可知,“我”等了三个小时也没有一辆车为“我”“停下(stopped)”。5D由下文的“. help me find a lift home afterwards”可知,一个叫Gordon的男人给了“我”帮助,“尽管(although)”不是让“我”乘坐他的便车。6B由下文的“he made us sandwiches”可推测,Gordon看到“我”在太阳下站了好几个小时,猜测“我”一定是“饿(hungry)”了。7C由下文的“ .but he told me I was safe”可知,陌生人邀请吃饭,“我”对此感到“怀疑(doubtful)”,但他说“我”很安全。8A由下文的“the man who . flagged down a car all those years ago. It was Gordon”可知,Gordon为了打消“我”的疑虑,承诺帮“我”叫到便车。offer to do sth.“主动提出做某事”。9C由上文的“. come back to his house for lunch”可知,“我”是去Gordon的“家里(house)”。10A由下文的“the man who . flagged down a car all those years ago. It was Gordon”可知,Gordon挥手拦截的是“小汽车(car)”。11C由本句的”my husband didnt believe in .”和“as I could never offer them the lift”可知,本段意思与上文有转折关系。故选用However。12C从上文“我”搭别人便车的故事来看,搭便车的一般是“陌生人(strangers)”。13A因为“我”曾经被别人帮助过,因此当丈夫不让“我”在路边捎陌生人时,“我”对不能帮助别人而感到“难过(upset)”。14C在路边等候的人们是“希望(hoped)”能够搭上便车,正如十八岁时的“我”经历的一样。15D由下文的“. the favour Id been given decades earlier”和“I pulled over”可知,“我”“开(driving)”着车。16C由“As I was now a widow, I saw my chance .”可知,如今,“我”有机会“回报(repay)”几十年前受到的恩情。17B“我”把车开到路边,“接上(picked up)”在路边要搭便车的老人和孩子。18A根据老人说“我”的头发还是红色可知,对于老人来说“我”多年未“变(changed)”。19D老人说“我”没变,但“我”却没有“想起(remember)”在哪里见过他。20B由上文的“he made us sandwiches. After lunch .”可知,多年前那个叫Gordon的男人给“我”提供了一顿午餐。.短文改错Jimmy started painting when he was three years old, and when he was five, he has already very good at it. He painted many beautiful and interested pictures, and people paid a lot of money for it. They said, “This boys going to be famous after when hes a little older, and then were going to sell these pictures a lot more money.” Jimmys pictures were different with other peoples because he never painted on all of the paper. He wrote on half of it, and the other half was always empty. “Thats very clever,” everyone said, “Nobody else do that!”One day somebody bought one of Jimmys pictures and then said to him, “Please tell me this, Jimmy. How do you paint on the bottom half of your pictures, but not on the top half?” “Because Im small,” Jimmy said, “and my brushes dont reach that highly.”答案Jimmy started painting when he was three years old, and when he was five, he already very good at it. He painted many beautiful and pictures, and people paid a lot of money for . They said, “This boys going to be famous when hes a little older, and then were going to sell these pictures a lot more money.” Jimmys pictures were different other peoples because he never painted on all of the paper. He on half of it, and the other half was always empty. “Thats very clever,” everyone
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年隆基人才测评题库及答案
- 几何直观构建-洞察与解读
- 2025年医疗卫生管理人员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年商业财务专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年采购协调员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年市场销售专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 建筑施工概论试题及答案
- 组织部公务员笔试题目及答案
- 2025年医疗器械销售人员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年市场调研师岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2024年BRCGS包装材料全球标准第7版全套管理手册及程序文件(可编辑)
- 学校食品浪费宣传课件
- 交强险培训课件
- 数学组教学比武活动方案
- 校园房屋安全管理制度
- 2025年内蒙古航开城市建设投资有限责任公司及子公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 临床降低采集血标本不合格率PDCA
- 医疗器械生锈问题
- 安全防护和文明施工措施费
- 工程提前施工协议书
- 道路施工对邻近建筑物的防护措施
评论
0/150
提交评论