高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练14.doc_第1页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练14.doc_第2页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练14.doc_第3页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练14.doc_第4页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练14.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015届高考英语三轮复习完形与阅读强化训练14题号一二总分得分一 、完形填空(本大题共1小题,共30分) (2014江西省抚州五校高三第六次联考)the keelbilled toucan (彩虹巨嘴鸟) is also known as the rainbowbilled toucan because of the colourful bill that the keelbilled toucan has.the keelbilled toucans bill can reach lengths of nearly 20 cm and is around one third of the length of the keelbilled toucans body.the keelbilled toucans bill is one of the most colourful bills in the bird world,and its more a green colour than anything else.as with other species of toucans,the size of the keelbilled toucans bill does not affect the balance of the bird itself as its bill is made out of keratin,which is very light but still very strong.the keelbilled toucan is native to the jungles of south america where it lives in holes in the trees,often with several other keelbilled toucans.in order to make sure that there is enough space for them all,the keelbilled toucan group all sleep with their bill and tail under their body to create more room for the other birds.the keelbilled toucan has a diet with large quantities of different kinds of fruit.however,because of the surprising dexterity of its bill,the keelbilled toucan also eats bird eggs and insects,if theres not enough fruit.the keelbilled toucan is an extremely sociable bird and is very hard to be seen on its own.as well as nesting together,the keelbilled toucan travels in small groups.different from what people think though,the keelbilled toucan is not very good at flying and does most of its moving about by jumping between the tree branches.a female keelbilled toucan lays between 1 and 5 eggs in the hole of a tree,which usually hatch within a few weeks.both the male and female keelbilled toucan hatch the eggs and both keelbilled toucan parents also feed and look after their babies until they are old enough and strong enough to protect themselves.1what will make you difficult to forget when you first see the keelbilled toucan?aits green colour.bits long and colourful bill.cits fruit diet.dits colourful feather.2how does the keelbilled toucan save space for other birds?aby sleeping with others closely.bby finding a bigger hole in the tree.cby sleeping in groups of more than three.dby putting certain organs under their body.3according to the passage,people often think that the keelbilled toucan_.acan fly very well bwont eat bird eggscoften lives alone doften jumps around4after the keelbilled toucans babies are born,the babies are looked after_.aby other birdsbonly by female keelbilled toucanscby both parentsdonly by male keelbilled toucans5which of the following is not a characteristic of the bird?aliving in groups.breproducing by eggs.cfully vegetarians.dresponsible for their offsprings.二 、阅读理解(本大题共2小题,共20分)aand so its over for another four years . we are lucky: from the english premier league to wimbledon and the football world cup, we have enough sport to entertain us all year round until 2012.but what about the olympic athletes once the games finish? of course , the famous such as michael phelps and liu xiang havent finished competing yet , and can live off their fame until the london games. yao ming had a disappointing time in beijing , but at least he can carry on playing basketball and earning money and glory with the houston rockets. the professional sportsmen and women who compete in the olympics such as footballers or tennis players go back to their day jobs, earning millions. not all former olympic athletes are so lucky. some nations have started to reward successful olympians with cash, but retired athletes still have to go on and find something else to do once the games are over. what do they do to earn a living , or to satisfy their competitive nature?a billion people around the globe watch the olympics and athletes and land a job by simply having a recognizable face. acting is one employment opportunity. it is disappointing to see healthy athletes promoting the unhealthiest of food and drink. one other career move for olympians is to go into politics. actors have done it, so why not athletes? politicians certainly love successful sportspeople. but as british cyclist chris hoy has shown, olympic gold medalists dont always love being used by politicians , who try to steal some of their fame and glory. 60. who will have the greatest difficulty in making money after the olympics? a. michael phelps. b. yao ming . c. the professional athletes. d. retired athletes.61. according to the passage, why can former athletes work as actors or actresses ? a. because they are really better than other actors at acting. b. because of their familiar faces. c. because acting is their favourite profession. d. because they have no choice but to accept their fate. 62. the author thinks that . a. athletes can become politicians b. athletes shouldnt go into politics c. athletes are thought to become better politicians d. athletes fame and glory stop them improving themselves63. what is the best title for passage? a. introduction to olympics b. introduction to olympic athletes c. olympic athletes future life d. how to protect olympic athletes fame and gloryb(2014新课标i)athe cambridge science festival curiosity challenge dare to take the curiosity challenge!the cambridge science festival (csf) is pleased to inform you of the sixth annual curiosity challenge. the challenge invites , even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity how it inspires them to explore their world.students are being dared to draw a picture, write an article, take a photo or write a poem that shows what they are curious about. to enter the challenge, all artwork or pieces of writing should be sent to the cambridge science festival, mit museum, 265 mass avenue, students who enter the curiosity challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the csf on sunday, april 21st. guest speakers will also present prizes to the students. winning entries will be published in a book. student entries will exhibited and prizes will be given. families of those who take part will be included in celebration and brunch will be served.between march 10th and march 15h, each winner will be given the specifics of the closing ceremony and the curiosity challenge celebration. the program guidelines and other related information are available at :http:/ .21. who can take part in the curiosity challenge?a. school students. b. cambridge locals.c. csf winners. d. mit artists.22. when will the prize-giving ceremony be held?a. on february 8th. b. on march 10th.c. on march 15th d. on april 21st.23. what type of writing is this text?a .an exhibition guide. b. an art show review.c. an announcement. d. an official report.一 、完形填空语篇解读本文是一篇说明文。彩虹巨嘴鸟因其长而多彩的喙给人们留下了深刻的印象。本文介绍了彩虹巨嘴鸟的特征和生活习性。1解析:考查细节理解。根据文章第一段可知,彩虹巨嘴鸟的嘴很长并且多彩,会给人留下深刻的印象,这也是彩虹巨嘴鸟得名的原因。答案:b2解析:考查细节理解。根据文章第三段第二句可知,彩虹巨嘴鸟主要是通过把自己的嘴和尾巴放在身下来为其他同伴节省空间的,故答案为d项。答案:d3解析:考查细节理解。根据文章第五段中的“different from what people think though,the keelbilled toucan is not very good at flying.”可知,人们通常认为彩虹巨嘴鸟很擅长飞行。答案:a4解析:考查细节理解。根据文章最后一段中的“both the male and female keelbilled toucan hatch the eggs and both keelbilled toucan parents also feed and look after their babies”可知,雌鸟和雄鸟都照顾它们的幼鸟。答案:c5解析:考查细节理解。从文章第四段最后一句可知,这种鸟有时候还吃鸟蛋和昆虫,因此,不是绝对素食者,故选c。从第三段和第五段可知,这种鸟喜欢群居;从最后一段可知,这种鸟是卵生的,并且这种鸟对后代很照顾,很负责。答案:c二 、阅读理解60-63 dbac 【考点】考察广告应用类阅读【文章大意】本文属于应用文中的通知,主要介绍了the cambridge science festival curiosity challenge剑桥科技节的很多信息,介如活动的流程,时间节点等。21.【答案】a 【试题解析】细节题。根据文章第一段2,3行the challenge invites , even dare

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论