2014-2015年选修6-Module-2-Fantasy语篇提能练习题及答案解析6份模块质量测评2.doc_第1页
2014-2015年选修6-Module-2-Fantasy语篇提能练习题及答案解析6份模块质量测评2.doc_第2页
2014-2015年选修6-Module-2-Fantasy语篇提能练习题及答案解析6份模块质量测评2.doc_第3页
2014-2015年选修6-Module-2-Fantasy语篇提能练习题及答案解析6份模块质量测评2.doc_第4页
2014-2015年选修6-Module-2-Fantasy语篇提能练习题及答案解析6份模块质量测评2.doc_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模块质量测评二(Module 2)(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ANever give out identifying information such as Name, Home, Address, School Name,or Telephone Number in a public message such as at a chat room or on bulletin boards. Never send a person a picture of you without first checking with your parents.Never reply to message or bulletin board items that are: Suggestive/Obscene(下流的)/Ready to fight/Express intention to hurt/Make you feel uncomfortable.Be careful when someone offers something for nothing, such as gifts or money. Be very careful about any offers that get you to meet or have someone visit your house.Tell your parents right away if you come across any information that makes you feel uncomfortable.Never arrange a facetoface meeting without telling your parents. If your parents agree to the meeting, make sure that you meet in a public place and have a parent with you. Since you cant hear the person,it would be easy for someone to misrepresent himself or herself. Thus someone who says that “She is a 12yearold girl” could really be an old man.Be sure that you are dealing with somone that you and your parents know and trust before giving out any personal information about yourself through Email.Get to know your “online friends” just as you get to know all of your friends.1. The best title for the passage is_. A. Warnings against Making Online Friends B. Messages One Can Get on the Internet C. How to Make Friends on the Internet D. Safety Suggestions for Kids on the Internet2. The underlined word “misrepresent” in the passage means_. A. making a wrong judgement about B. understanding somebody wrongly C. giving a wrong description of D. forming a wrong opinion about3. In the last four paragraphs, the writer suggests that one should_. A. believe nobody on the Internet B. be careful about the online friend C. not be honest on the Internet D. make friends with those you believe in答案与解析:1解析:从文章的内容和文章叙述的语气来看,答案应该选D项。答案:D2解析:根据第五段内容,尤其是该段最后一句话,不难猜测出misrepresent的含义为“误传,不如实地叙述”。答案:C3解析:作者并不反对交网友,但一定要“Get to know your online friends just as you get to know all of your friends.”。答案:BBAccording to the dictionary definition of “create”, ordinary people are creative every day. To create means “to bring into being,to cause to exist” something each of us does daily.We are creative whenever we look at or think about something in a new way. First this involves an awareness of our surroundings. It means using all of our sense to become aware of our world. This may be as simple as being aware of color and texture, as well as taste, when we plan a meal.Above all, it is the ability to notice things that others might miss. A second part of creativity is an ability to see relationships among things. If we believe the expression, “There is nothing new under the sun. ” the creativity is remaking or recombining the old in new ways. For example, we might do this by finding a more effective way to study or a better way to arrange our furniture,or we might make a new combination of camera lenses and filters to create an unusual photograph. A third part of creativity is the courage and drive to make use of our new ideas, to apply them to achieve some new results. To think up a new concept is one thing; to put the idea to work is another.These three parts of creativity are involved in all the great works of genius, but they are also involved in many of our daytoday activities.4Which of the following activities is not a creative one according to the passage?ATo prepare a meal.BTo arrange the furniture in a peculiar way.CTo buy some books from a bookstore.DTo “write” a letter with the computer.5The author holds that _.Acreativity is of highly demandBcreativity is connected with a deep insight to some extentCcreativity is to create something new and concreteDto practice and practice is the only way to cultivate ones creativity6“There is nothing new under the sun. ”(Part 3)really implies that _.Awe can seldom create new thingsBa new thing is only a taleCa new thing can only be created at the basis of original thingsDwe can scarcely see really new things in the world7The best title for this passage is _.AHow to Cultivate Ones CreativityBWhat is CreativityCthe Importance of CreativityDCreativity a Not Faraway Thing答案与解析:4解析:细节推理题。由第一段可知,创造力的含义是“使事物产生”“致使事物存在”。A项“做饭”具有创造性;B项为创造力第二方面详述中的例子,也是创造活动。C项只是一种简单的行为,不涉及创造性。D项也为创造性活动。答案:C5解析:细节推理题。A项虽然被提及,但根据文章开头,可知平凡人每天都在创造。B项“创造力在一定程度上取决于非凡的洞察力”。由最后一段,可知这是一种“天赋”,故正确。选项C认为“创造力只体现在创造某些新的具体东西”,表述片面。根据“These three parts of creativity are involved in all the great works of genius, but they are also involved in many of our daytoday activities.”可知D项“不断实践是培养创造力的唯一方面”,也是不全面的。答案:B6解析:主旨大意题。题干是“任何新事物的产生都是建立在原有事物基础之上的”。据此,C项“只有在原有事物基础之上才能创造新事物”,是分析得出的结论。答案:C7解析:主旨大意题。文章主旨是创造力的含义及其三个方面的表现。A项意为“如何培养创造力”,但文章在最后一段才提到了培养创造力三个方面的途径和要求。B项“什么是创造力”。C项“创造力的重要性”,文章没有提及。D项“创造力并不遥远的事物”,只是在文章开头提到,中间涉及一点,也不确切。故B项为正确答案。答案:BCIf you look for a book as a present for a child, you will be spoiled for choice even in a year where there is no new Harry Potter. J. K Rowlings wizard is not alone: the past decade has been a harvest for good childrens books, which has set off a large quantity of films and in turn led to increased sales of classics such as The Lord of the Rings.Yet despite that, reading is increasingly unpopular among children. According to statistics, in 1997, 23% said they didnt like reading at all. In 2003, 35% did. And around 6% of children leave primary school each year unable to read properly.Maybe the decline is caused by the increasing availability of computer games. Maybe the books boom has affected only the top of the educational pile. Either way, Chancellor Gordon Brown plans to change things for the bottom of the class. In his prebudget report, he announced the national project of Reading Recovery to help the children struggling most.Reading Recovery is aimed at sixyearolds, who receive four months of individual daily halfhour classes with a specially trained teacher. An evaluation earlier this year reported that children on the scheme made 20 months progress in just one year,whereas similarly weak readers without special help made just five months progress, and so ended the year even further below the level expected for their age.International research tends to find that when British children leave primary school they read well, but read less often for fun than those elsewhere. Reading for fun matters because children who are keen on reading can expect lifelong pleasure and loving books is an excellent indicator of future educational success. According to the OECD, being a regular and enthusiastic reader is of great advantage.8. Which of the following is true of Paragraph 1? A. Many childrens books have been adapted from films. B. Many highquality childrens books have been published. C. The sales of classics have led to the popularity of films. D. The sales of presents for children have increased.9. Statistics suggested that_. A. the number of top students increased with the use of computers B. a decreasing number of children showed interest in reading C. a minority of primary school children read properly D. a large percentage of children read regularly10. What do we know about Reading Recovery? A. An evaluation of it will be made sometime this year. B. Weak readers on the project were the most hardworking. C. It aims to train special teachers to help children with reading. D. Children on the project showed noticeable progress in reading.11. The aim of this text would probably be_. A. to overcome primary school pupils reading difficulty B. to encourage the publication of more childrens books C. to remind children of the importance of reading for fun D. to introduce a way to improve early childhood reading答案与解析:8解析:细节题。由文章第一段第二句“the past decade has been a harvest for good childrens books(过去十年是孩子们书籍的大丰收)”得出答案。答案:B9解析:推理题。由文章第二段的统计数字可得出答案。答案:B10解析:推理题。由文章倒数第二段第二句“今年的评估报告表明仅在一年内从事这项工程的儿童就取得了20个月的进步,而类似的读者在未经帮助的情况下取得仅五个月的进步”可以得出答案。答案:D11解析:主旨题。文章先讲孩子们有大量的优秀书籍可读,接下来讲学生的阅读兴趣却在下降,然后提出了一项针对此现象的工程,并重点讲其效果显著以及对今后的影响,从而我们可以得知文章的目的所在。答案:DD(2013山西阳泉高二检测)I am a good mother to three children. I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent.I no longer consider myself the center of the universe. I show up. I listen. I try to laugh. I am a good friend to my husband. I have tried to make marriage vows(誓约) mean what they say. I am a good friend to my friends, and they to me. Without them, there would be nothing to say to you today.So heres what I wanted to tell you today: Get a life. A real life, not a desire of the next promotion(提升), the bigger paycheck, the larger house.Get a life in which you are not alone. Find people you love, and who love you. And remember that love is not leisure(休闲), it is work. Pick up the phone. Send an email. Write a letter. And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.It is so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutes. It_is_so_easy_to_exist_instead_of_to_live. I learned to live many years ago. Something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that, if I had my choice, it would never have been changed at all. And what I learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of all.I learned to love the journey, not the destination. I learned to look at all the good in the world and tried to give some of it back because I believed in it, completely and totally. And I tried to do that, in part, by telling others what I had learned.By telling them this: Read in the backyard with the sun on your face. Learn to be happy. And think of life as a deadly illness, because if you do, you will live it with joy and passion(激情) as it ought to be lived.12. The best title for this passage probably is_.ALove your friendsBLive a real lifeCDont waste timeDBe a good mother and wife13. How did the author form her view of life? A. Through social experience. B. By learning from her friends. C. Through an unfortunate experience. D. From her children and husband.14. By the underlined sentence “It is so easy to exist instead of to live. ” in the fifth paragraph, the author really means that people tend to_.A. make a living rather than live a real lifeB. work rather than enjoy lifeC. waste a lot in lifeD. forget the most important lessons in life15. Whats the authors attitude toward work?A. Do it well to serve others.B. Earn enough money to make life better.C. Try your best to get higher position and pay.D. Dont let it affect your real life.答案与解析:12解析:文章标题题。文章第三段为中心段,从Get a life. A real life及全文内容可推断出答案。答案:B13解析:推断题。根据全文尤其是开头的两段和第五段可判断选项C正确。答案:C14解析:句意理解题。根据exist(生存)和live(过生活)可知句子的意义为“只求生存而不是真正过生活,是何等容易”。答案:A15解析:细节理解题。根据句子Get a life. A real life, not a desire of the next promotion(提升),the bigger paycheck, the larger house.可知作者对待工作的态度。答案:D第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Just like the United States, Britain is divided into different areas. Britain is one of the most diverse nations in Europe. _16_ With such a various culture,adapting to it can be a challenge for anyone. Following these steps should be of great help to you._17_ Many of the long formed stereotypes(老套) simply have nothing to do with Britain today. Dont think that everyone enjoys drinking tea or beer. Abandoning some old ideas of people and culture will allow you to be more openminded and easily get into the culture.Understand the differences. Britain is made up of different regions that have their different traditions and languages. _18_Get used to small spaces. The US is a huge country where people are used to bigger cars, houses and spaces. _19_ Houses, apartments and cars are all smaller than you are used to, so trying to become familiar with smaller areas is very necessary.Be polite. Always apologize for knocking into someone, even if it was their fault. Respect peoples personal space and always wait in line. Bill Brysons book Notes from a small island is filled with many useful tips.Accept the jokes. _20_ Kidding,teasing,or “taking the mick” are all ways to describe making fun of someone but this isnt necessarily a bad thing. Playing tricks on someone is a common way to show affection. As Britons usually put it,“you never make fun of someone you dont like.”AForget the stereotypesBUnderstanding different cultures will help you avoid making mistakes.COne of the most confusing aspects of British culture is humour.DIt is separated from the European continent by the Channel.EIt has over 250 different languages being spoken in London alone.FUnlike the US, Britain does not have the luxury of space.GMany people think it impolite to make fun of others.答案:1620EABFC第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)I live in a big city with a lot of homeless people. Luckily, therere small ways of helping them and you neednt have a lot of _21_. One way to help is to buy their monthly magazines. _22_ doing this one day, I got to _23_ a young homeless man, who was often _24_ the magazine at the train station.He was a poor farmer from another country. After a while,I discovered that his _25_ was close to mine. It _26_ that we were born in the same month.I met him last year _27_ after his birthday, and after congratulating him, without _28_, I asked if he had had a good day. He _29_ and said that he hadnt really celebrated. I felt so _30_.I just couldnt bear the thought of(不敢想) this nice, young man being _31_ on his 25th birthday with no presents, no cake, nothing! So I went home and looked in my yarn(纱线) basket. _32_ for me, I had enough yarn _33_. I set to work and knitted(编织) a _34_ for the young man. The yarn had become a little dirty _35_ I didnt knit very often. Then I washed the yarn so the scarf would be _36_ when he got it.I met him on my own birthday as I was going shopping. I had _37_ to meet him so I had _38_ the scarf and a piece of my own birthday _39_ around with me. He was very happy with these gifts and so was I. The _40_ in his eyes was the best present he could have given me!21A.workBenergyCmoney Dexperience22A.In BOnCBesides DBy23A.realize BignoreCknow Drecognize24A.selling BreadingCcovering Dbuying25A.birthday BhouseCheight Dhobby26A.said BfoundCguessed Dmeant27A.long BshortlyCever Deven28A.stopping BhelpingCpraising Dthinking29A.looked up Bturned upClooked down Dgot down30A.foolish Bexcited Cclever Dworried31A.calm Bhappy Calone Dhungry32A.Suddenly BLuckily CBadly DHowever33A.used Bdone Cleft Dproduced34A.scarf Bcap Csock Dglove35A.when Bbecause Cso Dand36A.different Bdry Cwet Dclean37A.liked Bhoped Cpromised Dagreed38A.made Bthrown Creceived Dcarried39A.cake Bpresent Csong Dparty40A.light Bpain Csight Dtear答案与解析:21解析:帮助无家可归者有许多方法,你不必有许多钱。其他三项energy, experience, work不符题意。答案:C22解析:by doing sth.通过做某事。答案:D23解析:get to know逐渐了解。答案:C24解析:根据第一段第三句“买他们的月刊”可知年轻人经常卖杂志。答案:A25解析:根据第21空后的the same month可知两个人生日相近。答案:A26解析:这意味着我们出生在同一个月。mean意味着。答案:D27解析:去年在他生日后不久我遇见他并祝他生日快乐。我未经思考就问他是否过得愉快。shortly after不久之后。答案:B28解析:without thinking未加思考地。见上一题解析。答案:D29解析:他瞅着下面说他压根就没庆祝。look down往下看;look up抬头看;turn up出现,露面;get down下来。答案:C30解析:foolish愚蠢的;excited兴奋的;worried担忧的;clever 聪明的。答案:A31解析:我不敢想这么好一个年轻人独自过25岁生日,没有礼物;没有蛋糕,一无所有。alone独自的。答案:C32解析:幸运的是,我还有足够的纱线。luckily幸运地。答案:B33解析:见上一题解析。答案:C34解析:根据31空前的scarf可知,该空填scarf。答案:A35解析:因为我很少编织东西,所以纱线变得有点脏了。答案:B36解析:我洗了纱线,因此当年轻人拿到围巾时就干净了。clean与上句的dirty相对。答案:D37解析:hope to do sth.希望做某事。答案:B38解析:我带着围巾和我的一块生日蛋糕。答案:D39解析:a piece of birthday cake一块生日蛋糕。答案:A40解析:他眼中的光芒是他能给我的最好的礼物。答案:A第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Im very glad I had the opportunity to meet Chris. He _41_(move) into the house next door to me two years ago. He is usually dressed_42_some kind of tightfitting multicolored suit which makes him look like_43_super hero of comic books. He is very polite, _44_(friend) and genuinely caring, always remembering my birthday and_45_(bring) me chicken soup or Japanese tea if Im ill. Chris will help us_46_he possibly can and is ready to listen to everyones problems.At work he is much appreciated and he has many colleagues_47_ask for his help each time they have problems_48_(solve). He

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论