人教版必修三Unit 2 Healthy eating learning about language课时作业 (1).docx_第1页
人教版必修三Unit 2 Healthy eating learning about language课时作业 (1).docx_第2页
人教版必修三Unit 2 Healthy eating learning about language课时作业 (1).docx_第3页
人教版必修三Unit 2 Healthy eating learning about language课时作业 (1).docx_第4页
人教版必修三Unit 2 Healthy eating learning about language课时作业 (1).docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2 healthy eating learning about language课时作业a(2018四川成都高中毕业班第一次诊断)everyday foodby martha stewartno matter how busy you are,at the end of the day you want meals that are easy to prepare.and you want lots of choices and variations.youll find all of that in this book:250 simple recipes for delicious meals that bring freshness and nutrition.paperback,published by random house,$16.79.zeroesby scott westerfeld,margo lanagan,deborah biancottithe new york times bestselling author scott westerfeld teams up with margo lanagan and deborah biancotti in the book about six teenagers with amazing abilities.these teenagers have powers that set them apart.they can do things ordinary people cant.paperback,published by simon & schuster,$12.99.mighty jackby ben hatkejack dislikes summer.but hes got a good reason: summer is when his single mom takes a second job and leaves him at home to watch his sister,maddy.its lots of responsibility,and its boring,too,because maddy doesnt talk,ever.but one day,at the market,maddy does talkto tell jack to trade their moms car for a box of mysterious seeds.its the best mistake jack has ever made.hardcover,published by first second,$14.15.only daughterby anna snoekstrashes caught stealing.shes homeless and on the run.but she happens to look the same as a girl who went missing a decade ago,rebecca winter.she assumes rebeccas identity,using it as a way out.little does she know her new life as rebecca is itself a prison and it looks like a killer might be after her.kindle edition,published by harlequin enterprises,$8.88【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本书的内容、作者、价格、出版社等信息。1.who wrote a book to help you cook a meal?a.martha stewart. b.anna snoekstra.c.ben hatke. d.scott westerfeld.答案a细节理解题。根据第一部分下的内容可知,日常食物是一本介绍烹饪的书,作者是玛莎斯图沃特,故a项正确。2.how much should readers pay for a story about a boys amazing experience?a.$8.88 b.$12.99.c.$14.15 d.$16.79.答案c细节理解题。根据第三部分下的“a box of mysterious.has ever made”可知,强大的杰克这本书主要介绍了小男孩杰克的神奇经历,该书需付14.15美元,故c项正确。3.what do we know about only daughter?a.its heroine enjoys her life on the run.b.its heroine lives with a false identity.c.it provides different kinds of editions.d.it is written by harlequin enterprises.答案b推理判断题。根据第四本书下的“she assumes rebeccas identity,using it as a way out.”可知,主人公用丽贝卡的身份生活;据此可以判断,主人公用假的身份生活,故b项正确。b(2018郑州市高三第二次质量预测)there were many famous poets from different periods of time in chinese history,and thousands of their poems are still read and appreciated today.to arouse peoples interest in those classic chinese poems and promote cultural heritage,china central television (cctv) produced a tv showchinese poetry conference.the finale (终场) of the hit shows second season was shown on feb.7 this year.wu yishu,16,who studies at the high school affiliated to fudan university in shanghai,came out on top.in an earlier episode (一集),wu wowed the audience when performing in a section entitled “feihualing”.the games theme was “yue”, meaning “moon” or “month” in chinese.she recited the lines from the classic of poetry,the earliest collection of poems in china:“in july,the crickets (蟋蟀) are in the field.in august,they are in the yard.in september they are at the door.in october,they enter and crawl under our beds.”“i really admire her knowledge of poems,” said huang zijin,16,a senior 2 student from ningbo high school in zhejiang province.“the first time i saw her wearing traditional han clothing on tv,i was very impressed by her classical looks.she fulfills all my fantasies about classic chinese womens talents.whats more,she always appears so calm throughout the show,which is very unusual for her age.”as the old saying goes,“one who is filled with knowledge always behaves with elegance.”“learning poems isnt about winning or losing.the power of poetry lies in shaping ones view of life and developing ones inner world,” said li bo,an expert guest at the chinese poetry conferences second season.when it comes to teaching people about poetry,li dingguang,the shows academic advisor,suggested that teachers should explain more about the beauty of the poetry from both the aesthetic (美学的) an emotional sides,and guide the students to lose themselves in the poems rhythmic (有节奏的) and rhyming lines.“although the amount of ancient chinese poetry in the textbooks of primary and secondary schools has increased,many students still learn them for exams,” li dingguang told c.“therefore its important to help students truly appreciate the artistry and fun of poetry.”【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。中国诗词源远流长,至今仍为世人传诵。为发扬中国文化,提高人们对中国古诗的兴趣,中央电视台制作并播出了中国诗词大会节目。2017年2月7日,中学生武亦姝获得中国诗词大会第二季总冠军。4.whats one of the purposes of the tv show chinese poetry conference?a.to entertain people by enjoying chinese poems.b.to see who can recite the most classic chinese poems.c.to fulfill peoples fantasies about chinese womens talents.d.to make more people interested in classic chinese poetry.答案d细节理解题。根据第二段第一句中的“to arouse peoples interest in those classic chinese poems and promote cultural heritage”可知,中央电视台制作并播出中国诗词大会的目的是提高人们对中国古诗的兴趣、发扬中国文化,故d项正确。5.from paragraphs 3 and 4,what can we infer about wu yishu?a.she is a talented and elegant chinese teenager.b.she has learned a large amount of poetry from textbooks.c.she is always calm in the show like other competitors of her age.d.she amazed the audience with the lines from the classic of poetry in the finale.答案a推理判断题。通读第三段可知,该段介绍了武亦姝以背诵含“月”字的诗词征服了观众;第四段介绍了人们对武亦姝气质和形象的评价:她穿着汉服,文静内秀,给人们留下了深刻的印象。据此可以推断,武亦姝是一个有天赋的、优雅的人,故a项正确。6.according to li bo,why do people learn poetry?a.to get good marks in examinations.b.to help build up their inner world.c.to win the chinese poetry conference.d.to appreciate the beauty of rhythm and rhyme.答案b细节理解题。根据第六段的“the power of poetry lies in shaping ones view of life and developing ones inner world”可知,郦波认为学习诗歌的目的在于塑造人的人生观和发展人的内心世界,故b项正确。7.what is li dingguangs attitude to poetry teaching?a.doubtful. b.supportive.c.critical. d.casual.答案c观点态度题。根据最后一段可知,李定广对学校诗歌教学的评价是:尽管教材中诗歌的数量增多了,但是许多学生学习诗歌仅是为了考试。据此可以判断,他对诗歌教学持批评态度,故c项正确。c(2018陕西西安九校高三年级联考)can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? people who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight.a recent research has found a new recipe of success.according to the study,if the cat is adopted before the dog,and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats,a year for dogs),it is highly probable that the two pets will get along swimmingly.twothirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.however,it wasnt all sweetness and light.there was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes,while aggression and fighting were observed in 10% of the homes.one reason for this is probably that some of their body signals were just opposite.for example,when a cat turns its head away it signals aggression,while a dog doing the same signals submission (服从).in homes with cats and dogs living peacefully,researchers observed a surprising behavior.they are learning how to talk each others language.it is a surprise that cats can learn how to talk “dog”, and dogs can learn how to talk “cat”.whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence.they can learn how to read each others body signals,suggesting that the two may have more in common than we previously suspected.once familiar with each others presence and body language,cats and dogs can play together,greet each other nose to nose,and enjoy sleeping together on the sofa.they can easily share the same water bowl and in some cases groom (梳理) each other.the significance of the research on cats and dogs may go beyond pets to people who dont get along,including neighbors,colleagues at work,and even world superpowers.if cats and dogs can learn to get along,surely people have a good chance.【语篇导读】本文是一篇说明文。研究表明,狗和猫通过相互学习和理解彼此的语言是可以和平相处的。其实人类也可以如此。8.which below is closest in meaning to the word “swimmingly” in paragraph 1?a.smoothly. b.briefly.c.quickly. d.early.答案a词义猜测题。根据第一段的最后一句可知,被采访的家庭中有三分之二的家庭说他们的猫和狗能建立良好的关系。get along swimmingly 和该句中的“a positive relationship”表达的意思相同;据此可以判断,画线词意为“顺利地,顺顺当当地”,故a项正确。9.when are some cats and dogs likely to fight with each other?a.they are introduced at an earl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论