




全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江西 高考英语二轮练习单选阅读完形综合精选资料江西 高考英语二轮练习单选阅读完形综合精选资料 10 单项填空 1 The sooner we students to the new school the better it will be our studies A adapt for B adjust to C adopt for D admit to 答案 A adapt 和 adjust 都有 使 适应 的意思 但后跟 to 表示 适应于 跟 for 表示 适 用的目的 adopt 采用 收养 admit 容许 承认 接纳 句意 我们学生对新学校适 应得越快 对我们的学习就越有利 2 You must keep the news a secret and don t put it anybody else A in possession of B in the possession of C in charge of D in the charge of 答案 B A 项和 C 项的逻辑主语是人 分别表示 某人占有 和 某人负责某事 含有主动 意义 而 B 项和 D 项的逻辑主语是物 分别表示 被某人所占有 和 由某人负责 具有被 动意义 3 It is of Mathew to be bad tempered and this morning he got awfully angry with his wife for just losing one dollar A practical B beneficial C skeptical D typical 答案 D 考查形容词 句意 Mathew 经常发脾气 今天早上 仅仅因为妻子丢了一美元 而对她发火 It is typical of sb to do sth 做 是某人的特征 再如 It is typical of him to forget his keys 他总是忘记带钥匙 忘带钥匙是他的特点 4 Sealers and whalers were the first Europeans to New Zealand later followed by more Europeans for a better life A coming seeking B to come seeking C came to seekD to come to seek 答案 B 考查非谓语动词 第一空前有 the first 所以用不定式 第二空选 seeking 表伴 随 5 World Expo 2010 Shanghai China a grand scale global event has the significant theme Better City Better Life A abandoned B adopted C advocated D adapted 答案 B 考查动词 句意 2010 年上海世博会是全球的大盛事 它采用了鲜明的主题 城 市 让生活更美好 adopt 采用 采纳 abandon 遗弃 抛弃 advocate 鼓吹 提倡 adapt 适应 改编 6 All the Chinese are looking forward to our country s first to land on the moon after the successful trip of Chang e to it A practice B purpose C attempt D act 答案 C 考查名词 句意 嫦娥卫星探月成功后 全国人们期盼着我国首次登月尝试 attempt 尝试 企图 7 Why does teaching as a career many people A apply for B attract to C appeal to D agree with 答案 C appeal to 对 有诱惑力 句意 为什么教育作为一项事业吸引了这么多人呢 apply for 申请 attract 吸引 attract sb sth to 把 吸引到 agree with 同意 8 She s aiming a scholarship That is why she has been focusing her mind her work A at on B to on C for in D at into 答案 A aim at focus one s mind on sth 为固定搭配 句意 她的目标是获得奖学金 这就 是她为什么专心学习的原因 9 Because of its for low temperatures it is an ideal plant for the garden pool A style B preference C taste D interest 答案 B preference 偏爱 更加喜欢 句意 因为对于低温的爱好 它就成了花园水塘 里的理想的植物 style 风格 taste 口味 interest 兴趣 10 They didn t buy the car they didn t like its color it was too expensive A For one thing for another B For one thing but also C On the one hand for another hand D For the one hand on the other hand 答案 A 一方面 另一方面 除了用 on the one hand on the other hand 还可以用 for one thing for another 来表示 11 Liu Xiang shouldn t have given up What If his injury hadn t been so serious he from the race A would never have withdrawn B would have withdrawn C would withdraw D would never withdraw 答案 A 考查虚拟语气 由常识或前文的虚拟条件句的时态可以看出 这是对过去发生 事情的虚拟 所以主句应该用 would have done 结构 答句句意 什么啊 要不是他的伤这 么严重 他决不会退出比赛 12 American scientists that Chinese people would fly to the moon in the near future A predicted B varied C experimented D watched 答案 A 句意 美国科学家预测 不久中国人将可以飞上月球 13 She went to the bookstore and bought A score books B scores books C score of books D scores of books 答案 D scores of 许多 大量 可修饰可数名词 score 与数词或 many several 连用时 其后不加 s score 前有基数词表示数字时 其后一般不与 of 连用 14 The government is to everyone to save energy in order to carry out the construction of two oriented society 两型社会 in Wuhan and other circle cities A attaching B adapting C adjusting D appealing 答案 D appeal to 在此意为 呼吁 15 I m going to Appleby tomorrow I m going up there too A What a coincidence B Good luck C Congratulations D Good idea 答案 A 考查交际用语 答语句意 真是巧合 我也要去那儿 What a coincidence 真 是巧合 阅读理解 A Rembrandt was an extraordinary Dutch painter He was most well known for his brushwork and the way in which he connected with the human soul His life however was not happy He was born on July 15 1606 in Leiden the Netherlands His father wanted him to have a real learned profession but Rembrandt left the University of Leiden after becoming bored He began studying art under a local teacher but soon left and studied in Amsterdam where he mastered all his lessons in six months At the age of 22 he moved back to Leiden and began to get his own students One of his students was the famous artist Gerrit Dou In 1631 he returned to Amsterdam where he became the most popular portrait painter in Holland Rembrandt met Saskia and married her in 1634 She was a cousin of a very successful art dealer and she helped him to meet wealthy people who commissioned 委任制作 many paintings from him He used her as a model in many of his paintings Rembrandt s private life however was very unfortunate He had four children with Saskia but only one Titus survived Saskia died in 1642 at the age of only 30 In 1649 his housekeeper became his second wife and was also a model for many of his paintings Even though Rembrandt was very successful as an artist art dealer and teacher he lived in a careless way and had to declare bankruptcy 破产 in 1656 He even had to sell his whole art collection and his house to pay off his debts His unfortunate life however didn t affect his art He painted many great paintings during that time His new love Hendrickje died in 1663 and his 27 year old son Titus died in 1668 Eleven months later on October 4 1669 Rembrandt died in Amsterdam He produced more than 600 paintings and over 2 000 drawings 文章大意 荷兰艺术家 Rembrandt 大学还没毕业就拜师学画画 一生有 2600 多幅作品问 世 然而他的一生极具悲剧色彩 1 Which of the following is the reason that made his business fail A As an extraordinary Dutch painter he knew nothing about business B He spent most of his time on art leaving no time to care his business C All his children but Titus died which made him very sad D Like other famous artists he was thoughtless 答案 D 细节理解题 由第四段中的 he lived in a careless way and had to declare bankruptcy 破产 in 1656 可知是他的疏忽 考虑不周造成了生意的失败 题中的 thoughtless 和原文的 careless 意义相近 2 From the passage we learn that Rembrandt A graduated from the University of Leiden B began his teaching career in 1628 C married Saskia when he was 22 years old D was good at drawing animals and flowers 答案 B 细节理解题 根据第二段的 He was born on July 15 1606 和第三段的 At the age of 22 he get his own students 可推算出他是在 1628 年开始他的教学生涯的 他并没有 从大学毕业 A 项错误 他 1606 年出生 1634 年结婚 时年 28 岁 C 项错误 D 项文中 未提及 3 How many members of Rembrandt s family died before him not including his parents A Four B Five C Six D Seven 答案 C 推理判断题 第四段提到他的第一个妻子与三个孩子辞世 第五段提到他的 27 岁的儿子 Titus 和第二个妻子也去世了 总共 6 个家人在他之前去世 4 What s the best title for this passage A A brief biography of Rembrandt B A great Dutch painter C The greatest painter in the world D Rembrandt s unhappy family 答案 A 主旨大意题 本文按时间顺序简单介绍了 Rembrandt 的成长 事业 家庭等 也就是他一个简单的 传记 故 A 项作为本文标题最合适 B The greatest artistic creative geniuses I ve ever seen have been those who can turn garbage into art Not just gluing together junk but really making waste into something unique cool and well something you d put into your home for instance There s something to be said about recycling of those items we commonly throw away The ability to take trash and garbage and turn it into art or something intriguing that is fascinating to look at is a skill all of its own I have often said that the tree geniuses of our time that is to say the creative genius artists of our era are those who can do this create art that can command a high price tag from junk Over the years while traveling through the United States I had stopped into museums in many parts of the country Some of the best art I ve ever seen in my life has come from garbage trash or junk that has been reworked and recycled into something spectacular Best of all the artists don t spend much on material costs therefore it is mostly profitable In fact they are using their minds to do a lot with very little Just think if we all used our minds to do this how little we might actually throw away and how more efficiently we could run our factories production and even households After all anything that is not used is waste and it is thrown away It ends up in a landfill or a dump somewhere and eventually it decays in the soil causing perhaps ground water pollution However if we can rework these items for a couple of more rounds and waste less then we are providing efficiency for our civilization and that s a good thing Any artist who can do this is not only one caring the environment but he is also one with humanity and using his brain power and creative genius to make us all better 文章大意 本文是一篇议论文 用垃圾制作艺术品不仅体现了艺术家的聪明才智 而且还 有利于环保 5 What would be the best title for the passage A Garbage in art out B Recycle garbage in a new way C A new kind of art D A new way to protect the environment 答案 C 标题概括题 文章主要介绍某些艺术家用垃圾制作艺术品 点缀了我们的生活 而且有利于保护环境 因此 A 项符合文章的主旨 6 The author believes the art work created from jun
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 第一节 亚洲及欧洲教学设计初中地理湘教版2024七年级下册-湘教版2024
- 02 第10讲 抛体运动 【答案】作业手册
- 9.3.3 旋转对称图形教学设计 华东师大版数学七年级下册
- Unit2 第3课时 SectionA Grammar Focus 教学设计-人教版七年级英语下册
- 2025年医学影像技术专家认证模拟题集与答案解析
- 2025年乡村振兴项目评审员招聘面试指南及模拟题解析
- 2025年人力资源领域招聘考试人力资源专员职位笔试要点及模拟题
- 2025年中国香道师中级考试模拟题及解答
- 2025年品牌策略营销师中级考试题库及解析文档
- 2025年嵌入式开发工程师面试模拟题及解析
- T-CRHA 089-2024 成人床旁心电监测护理规程
- XX附属学校职称评聘及岗位聘任实施办法(完整版)
- DBJ51-T 040-2021 四川省工程建设项目招标代理操作规程
- 中医讲糖尿病讲课
- 创新方法大赛理论知识考核试题题库及答案
- 2023医疗质量安全核心制度要点释义(第二版)对比版
- 部编版二年级语文下册第一单元导学案
- 设计公司项目经理责任制评定、管理办法(暂行)
- 电机车点检表及点检标准
- 高一英语必修一单词表默写版
- 自产自销收购合同范本
评论
0/150
提交评论