




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 20132013 高考英语二轮 文章题 训练 高考英语二轮 文章题 训练 3939 及答案 及答案 This is a true story about a young lady who got so sick of living with her strict parents that she ran away from home 1 she soon found out that 2 was not easy on her own She couldn t find a job and it didn t take long for her friends to get 3 her so they kicked her out Well this young 19 year old girl got so 4 that she decided to start making money by begging Years passed Her father died Her mother grew older But she still would not write or go home to see her 5 One day the mother 6 that her daughter was seen in a certain part of town so she went there 7 her daughter She went to every store and cheap hotel asking to put a picture on their walls It was a picture of 8 now a gray haired woman Beside her picture was this message to her daughter which simply 9 I still love you Please come home Months went by and nothing happened Then one day the daughter wandered into one of those hotels You can imagine how 10 she was to see her mother s picture on the wall of that dirty cheap hotel As she read her mother s message to her she burst into 11 That night she started walking many miles back to her home It was in the early morning that she finally arrived at the front door of her parent s house She began to knock but the door was already open Afraid that someone had 12 her parent s house she 13 inside and woke up the sleeping old lady and told her she had finally come home Mother and daughter began to cry as they held each other The daughter said I thought someone had broken into the house But the mother 14 her head and answered 15 My dear from the day you left I ve kept the door unlocked 1 A Therefore B However C Besides D Thus 2 A life B study C society D entertainment 3 A interested in B fond of C tired of D worried about 4 A hopeless B satisfied C homeless D excited 5 A father B friends C sisters D mother 6 A saw B heard C noticed D listened 7 A asking for B finding out C looking for D searching 2 out 8 A her daughter B themselves C a family D herself 9 A told B wrote C said D signed 10 A shocked B disappointed C confused D pleased 11 A tears B laughter C fear D anger 12 A broken out B broken down C broken into D broken up 13 A entered B walked C ran D wandered 14 A nodded B shook C bent D bowed 15 A firmly B loudly C gently D regretfully 四 四 1 B 根据上文可知 这个女孩儿讨厌跟严厉的父母生活而离家出走 接着笔锋一转 写到她很快发现独自生活不容易 两句之间是转折关系 故选 B 项 therefore 意为 因此 however 意为 然而 besides 意为 况且 而且 thus 意为 因此 2 A 分析四个选项可知只有 life 符合语境 句意为 很快她发现独自一个人生活并 不容易 society 意为 社会 entertainment 意为 娱乐 3 C get interested in 意为 对 感兴趣 get fond of 意为 喜欢 get tired of 意为 讨厌 厌烦 get worried about 意为 担忧 根据上文提到女孩儿离家 出走找不到工作 寄居在朋友那里以及朋友把她撵走 由此可判断出朋友厌烦她的打扰 所 以选择 C 项 4 A 根据上文女孩儿离家出走 找不到工作 又被朋友撵出及下文她决定靠乞讨挣钱 可知 她绝望了 即 hopeless hopeless 意为 无望的 不抱希望的 satisfied 意为 满意的 homeless 意为 无家可归的 excited 意为 激动的 5 D 根据上文提到 多年过去了 她的父亲死了 母亲更老了 可知 她仍然没有写 信或回家去看她的母亲 故选 D 项 6 B 根据下文女儿在小镇的某个地方被看到过可知 是母亲听说来的 所以选择 B 项 7 C 上文提到女孩儿的母亲听说有人看到过她 所以想去那儿寻找 look for 她 ask for 意为 要求 请求 find out 意为 查出 找出 look for 意为 寻找 search out 意为 寻找到 查出 故选 C 项 8 D 根据下文中的 now a gray haired woman 可知是母亲自己的照片 9 C I still love you Please come home 是信息的内容 信息上写着 英语 中只能用 say 而不用 write sign 意为 签字 10 A 当有一天女孩儿游荡进其中的一个旅店 看到母亲的照片和留言时应该相当震 3 惊 shocked 意为 震惊 符合情境 disappointed 意为 失望的 confused 意为 困惑 的 pleased 意为 高兴的 满意的 11 A 根据上文 女孩儿一直以乞讨为生 偶然看到母亲已年老 而且给她的留言里 始终充满着爱 她应当是突然大哭起来 burst into laughter 意为 突然大笑 burst into fear 意为 突然害怕 burst into anger 意为 突然大怒 均不符合语境 burst into tears 意为 突然大哭 符合语境 12 C 根据上文女孩儿走了很远的路清晨才到家门口 她开始敲门 但是门自动地开 了 所以她害怕有人破门而入 进室抢劫了 所以应该选用 break into 意为 破门而入 break out 意为 爆发 break down 意为 崩溃 垮了 break up 意为 分解 打破 13 C 根据上文她敲门 但是门自动地开了 她害怕有人闯进了自己的家 所以她是 跑进去告知母亲 她终于回来了 所以说这里只能选用 run 意为 跑 而 enter 意为 进 入 walk 意为 走进 wander 意为 游荡 漫游 徘徊 均不符合语境 14 B 母女见面 抱头痛哭 女孩儿说 她以为有人闯进来打开了门 根据最后一句 亲爱的 从你离开家的时候起 家的门就一直开着 可知母亲是摇头 即 shake her head nod 意为 点头 bend 意为 弯曲 屈服 bow 意为 鞠躬 弯腰 均不符合语境 15 C 母亲终于见到女儿 当女儿说起门没关以为有人闯进来抢劫时 母亲的语气应 该是轻声地 即 gently firmly 意为 紧紧地 loudly 意为 大声地 regretfully 意 为 遗憾地 均不符合语境 结束 典例精析典例精析 完形填空 阅读下面短文 掌握其大意 从每题所给的 A B C D 四个选项中 选出最佳选项 James sJames s NewNew BicycleBicycle James shook his money box again Nothing He carefully 36 the coins that lay on the bed 24 52 was all that he had The bicycle he wanted was at least 90 37 on earth was he going to get the 38 of the money He knew that his friends all had bicycles It was 39 to hang around with people when you were the only one without wheels He thought about what he could do There was no 40 asking his parents for he knew they had no money to 4 41 There was only one way to get money and that was to 42 it He would have to find a job 43 who would hire him and what could he do He decided to ask Mr Clay for advice who usually had 44 on most things Well you can start right here said Mr Clay My windows need cleaning and my car needs washing That was the 45 of James s odd job 零工 business For three months he worked every day after finishing his homework He was amazed by the 46 of jobs that people found for him to do He took dogs and babies for walks cleared out cupboards and mended books He lost count of the 47 of cars he washed and windows he cleaned but the 48 increased and he knew that he would soon have 49 for the bicycle he longed for The day 50 came when James counted his money and found 94 32 He 51 no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted He rode 52 home looking forward to showing his new bicycle to his friends It had been hard 53 for the money but James knew that he valued his bicycle far more 54 he had bought it with his own money He had 55 what he thought was impossible and that was worth even more than the bicycle 36 A cleaned B covered C counted D checked 37 A How B Why C Who D What 38 A amount B part C sum D rest 39 A brave B hard C smart D unfair 40 A point B reason C result D right 41 A split B spend C spare D save 42 A borrow B earn C raise D collect 43 A Or B So C For D But 44 A decisions B experience C opinions D knowledge 45 A beginning B introduction C requirement D opening 46 A similarity B quality C suitability D variety 47 A brand B number C size D type 5 48 A effort B pressure C money D trouble 49 A all B enough C much D some 50 A finally B instantly C normally D regularly 51 A gave B left C took D wasted 52 A patiently B proudly C silently D tiredly 53 A applying B asking C looking D working 54 A since B if C than D though 55 A deserved B benefited C achieved D learned 答案和解析 答案和解析 36 解析 C 为了买自行车 作者在数自己的钱 count 数符合题意 37 解析 A 表示方式 他到底怎么样才能得到购买自行车的其余的钱呢 38 解析 D 作者已经有了 24 52 美元 在这里用 rest 指购买自行车的其余的钱 39 解析 B 作者的朋友都有
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 暂列金协议书
- 勘察设计注册岩土工程师考试(公共基础)全真题库及答案2025年西藏
- 国内零售市场变化趋势
- 串口协议书分层
- 网络协议书分析课程设计
- 短视频行业发展及未来战略研究
- 2025标准版购销合同
- 退出股权协议书
- 独家保证协议书
- 2025年个体商铺买卖合同协议书样本
- 人生的因拼搏而精彩课件
- 2025年国企综合笔试试题及答案
- 中药用药安全知识培训课件
- 老旧护栏加固施工方案
- 中国资源循环集团有限公司子公司招聘笔试题库2025
- 雨季行车安全培训
- 2025年青海海东通信工程师考试(通信专业实务终端与业务)高、中级考前题库及答案
- 2025年浙江省档案职称考试(档案高级管理实务与案例分析)综合能力测试题及答案
- 景区接待培训课件
- 部编人教版二年级上册语文全册教学设计(配2025年秋改版教材)
- 2025年郑州航空港经济综合实验区招聘社区工作人员120名考试参考题库附答案解析
评论
0/150
提交评论