(浙江专版)2020中考英语复习方案 第一篇 教材考点梳理 课时训练(十六)Modules 5-6(九上)试题_第1页
(浙江专版)2020中考英语复习方案 第一篇 教材考点梳理 课时训练(十六)Modules 5-6(九上)试题_第2页
(浙江专版)2020中考英语复习方案 第一篇 教材考点梳理 课时训练(十六)Modules 5-6(九上)试题_第3页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时训练课时训练 十六十六 modulesmodules 5 6 5 6 九上九上 限时 30 分钟 2019 金华 完形填空 after school on friday i waited at the school gate to walk home with jemma as usual then i saw 1 talking and laughing happily with some other girls she glanced 瞥了一眼 at me and left me alone there i knew right then that i had 2 my best friend at dinner mum asked is jemma coming by tomorrow i shrugged 耸肩 and said nothing the next morning mum asked today is 3 what are you and jemma going to do i shrugged again 4 is jemma mum took a look at me then she said will you take these magazines to grandma please 5 i walked down the street a new girl in the neighbourhood came towards me smiling but i just went 6 her grandma welcomed me at the door with a warm hug sitting on the sofa i noticed a an 7 of kids in old fashioned clothes on the table grandma pointed at a girl with short fair hair that s beth lambert she said my best friend until a week before we took this photo i was 8 at that beth and i were best friends in school we did everything 9 then one day she made new friends and said she didn t want to hang out with me anymore nothing hurt 10 that i didn t say anything i couldn t i knew i d start 11 if i opened my mouth grandma hugged me again simone sometimes friends grow 12 it might happen to anyone she continued then see him grandma s finger 13 to a boy with glasses in the photo he lived near me when i was walking home by myself 14 this boy was too i said hello and we became friends so if we want to start a new friendship she smiled one 15 is all it took as i was heading home that new girl appeared again i went towards her and spoke hello 1 a itb them c herd him 2 a lost b hurt c forgotten d beaten 3 a mondayb friday c saturdayd sunday 4 a howb where c which d who 5 a asb before c after d until 6 a tob past c withd against 7 a cardb photo c posterd advertisement 8 a gladb angry c satisfied d surprised 9 a togetherb outside c differentlyd quickly 10 a less thanb because of c more than d instead of 11 a singingb laughing c shoutingd crying 12 a oldb separate c strongd close 13 a movedb connected c returnedd waved 14 a sob but c ford and 15 a hugb smile c wordd question 2019 嘉兴 任务型阅读 下面短文中有四处 第 1 4 需要添加小标题 阅读短文 然后从方框中所给的 a b c d 四个选项中选出 符合各段意思的小标题 并完成第 5 题 sleep plays an important role in our life a lack of sleep can influence our ability to work and study 1 normal people need 7 to 9 hours of sleep every night but for teenagers a healthy amount 数量 is about 8 to 10 hours sadly only 1 3 of people manage that 2 tiredness usually reaches its highest twice a day at 2 am and 2 pm that explains why students easily fall asleep in afternoon classes so sleeping at noon for a while helps us work better in the rest of the day 3 people can make mistakes if they don t get enough sleep students cannot pay attention in class or do well in sports drivers who have fallen asleep while driving have caused 1 10 of the traffic accidents in our life and we can imagine what will happen if a doctor feels sleepy at the operating table 4 there are several ways that can help us sleep better such as avoiding drinks that make us excited late in the day going to sleep at the same time each night and sleeping in a comfortable place that is dark quiet and warm 5 the passage mainly encourages us to 不得超过 5 个 单词 a bad influences b sleeping hours c the most tiring moments d good sleeping habits 词汇运用 用方框中所给词语的适当形式填空 每词限用一次 whole knowledge we consider no longer 1 he always problems seriously 2 there is a saying is power 3 it s necessary for to get ready for the test 4 don t do such a silly thing you re a kid 5 don t watch tv the day it s bad for your eyes 阅读下面短文 然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式 每空限填一词 bob a 15 year old boy has many hobbies such as playing the 1 吉他 and other 2 乐器 but his favourite is dancing he thinks it s 3 必要的 to dance well because it can help build a wonderful body however bob had a problem last summer he wanted to join a dancing group bob s high school didn t have a boys dancing group but a girls group he 4 尝试 to join the girls group and he made it bob thought his problem was over but a bigger problem was just beginning the school didn t allow bob to stay in the girls group bob 5 未能达到 to join it the school gave the only 6 原因 and showed its 7 观点 if we let bob stay in the group the school said other boys will want to join soon there won t be any girls in the group they took bob off the group bob was very 8 生气的 about it so he went to ask a judge 法官 for help and tell him the 9 事实 the judge said it was not a right decision the school 10 考虑 again and had to let bob go back to the girls dancing group 2019 宁波 语法填空 阅读下面短文 在空白处填入一个适当的词 或填入括号中所给单词的正确形式 an old man went to india when he got there he saw some fruit for sale but most of it was very cheap the 1 cheap thing was a basket of red fruit how much per kilo the old man 2 ask two rupees 卢比 the shopkeeper answered two rupees in india is almost nothing 3 the old man bought a whole kilogram and started eating them however as soon as he started eating his mouth began 4 burn his eyes began to water and his whole face became as red 5 the fruit as he coughed and struggled to breathe he jumped up and 6 screaming ah ah ah and yet he continued to eat the fruit some people who were looking at him shook their 7 head and said you are crazy those are chili peppers 辣椒 you can t just eat them by the handful the old man said to 8 he i paid for them so i must eat them this old man seemed pretty stupid but are we so much smarter all of us 9 spend money and time on something maybe a relationship or a business or a job and sometimes even if we know there s no hope that things will change we still continue with it what we can learn 10 the old man is this if you ve lost a lot over something that doesn t work let it go and move on it s better than continuing to lose 参考答案参考答案 主旨大意 本文是一篇记叙文 作者失去最好的朋友感到伤心 给奶奶送杂志时得知奶奶也有过同样的 遭遇 之后奶奶的开导让她明白了朋友有时也会分开 而有时开始一段友谊只需要打一个招呼 1 c 考查代词词义辨析 it 它 them 他们 her 她 him 他 根据上句 walk home with jemma as usual 及下句 she glanced 可知 此处用 her 指代 jemma 故选 c 2 a 考查动词词义辨析 lose 失去 hurt 受伤 forget 忘记 beat 打败 根据下文可知 作者和 jemma 不再 联系 失去了最好的朋友 故选 a 3 c 考查名词词义辨析 monday 周一 friday 周五 saturday 周六 sunday 周日 根据上文 after school on friday 及 the next morning 可知 今天是周六 故选 c 4 d 考查疑问词词义辨析 how 怎样 where 在哪里 which 哪一个 who 谁 根据上下文可知 作者假装不认 识 jemma 反问 jemma 是谁 故选 d 5 a 考查连词词义辨析 as 当 时 before 在 之前 after 在 之后 until 直到 句意 当我走在 街上时 小区里一个新来的女孩微笑着朝我走来 此处是 as 引导的时间状语从句 故选 a 6 b 考查介词词义辨析 to 朝 向 past 经过 with 用 against 反对 go past 经过 走过 句意 但是 我只是从她身边走过去了 故选 b 7 b 考查名词词义辨析 card 卡片 photo 照片 poster 海报 advertisement 广告 根据下文 my best friend until a week before we took this photo 可知 桌子上有一张照片 故选 b 8 d 考查形容词词义辨析 glad 高兴的 angry 生气的 satisfied 满足的 surprised 惊讶的 根据语境可 知 既然是最好的朋友 一周前才拍了照片 作者对此很惊讶 故选 d 9 a 考查副词词义辨析 together 在一起 outside 在外面 differently 不同地 quickly 快速地 根据语 境及常识可知 好朋友一起做每件事 故选 a 10 c 考查固定短语辨析 less than 少于 because of 因为 more than 多于 instead of 代替 句意 没有 什么比这更伤人的了 故选 c 11 d 考查动词词义辨析 sing 唱歌 laugh 大笑 shout 大叫 cry 哭 根据上下文可知 作者失去了最好的 朋友 在得知奶奶的遭遇后 生怕一说话就会哭出来 故选 d 12 b 考查动词词义辨析 old 老的 separate 分开的 strong 强壮的 close 靠近的 作者和奶奶都失去了 最好的朋友 此处奶奶想表达 朋友有时也会分开 故选 b 13 a 考查动词词义辨析 move 移动 connect 连接 return 归还 wave 挥手 根据语境可知 手指移到一个 戴眼镜的男孩身上 故选 a 14 d 考查连词词义辨析 so 所以 but 但是 for 为了 and 和 前后句是并列关系 故选 d 15 c 考查名词词义辨析 hug 拥抱 smile 微笑 word 单词 话语 question 问题 根据上文 i said hello and we became friends 可知 只需说一句 hello 就能成为朋友 故选 c 主旨大意 本文是一篇议论文 本文介绍了睡眠的重要性以及如何养成一个好的睡眠习惯 1 b 根据第二段第一句 normal people need 7

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论