已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解。阅读下列短文,从每题所给出的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。 Humans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. We take delight in the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives. This sense of wonder is universal. Look at the efforts that scientists have made to find out whether life of some kind exists on Mars, and the popularity of fantasy(幻想) literature or movies like The Lord of the Rings. This sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world of make-believe. But have we gone so far in creating worlds of fantasy that we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us? Human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desire to connect with and understand other life forms. However, people, especially in big cities, often lead rather isolated lives. In a study of British schoolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than with common wildlife. Without modern technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals. When we lack meaningful interaction(交互) with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with things that exist only in our imaginations or on a computer screen. The world of make-believe is not necessarily bad. But when the world of fantasy becomes the only outlet(出路) for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world. Other wonderful worlds exist all around us. But even more interesting is that if we look closely enough, we can see that these worlds, in a broad sense, are really part of our own. ( ) 1. The popularity of The Lord of the Rings proves_ A. the close connection between man and the fantasy world B. the wonderful achievements of fantasy literature C. the fine taste of moviegoers around the world D. the general existence of the sense of curiosity ( ) 2. What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3? A. People are far less familiar with the world of fantasy. B. The world around us could serve as a source of wonder. C. The world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond. D. Modern technology prevents us from developing our sense of wonder. ( ) 3. If our sense of wonder relies totally on the world of make-believe, we will_ A. fail to appreciate the joy in our lives B. be confused by the world of make-believe C. miss the chance to recognize the fantasy world D. be trapped by other worlds existing all around us ( ) 4. What is the main purpose of the passage? A. To show us the hidden beauty in our world. B. To warn us not to get lost in the fantasy world. C. To argue against the misuse of the sense of wonder. D. To discuss the influence of the world of make-believe. 【语篇解读 语篇解读】本文是一篇论说文,介绍了我们每一个人都有好奇心,总是幻想美好的世界, 语篇解读 但同时,告诫我们,不要沉迷在幻想之中,现实世界也是很美丽的,也是一切期间产生 的根源. 1. 答案 D 【解析】细节理解题.由第二段可知,举 The Lord of the Rings 这个例子是为了证明人们的 好奇心是普遍存在的.所以答案选 D 项. 2. 答案B 【解析】 推理判断题. Without modem technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals.这句话告诉我们,如果没有现代技 术, 即使一个小小的池塘也能成为一个令人惊异的世界. 从而我们可以推测出我们现实世界 也是很美丽的,也是一切期间产生的根源. 3. 答案 A 【解析】 细节理解题. 根据 The world of make-believe is not necessarily bad. But when the world of fantasy becomes the only outlet for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world.可知,如果幻想成为我们好奇感的唯一出路 的话,我们就会失去一些东西,就会失去与现实世界的联系,我们也就不能体会到我们现实 生活中的快乐.由此判断选 A 项. 4. 答案 B 【解析】作者意图题.由文章最后一段可知,作者写这篇文章的目的就是要告诉我们不要沉 迷在幻想之中.由此判断选 B 项. 阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B/C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 【2013界广东省汕头市质量监测试题】- AWe live in central Phoenix, near the canal. Every day I used to see a homeless old man and his scruffy little dog hanging out down there.I would tell my husband we should give him food for the little dog. It wouldnt have been a problem; we have our own mini farm of animals! But he would say OK! and then blow the idea off because of our business.Being in Phoenix, Arizona, you can just imagine how hot it gets here, but his winter was really chilly! I had just come from KFC with take-out food for dinner. As I was turning by the canal, the man and his dog were sitting right there all bundled up. Even the doggy had a coat on! Not even thinking about it, I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to him with a soda and a bottle of water for the little dog. He said, Thank you, sweetie. You are an angel. And there were tears welling up in his eyes! I told him he ws so welcome, and then went home.When my husband dug into the KFC gag he asked, Were you hungry, or what? I told him what I did and he said, Only you! Then he told me I had done a good thing.A few weeks later, we were walking along the canal and found the man walking to me, with his little dog. He asked whether I would mind adopting the dog. With tears in eyes, he said it had gotten too hard for him to care for the dog. He added that he was planning on heading to Washington State but his dog wouldnt have been up to it, so he hoped to give it to me. Only you! In this city, you are the only person I can believe in!Now, every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace, I will recall the old mans words and wish him good luck.26. The author and her husband didnt kelp the old man at the beginning because _ A.they had a farm of animals to feed B.they didnt have food even for themselves. C.they worked busily and often forget it. D.they were unwilling to help a man with a dog.【答案】C【解析】细节理解题。由“But he would say OK! and then blow the idea off because of our business.”可知我们一开始没有帮助老人是因为生意太忙,而忘记了。故选C。27. What can we learn about the author from Paragraph 3? A. She gave the old man some food on a cold day. B. She met the old man after finishing her dinner. C. She offered the old man nothing but chicken. D. She burst into tears after helping the old man.【答案】A【解析】细节理解题。由“I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to him with a soda and a bottle of water for the little dog.”可知在那个寒冷的日子,作者给了老人一些食物。28. What did the authors husband feel when she told him what she had done? A. Grateful. B. Delighted C. Indifferent D. Disappointed【答案】B【解析】细节理解题。由“Then he told me I had done a good thing.”可知作者的丈夫为她所做的事情感到高兴。故选B。29. Why did the old man hope to give the dog to the author? A. Because he knew thee author was also a dog lover. B. Because the author was the person he could trust. C. Because the author was the only person he knew. D. Because he believed that his dog liked the author.【答案】B【解析】细节理解题。由Only you! In this city, you are the only person I can believe in!可知老人把狗给她,是因为她是老人信任的人。故选B。30. What can we infer from the ending of the passage? A. The author refused the old mans request. B. The author misses the old man and his dog. C. The author feels the old man was very lucky. D. The author adopted the old mans dog.【答案】D【解析】推理判断题。由最后一段“every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace,”可知作者收养了老人的狗。故选D. 【2013界广东省汕头市质量监测试题】-B Parents need to be good role models to help their children make sensible financial decisions, according to Adam Hancock and his team, from East Caronlina University in the US. Their work highlights that parents who argue about finances contribute to increasing credit card debt among their children during their students years. Their work is published online in Springers Journal of Family and Economic Issues. Credit card debt among college students has been a growing concern for researchers and policymakers over the last decade. In addition, there is growing concern among educators that more students are dropping out of school, not because of academic failure, but because of financial reasons, and credit card especially. Hancock and colleagues study is the first to examine how parental interactions, and financial knowledge and attitudes may have a cumulative effect(累积效应)on the number of credit cards students own and their level of credit card debt. The researchers analyzed data for 420 undergraduate students from seven different American universities, who took part in the College Student Financial Literacy Survey. According to the online survey, nearly two-thirds of students had a credit card, and nearly a third had more than one. Those students who reported that their parents argued about finances were more likely to have more than two cards than the students whose parents who did not argue about finances.In terms of debt, those students who had two or more credit cards were nearly three times more likely to report having credit card debt over 500.The researchers conclude, It is clear that the influence of parents cannot be neglected. Researchers, educators and policymakers should work in finding effective ways to increase the positive financial behaviors fo college students. We need to help students learn financial skills and establish healthy financial attitudes at earlier ages to prevent poor financial habits from taking root.31. In Adam Hancocks research, students credit card debt is related to their _. A.knowledge B.concerns C.school D.parents【答案】D 【解析】细节理解题。由“Their work highlights that parents who argue about finances contribute to increasing credit card debt among their children during their students years.”可知学生的信用卡债务和他们的父母有关。故选D。32. When college students have credit card debt, they may _. A.quit school B.fail in their exams C.study financial knowledge D.have more credit cards【答案】A【解析】细节理解题。由“there is growing concern among educators that more students are dropping out of school, not because of academic failure, but because of financial reasons, and credit card especially.”可知大学生有信用卡债务时,他们就可能退学。故选A。33. What can we infer from Paragraph 3? A. More than 400 students i a university took the survey. B. The survey was conducted with the paper questionnaire. C. Nearly all the students in this survey have credit cards. D. Students have fewer cards if their parents argue more.【答案】C【解析】细节理解题。由“According to the online survey, nearly two-thirds of students had a credit card, and nearly a third had more than one.”可知在调查中,几乎所有学生都有信用卡。故选C。34. If you have two or more credit cards, you are more likely to _. A.get wealthy B.have argument C.buy more things D.become in debt【答案】D【解析】细节理解题。由“In terms of debt, those students who had two or more credit cards were nearly three times more likely to report having credit card debt over 500.”说明如果你有两个或两个以上的信用卡,你更有可能负债。故选D。35. As a student, what can yo learn from the passage? A. We need to turn to our parents when we have credit card debt. B. We should build correct financial attitudes when we are young. C. We shouldnt have credit cards so that we can avoid argument. D. We can have more credit cards to make life more comfortable.【答案】B 【解析】细节理解题。由“We need to help students learn financial skills and establish healthy financial attitudes at earlier ages to prevent poor financial habits from taking root.”可知我们在小的时候就应该树立正确的财政态度。故选B。语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】Doctor:Have a seat please. So.?Patient: Im afraid that I am ill.Doctor: Im sorry to _1_ that. Why do you think so?Patient: Because I feel tired all the time, even _2_ I wake up in the morning. And I have no _3_. My wife cooks me delicious meals but I can only eat a little.Doctor:Do you find it difficult to get to sleep,or do you wake up early?Patient:Both,doctor. I never get to sleep _4_ 2 o clock and I always wake up at 5.Doctor:Are you worried about something?Patient:Well, yes. Im worried about my work. Ive just _5_(take) a new job. I earn a lot of money but its difficult work. Im always afraid of _6_(make) mistakes. Doctor:I see. Please take _7_ your shoes and lie down on the bed.Patient:Yes,doctor.(The doctor examines the patient)Doctor:Well, theres _8_ wrong with you,Im glad to say. Youre working too hard and worrying too much. Do you take any exercise?Patient:No. I never have enough time for exercise. Can you give me some medicine?Doctor:I can,but Im not going to. You dont need medicine. You need advice. Dont work so hard. If you think your present job is too hard, find an _9_(easy) one. Anyway, its more important to be healthy than _10_. 1_ 2.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026贵州贵阳市云城中学招聘(第一期)备考题库含答案解析(必刷)
- 2025复旦大学招聘专职辅导员、专职心理健康教育教师30人备考公基题库带答案解析
- 2026秋季国家管网集团北方管道公司高校毕业生招聘备考题库附答案
- 中国烟草招聘官网2026校园招聘历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2025厦门大学经济学院国际经济与贸易系主任招聘1人历年真题汇编带答案解析
- 食品安全与营养的课件
- 2025重庆大剧院管理有限公司招聘1人历年真题库带答案解析
- 2025广东广州白云区三元里街经济高质量发展工作专班招商引资组招聘招商专员2人备考公基题库附答案解析
- 2025哈尔滨工业大学(威海)秋季心理咨询岗位招聘1人备考公基题库附答案解析
- 2026福建漳州市国企类选优生选拔引进38人备考公基题库附答案解析
- 组织供应运输服务方案三篇
- 《学写倡议书》习作课件
- 预采购合同模板
- 医院内部控制手册
- GJB9001C软件设计开发控制程序(含完整表单)
- 2024年共青团团课考试题库(含答案)
- JTG-QB-003-2003公路桥涵标准图钢筋混凝土盖板涵
- 企业微信指导手册管理员版
- 《韩国日常饮食》课件
- 《赵匡胤:北宋的开国皇帝》
- 代为领取诉讼费退费委托书
评论
0/150
提交评论