




已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4验收检测(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the man think of the dinner?A. Good. B. Cheap.C. Expensive.2What does the man plan to do this afternoon?A. Go to a movie.B. Buy a new pair of glasses.C. Attend his classes.3What is the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Boss and secretary.C. Teacher and student.4What does the man mean?A. He is Dr. Johnson.B. He doesnt know why she came here.C. The doctor will be with the man soon.5How much will the man pay?A. 25 pence. B. 30 pence.C. 60 pence.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Who is supposed to attend the meeting?A. Sam. B. John.C. Tom.7When will the meeting start?A. At 3:30. B. At 3:15.C. At 3:00.听第7段材料,回答第8至10题。8Where did the teacher talk with Jack?A. At home.B. Outside school.C. In the classroom.9What was Mrs. Smith going to do?A. To visit Jacks father.B. To call Jacks parents.C. To stop worrying about it.10When did the teacher see Jacks parents?A. Yesterday.B. Half a year ago.C. The day before yesterday.听第8段材料,回答第11至13题。11What are the two speakers talking about?A. Future plans.B. Studying at university.C. Parttime jobs.12What is the probable relationship between the two speakers?A. Classmates. B. Friends.C. Brother and sister.13Which is not the mans suggestion?A. To study computer.B. To find a parttime job.C. To have time for fun.听第9段材料,回答第14至16题。14How long will it take the man to drive to Salt Lake City?A. Three days. B. Four days.C. Five days.15Why wont the man bring sleeping bags?A. He will spend the nights in hotels.B. He has friends along the way.C. His brother has prepared some for him.16Which will the man visit during his journey?A. Disneyland. B. Long Island.C. New York City.听第10段材料,回答第17至20题。17What can we know about St. Albans?A. Its where Cambridge is.B. Its at the seaside.C. Its not in France.18Why did Herbert come home at that time?A. Because his holiday was over.B. Because he had no enough money.C. Because it was too hot and sticky.19What can we know from the speaker?A. The police watched the house for the family.B. Herbert had done something bad.C. Herbert returned to the wrong house.20Who was Frank?A. Herberts neighbour.B. A policeman.C. A police officer.听力材料Text 1W: I enjoyed my dinner very much. How was yours?M: Better than expected. But for that price, it should have been good.Text 2W: I telephoned to see if youd like to go to the movies this afternoon.M: Id love to,but I just broke my glasses and I have to get another pair before the shop closes.Text 3M: Nancy! I have been waiting for you for two hours.W: Sorry , David. My boss asked me to work overtime.M: But you should have called me for that.Text 4W: Excuse me. I was told I could find Dr. Johnson here.M: And you have.Text 5W: Can I help you?M: Yes, Id like two pounds of oranges, please.W: Do you want the ones at 20 pence, 25 pence or 30 pence?M: The ones at 30 pence,please.Text 6W: Do you know where Tom is, Sam?M: Sorry,I dont know.W: Oh,my God!M: Whats the matter?W: He is supposed to be at the meeting a quarter later. But I cant find him anywhere.M: Oh, I remember something. John told me that Tom went out for lunch at about a quarter to 2 and would not come back until 3 : 30.W: Then he will be late for the meeting.M: Whats the time now?W: 3:00.M: Dont worry. Ill call him.Text 7W: Have you handed in your exercise book,Jack?M: Im sorry I havent, Mrs. Smith. Ive already finished the exercise,but I cant find my exercise book anywhere now.W: Really? I dont understand why youre always forgetting to hand in your exercise book. Youre lying.M: Mrs. Smith, but it is true this time.W: Im really angry with you. If you wont tell me the truth, Ill have to ring up your parents after class.M: Im sorry my parents have gone to New York. Theyll be back in half a year.W: I dont believe you. It was yesterday that I saw them in the supermarket. You are very clever, but you never spend your time doing your math exercises. Sit down, please. Lets get down to business.Text 8W: I cant decide whether to go to university or get a job. What do you think ?M: Well,if I were you,Jane,Id go on studying.W: But I dont even know what to study.M: If I had the chance again,Id study computer. Youre good at science subject.W: Thats what my parents want me to do.M: You should take their advice. They know whats the best for you.W: But my friends will have jobs and lots of fun while I spend all my time studying.M: But if you go to university,youll still have time for fun.W: Umm. What you say makes sense, But, you know, I still have to ask my parents for pocket money and I hate to do so at this age.M: If you try to find a parttime job, you will have some money, too.W: Youre right. Thank you for the advice.Text 9W: Are you going somewhere for your vacation?M: Yes,Im making plans for a tour.W: Thatll be lovely. Where are you going?M: I start out from Long Island this Friday. Ive planned a fourday drive to Salt Lake City, where Ill join my brother and my family for his fortieth birthday.W: Well, you got to prepare lots of food and enough sleeping bags then?M: Oh,no. Ill spend the nights in hotels and enjoy local food as I pass by. How does it sound?W: It sounds good. You can do a lot of sightseeing,too.M: Yes,Ill take my time. And Ill go to Disneyland.W: So,youre going to have a nice vacation.Text 10Herbert Marshal was a student at Cambridge, but his hometown was St. Albans. It was August and the family had gone to the seaside. Herbert went to France for his holiday, but he ran out of money, and came home a week earlier than he had expected to.His train didnt get into St. Albans until just before midnight. The last bus had gone, so he had to walk home. He let himself into the kitchen, and as he was feeling hot and sticky, he took off his shirt to have a wash.Suddenly he heard heavy steps running up the path. The back door burst open, and he found himself surrounded by policemen. They pushed him into the living room next door, made him sit down,and began asking him questions.“Whats your name?”“Where do you live?”“What are you doing here?”“I live here,” said Herbert. “Ive been on holiday.” But nobody listened to him. They just went on asking questions. Then suddenly one of the policemen said:“ Watch him, Frank. Well go and search the house.”答案:15CBAAC610CBCBA1115ABCBA1620ACBAB第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThink about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车) began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind(磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and the radio. However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States,windmills were rarely used.During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered,though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.21What was a new use for wind power in the late 19th century?ASailing a boat.BProducing electricity.CGrinding wheat into flour.DPumping water from underground.22One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that _.Awind power is cleanerBit is one of the oldest power sourcesCit was cheaper to create energy from windDthe supply of coal and gas failed to meet needs23What would the author probably discuss in the paragraph that follows?AThe advantages of wind power.BThe design of wind power plants.CThe worldwide movement to save energy.DThe global trend towards producing power from wind.答案与解析:21解析:细节理解题。根据文章第二段第二句When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity.可知风能在19世纪晚期就在一些偏远地区被用来发电了,所以B项正确。答案:B22解析:推理判断题。根据文章第三段第一句During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity.可知coal and gas会污染环境,再根据常识可以断定A项正确。答案:A23解析:推理判断题。根据文章第三段最后一句Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.可以推断下一步就要涉及风能在全世界的开发利用趋势,即The global trend(趋势) towards producing power from wind.。因此D项正确。答案:DBWelcome to the National Maritime MuseumThe National Maritime(海事的) Museum is the largest of its kind in the world, with over two million items in its collections. Twenty galleries display some of the finest sea affairs in historic buildings, which were formerly a school for the sons of seamen.Opening time10:0017:00 Winter hours10:0018:00 Summer hoursLast admission is thirty minutes before closing. Smoking is not allowed in the museum.Eating and drinking are only allowed in the designated areas. Photography and video are not permitted inside the building.BookingsOur Central Booking Group handles all group visit enquiries, from schools, group organizers and tour operators.Education and Interpretation(解说)Schools programmes operate in termtime. Programmes of talks, tours, workshops, storytelling, living history and interpretation(解说) are run throughout the year, especially at weekends and during school holidays.ElibraryFacilities(设备) are provided for electronic access(通道) to the museums collections.Please ask a member of staff for directions to the nearest terminals(终端). These facilities are also available(可用的) from the comfort of your own home.24This passage mainly tells us _.Athe way to get to the museumBthe purpose to build the museumCa brief introduction to the museumDa detailed description of the museum25From the passage we know _.Aschool programmes are only run at weekends and on holidaysBpart of school education has to be done in the museumCstudents can receive different kinds of education hereDthe museum runs a school and has students of its own26How can we get the information in the Elibrary?AWe have to ask the museum for the permission to use the facilities.BThe only way to do so is to use the terminals offered by the museum.CAs long as the electronic facilities are available,we can do so anywhere.DOur purpose cannot be achieved without the direction of a member of staff.27After a careful study of the passage the probable conclusion is _.Athe museum is very popular among visitorsBthings from ancient times are more attractiveCthe museum is anxious to make more moneyDthe most valuable things are displayed in the museum答案与解析:24解析:主旨大意题,要求考生把握全文,实际上,全文就是一个对museum的introduction。答案:C25解析:细节理解题。通过阅读,我们可以作一个大致推理和判断,是C项中所说的内容。答案:C26解析:推理判断题。实际上,这个题目可以用排除法;A项中have to太片面;B项中only太绝对;D项的意思和原文有出入。所以选C项。答案:C27解析:推理判断题。要求考生在阅读全文之后,作出正确的判断,考查考生的综合推理和判断能力。答案:AC“Have a nice day!” may be a pleasant gesture or a meaningless expression. When my friend Maxie says “Have a nice day” with a smile,I know she sincerely cares about what happens to me. I feel loved and secure since another person cares about me and wishes me well.“Have a nice day. Next!” This version of the expression is spoken by a salesgirl at the supermarket who is rushing me and my groceries out the door. The words come out in the same tone(腔调) with a fixed procedure. They_are_spoken_at_me,_not_to_me. Obviously, the concern for my day and everyone elses is the managements attempt to increase business.The expression is one of those behaviors that help people get along with each other. Sometimes it indicates the end of a meeting. As soon as you hear it, you know the meeting is at an end. Sometimes the expression saves us when we dont know what to say. “Oh, you just had a tooth out? Im terribly sorry, but have a nice day.”The expression can be pleasant. If a stranger says “Have a nice day” to you, you may find it heartwarming because someone you dont know has tried to be nice to you.Although the use of the expression is an insincere, meaningless social custom at times, there is nothing wrong with the sentence except that it is a little uninteresting. The salesgirl, the waitress, the teacher, and all the countless others who speak it without thinking may not really care about my day. But in a strange and comfortable way, its nice to know they care enough to pretend they care when they really dont care all that much. While the expression may not often be sincere, it is always spoken. The point is that people say it all the time when they like.28How does the author understand Maxies words?AMaxie shows her anxiety to the author.BMaxie really wishes the author a good day.CMaxie encourages the author to stay happy.DMaxie really worries about the authors security.29What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?AThe salesgirl is rude.BThe salesgirl is bored.CThe salesgirl cares about me.DThe salesgirl says the words as a routine.30By saying “Have a nice day”,a stranger may_.Atry to be polite to youBexpress respect to youCgive his blessing to youDshare his pleasure with you31According to the last paragraph, people say “Have a nice day” _.Asincerely Bas thanksCas a habit Dencouragingly答案与解析:28解析:推理判断题。根据第一段倒数第一、二句话中信息点sincerely和wishes me well的提示可知,Maxie确实希望我一切顺利。答案:B29解析:根据画线部分上下文的提示可知,销售员所说的“祝你愉快!”只是一种例行的程序,是为了吸引更多的顾客,为生意考虑。答案:D30解析:细节理解题。根据第四段中第二句话的提示可知,陌生人说“祝你愉快!”是一种有礼貌的表现。答案:A31解析:推理判断题。根据最后一段可知,有时人们说“祝你愉快!”只是一种“习惯”,而非发自内心。答案:CDRecently, a professor of Philosophy in the United States has written a book called Money and the Meaning of Life. He has discovered that how we deal with money in our daytoday life has more meaning than we usually think. One of the exercises he asked his students to do is to keep a record of every penny they spend for a week. From the way they spend their money, they often see what they really value in life.He says our relation with others often becomes clearly defined when money enters the picture. You might have wonderful friendship with somebody and you think that you are very good friends. But you will know him only when you ask him to lend you some money. If he does, it brings something to the relationship that seems stronger than ever before. Or it can suddenly weaken the relationship if he doesnt.Since money is so important to us, we consider those who possess a lot of it to be very important. The author interviewed some millionaires in researching his book.Question:What is the most surprising thing you have discovered about being rich, because you are a selfmade man?Answer: The most surprising thing is how people give me so much respect. I am nothing. I dont know much. All I am is rich.In his book, the professor uncovered an important need in modern society:to bring back the idea that money is an instrument rather than the end, and expecting money to give happiness may be missing the meaning of life.32According to the first paragraph, people have not realized _.A. how important money is in their daytoday lifeB. how one spends money shows what is important to himC. that money is more important than their philosophy of lifeD. that their understanding of life is more important than money33The author seems to believe that asking your friend to lend you some money _.A. is a good way to test your friendshipB. will do harm to your friendshipC. will strengthen your friendshipD. is a good way to break off you friendship34What can we learn about the millionaire from his answer in the interview?A. He does not feel that he is welleducated.B. He does not think that he is a very important person.C. He does not think that being rich deserves so much attention.D. He does not consider himself to be very successful.35What does the American professor or philosophy want to explain in his book?A. Money is an end.B. Money is a means.C. Money is everything.D. Money is unimportant.答案与解析:32解析:细节理解题。通过第一段最后一句可知答案。注意,该句中的value是动词,意思是“认为有价值;认为重要”。答案:B33解析:观点态度题。根据第二段可知向朋友借钱是检验友谊的方法之一,而且两种结果往往截然相反。答案:A34解析:推理判断题。文中举的这个例子是为说明:事实上,有钱人受到了过多的关注与尊重。答案:C35解析:细节理解题。文章最后一句中说“to bring back the idea that money is an instrument rather than the end”.means的意思是“方式;工具”,与句中的instrument(工具)同义。答案:B第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Question: I have been learning English for about 7 years. _36_ And I still cant make myself understood in English. However, I love learning English. How can I learn English well? Please help me.Answer: Many people have asked me this question. _37_ Here I will give you several tips for learning English._
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 溧阳市辅警笔试真题2025
- 2025郴汽集团招聘考试真题及答案
- 城市地下管网提升改造项目环境影响报告书
- 工程项目立项与可行性研究方案
- 燃气供应系统优化方案
- 《餐饮服务与管理》我能用人性化的其他服务方式留住客人-用心极致(1)(课后自测)答案版
- 安全培训必须本人签名课件
- 电子组装加工项目环境影响报告表
- 2025年关于电气的考试题及答案
- DB41T29012025涉气排污企业视频监控设施建设技术指南
- 养老院电器安全知识培训课件
- 《煤矿安全质量标准化标准》
- 2025年马鞍山和县安徽和州文化旅游集团有限公司招聘5人考试历年参考题附答案详解
- 学习型班组汇报
- 西藏介绍课件
- 《陆上风电场工程概算定额》NBT 31010-2019
- 锦囊工程(修订版)
- 心内科护理质量评分标准
- 检查表和记录表4冶金煤气
- 沪教牛津版五年级上册英语Unit4第2课时教学课件
- CT图像伪影及处理
评论
0/150
提交评论